Восъчен епилация бикини: дълбоко, shugaring, като се прилагат ивици, както по принцип правя и да се подготвят зони

Трябва да знаете, ако трябва да восъчен епилация бикини

Да се спретне една жена в днешно време е по-трудно, отколкото десетилетия преди това. Космите в интимните зони на тялото много, сега предпочитат да не се остави на формата, тъй като има. Така че восъчен епилация бикини интересува много. Как правилно да го прави, и дали си струва да избират именно този начин за епилация на интимни зони?

Същността на процедурата

Козметичен восък притежава способността твърдо се придържа към косата. Това свойство и позволява да го използвате, за да ги премахнете. Съществуват различни видове восък: студено, топло и горещо. Толкова има и начини да се направи процедура:

 • Восъчни ивици. Това е готовият средство, като основна съставка е студен восък.
 • Восъчен епилация на зона бикини с помощта на състава, в който е добавена борова смола. Преди очевидни манипулации трябва да се загрява до 45 градуса.
 • Епилация с горещ восък. Салонная процедурата включва използването на състава, нагреваемого до 50 — 60 градуса.

За това, как правилно да изпълнява процедура восъчна маска за коса, различни начини за нейното извършване, противопоказаниях, вижте в това видео:

Предимства на метода

Восъчен процедура има много предимства пред други методи на епилация с интимни области:

 • Дълготраен ефект. Косата не ще се види най-малко един месец. А когато те започнат да растат, всичко да мине без бодливите върховете.
 • Скромна цена. Дори нарастващ е дълбоко бикини, това означава, че с премахването на максималния размер на косата, струва по-евтино на лазерни процедури и други, също толкова ефективни салонных методи. А резултатът е подобен.
 • Постепенното отслабване на косата. С течение на времето ги смъртността намалява за сметка на това, че процедурата уврежда луковицата.
 • Възможност за извършване на манипулация на дома. Някои смятат неприемливо, да го е направил друг човек.
 • Коприна кожа. Восък не само премахва нуждата си от косата и покарал остри «пънове», но и подхранва. В края на краищата процедурата освобождава кожата от ороговевших частици.
READ  Пилинг на лицето TCA: как се провежда среден, химически, жълто пилинг ефект скокове кожата след

Препоръчваме да прочетете за лазерна епилация на зона бикини. Ще научите за методите на провеждане на процедурата, неговите предимства, подготовка за посещение на салона, на устойчивостта на резултатите.
А тук повече за лазерна епилация на гърдите.

Видове епилация

Процедурата не просто ще ви спести от косата. Тя може да даде интимна зона на особен стил.

Видове епилация бикини зона На мястото на епилация Зона
Американската Това е премахване на космите по линия бельо или бански костюм. Техните събрани в области, близки до пупку и бедрата

Френска Този стил позволява на изоставяне на косата само на пубиса. И броят им трябва да бъдат малки – лента 4 см ширина и 5 см височина. С големи срамни устни, зона задния проход на косата, събрани

Бразилският Този стил предполага премахване на почти всички косата. Оставя тънка ивица на пубиса. Останалите парцели интимна област трябва да е абсолютно гладка. Това е най-пълен вид епилация, но и много практичен. Така че той е широко разпространен, с по състоянието на интимните зони на тялото може да се носи по всяко бельо

Методика на провеждане

Важен проблем: как да восковую епилация бикини. Коса в тази област са много, а да ги премахнете, за предпочитане на една единствена процедура, в противен случай може да се получи раздразнение на кожата или от болка изобщо изгубим решимост да се отървем от растителност. За да се гарантира желания ефект, правят така:

 • Се подготвят в продължение на 3 — 5 дни преди процедурата. Трябва да се обръснат космите в интимната зона, че по време те са се увеличили с 5 мм.
 • Непосредствено преди манипулации трябва да се вземе душ, с помощта на гел. След това трябва да се търка кожата си специална течност, която продезинфицирует и обезжирит си.
 • Основната фаза зависи от използваните средства. Честотна се загрява в ръце, махнете защитното фолио и лепкава страна, здраво прикрепени към кожата. През един кратък период от време точно движение на лентата се отстранява. При домашна процедура за топла кола маска го отоплението е на «баня» и се нанася върху кожата. Докато средство не се охлади, отгоре плътно се определят плат салфетка. Когато восък чрез няколко минути да се охлади и «схватит» коса, я смъквам драстично.

Подобно на майстор прави процедура в салона. Клиентка се помещава в стола си, с протегнати крака. На нея носени бикини за еднократна употреба. Кожата на интимните зони обеззараживают, шпатула се нанася восък, отгоре с кърпа. След втвърдяване на сместа ивица рязко се отстранява заедно с косата.

 • Останки от състава на перат с кожата със специален препарат. Тя също дезинфекцира и успокоява.

За това как прекарват восковую епилация на зона бикини кола маска в тава, вижте в това видео:

Избор на място: у дома СРЕЩУ салон?

Момичета, след като реши на кола маска, често размишлява призив, дали да отида в салон или се задоволява своите средства. Къщата е възможна процедура е студено или топло составами. Епилация дълбоко бикини восъчните ленти ще бъдат възпрепятствани, тъй като косата е тук гъста, доста много. Част от растителност за първи път премахнете едва ли ще успее. Ивици-добре да се направи американската епилация, ако косата е тънка и слаба.

В останалите случаи е за предпочитане процедура топла кола маска. Той здраво се улавя космите, по-ефективно премахва. Но и тук има нюанси. Правя епилация на интимните зони на най-неприятно физически. «Удоволствие», също може да работи на няколко опита. От това ще пострадат кожата, имам проблем врастнали косми.

 • не се прави кола маска при менструация и няколко дни преди нея, а също и в периода на овулацията;
 • половин час преди нанасяне на восък трябва да намажете кожата обезболяващ крем «Эмла»;

 • можете да вземете хапче «Кеторола», а също и леко успокоително преди процедурата;
 • задължително се възползват от специални составами преди и след манипулации.

Освен тънкостите, свързани с процедурата, пред мнозина стои дилемата: shugaring или нарастващ е дълбоко бикини. Това е по-скоро зависи от личните предпочитания. Shugaring малко по-малко болезнен, ефектът от нея е подобен ваксингу. Но трябва да се помисли, че в захарните тази смес се добавят съставки, които могат да причинят алергии. Истината е, според мнението на кожата след шугаринга изглежда по-добре.

MAXCACHE: 0.4MB/0.00090 sec