Мезотерапия за целулит за тялото, помагат ли коктейли?

Колко ефективна мезотерапия за целулит?

«Портокалова кора» или, както е писано в медицинските учебници, гидролиподистрофия на различни части на тялото се среща дори и при много снажен и млади жени. Да се справят с този проблем трябва да отвътре, като му причинява метаболитни смущения, задържане на течности, а след това има цял комплекс от фактори. Затова все по-голяма популярност придобива мезотерапия за целулит. Тя осигурява влияние на различни причини за появата му.

Провеждане на процедурата

Самата интервенция се извършва с помощта на въвеждане на различни слоеве на кожата вещества, които допринасят за възстановяване в нея нормалния обмен, устраняющих застой на течности, разбивающих на мастните натрупвания. Процедурата се извършва върху всички части на тялото, където е възможно появата на целулит. Това се прави през няколко етапа:

 • Пациентката се поставя на дивана, излагайки на показ част от тялото, която трябва били изложени на. Кожата в тази зона с антисептик.
 • Спринцовка с фина игла лекарят инжектира лекарството в проблемную зона в няколко точки. Често за това се използват специално устройство, което дозирует обема на тялото. Прилича на пистолет. Но предимството му е не само в точността на дозиране. Мезоинжектор прави процедура по-малко болезнена. В края на краищата анестезия при нея не се използва.
 • Всяка точка на убождане протирается антисептичен тампон. След като бъде направено необходимото количество инжекции, вашата сесия приключи. Известно време пациентка трябва да бъде сам в кабинета на лекаря специалист да се е убедил в липсата на нежелана реакция към лекарства.

Полезно видео

За това как се мезотерапия за целулит, вижте в това видео:

Като цяло, дори и маловыраженный целулита «не желае» да напуснат своите обладательницу. За да се справи с него, разбира се с помощта на различни коктейли се разделя на етапи. В началото на лечението, се инжектира средства за изтичане на лимфа, и след това — разбивающие мастните тъкани, последвано — стимулиране на микроциркулацията. Последният етап стават ваксини за подобряване на мускулния тонус.

Мезотерапия срещу целулит може да бъде извършена без инжекции. За това има няколко възможности:

 • ултразвуков метод, при който коктейл се нанася върху кожата, а след това нейната повърхност се подлага на обработка на съответния радиация;
 • използването на електрофореза, когато антицелулитен състав се инжектира в дълбоките слоеве на кожата на проблемната зона с помощта на апарат;
 • прилагането на струя кислород, което е голямо налягане кара разбивающие «портокал кора» вещество да проникне по-нататък на епидермиса;
 • метод криомезотерапии, в който използването на антицелулитни коктейли се съчетава със студа.
READ  Филорга мезотерапия: как минава с лекарства nctf, ефект за лице

Безинъекционная процедура дава по-малко забележим ефект в сравнение с уколами лекарства. Но тя ще помогне на тези, които панически се страхува от увреждане на кожата с игла.

Независимо от начина, мезотерапия, не е от сега, ще се нуждаят от няколко сеанса, които се извършват с паузи по 5 — 10 дни. Колко от тях ще зависи от степента на развитие на целулита. Това трябва да се определи козметик. Но обикновено само на 10 — 12 процедури.

Предимствата и недостатъците на метода

Всяка намеса в работата на организма има своите предимства и отрицателни страни. Не е изключение и мезотерапия на тялото от целулита. Процедурата се провежда достатъчно дълго време, така че да може да се изчисли му плюсове:

 • Ефективност. Тя не е очевидна веднага, но първите резултати ще забележите след 2 — 3 процедури. За сметка на ускоряване на метаболитните реакции, намалява обема на мастната слоеве, благодарение на което кожата е проблем на парцела е равен. Завършването на курса, ако това не е стартирала целулит, следи от него не остава.
 • Минимално въздействие върху организма като цяло. Напълно си не може да избегне. Но тъй като психотропни лекарства местно, те въздействат главно върху проблемните зони. Естествени реакции на организма процедура не ви пречи.
 • Пролонгированность резултат. И след приключване на курса процедури простимулированные мезококтейлями оздравителни процеси не се обръщаше. Ако една жена води здравословен начин на живот, най-малко една година може да не си спомнят за целулит.
 • Гъвкавост на процедурите. Тя е приложима по отношение на всеки участък, където може да се образува целулит. Ефект на мезотерапия е такова, че е допустимо да се комбинират с други борещата се с проблема процедури. Това е, например, лимфен дренаж и тайна. Освен това, за извършване от антицелулитни мезотерапия, няма възрастови ограничения.
 • Различни области на въздействие върху проблема. Препарати за мезотерапия срещу целулит имат противоотечным, съдоразширяващо въздействие. Те нормализират изтичане на лимфа, укрепват капилярите, допринасят за възпроизводство на колаген. Това е възможно благодарение на наличието в тях липолитиков, витамини, ензимни компоненти. Използват местни лекарства «Алкафит», «Алсатин», «Силикин», «Гибилан», «Липокат» и вносни «Cromo», «Cellucar», «Aquaiyx», «Vanadio». Те се смесват или се инжектира сам.
 • Възможност за подобряване на външния си вид, без болничен престой, дълга рехабилитация. Правила за възстановяване след мезотерапия, насочена срещу целулита, има, но е разрешено да се работи, не трябва да се лежи в леглото. Нищо не ще знаят другите за провеждането на процедурите.
READ  След липосукция на брадичката: как се провежда рехабилитация, колко носи лента, бандаж, когато стихва подуване, защо имаше печати, могили, като ще помогнат на ултразвук и масаж

