Липосукция на гърдите при мъжете и жените — повдигане и уголемяване на съвременен начин, ефектът е и страничен ефект

Услугата липосукция на гърдите — възможност да се направи бюст красиво и подредено

Не за всички жени е по-голям бюст е подарък на съдбата. Тя може да се достави физически неудобства, с напредване на възрастта обвисать или не отговарят на общите пропорции на тялото. Още повече дефект е излишната тъкан в тази зона и при мъжете. Освобождаването става липосукция на гърдите. Намеса ще доведе женски бюст до желания размер, ще реши проблема и при мъжете.

Същността на метода

Липосукция – премахване на излишните мазнини. В края на краищата, млечни жлези и при жените, и при мъжете е задължително съдържат известно количество, за сметка на което възниква от прекаленото количество. Мазнините при липосукция се отстранява не и скалпел, а с помощта на вакуум устройства, който го изпуска. Извършва това чрез малки пробиви, под местна или обща анестезия. За изтриване на тъкани въвеждането на специални препарати, първо се превръщат в эмульгированные. Други компоненти на млечните жлези не са повредени, за провеждане на намеса се налага само да наранят кожата.

Показания за мъже и жени

Откачивание мастната тъкани от млечните жлези се провежда в случай на нужда на мъжете и жените. Но показания за намеса на тези и други малко по-различно. Липосукция на жените прекарват, ако:

 • гърдите разполага с голям размер, който пречи на нейния притежател;
 • млечните жлези очевидно е асиметрично поради разлика в тяхната големина;
 • успя да се отърве от излишните килограми, а бюст е останал все още е голям.

Дума, уголемяване на гърдите, липосукция в този случай не се предвижда, както някои мислят, но формата на значително подобрява. Комбинацията от тези понятия е възможно само тогава, когато мазнините се отстраняват от други части на тялото и трансплантирани в тъканите на млечната жлеза. Но това е друга тема за обсъждане.

При мъжете причина, за да се проведе намеса, става фалшива гинекомастия. Това е състояние, при което гипертрофирована мастната тъкан на млечната жлеза. Проблемът води до увеличаване на женския тип. Подобно се случва и ако има общ излишното тегло, но част от мазнината остава в зоната на млечните жлези. Това води до тяхното неэстетичному предвид, но може да бъде коригирано с помощта на липосукция.

Ако един и същ проблем мъжки гърдите се дължи на излишък от жлезистата тъкан в нея (това е истинската гинекомастией), липосукцията не помага, защото не се прави.

READ  Пластмаса Ирина Дубцовой: как се е променила преди и след това, което е направено в лицето на

Подготовка за провеждане на

Откачивание мазнини лекари не вярват сложна операция. Но за пациента е пълно намеса, така че към него се изисква подготовка. Първият етап включва задължителен медицински преглед:

 • ЕКГ, флюорографию;
 • проучване на състоянието на млечните жлези с помощта на УЛТРАЗВУК или мамография;
 • общи изследвания на кръв и урина, както и на биохимията и коагулограмму;
 • изследвания за ХИВ и хепатит.

Ако резултатите разглеждане на хирург и други манипулации яви нужда от извършване на липосукция, липса на противопоказания към нея, пациентът преминава към следващия етап на подготовка:

 • 2 седмици преди операцията трябва да се откажат от пушенето и пиенето на алкохол;
 • в същия срок трябва да спрете приема на разжижающих кръв или подобряване на нейното съсирване на лекарства;
 • опита да се обърне към липосукция в оптимална физическа форма, т.е. не простужаться, за да се избегне влошаване на хронични заболявания;
 • няколко дни преди намеса има лека храна;
 • да се яви на работа на празен стомах.

Препоръчваме прочетете за бесшовном увеличаването на гърдите. Ще научите за причините за образуване на белези след маммопластики, методика на провеждане на непрекъсната уголемяване на гърдите, резултатите от тях, стойността на процедурата.
А тук повече за липофилинге на гърдите.

Извършване на липосукция

Операция за откачиванию мазнини от гърдата по-често го правят под местна упойка. Тя преминава през няколко етапа:

 • кожата се третира с антисептик;
 • в областта на гръдния инжектиране на инжектира анестезирующий лекарство;
 • се прави разрез, през който се вкарва тънка куха канюла;
 • в областта на млечната жлеза се инжектира разтвор Кляйна, ефрр болкоуспокояващо и вредните мазнини действие;
 • през 20 — 40 минути, с помощта на сонда и вакуум далеч смучене се допълнително;
 • на разрези се наложат шевове на цялата операционна област – стегната превръзка.

За това, как се извършва едновременно липосукция и липофилинг на гърдите, вижте в това видео:

Млечните жлези при жените, губи значителна част от мазнините са по-малко. Колкото повече те са били преди, по-забележима резултат. Но, за да вид е идеален, особено при възрастови пациенток, откачивание мазнини често се съчетават с подтяжкой.

Липосукция на гърдите при мъжете ще я повърхността гладка, без изпъкването. Това е един само тази намеса може да доведе тази област на тялото към идеалното предвид.

