Усложнения abdominoplasty: както често се случва неуспешен пластмаса и усложнения след

Често встречаемые и усложнения abdominoplasty

Ако след раждането или рязко отслабване остана на корема, това не означава, че човек е обречен да живее с него завинаги. Abdominoplasty да се справи с дефект на външния вид, а също и с това, което предизвика появата му. Но след операцията е възможно появата на нови проблеми. Според статистиката, усложнения, abdominoplasty се срещат достатъчно често.

Проблеми от общ характер

Abdominoplasty – самата операция. И на нея са присъщи всички проблеми, провоцируемые хирургично вмешателство в работата на организма, престой на пациента е под обща упойка, при необходимост от заздравяване на травматизирани тъкани. Това са общи усложнения. Риска е по-висок при тези, които имат други здравословни проблеми, освен голям корема, или голям излишък на тегло.

Признаци на подуване стават:

  • затруднено дишане;
  • скъсяване на времето между вдохами и выдохами;
  • «молотящее» сърдечен ритъм;
  • суха кашлица, сменяющийся отделяне на пяна.

Усложнение се развива в началото на следоперативната фаза, помощ оказват в болница. Това е въведение успокоительных лекарства, нормализиране на налягане и кръвообращението, чрез вдишване наркозную апаратура.

Синдром на внутрибрюшной хипертония

Зашиване на коремната стена в комбинация с кръвоизлив и други проблеми с работата на вътрешните органи могат да доведат до увеличаване на налягането в коремна кухина. Диафрагмата се оказва оптимистичен, всички други парцели зона — сдавленными. Това се проявява в задух, тахикардией, в нарушение на функцията на бъбреците (затруднено уриниране), напрежение и разтягане на коремната стена, промени в работата на ЦНС. Усложнение от външния им вид прилича на оток на белите дробове, но специалист ще бъде в състояние да предоставим един проблем, от друга. Помощ на пациент, оказват в реанимация.

Пневмония

След операцията пациентът е принуден да бъде на постельном режим. Се движат и след като е разрешено да ставам, много не трябва. Това води до отслабване на белите дробове, тъй като в тях е застояла течност. И попадающим вътре патогенным бактериите са създадени благоприятни условия за размножаване.

За да се избегне пневмония, на пациентите се предписва на профилактичен курс на антибиотици. Но най-важното е след abdominoplasty – не залеживаться в леглото, по възможност се движи.

Препоръчваме да прочетете за абдоминопластике. Ще научите за видовете abdominoplasty, етапи на изпълнение на операцията, показанията и противопоказаниях до процедурата, рехабилитационен план.
А тук повече за това, какъв вариант за привеждане на корема в ред, за да изберете: абдоминопластику или липосукция.

READ  Почистваща маска за лице: как да си приготвите в домашни условия, за дълбоко почистване на порите, за мазна, комбинирана кожа, избелваща и хидратиращи

Тромбоэмболия

Промени в кръвообращението могат да се окажат фатални, не само за вътрешни, но и вени. В тях се образуват съсиреци, които заплашват движение биологична течност в организма. В края на краищата, тромб може капакът на съда.

По-често образуване на кръвни съсиреци, опасни за живота, се образуват във вените на долните крайници. Затова за профилактика на усложнения задължително изискване става носенето преди и известно време след операцията компрессионных на отглеждане.

Кървене

Проблем може да възникне по време на abdominoplasty или веднага след това. Причината за кървене стават лоша съсирваемостта на биологична течност или медицинска грешка, когато специалист не е достатъчно качествено да определя повредени съдове. Премахване на прекомерно количество мастна тъкан също може да стане причина за усложнения.

Помощ се състои в ранно спиране на кървене. Иначе на пациента могат да чакат сериозни проблеми с бъбреците, анемия.

Полезно видео

За това, какви усложнения се срещат по-често след abdominoplasty и защо, вижте в това видео:

Местни усложнения

Чести усложнения могат да се срещнат по-скоро при по-възрастните пациенти, които имат в миналото много заболявания. Им процент сред негативните последици от хирургична корекция на корема малък. А местните усложнения след abdominoplasty се срещат по-често, и списък ги беше увеличил:

