Корекция на целулита: ефективни методи и лечение, корекция на апарати и ръчно въздействие — че е по-добре?

Техники, с които корекция на целулита ще е най-ефективна

Проблемът целулит е позната не само на жените на възраст и с наднормено тегло. Тази функция често е налице и при 20-годишни момичета. И добре, че корекцията на целулита е била извършена на по-ранен етап. Но и с дългогодишен проблем може да се справи. За това има много начини.

Общите принципи, да се отърват от кафяво

Причини за появата на целулита са много. Така че от него толкова трудно да се отървете. Всеки един метод очевидно не е достатъчно. Например, засилено физическо натоварване помага за изгаряне на въглехидрати, за тонизиране на мускулите. Но ако тя е интензивна, се затруднява процеса на окисляване на мазнините. С помощта на диета можете да се отървете от наднорменото тегло, но не се коригира на отделни части на тялото. Подкожно-мастната целулоза често остава на място.

Борбата с целулита трябва да се води по няколко начина:

  • осигури процеса на разграждането на мазнините;
  • условия за формиране на нови клетки-адипоцитите, което трябва да напусне;
  • трябва да се подобри микроциркулацията в тъканите;
  • задължително създаване на възможности за излизане на излишните течности от организма.

Всичко това може да се комбинирате, ако се използва външно въздействие в областта на тялото, където има «портокалова кора», и влиянието на проблема отвътре. Първото е за различни видове масажи с помощта на козметични средства, хардуер, техника. Действа на целулита отвътре може да совмещением правилното хранене, физическо натоварване (умерена, но продължително по време) и пиенето на големи количества течности. Пакет от мерки ще помогне за намаляване на езика или напълно да се отървете от проблема.

Препоръчваме да прочетете статията за мезотерапия на корема. От нея ще научите за методите на провеждане на тази процедура, показанията и противопоказаниях към нея, какви процедури могат да се комбинират за постигане на максимален ефект.

Ръчен масаж

Техника антицеллюлитного масаж се различава от лечение. Всички действия са насочени към подобряване на ток лимфата, а не само месене на мускулите. В нея се съчетава лесно ефект и дълбока манипулативни изработка, което позволява да се отървете от застой явления в тъканите. Ръчен антицелулитен масаж влияе върху лимфната система, отпуска «запушени» мускулите, освобождава зажатые съдове. Това позволява на лимфе активно да циркулира в тялото.

Такъв масаж е с продължителност не по-малко от 1,5 часа. За да се улесни усещания и плъзгане на ръцете по кожата, се използват специални маски или масла. 3 — 4 сеанс с пауза в 10 — 14 дни ще помогнат за затягане на кожата, намаляване на нередностите по нея, премахване на подуване, да направи по-тънка подкожна мастна слой. Цена на сесия на антицеллюлитного масаж – от 1200 на автобуса

READ  Чорапи след операция на вените: колко носят, как да се вземат компресия облекло, бельо, какви чорапи нужда от

Баночный масаж

Подобен ефект може да се комбинира с антицелулитен масаж. Процедурата се състои в използването на силиконови бутилки с различен размер. С тяхна помощ можете да прекарате динамичен масаж или статичен. Кожата предварително се пречиства и загрейте търкане. След това върху него се нанася антицелулитен крем. При динамичен масаж на всички действия се извършват компресия и отпусканием кутии, както и движението им по подобие на проблемна зона.

За точков масаж преместване на съединените помежду си купи силиконови е изключено. Ефектът се постига чрез въздействие върху определени участъци, но се разпространява и в съседните тъкани.

За това, как правилно да се изпълнява баночный масаж, вижте в това видео:

В резултат на баночного масаж се подобрява кръвообращението, кожно дишане, по-бързо се извеждат токсините. А това са всички условия за премахване на целулита. Струва процедура от 1000 автобуса за една сесия, само им трябва да е минимум 10. Има комплекти за домашна употреба. Но по-добре е да отидете на специалист.

Да се отървем от целулита с помощта на хардуер експозиция

При такъв проблем като целулита, корекция на апарати може да бъде много по-ефективно, отколкото ръчно въздействие. Има няколко метода, които се различават по същество, но за да се осигури добър резултат.

Мезотерапия

Разруши мастните клетки, които образуват «портокал кора», е възможно въвеждането на проблемную зона на специални лекарства. Курс по мезотерапия за целулит включва инжектиране липолитиков, средства, улучшающих кръвообращението, осигуряващи изтичане на лимфа. Тя се провежда най-често с помощта на мезоинжектора, което позволява бързо обколоть проблемните зони чрез въвеждане на лекарството е на правилната дълбочина. В резултат на този курс на лечение се превръща в намаляване на размера на мастните слоеве, работят им магия от изглажда вдлъбнатини и изпъкналости на кожата.

Общо нужда от 5 — 12 процедури, които се правят с почивка в 7 — 10 дни. Цената за сеанс е между 2500 rv до 4000 rv

Миостимуляция

Процедура миостимуляции осигурява лимфен дренаж на тяло с помощта на импулсни токове. Той предизвиква свиване на мускулите в зоната на въздействие и ускоряване на движението на лимфата. Това има пряко влияние върху мастната тъкан не.