Възстановителен период

Първите 3 дни след операцията пациентът може да напусне болницата, при някои този период се ограничава до електронен носител). Ако не е забелязал усложнения, последвани от напускане на дома.

READ  Билки за кожата на лицето: какви са полезни за подмладяване, овлажняване, еластичност, отвари

Преди няколко дни в областта на гърдите могат да присъстват болезнени усещания, които купируются определен лекар аналгетици. За да се чувства добре по-скоро е в норма, а пациентът може да се върне към нормалния живот, трябва да спазват следните условия:

 • 7 — 10 дни да се носят компресия облекло, бельо, след това една жена трябва да носят спортен сутиен;
 • качествено се хранят, т.е. се включи в диетата на белтъчини и витамини, използване на по-малко въглехидрати и сол;
 • 2 седмици не пушат, не пият алкохол;
 • не се напрягам физически минимум 1,5 — 2 месеца;
 • в същия срок да се откаже от престоя си в жегата и в солариума;
 • да се грижи за ръчен шев в съответствие с препоръките на вашия лекар.

Липосукция, въпреки привидната лекота намеса и липсата на големи увреждане на тъканите, може да дополниться усложнения:

 • Гематомами и серомами. Това е примесено и серозные кичури, възникващи поради неправилни действия на лекаря при операция, твърде ранното връщане на пациента към физически натоварвания, нежелание да се откажат от пушенето.
 • Асимметрией жлези и бугристой повърхност. Стават последиците от неравномерното премахване на мазнини.
 • Некроза на тъканите. Възниква поради твърде силно опъване на кожата в зоната на фугите, на метаболитните нарушения при пациенти на или след някои видове липосукция.
 • Гнойни възпаление. Неговите причини стават нарушение на стерилитет при операция или слаб имунитет на пациента.
 • Мастната эмболией и тромбоэмболией. Виновници усложнения са лекарски грешки или особености на организма на пациента.

Странични ефекти

Освен основния резултат липосукция на гърдите, са и странични.

Странични ефекти Описание
Подуване Това е нормална реакция на увреждане на тъканите, пропадающая след няколко дни
Уплътнения в млечните жлези Те изчезват сами след 3 — 4 месеца
Хиперпигментация на кожата Причините за възникването му стават метаболитни нарушения или твърде рано престоя на открито слънце, солариум
Опущение гърдите и отпуснатост на кожата Могат да възникнат поради отстраняване на значителни количества мазнини, на слабостта на епидермиса по причина на възрастта на пациента. В този случай е показано комбинация — повдигане на бюста + липосукция, че и се прави най-често в подобни обстоятелства

Плюсовете и минусите на процедурата

Като всяка хирургическа намеса, липосукция има положителни и отрицателни страни. Безусловно предимства са:

 • Минимални последици за кожата. Разрези се правят тънки шевове остават незабележими.
 • Сигурността на други тъкани. При операцията се премахва само мазнини, увреждане на кожата.
 • Висок естетичен ефект при операции при мъжете. При жени на правия изчисляването на обема на удаляемого мазнини, вземането под внимание други характеристики на млечните жлези резултат също не предизвиква недоволството на външния си вид.
 • Непродолжительная и достатъчно беспроблемная рехабилитация. След 3 — 5 дни, може да влезе на работа, ако тя не е свързана с физически труд.
READ  Бразилската епилация в бикини зоната: как се провежда дълбока епилация в бикини, цена и нюанси

Намеса има и минуси:

 • Желания ефект се постига само при малък обем на удаляемого мазнини. Ако той е велик, изисква допълнителна корекция.
 • Риск за здравето под формата на усложнения, все още има. В края на краищата, липосукцията е хирургична манипулация.

Алтернативни методи

Аналог на липосукция може да се превърне в редукционная мамопластика. Това е една хирургическа намеса, също насочени към намаляване на размера на млечните жлези или на един от тях. Но това предполага премахване не само на излишната мастна тъкан, а още и на жлезите. Такава операция променя размера на бюста и го оформя.

Редукционная мамопластика се прави с по-обширни, отколкото при липосукция, разфасовки – от центъра на основата на гърдата към зърното и около ареолата (диаметър също може да се намали). Чрез тях се отстранява излишната мастна тъкан и жлезистия на парцела. След това се движи нагоре и там се поставя зърното. Заключителен етап – зашиване и инсталиране на дренажните тръби.

Всички компоненти на цените на операция стават предварително проучване, да останеш в палата, на други лекарства (витамини, антибиотици), няколко комплекта компрессионного бельо.

Като цяло пациентите си струва да се подложи на операция минимум 50000 rv Липосукция на гърдите ще струва на една и съща сума.

Намаляване с помощта на намеса на размера на млечните жлези – сериозно изпитание за организма. Не си струва да го прави, ако проблемът се решава просто избавлението от излишните килограми с диета. Когато правилното хранене не дава ефект, и е решено да могат да бъдат експлоатирани, трябва да се обърнат към липосукция с пълна готовност. Само провеждане на практически здрав човек ще осигури липсата на усложнения.

Като продължавате да използвате сайта, приемате използването на "cookie". повече информация

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

MAXCACHE: 0.41MB/0.00139 sec