BLIS K12 и други пробиотици от лош дъх на устата

Честото прилагане на дезинфектанти, предназначени за грижа за устната кухина и зъбите, неизменно води до унищожение не само на гнилостните микроорганизми, но също така полезни за метаболизма на клетките на бактерии.

Пиенето на пробиотици с BLIS K12 премахва лоша миризма, тъй като нормализира здравословна микрофлору лигавиците, лигавицата на устната кухина, носа, гърлото, предотвратява образуването на възпалителни процеси. Как правилно да ги използват по предназначение? Отговаряме.

Какво представляват пробиотиците

Известно е, че причини за неприятната миризма може да служи за множество патология-ЧРЕВНИ, заболяване на черния дроб, белите дробове, дисбаланс на хормони система. Както и възпалителни процеси в устната кухина, на ларинкса и на органите на слуха. За лечение обикновено се предписват различни антибиотици, други антисептични препарати от дъх.

Междувременно, заедно с патогенни микроорганизми, лекарства унищожават полезни, изключително необходими бактерии.

За възстановяването на здравата микрофлора, както и да се прилагат пробиотици – живи щамове на бактерии.

Каква полза донесе на хората:

 • унищожаване на патогенни микроорганизми;

 • засилване на имунната защита на организма.
 • допринасят за регенерацията на увредените тъкани инфекции на лигавицата;
 • нормализира обмяната на веществата на клетките;
 • възстановява необходимия баланс на полезните микроорганизми и течности;
 • възпрепятстват се израждат клетки в злокачествени образования;
 • предотвратяване на алергична реактивност;
 • премахва на токсините, произвеждани от патогенни микроорганизми, които предизвикват лоша миризма.

Пробиотици за устната кухина и гърлото с BLIS K12 и други не предизвикват пристрастяване, както и в препоръчителните норми не причиняват вреда на организма, така че употребата им е допустимо дори за лица с нарушено имунитет.

Как се появи пробиотик BLIS K12

Повече от 30 години подред професор Джон Таггом (Нова Зеландия) се е провела проверка на изобретението формула на препарата Щам BLIS K12, способен унищожаване на гнилостните бактерии, неконтролируемо размножающиеся в кухината на носоглътката.

Изследвания са приключили пълен успех: много лекарства, създадени на базата на BLIS K12, ни позволяват не само да се отървете от неприятната миризма, но и да се предотврати развитието на заболявания на горните дихателни пътища за сметка на прекратяване на жизнената дейност на болестотворните микроорганизми.

Механизъм на действие на живи полезните щамове, е следното: след прием на лекарства в организма по естествен начин, произвеждани две уникални антимикробни под формата на протеини: саливарицины A и B стрептококка Саливариуса.

Те продуцируют на защитни ензими, които допринасят за унищожаване на бактерии, които провокират образуването на зъбен камък, както и на кариес. Се конкурират с патогенните микроорганизми, максимално намаляване на техния брой. Лантибиотики образуват бактериоцины, които предпазват организма от болестотворни бактерии.

READ  Параллелометрия в ортопедичната стоматология - научете всичко за параллелометрии

Прилагането на пробиотици, допринася за елиминиране на секрет неприятни аромати, когато издишвате, както и за намаляване на химиотерапевтической лекарствена натоварване при лечение и профилактика на ангина, синузити, аденоиди и други възпалителни процеси на носоглътката и дихателните пътища.

Ефективността на пробиотика

С оглед на многобройните микробиологични проверки на лекари установяват осъществимостта на

в следните ситуации:

 • за профилактика и премахване на dysbiosis органи на носоглътката и устната кухина и за хората, на които се е провело антимикробни терапия при гнойни възпалено гърло, аденоидах, ринитах, отитах;
 • с цел предотвратяване на изостряне на хронични заболявания;
 • за да се гарантира свежестта на дишането;
 • с цел предотвратяване на стоматологични заболявания;
 • за защита от повреждане на зъбния емайл.

Спад в броя на болест флора не позволява да се предотврати развитието на възпалителни процеси на органите на дишането и СЧ по низходяща линия, така че пробиотиците са признати като много ефективно средство за профилактика на много и различни заболявания на вътрешните органи на човека.

Сигурността на пробиотици

Безвредността на употребата на пробиотици при правилното прилагане се дължи на следните фактори:

 1. Липсата на привикване на човека към съставки.
 2. Изключени кръстосана гиперреактивность и свръхчувствителност.
 3. Не е установена резистентност към болезнетворным микробам.
 4. Лекарства не са токсични.
 5. Нежелани реакции при употреба на хранителни добавки се проявяват много рядко, тъй като те не са лекарства. В някои случаи индивидуална непоносимост към добавените към штамму съставки появява обрив.

За разлика от многото химически синтезирани лекарства противомикробных средства, BLIS K12 не влияе отрицателно върху състава на кръвта, затова не позволява на болестно прераждане на клетките на организма.

Хапчета от дъх с BLIS K12

Най-ефективният руски агент, с комплекс от пробиотици Streptococcus е Лородент. В състава на дъвчащи таблетки за деца и възрастни щамове BLIS K12, както и 5 вида lactobacillus, естествени захариди, а също и вкусови добавки от естествен произход.

Показания за употреба:

 • възстановяване на баланса на полезните бактерии;
 • предотвратяване на зловонных аромати;
 • дезинфекция на лигавицата на устната кухина и носоглътката.

Други популярни в света на хапчета, съдържащи BLIS K12:

 • Био bliss (Израел);

 • OralBiotic (Now Foods);
 • PRO-Стоматологичен (Hyperbiotics);
 • Бакто Bliss (Украйна);
 • Life Extension;
 • Ухото, гърлото, носа (Nature’s Plus);
 • NatureWise;
 • BioGaia;
 • Грижи За Зъбите.