Преди процедурата кожата на проблемните зони обезжиривают, след това се нанася антицелулитен гел. Към тялото с помощта на фиксаторов закрепени електроди. Специалист включва апарат, за предварително определяне на параметрите на неговата работа. Мускулите са стегнати, както при спортувате, но в по-дълбоките слоеве. От това се подобрява кръвоснабдяването, разгражда мазнините, намалява слой на почвата. Продукти на разлагане се отделят по естествен начин.

READ  Ултразвуков пилинг на лицето: как минава почистване, апарати за пилинг на кожата на лицето

Колко трябва да бъдат сесии, ще реши лекарят, обикновено те се предписват на не по-малко от 10 на 20 — 60 минути. Почивка между процедурите се правят през 2 — 3 дни, за да могат мускулите да се възстановят. Цена на сесия – 1000 — 2000 rv

Вакуум масаж

Такъв проблем като целулита, методи за корекция изисква да се използва достатъчно силно въздействие. Един от тях – хардуер вакуум масаж, който може да бъде 2 вида.

Първият се прави с помощта на дюзи с различен тип. Той е подобен на баночный масаж, но за разлика от него е въздействието на по-интензивното. Кожата преди сесия се почистват, загрейте нанасят в нея гел. При стабилна вакуумном масаж на съвета са на едно място за 2 — 3 секунди. Ако това лабильный вариант на процедурата, те се движат, без да спира.

Вакуум масаж е и под формата на эндермологии. Това е въздействие върху целулита роликовой дюза. По-различно процедура се нарича LPG масаж. Тя се състои в излагане на проблемную зона 2 глави размери, в които пулсиращ вакуум и постоянен. Това е ефектът от «разбиване» мастния слой, но не само. От тази процедура се намалява дебелината му, отнема отока, разглаживается и стегна кожата.

За това, как се провежда LPG масаж против целулит, вижте в това видео:

Цена на сесия на вакуум масажа – от 1200 на автобуса и Всичко трябва да бъде не по-малко от 10 процедури.

Лимфен дренаж или пресотерапия

Въздействие върху целулита може би и с помощта на механичен натиск. То се извършва при пресотерапия. За неговото извършване на клиентката си слага специален маншет, в отделения за които се подава въздух. По този начин се осигурява налягане върху тъканите. Силата му се променя, което дава масажен ефект, ефект трябва най-вече на лимфната система. Той стимулира разграждането на подкожната мазнина, отделянето на токсини.

30-минутен сеанс избавя от 1 — 1,5 см от обема на излишните в зоната на въздействие. Само трябва да се направи до 20 с паузи на 2 — 3 дни. Сесия ще струва 900 r. и по-горе, ако продължителността на процедурата ще бъде повече от 45 минути.

READ  Дегтяная маска за коса, сапуни: ще помогне ли лечебна маска срещу пърхот

Электролиполиз

Процедура электролиполиза се провежда с помощта на апарат, отправна към тъканите на електрически ток. Метод е:

  • Электродным. При него импулси достигат до подкожната мазнина чрез изложени на тялото в зоната на целулита електроди. Това е по-мек ефект.

  • Игольчатым. Метод осигурява по-силно въздействие върху целулита. Електроди при него се използват игли като те най-добре прекарват ток. Затова и се прилагат там, където мазнините по-здраво (външната повърхност на бедрата, хълбоците).

Кожата преди процедурата с антисептик (при игольчатом метод) или нанесе от гел. По време на часа на сесия на пациентката лежи, апаратът действа на етапи:

  • първо въздействие е насочена към засилване на лимфооттока, проблеми с кръвообращението;
  • след това се разбиват мастните клетки;
  • в края се случва стимулирането на мускулните контракции.

Электролиполиз изисква специален режим. 2 часа преди и 3 след като не може да яде, да пие вода. Това е необходимо за най-добри резултати, облекчаване на натоварването на черния дроб и бъбреците.

В курса ще се нуждае от 5 — 10 процедури с прекъсване в седмицата. Цена на сесия – от 1000 автобуса и на една зона.

ELOS-технологията

Лечение на целулит, корекция на фигурата са възможни с помощта на комбинация от инфрачервени лъчи, ток и вакуумно-ролкова масаж. Това е методът ELOS, който насища тъканите с кислород, благодарение на което става разграждането на мазнини, лимфен дренаж на ефекти и подобряване на кръвообращението. По време на процедурата пациентката се намира на дивана, а лекарят обработва зоната на целулита хардуерна на дюзата.

Процедурата продължава 30 — 60 минути, само им трябва да бъде от 4 до 12. Между сесиите се нуждаем от пауза в 4 — 8 дни. По време на преминаването на ELOS терапия не трябва да се приема лекарства за разреждане на кръвта лекарства. Но може да се съчетае с въвеждането на мезококтейлей.

Цената на сеанс при излагане на 1 зона – от 2000 rv

Коя от процедурите за по-ефективно е трудно да се каже. За някой по-добър ще се окаже ръчен лимфен дренаж на тяло, в другия случай ще мезотерапия. Някои процедури могат да бъдат комбинирани. Но избор от антицелулитни терапии винаги е най-добре хармонизира с вашия лекар.

Като продължавате да използвате сайта, приемате използването на "cookie". повече информация

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

MAXCACHE: 0.41MB/0.00158 sec