Адгезивные мостовидные протези: характеристики и предимства «Мериленд»

Загуба на зъбите в резултат на бързото им износване или на различни стоматологични заболявания може да предизвика сериозни проблеми. На първо място това се отразява на естетиката, а също и процеса на дъвчене и консумация на храна.

Също така липсата на зъби доставя психологически проблеми при разговора и може да предизвика множество комплекси.

В такива случаи си заслужава да се замислят за протезирането, например за инсталиране на адгезивных стоматологичен мостове, които позволяват напълно да се възстанови на зъбната редица и на неговите загубени функции.

Адгезивный мостовидный протеза (адгезионный мост, Мериленд, Манхэттенский мост) – това е конструкция, която се използва в стоматологията за подмяна на загубени или които дойдоха, за безполезни зъби, се определя, без да се обточки на съседните зъби.

Същността на данни «крак» се състои в това, че те се извършват под формата на изкуствен зъб с някои основи, с помощта на които се извършва определяне на целия проект до две съседни на зъбите и по този начин се затваря област дефект. Процедурата по инсталация на тези проекти може да се извърши само с едно посещение.

В сравнение с други видове протезных мостове, ретейнер Рочетта се счита за най-лек, тъй като по време на инсталацията не е нужно да инсталирате коронки.

Характеристики на използвания адгезива

По време на инсталацията протези се използва специално лепило, което позволява здраво заключване на устройството и да го запазите за по-дълго време. Конструкция се определя към язычной областта на зъба, така че мост от външната страна не се вижда.

Заслужава да се отбележи важно качество адгезивного лепило,- тъй като в устната кухина има постоянно влажна среда, то след инсталацията на протеза под въздействието на слюнката лепило набъбва и създава сцепление между протеза и венците. За сметка на това се подобрява фиксиране и задържане на протезата на мястото си.

В последно време, за да Манхэттенский мост здраво закрепена на мястото си, заедно с лепило използват специална част от тел. Тази конструкция се поставя композитом в депресии, които проделываются в опорните зъби.

Предимства и недостатъци — анализ, без емоции

Модерна адгезивная мостовидная конструкция има редица положителни качества, сред които се откроява следните:

 • благодарение на адгезивным мостовете може да се възстанови щетите на всички зъбни единици;
 • дори и при продължително носене на протези не се наблюдава разрушаването на зъбите, които осигуряват опора на целия проект;
 • бързото провеждане на инсталацията, така че за една процедура може да извършите пълно възстановяване на структурата на всеки зъб;
 • преди да инсталирате протези не се използва пълно обтачивание челни зъби (изключително рядко се произвежда минимално обтачивание без прилагане на депульпации);
 • Мериленд се отнася до высокоэстетичным проекти, в състава на които няма метал, за сметка на това не възниква процес на окисляване, който се отразява негативно на тялото;
 • в сравнение с импланти и конструкции от металокерамика тези протези се отнасят до малобюджетным варианти.
READ  Прогнатия — аномалия, при която горната челюст виси над дъното

Но трябва да помним, че този вид дизайн има и някои отрицателни качества. Така, адгезивное протези се счита за

временно начин за възстановяване на зъбната редица, и при това способен да се скрие само малки щети. След известно време мост започва да се руши, в него се проявяват бичен.

Използването на протези Рочетта ограничено, те са подходящи само за тези пациенти, които искат премахване на увреждане на предните зъби. Но конструкцията е направена така, че след инсталацията, тя не оказва повишено натоварване на костите. В крайна сметка може да се наблюдава процесът на намаляване (атрофия) на кости. Така че с течение на времето може да се наложи провеждане на костна пластика.

Освен това адгезивный мост има и други отрицателни страни:

 1. Могат да възникнат някои затруднения по време на извършване на ежедневните хигиенни процедури на устната кухина.
 2. Оказване на повишено натоварване на предните зъби.
 3. В области от фиксирането на моста може да се появи вторичен кариозное поражение.
 4. Кратък период на служба, около 4-5 години. Много лекари дават период на гаранцията от три години. Но мнението на много пациенти потвърждават, че ако се отнася за продукт внимателно, а след това адгезивный мостовидный протеза може да издържа много повече.
 5. През целия период На носене е необходимо строго да изпълнява всички препоръки на лекуващия лекар. Трябва да се придържаме към специална храна, при който трябва да се откажат от употребата на храна с повишена твърдост. Също така си струва да провежда редовно почистване на устната кухина с прилагането на ополаскивателей и зъбни конци.

Процесът на производство

По време на първия прием на лекар трябва внимателно да се проучат устната кухина на пациента, както и да вземе бележка клинични показания за инсталиране протезирующей дизайн.

След това трябва да изберете цвят, форма, дизайн, а също и да определи степента на прозрачност. След това се прави гласове на зъбите.

След това пациентът трябва да изчака, когато ще бъде изработен протеза в лабораторията.