Към минусите от антицелулитни мезотерапия включват:

 • Дискомфорт, доставляемый пациентка по време на процедурата. Пробиване на кожата с игла, не е толкова болезнено, колкото въвеждането на мезококтейля в тъканите. При ниско болевом прага на усещанията са доста силни и се съхраняват след приключване на процедурата.
 • Вероятността от странични прояви. От инжекциите могат да останат зачервяване, посиняване, папули, изразен оток. Всичко това с течение на времето, но първо подпортит външния вид на третирания участък от тялото. Странични реакции са от общ характер: учестен сърдечен ритъм, промени в налягането, главоболие.
 • Дълго изчакване на резултата. Ако е показано курс от 10 процедури, а максималният ефект се появи по-късно от три месеца плюс.
 • Значителна цена. Ако целулитът е открит в няколко зони на тялото, както и за всяка нужда от не по-малко от 10 процедури, това ще струва доста скъпо.
 • Вероятността от усложнения. Лечение на целулит, мезотерапия е в състояние да се превърне в провокира алергии, появата на некроза. Омертвение на парцела тъкани се случва, когато твърде дълбоко проникване на иглата. Но антицелулитни коктейли не се вкарва повърхностно. Затова функции на организма могат да предизвикат проблеми и при правилна техника.

Ефективност

Антицелулитна мезотерапия се е утвърдила като една ефикасна процедура. Той има комплексно влияние върху проблема. Но ефектът от прилагането на метода откриваме само при тотална борба с нея. Това означава, с изключение на инжекции са необходими и други мерки:

 • правилното хранене, тогава има най-малко мазнини и въглехидрати, повече плодове, зеленчуци, чиста вода;
 • физическата активност и чист въздух, които стимулират обменните процеси.

В резултат на пациентката ще получи след приключване на курса:

 • намаляване на дебелината на мастния слой в зона на локализация на целулита;
 • изчезване или намаляване на дълбочината на дупки по кожата, красноты;
 • изравняване на повърхността на тялото;
 • тонизиране на кожата и близки до нея тъкани.
 • възпаление на кожата в местата за откриване на «портокалова кора»;
 • заболявания, при които е нарушена съсирваемостта на кръвта;
 • инфекция;
 • повишена телесна температура;
 • психични заболявания, епилепсия;
 • желчекаменная заболяване;
 • сериозни проблеми с бъбреците;
 • разширени вени, развившееся до предпоследней етап и по-горе;
 • онкологические заболявания;
 • бременност и период на кърмене;
 • алергична реакция към съставки коктейли;
 • новата (по-малко от половин година преди това) процедурата лазерен пилинг;
 • прием на лекарства, повишаващи чувствителността на кожата към uv радиация (антибиотици тетрациклиновой група, фторхинолоны).
READ  Кафеена маска за коса: как да се готви в домашни условия на утайка от кафе, от брашно, за ръст на

Препоръчваме да прочетете статията за мезотерапия за отслабване на организма. От нея ще научите за методика, показания и противопоказаниях към нея, прилагани препарати, възможни странични реакции, продължителността на ефекта от мезотерапия за отслабване.

Цена

Цената на курса процедури могат да се различават в различни градове или дори клиники един от тях. Много често на коктейли-мезотерапия за целулит се разработват индивидуално за дадена на пациентката. В този случай квалификация специалист

трябва да бъде висока, че не може да не се отрази на цената. Използването на форми за вносни лекарства също се подобрява. Разсейване на стойността може да бъде от 2500 rv до 4000 автобуса за една сесия. Ако трябва да се коригира няколко зони, всяка от тях се брои отделно. В общата цена на курса обикновено не включва предварителна консултация с лекар. Дума, минималната цена, за да се отървем от «портокаловата кора» — 10000 rv Спестявания може да струва по-скъпо, тъй като винаги означава висок риск от усложнения по вина на некомпетентни специалист или поради некачествени лекарства.

Мнения за ефективността на «инжекции на красотата» на гидролиподистрофии различни. Тук всичко е индивидуално, често разберете точно, помага ли мезотерапия за целулит, може да бъде само от личен опит. Важно е не само да попадне на добър лекар, който ще избере сполучлив състав за ваксини, правилно ще определи продължителността на курса. Трябва да помага да се отървем от проблема здравословни промени в начина на живот.

Като продължавате да използвате сайта, приемате използването на "cookie". повече информация

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

MAXCACHE: 0.41MB/0.00092 sec