Липосукция на корема: операция за премахване на мазнини, зона преди и след процедурата за привеждане в ред на корема и бедрата

Идеален начин да получите осиную талия — липосукция на корема

При много жени най-проблемна зона е корема. Дори и след ефективна диета и усилени фитнес понякога остава забележително. Ако недостатък, причинен от излишък на мазнини в тази област, ще помогне на липосукция на корема. Това е процедура източване на излишък тъкани, което се извършва по различни начини.

Спецификата на процедурата

Липосукция в областта на корема може да се извършва като самостоятелна интервенция или да бъде част от друга операция. Как да го направи, решава лекар въз основа на характеристиките на местоположението на мазнини, количество, състояние на кожата. Намесата може да бъде извършено под локална анестезия. Но ако мащабът на липосукция е достатъчно голям, не предизвиква съмнение, че тя ще бъде дълъг, на пациента се дават обща анестезия.

Процедурата се състои в извличане чрез разрези само на мастната тъкан, на съседните с нея остават непокътнати. За това се използват тумесцентный метода на липосукция, ултразвук, радиочестотни или лазер. Всеки от тях включва етап на разграждане на мазнините, и едва след това го накараш.

При такава интервенция, като липосукция на корема, преди и след това трябва да се празнува забележима разлика. Особено очевидна става след рехабилитация. Корем трябва да бъде плосък, без неравностите, с подтянутой кожата.

Показания за провеждане на

Липосукция в областта на корема, е необходимо в никакъв случай не е за всеки, който има выпирающий на корема. Такъв проблем с напредване на възрастта се наблюдава при много хора, тя се среща и при млади хора, но причината е не само излишък на адипоцитите. Показания за извършване на липосукция на корема, са:

 • наличието на 1 — 5 литра мастна тъкан на предната коремна стена;
 • излишната си само в една от зоните на корема;
 • малко разминаване в пропорциите на фигура в тази област имат хора, които са противопоказани за спортни занимания;
 • промяна на конфигурацията на тялото в тази област, причинени от други фактори, където откачивание мазнини – само етап отстраняване на дефекта.

Противопоказания

Забрани за провеждане на намеса е повече от:

 • онкологические заболявания;
 • сериозни ендокринни патология;
 • хронични заболявания на вътрешните органи;
 • вирусни и бактериални инфекции;
 • влошаване на кожни заболявания;
 • психични заболявания, епилепсия;
 • бременност и период на кърмене.

Още един важен нюанс, за липосукция на корема, – тегло на пациента. Ако той има повече от 10 кг, като значителна част от мазнини, при това се намира на предната коремна стена, тази операция да направя непрактично. Извличане на прекалено голямо количество мазнини опасно, да откачивание допустим размер на забележим резултат няма. Затова пациентите трябва първо да отслабнете с помощта на диета.

READ  Процедура карбокситерапия неинвазивни безинъекционная и с уколами: показания, както правят инжекции и маска за лице и тяло, противопоказания

Не правят липосукция на пациенти на възраст под 18 години, не се извършва в критичните дни. Ако по-малко от половин година преди това е операция на органите на коремната кухина, намеса снасят.

Препоръчваме да прочетете за абдоминопластике. Вие ще научите за това, какво представлява операцията abdominoplasty, видове намеса, рехабилитационен период, показанията и противопоказаниях за процедурата.
А тук повече за това, какво да избера за привеждане на корема в ред: липосукция или абдоминопластику.

Подготовка за провеждане на

Операция за липосукция на корема – сериозно нахлуване в работата на организма. За да се сведе до минимум възможните рискове, към нея трябва да се подготви. В предварителния етап пациентът трябва да:

 • да положат изпит, състоящ се от изследванията на кръвта и урината, изследване на кръвосъсирването, биохимията, хепатит и ХИВ, както и ЕКГ и флюорографию, УЛТРАЗВУКОВО изследване на органите на коремната кухина;
 • да се откажат от алкохола и цигарите за 2 седмици до липосукция;
 • за укрепване на имунната система с витамини (ги препоръча лекар), да не се опитват да простужаться;
 • да се откаже на 2 предишни операции седмици от антикоагуланти и антиагрегантов;
 • намаляване в диетата количество сол, за 2 — 3 дни преди операцията да се даде предимство в ядене на плодове и зеленчуци;
 • ако има хронично заболяване, трябва да се лекува и да не се е появил на влошаване.

