Апарат Вектор — съвременно решение за лечение на заболявания на пародонта

Пародонт — това е тъкан, които ограждат и запазват директно на тялото на зъба. Здравето на венците, лигавицата и околозубной кости в никакъв случай не е по-важно доброто състояние на самите зъби.

Заболявания от тази група тъкани, са доста често срещани сред населението.

Сериозен удар по пародонту

До заболявания на пародонтозата включват:

 1. Пародонтоза. Това невоспалительный процес, който протича почти незабелязано. Се разрушават околните тъкани на тялото на зъба, оголяются зъбни маточната шийка. На този етап много неприятни усещания човек не

  чувства. Зъбите се държат в челюстните ямках здраво, гнойни и кръвни секрети не. Така че посещението при зъболекар се отлага, което позволява на болестта да приемат по-тежки форми, които в крайна сметка могат да доведат до загуба на зъби. Характерно за тази болест е, че тя няма локализирани огнища на поражение. Целият пародонт устната кухина подлага на бавно унищожение.

 2. Пародонтит. За разлика от заболяване на венците рамките на това заболяване е придружено от възпалителни процеси. Различните етапи се характеризират с техните симптоми. В началните — се развива кървене на венците, по-късно — е унищожаването на връзки между зъбите, се появява пародонтальный джоб. Натрупване в него на зъбната плака и камък води до развитие на по-тежки форми на болестта. При тази фрактура на пародонта стават значително, зъбите превърне в насипно състояние, се влошава функцията на дъвчене. Характерни са повишена чувствителност на зъбите, лош дъх на устата, гнойни секрети.
 3. Възпаление на венците. Това е широко разпространена болест на венците, които често са причина за развитието на по-тежки заболявания — е заболяване на венците и пародонтит. Придружени от покраснениями, кровоточивостью околозубных тъкани.

Ултразвуково лечение на заболявания на пародонта

В дентална пародонтология огромна популярност за лечение на пародонтоза и други заболявания на венците придобива използването на апарат Vector.

Системата е разработена от немската фирма Durr Dental. Тази фирма вече от дълго време прилага най-иновативните технологии в стоматологичното оборудване.

Продукти Durr Dental различно качество и функционалност. През 1990 г. е била извършена пробив в съвременната пародонтология — създаване на комплекс «Vector».

Тази система се състои от базов апарат и различни накрайници, необходими за извършване на едни или други операции.

Прилагането на вектор терапия се препоръчва от водещи зъболекари в такива случаи:

 • в началните етапи заболявания околозубных тъкани;
 • лечението на тежки и хронични форми на пародонтит;
 • професионална хигиена на устната кухина;
 • при обширна имплантиране — за профилактика на пародонтозата;
 • профилактика на рецесия на венците;
 • поддържането на преживяемост протези.

Принцип на работа и характеристики на системата

Слушалката действа с помощта на ултразвук на засегнатата тъкан, заедно с помощта на специални высокодисперсной суспензия.

Важно е, че ултразвукова енергия е насочена в една линейна плоскост. Това позволява да се избегне увреждане на чувствителни околозубных тъкани.

Звуковите вълни са насочени успоредно на равнината на корена на зъба, което прави процедурата по-сигурна и атравматичной. Цимент, находящ се в корените, не се унищожава, се изключва прегряване на зъба.

Специално за система Vector компания Durr Dental е разработен полировочный хоросан Vector Polish. Това высокодисперсная суспензия гидроапатита калций, вещество, което влиза в състава на емайла на зъба.

Разтвор се подава под налягане в отворени пародонтални джобове, където в ултразвукова среда се случва и премахване на нежелани натрупвания. Благодарение на това, че е напълно възможно механично въздействие върху зъб, премахване на зъбен камък става в максимално щадящем режим.

Също така, с помощта произтичащи експозиция, частици на суспензия се извършва разрушаването на биофилм състояща се от болестотворните микроорганизми. Освен бактерии, измива се и продукти на тяхната жизнена дейност (эндотоксины), което позволява да се постигне по-качествено почистване.

Поради отстраняване на най-микроскопични частици на зъбен камък, ефективно премахват и дъх.

Пародонтални джобове, обработени с помощта на Vector Polish, не пострадали, което да доведе до възможно най-бързото възстановяване на пародонтальных на тъканите след лечение.

Етап етап излечиваем всички заболявания

Пълно лечението преминава през няколко етапа. При първото посещение се провеждат процедури, пряко насочени към премахване на причините за заболяването.

Лекуващият лекар е оценката на необходимия намеса и директно лечение. То е да се премахнат подвенечите и наддесневых натрупвания, разрушаване на биологичното фолиа и продукти от жизнената дейност на микроорганизми, цялостно промиване пародонтальных джобове.

Лечение на заболяване на венците е комплексен, така че пациентите трябва преминаването на задължителните контролни прегледи.

Повторна процедура при необходимост се провежда един месец след основен, а след това се произвеждат профилактични прегледи на всеки 6 месеца.