  • Серома. Това е натрупване на течност в раната зона. В хода на операцията са ранени лимфни съдове, които «запечатываются» бавно. Течността от тях (най-вече лимфата, но с включвания на кръвта) се установява в района на шева. За да се прояви серома може да «бульканьем» в посочената зона, нарастващ оток, дискомфорт и болка. Течността трябва да изпомпва, понякога многократно. При голям сероме определят отводняване тръба. Имайте в предвид, че усложнение възниква по-често при тези, които се отърве от голям брой подкожната мазнина.
  • Хематом. Появява се като резултат на липсата на коагулация на кръвоносните съдове. Има и други причини за образуване на хематоми: физическо натоварване в следоперативния период, лошата съсирваемостта на кръвта. Ако е активирана една от тях, пациентът усеща болка в зоната на повреден плавателен съд, распирание. Очертанията на корема могат да исказиться, кожата се покаже тъмно петно. За отстраняване на проблема трябва да проучи раната, частично изтриване шев, изчистване на пространството от образуване на кръвни съсиреци, прижигать съд.
  • Нагноение рани. Незажившим тъканите присъщо на нисък имунитет. В тях могат лесно да проникнат бактерии, ако пренебрегнем правилата за стерилитет при транзакции или в периода на рехабилитация. Усложнение може да възникне като последица серомы, хематом или некроза. В резултат на жизнената дейност на които попадат в раната от бактерии стават силни болезнени усещания в тази област, появата на уплотнившихся парцели, изтичане на гной. Пациентът може да се увеличи температурата, да се появят слабост. Лечението се състои в дренировании рани, промывании, местната обработка на антибиотици, орален прием на лекарства.
READ  Как да премахнете тен на лицето, с кожата на ръцете и тялото бързо в домашни условия

  • Некроза на кожно-мастния клапа. Abdominoplasty, придружени отслоением голям обем от тъкани. Естествено, че ги кръвоснабдяването е прекъснато. Ако след това не успяват да го възстанови, тъкани умират. Причина – прекалено отлепване, интензивно напрежение. Това се проявява със зачервяване, след това посинением кожата на проблемната зона, болка, увеличаването на отоци. Пациентът се чувства повишаване на температурата, обща слабост. Лечението се започва с прием на лекарства, стимулиране на кръвоснабдяването и съдържанието на тъканите с кислород («Актовегин», «Трентал»). Ако тя не се ползват, некротизированные парцели резекция скалпел, след това раната се третира като гнойную, т.е. използват подходящи външни средства, превръзки до оздравяване.
  • Изтръпване прооперированной област. Виновник за проблема става увреждане на нервни влакна в зоната на корема. Травматизация се случва по време на операцията. По-често страдат пациентите, които имат значително количество мазнини, тъй като в този случай е по-трудно да следи за точност на действие в напредъка си. Проблемът изчезва себе си с течение на времето. При нея е важно да контролират външния вид на прооперированной зона, за да не пропуснете появата на други усложнения.

Естетични проблеми

И все пак за повечето пациенти не abdominoplasty тази, при която страда външен вид. В края на краищата, това е козметична операция, произведена за отстраняване на дефекта – голям корем, птоза на тъканите, излишната мазнина. Усложнения в тази част са следните:

Естетически усложнения Кратко описание на усложнения, е изход от ситуацията Снимка
Груби белези Нормално зажившие шевове трябва да бъдат тънки, плоски, почти не отличимыми от останалите участъци от кожата. Но някои белези остават гипертрофическими, т.е. удебелени, червени, или келоидными, когато обемът им е много по-голям, отколкото са били шевовете. В първия случай причината може да се превърне в неправилна грижа или други усложнения, пречещи на изцеление. Но видими белези от abdominoplasty се появи и като следствие от особеностите на кожата. И в този случай, за отстраняване на дефект, ще се нуждаят от допълнителни мерки. Има хардуерни процедури, сглаживающие белези, е възможно премахването им е оперативно

Грозно форма на пъпа Някои видове abdominoplasty се извършват с неговите потоци. Това, както и последващото лечение, може да доведе до деформация на пъпа, или за това, че той ще се намира не съвсем там, където трябва. За решаване на проблема трябва нова операция  

Е грапава кожата на корема Дефектът става ефект от лошото качество на липосукция, при която излишната мазнина е отстранена неравномерно. Още една причина за неравности по кожата може да се превърне я перенатяжение или, напротив, изоставяне на излишните тъкани, гънки  

Выпирающий корем Някои и след abdominoplasty проблемната зона все още не е достатъчно естетически. Причина може да има подуване, който е страничен проява на намеса. Но той с течение на времето, тогава резултатът трябва да се моля вече след 3 — 6 месеца след операцията. Но понякога очертанията на корема все още остават изпъкнали. И тук въпросът е, че при пациент, първоначално е бил голям обемът на мастната тъкан, която изпомпва с помощта на липосукция е напълно невъзможно. Изход – повторно отстраняване на мазнини  

READ  Мезотерапия брадичката - ефективна процедура срещу втория брадичката, сигурна корекция и бърз ефект

Подготовката за операция се занимават с въпроса, как често има усложнения след abdominoplasty. Те се празнуват при 30% от пациентите. Но в този брой са включени не само тези, чийто организъм реагира на намесата на непредсказуем начин, или сэкономившие в добра клиника. Усложнения често при пациенти, които игнорирали предоперационную обучение или са били твърде слънце в период на рехабилитация. Тези фактори в появата на проблеми имат централна роля, както и избор на квалифициран лекар.

Като продължавате да използвате сайта, приемате използването на "cookie". повече информация

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

MAXCACHE: 0.41MB/0.00136 sec