Техника да се отървем от мазнините

Липосукцията на мазнините по корема се прави така:

 • Пациентът получава анестезия. Ако операцията е обширна, тя е на обща анестезия. При малка част от локалните мастни натрупвания достатъчно местни, т.е. обкалывания на корема болката.
 • Шум или шприцом се инжектира разтвор Кляйна, който омекотява мастните клетки, като едновременно с преодоляването на определени съдове и обезболивая. Това тумесцентный вариант за намеса, която позволява изтриване на максимално разрешено количество на излишните тъкани. Той по-често и се прилага за възстановяване на естетичен вид на тази област.
 • На кожата се правят разрези за въвеждането на инструмент. Къде точно, зависи от зоната на липосукция на корема. Това може да бъде долната част или горната част, а също и двете едновременно. Разрези произвеждат в областта на пъпа, малко над монс пубис или под гърдите. Хирурзите са от 4 до 8 зони на корема, размерът на които сходен с големината на дланта на ръката си.
 • В разрез се поставя канюла, която е свързана с вакуум-апарат. Эмульгированный мазнините се отделя с помощта на проблемна област.
 • След края на основния етап на пробиви зашиваются, така че да може да се установи дренаж. Отгоре се наслагват превръзка.
READ  Лек срещу целулита в домашни условия: като се намери ефективно, народни, най-доброто домашно срещу целулит

За това, как се извършва липосукцията на корема, вижте в това видео:

Ако премахване на мазнини, необходими в малък участък, размерът му е малък, тумесцентную липосукция може да се замени, ултразвук, радиочестотна или лазер. В тези случаи, мастните натрупвания се разграждат, за да се улесни тяхното оттегляне не разтвор Кляйна, както и съответните емисии. Всеки един от видовете има своите плюсове, но изборът остава за лекар. Той се основава на изпълнението на конкретен пациент.

Много чест случай, когато се изисква липосукция на корема и отстрани. Тази процедура се прави за една намеса. Той е различен обем работа, така че се извършва под обща анестезия. В останалата част на тази липосукция е сходна с това, което се случва при корекция само на корема. Но излишната мазнина се отстранява още и страничните повърхности, което ви позволява да се даде на фигурата по-голяма пропорционалност, намаляване на талията.

Рехабилитация

Тялото, които са загубили излишните мазнини, се нуждае от рехабилитация. Намесата изглежда малотравматичным на фона на други естетични операции, но може да доведе до усложнения, ако не се спазват някои правила:

 • веднага да се носят компресия облекло бельо и първите 3 — 4 седмици да го носят през целия ден, като само за подмяна на свежо или хигиенни процедури;
 • не убивам вода шевове-малко 7 дни, за да се грижат за следи от убождания, в съответствие с препоръките на лекаря;
 • за да се избавите от постоперативни болки приемат аналгетици, но само определени специалист;
 • не си спомним за спиртном и пушене, за да не пречат на естествени процеси на заздравяване;
 • избирателно в храната си, като се отдава предпочитание на съдържащи много протеини и витамини;
 • не перегружаться физически, отложи спорт най-малко един месец;
 • за да вземе гореща вана, не се къпят в банята, да не правите слънчеви бани, 4 — 8 седмици;
 • ако не е лекар, може да се подложи на лимфодренажного масаж при специалист или други физиопроцедур.
Редки следоперативни усложнения Кратко описание
Серома Това натрупване на течности, причинено от наднормено се използва разтвор, достатъчна дренированием, погрешностями в рехабилитационен период
Хематом Обикновените се образуват синини, поради увреждане на кръвоносните съдове. Ако те са малки, рассосутся себе си. Значителен размер на хематом трябва да се отстранят лекар, особено, ако те са се появили не веднага, но с течение на времето
Задаване на инфекции в коремната кухина Това усложнение предизвиква покачване на температурата, интоксикация. Ако навреме не се вземат мерки, ситация може да свърши много зле. Помага бързо обръщане към лекар и прием на антибиотици
Некроза на тъкани Възниква на фона на отстраняване на излишната на обема на мазнините, стерилитет, нарушения по време на процедурата. «Виновници» са особености на организма на пациента
Хиперпигментация на кожата Петна по нея може да се появи в резултат на излагане на слънцето до приключване на рехабилитация. Тяхната поява може да бъде и беспричинным, да възникне като реакция на процедурата и използваните в процеса на провеждане на лекарства
Обвисшая кожа или подутини на корема Се появяват заради лоша способност на епидермиса и по-дълбоките слоеве на регенерация, източване на излишната мазнина. Неправилното разпределение на останалите тъкани може да доведе до бугристости корема
READ  Лолита и пластмаса: какви пластични операции прави Милявская, външен вид след пластика

Има и усложнения, специфични за всяка хирургична намеса. Това е голяма загуба на кръв, тромбоэмболия и мастна емболия. Но при липосукция те са рядкост.

Цена

Цената на процедурата зависи в голяма степен от обема на работата, т.е. количеството мазнини, което искате да премахнете, и областите, които се нуждаят от корекция. Например, когато трябва да са напълно чисти стомаха, липосукция струва сума от 100 000 р. Изпомпва мазнините от долната или горната половина ще струва от 50 000 на автобуса За корекция заедно с корема двете страни трябва да се готви още не по-малко от 40 000 р.

Изглежда, че липосукция в зоната на корема лесно ще фигурата към съвършенство. Но в действителност тази процедура е второстепенен, един от удари, моделирующих тялото. И след нея все пак трябва да внимавате за хранене, много движение. Тогава може да се надяваме, че цифрата не загубят идеални пропорции.

Като продължавате да използвате сайта, приемате използването на "cookie". повече информация

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

MAXCACHE: 0.41MB/0.00109 sec