Противопоказания за прилагането на комплекса почти няма, тъй като тази технология е най-иновации при лечение на парадонтальных заболявания на нашето време. Изключение правят само отделни, особено разширено случаи, изискващи изключително хирургическа намеса.

Цената на процедурата варира в широк диапазон и зависи от тежестта на всеки конкретен случай.

Предимства на системата «Vector»

Лечение на заболявания на венците, всяка от договарящите се страни има безспорни предимства:

 1. Разнообразно приложение. Апаратът е предназначен за провеждане на широк спектър от операции. Това е и пряко за лечение на различни форми на пародонтальных заболявания и проследяване на профилактика, повторната поява на възпалителни процеси.
 2. Безболезненность процедури. Vector не е инвазивна система, която изключва пряк контакт на инструмента с увредена тъкан. Благодарение на това лечение може да се проведе дори и при пациенти с повишена чувствителност.
 3. Безопасността на процеса. Тъй като се използва ултразвук е насочена в една равнина, зъболекар, може най-точно да провежда лечение на пародонта, поддържане на твърди и меки тъкани на зъба.
 4. Качество. Приложение на суспензия Vector Polish позволява да се почисти от пародонтальных джобове на най-малките частици на зъбната плака, което е недостъпно за повечето подобни апарати.
 5. Спестяване на време. В зависимост от степента на небрежност на устната и броя на обработените зъби, цялата процедура отнема от 30 минути до час и половина.
 6. Съдържание на пакета. Компанията производител произвежда различни компоненти, които позволяват да се подложат на лечение възможно най-ефективно.
 7. Хигиена. Всички кухина и използваните инструменти за максимално затворени, което отговаря на всички хигиенни изисквания.
 8. Лекота на използване. Ергономичност представените инструменти позволяват на зъболекар с лекота и по-голяма точност извърши необходимите манипулации.

Гласът на обществото

Вектор терапия е широко използван в стоматологията и намери положителен отклик сред пациенти, които се потвърждават от многобройните отзиви.

За мен, посещение на зъболекарски кабинет винаги е било равносилно на пытке, но кървенето от венците е накарало да предприеме тази стъпка. Ми лекар диагноза периодонтит средна тежест.

След извършване на пране на камък с помощта на Вектора, значително се подобрява състоянието на венците, кървене спира. Цялата процедура отне около 40 минути, а болезнени усещания почти не е имало. Препоръчваме.

Rudi, потребители

Бързо и почти незабелязано. През деня на възпаление, след процедурата на практика е минало. От резултата съм доволен, нали лекарят назначи повторен преглед след шест месеца. Неприятни усещания разбира се, са били, но не на болка, а резултатът, както се казва, е очевидно. Да видим.

Карим, 38

Други методи на лечение пародонтальных заболявания

Лечение на заболяванията на пародонта, в зависимост от характера на протичането на болестта и степента на небрежност, може да бъде както с помощта на хирургична намеса, така и нехирургическими методи.

Терапевтичен метод

Развитието на заболяване на венците най-често се случва при намаляване на имунитета. В този случай се предписват различни витамин / минерални комплекси, иммуностимуляторы които допринасят за повишаване на имунната защита.

Също така е възможно използването на антибиотици, ако заболяването е свързано с възпалителни процеси. Инжекции във венците предписват при рязко обостряне на болести. Недостатък на медицински метод е, че с помощта на лекарства е възможно само симптоми на отнемане, но не и премахване на причините за възникване на инфекции.

Използването на физиотерапия

До физиопроцедурам, назначаемым при парадонтальных заболявания се отнасят:

 • електрофореза;
 • вакуум терапия;
 • хидротерапия;
 • инфрачервена лазерна терапия;
 • окзокеритотерапия;
 • оксигенотерапия.

Основните предимства на проведените процедури са стимулиране на обмяната на веществата, регенериращ и противовъзпалителен ефекти, подобряване на ток на кръвта в пародонте. Недостатък е невъзможността за пълно излекуване на пациента, процедури се използват като допълнително средство за бързо възстановяване.

Използването хирургия

С помощта на хирургична намеса изпълняват протези в устната кухина при загуба на зъби, или почистете засегнатата площ от натрупването на зъбен камък по механичен начин.

Този метод е ефективен, но има и много минуси: болезненост и дълго време на процедурата, необходимостта от редовно повторение и дълъг възстановителен период.

Също така се прилагат и народни методи на лечение, но ефективността им е достатъчно ниска.

В резултат на използването на системата «Vector» се наблюдава значително подобрение на състоянието на устната кухина, намаляване на дълбочината на зубодесневых джобове.

Венци придобиват здрав розов цвят, изчезва на зъбната плака. Поради бережности процедури и липсата на нараняване, процесът на възстановяване протича в най-кратки срокове. След провеждане на значително намалява треперене на зъбната редица, дъвчене оптимално натоварване се разпределя върху всички зъби.

READ  Как се променя лицето си, след като скоби - често задавани въпроси

Като продължавате да използвате сайта, приемате използването на "cookie". повече информация

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

MAXCACHE: 0.4MB/0.00101 sec