Изброените хапчета са различни приятни вкусови качества, активират възраждане полезни стрептококи. За сметка на уникален състав BLIS K12 повишават имунитета, осигуряват свежест на дъха.

READ  Как укрепване на зъбния емайл: кабинетни техники и тайни на природата

Други пробиотици от галитоза

Ако причините за лош дъх, свързани с болести ЧРЕВНИ, лекарите препоръчват да се консумират лекарства, нормализующие микрофлору на стомаха, на червата. С тази цел са възложени следните капсули, таблетки, съдържащи лактобактерии, пропионовокислые бактерии, естествени витамини, минерали:

 • Ацидофилус;
 • Дядо Rus Б;
 • Унибактер;
 • Комплекс За Про;
 • Ветом;
 • Откакто Клинз;
 • Зелени храни;
 • Бифидорм;
 • Linex.

Всички тези хранителни комплекси с живи микроорганизми, допринасят за подобряване на усвояването на продукти, създават неблагоприятни условия за развитие на патогенни микроорганизми.

Естествена храна се предлагат не само в дъвчащи таблетки, но и прахове, капсули, течни разтвори. За подобряване на дишането е подходящ всички форми на пробиотици.

Видове пробиотици

Полезни естествена храна могат да съдържат щамове стрептобактерий, бифидус, лактобацилус, както и гъбички мая. В зависимост от състава има следните видове:

 1. Монокомпонентные. С една жива форма на микроорганизми.
 2. Нашите двукомпонентни и повече (столична). С няколко вида щамове.
 3. Сорбированные. Анексираните към медикамента активен въглен.

Всички те допринасят за забрана на образованието и отделянето на неприятни миризми въздух при издишване, облекчаване на дисбактериоза, както и други заболявания. Но в мулти препарати съдържат различни видове щамове, улучшающих действие помежду си, така че те са по-полезни при токсични отравяния, а също и след продължителен прием на антибиотици.

Предимства и недостатъци

Ако като цяло се разглежда проблема на неприятна миризма на дишане, при прилагането на пробиотици има значителни предимства.

Достойнство Недостатъци
Пролонгированное действие За развитие в организма на човека полезните щамове се изисква време, така че миризмата на улетучивается по-късно от 3 – 5 дни, а не веднага
Отстраняване на патогенни микроорганизми чрез заселването на лигавиците полезни щамове Високата цена по отношение на лекарствените средства с бактерицидно действие
Нормализиране на храносмилането, повишаване на имунната защита на организма
Липсата на химически съставки, вредни за вътрешните органи

За разлика от пробиотици, други хапчета от дъх имат в състава антибактериални синтезирани лекарства, влияещи негативно на здравето на черния дроб, което се влоши състава на кръвта. Както и съставки, намалява имунитета, за сметка на потискане на жизнените функции не само на инфлуенца микрофлора, но и полезните бактерии.

Освен това, някои хапчета без BLIS K12, както и bifidus, облекчава симптомите на това лоши миризми дишане само за кратко време, без правилното възстановяване на лигавиците-ЧРЕВНИ, на носоглътката, на устата.

Характеристики на приложението на пробиотици

Дозата на прием при лечението се определя само от лекар, обаче обичайните превантивни норми на лекарства с BLIS K12 представляват 1 – 2 броя на ден. А с чревни бактерии и гъбички до 4 пъти в денонощието.

READ  Какво е феята на раздела: кога и как да ги използват в стоматологията

Как правилно трябва да се приема на лекарството, с цел да се отървем от галитоза:

 1. Определено не прерываемым курс, а не от време на време.
 2. Подобряване на дишането обикновено се появява по-късно на 5 – 10 дни.
 3. Продължителност на приложение: от 14 до 60 дни. След което се назначава пауза (около 30 дни), след прием на пробиотици по необходимост се възобновява.
 4. Начин на употреба: на гладно, с вода. Или по-късно един час след хранене.
 5. Важно условие за лечение на организма с помощта на биодобавок – спазване на диета, елиминирайки излишно е да се мазни, а също и пушени и консервирани храна и алкохол.

Приема на лекарството трябва да бъде само ръководейки се от инструкциите на производителя и препоръките на лекарите, тъй като противопоказание в някои случаи са детска възраст, бременност, кърмене, или онкологические болест.

Специални указания

В някои случаи се отървете от миризмата може да бъде само комплексно медикаментозном лечение под наблюдение на лекарите.

Въпреки сигурност добавки, безконтролното пиене на всякакви пробиотици е вредно, от увеличаване на дозата може да започне обратен ефект: значително увреждане на имунната защита на организма.

При най-малкия знак на алергична реакция, приемът трябва да се спре.

В заключение

Основните предимства на Бактериоцино-подобни ингибиторных субстанции (BLIS K12) и други пробиотици, за разлика от бактерицидни препарати — пълна сигурност за вътрешните органи, а също така на хормоналната и на нервната система.

Затова те заемат водещо място в света за здравето на устната кухина и профилактика на заболявания на дихателните пътища, както и на храносмилателната система.

Възможно завинаги да се отървете от зловонных аромати на дишането при употреба на медикаменти със съдържание на BLIS K12 и други живи полезни микроорганизми, но преди да започне прилагането на което трябва да мине диагноза: определяне на истинските причини и етиологията на заболяването, на патология. Според резултатите от изследването лекарят ще ви предпише необходимите естествена храна, които ще се възползват, а не нанасят вреда.

Като продължавате да използвате сайта, приемате използването на "cookie". повече информация

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

MAXCACHE: 0.41MB/0.00116 sec