Арсен в зъба: защо трябва да слагат и колко може да ходи с него

При отпадане на маса изисква си едно умъртвяване. С тази цел се използва арсен на зъба – доказан времето средство, което все още се прилагат в стоматологията, въпреки разнообразието на анестезирующих лекарства от ново поколение.

Работи с арсен е доста трудно. Малки отклонения в доза и време на експозиция може да доведе до нежелани последици.

Защо и за какво се слагат арсен?

Препаратът е известен като мощен токсично вещество висок клас на опасност. Некротизирующие паста на базата на арсен се използват в тези ситуации, когато прилагането на съвременни упойка е невъзможно.

Най-често това се случва в два случая: при алергични реакции на и анестетични лекарства и при необходимост от спешно стоматологично лечение, което изисква умъртвяване на нерв.

Арсен разрушава вазо-нервен сноп в зъба, като по този начин умерщвляя пульпу. Паста с него също съдържат анестетические средства, благодарение на които процесът на некротизации нерв минава безболезнено.

Процедурата за лечение

Отстраняване на нерв с помощта на форми за основа на арсен се извършва в два етапа. Първо зъболекар извършва аутопсия кариозной кухина. Отстраняват некротические тъкан, и се пречиства вътрешната повърхност на зъба. Възниква В кухината на зъболекар въвежда паста с арсен. Отгоре се определя временна пломбата, и пациентът се отпуска у дома.

Времето за действие на състава се определя от лекар. На втория етап на лечение временна пломбата се отстранява, се извлича паста, съдържащи арсен, почистени стени на зъба. Лекарства обикновено включват багрилни пигменти. Остатъкът от боята на стените на зъба показва непълни премахване на паста от устната.

Преди провеждането на операция за извличане на нерв, зъболекар трябва да бъде убеден, че от кариозной кухина, отстранява следи от арсен. Депульпирование се случва е напълно безболезнена, тъй като по време на операцията нерв напълно покрусен.

Обикновено след лечението на пациента се назначава радиография, която е необходима, за да се гарантира положителни резултати от лечението.

READ  Като се нормализира стол в случай на поява на запек при прорезывании на зъбите?

Как изглежда арсен в примерите?

Да видим арсен пациента е малко вероятно, защото го крие временна пломбата. В случай на загуба трябва да се уверите, че паста на базата на арсен не се намира в отворената кухина. Препоръчително е да изплакнете устата содовым разтвор с добавка йод. Отворената кухина трябва да запушите памучен или марлевым топка и в най-кратки срокове да се консултирате с лекар.

Да се определи намирането на паста с арсен в устната кухина могат да бъдат с цвят. Обикновено в стоматологичен състав се добавя синя боя. Наличието на багрилни пигменти в изискващ лечение на зъба свидетелства за присъствието на арсен, който трябва да се премахне. Ако откриете паста не успее, тогава не е изключено, че тя може да бъде проглочена. Паника поради това не си струва. Концентрацията на токсични вещества в стоматологична зъби не е твърде висока. За да се неутрализира неговото действие се препоръчва да се пие чаша мляко.

Колко време може да продължи?

Продължителността на излагане на арсен в пульпу зависи от сложността на лечение. Средният период, през който трябва да се случи некротизация на маса, е два дни. При отстраняване на нерв в однокорневом зъба арсен убива нерв на зъба в рамките на 24 часа. Максимално време за употреба мышьяковой паста – 3 дни.

Колко може да се детето?

При лечение на млечни зъби време на въздействието на арсен коригира. Обикновено тя е 16-24 часа.
Perederzhivat арсен в зъба е опасно за здравето. Сред най-честите усложнения при злоупотреба мышьяковыми пастами:

 • потъмняване на дентина;
 • интоксикация на организма;
 • медицински периодонтит;
 • подуване на маса;
 • некроза на периоста.

Опасностите от употребата на наркотици в стоматологията

В съвременната стоматология арсен се използва рядко и причината за това сериозни странични ефекти и много противопоказания, сред които:

 • алергична реакция към съставки на лекарството;

 • детска възраст;
 • силно изкривяване на канали на зъб;
 • повишено вътреочното налягане;
 • заболявания на бъбреците;
 • нарушение на целостта на корените.

Арсен почти не се използва при отпадане на маса при бременни жени, тъй като влиянието на лекарството върху плода до края не се учи.

Опасностите от употребата е свързано с риск от передерживания състава и превишаване на концентрация. Продължителното арсен в зъба може да доведе до некрозу околните тъкани (като на първата снимка). Освен това, рискът от загуба на временна пломби е доста голям, което означава, высокотоксичный състав, дори и в малки дози, могат да попаднат в организма и да доведе до отравяне на арсен, при лечение на зъбите.

При висока чувствителност към компонентите на стоматологично състава са възможни нарушения от страна на СЧ и на черния дроб.
В детска стоматология го използват изключително рядко и само при наличието на напълно оформени зъбни корени.

Повече за предимствата и недостатъците на:

Как да премахнете лечебна паста от зъба себе си?

Лекарите не препоръчват почистване на лек за себе си, още повече, че това е доста проблематично, но има и такива ситуации, когато друг изход няма. Това се случва, когато се наложи извънредно лечение, а стоматологични клиники не работят по причина на почивните дни или празниците. Намирайки се далеч от цивилизацията, също трябва да се отървете от арсен себе си. Премахване на арсен, следва и в случай, ако изпадна временна пломбата. И така, как можете да направите това?

При наличието на пломби може да премахне обикновена шевна игла или дюза от спринцовка. Обикновено, форми за временни пломби не са много твърдост. Ако пломбата изхвърча от себе си, трябва да се мышьяковую паста една и съща игла или пинсети, предварително обработен с алкохол. Устата е желателно изплакнете содовым разтвор с добавка йод или водороден прекис. Отворената кухина задължително трябва да се покрие с памучен тампон.

Затегнете с посещението на лекар, не си струва. При липса на квалифицирана стоматологична помощ риска от развитие на възпалителни процеси и възможност за усложнения рязко се увеличават.

Трябва ли да боли зъб по време на лечение и какво да направите, ако ви боли?

Колко боли зъб след инсталиране на временни пломби с лечебна паста? При правилното налагане мышьяковой паста за зъби болен не трябва. Първо, защото в състава на препарата са и анестетични компоненти. На второ място, некротизация на нерв допринася за пълна загуба на чувствителност в зъба.

Защо болки в зъб, в който да сложите арсен?

 • лекарството е наложен върху затворения пульпу;

 • алергични реакции;
 • недостатъчна концентрация на лекарството;
 • възпаление на околозубных тъкани;
 • передерживание на лекарството.

Зъбобол при лечение на търпя в никакъв случай не може. Наличието на болка е доказателство за сериозни проблеми, които могат да имат неприятни последици за пациента. Сами се прилагат и анестетични лекарства не се препоръчва.

На първо място, е трудно да определите тяхната съвместимост с компоненти мышьяковой паста. На второ място, лекарството арсен сам по себе си е мощен анестетиком, и ако той не действа, означава, че трябва да се направи не намирането на още по-силен аналгетик средства, както и точното определяне на проблемите, за които сигнализира зъбобол.

MAXCACHE: 0.4MB/0.00065 sec