За производството на адгезивно-мостовидного протеза се прилагат различни видове технологии:

 1. Клиничен метод. В този случай се извършва формирането на протезирующего елемент директно в устата на пациента.
 2. Лабораторен метод. По време на първото посещение в клиниката пациента лекарят отстранява отливки от съответната област. При производството на изделия с помощта на този метод може да отнеме известно време, но резултатът е по-здрава конструкция, която ще позволи да изпълнява ефективно възстановяване на загубени зъби. Изготвяне на моста по тази технология се прилага тогава, когато като материал се прилага керамика или пластмаса.
 3. Комбиниран метод. Протезирането с помощта на този метод се прилага само по преценка на стоматолога. В този случай се използва връзка по два начина — директно и лабораторно.
READ  Коронки на предните зъби - кой е най - цена - мнения

Характеристики на инсталацията

Процеса на инсталация се извършва за няколко посещения, а самото производство адгезионных мостове се извършва в няколко етапа.

Характеристики на инсталацията Мериленд:

 1. В началния етап се провежда дисекцията на челни зъби. От страничните части са изпълнени малки разрези. Ако изведнъж

  зъболекарят прецени за необходимо, допълнително се извършва депульпирование и пломбирование канали (се извършва рядко, само при необходимост). След това се определя коффердам, който се определя с помощта на специални клещи. Това е специална табела, с помощта на които се отделят опорните зъби от останалите резци.

 2. Нататък се извършва определянето на продължителността на греди, за това се прилага фолио.
 3. На следващ етап се определя фитинги, тя може да бъде стекловолокне или на штифтах. Празни кухини между нишки са запълнени със специален препарат.
 4. След това предложение се прилага фосфорна киселина.
 5. Извършва монтаж на щифтове и е произведен на базата на протеза.
 6. На следващия етап на процеса на инсталация се извършва подготовка на матрица от месингова рамка. Тази конструкция трябва да притежава висока степен на твърдост и да се заобляне форма. Тя се прикрепя здраво към областта на венците. За закрепване се прилагат клинове или клеящие смеси, които не предизвикват алергии.
 7. След изпълнение на всички подготвителни дейности лекарят пристъпи към процеса на изграждане на зъбни единици. Като основа се прилага с фибростъкло. Създаване на протезата се извършва според особеностите на структурата на челюстта, особеностите на привеждане в съответствие хапят.
 8. Нататък се извършва процедура, които са насочени към възстановяване на опора. По време на тези процедури се нанасят слоеве от дентина и емайла.
 9. В края на процедурата се извършва полиране на адгезионного протеза.

Процесът на инсталация ясно:

Видове закрепващи

Инсталацията може да се извърши по три начина:

 1. Определяне на балках. Този тип закрепване се прилага за подобряване на устойчивостта на конструкцията. Греда се извършва от тел, я фиксирането се извършва с помощта на специални композитни материали.
 2. Шиниране. По време на този метод на фиксиране се използва специална лента от стекловолокнистой основи. Тя е удобна

  поставени в област на челни зъби. За да се осигури надеждно закрепване, трябва само правилно да се налагат лента.

 3. Прилагане на проекти без обточки. По време на този метод фиксирането се извършва обработка на опора и закрепването на протезата в страничните страни. Също така, за закрепване може да се прилага клеящие материали. За това от задната страна на проклеивают ленти от фибростъкло или пластмаса, които по-късно ще се проведе на целия зъбната редица.

Характеристики на грижи

След инсталиране на адгезивного мост важно е да се спазва правилната грижа, това ще позволи по-дълго да запазите устройството в добро състояние. В това ще ви помогнат следните съвети:

 • редовна хигиена на устната кухина;
 • извършване на почистване на зъбите и протеза четка с мека четка и паста за зъби;
 • изплакването на устата след всяко консумация на храна;
 • при почистване на зъбите е необходимо да се използва специална четка за конци, с помощта на които можете да премахнете остатъците от храна дори и от трудно достъпните места.

Има мнение

Адгезивное протезиране на зъби придобива все по-голяма популярност, което се потвърждава от многобройни прегледи на пациенти.

След като научил за ретейнерах Рочетта, веднага реши да ги инсталирате. Добре, че аз се обърнах на частна стоматологична клиника, която има много положителни отзиви и не подорванную репутация.

Там ми проведохме обстоен преглед, процедура производство и монтаж на протезата се извършва на лекарите с голям опит, така че аз напълно им се довери. Освен това аз дори не се провеждат refacing на зъбите. След процедурата видях, че всички зъби на място, при това аз няма разлики между изкуствено и тези зъби не е забелязал.

Александра, на 48 години

Реши да се възползва от адгезионными мостове, защото те имат ниска стойност, така и след инсталацията резултати се получават, нищо не е по-лошо, отколкото при инсталиране на скъпи имплантах. Разбира се, този процес е доста дълъг, но то това си заслужава.

Сега аз може нормално да се ядат храни, да говори, да се усмихва, и всичко това благодарение на тези моста!

Надежда 42

Снимки-избор на пациентите преди и след, като им беше инсталиран адгезивный мост:

Цена на въпрос

Цената зависи от много фактори – от клиниката, от вида на закрепване, от материала, от сложността на инсталацията, така амыми евтини, се считат за адгезивные мостовидные протеза от пластмаса, тяхната стойност е около 1000 рубли, а ето конструкция от хром и кобалт вече струват от 3 000 до 4 000 рубли, металлокерамика струва средно 5 000-6 000 рубли.

Като продължавате да използвате сайта, приемате използването на "cookie". повече информация

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

MAXCACHE: 0.41MB/0.00094 sec