Че е добре да се използва за избелване на зъбите: средства и методи

Бели зъби – това е рекламен ход на производителите на паста. Зъби от природата имат жълтеникав оттенък, така че ярко-бял цвят на зъбите – това не е показател за тяхното здраве.

Има много причини за пожълтяване на зъбите. Разбира се, на първо място трябва да се каже за вреден навик да пият кафе, силен чай, също така да се консумират различни напитки, особено, ако те имат в състава си оцветители.

Повърхността на зъба не е идеално гладка, а има определена структура. Когато човек пие газирани напитки, емайл става порест като гъба, това може дори да усетите, ако просто поскрести зъбите. Именно поради тази порьозност в зъбите попадат вещества, които ги унищожават и се образува зъбен камък.

Също така причини за пожълтяване на зъбите са тютюнопушенето, неправилен начин на живот, лоша или неправилна хигиена на устата, дори банална употребата на храна. Така избели зъбите се ограничава себе си в нещо, което е много трудно, може само да се забави процесът на образуване на жълт плака.

Какво да правя, как да бъде?

И все пак, какво да направя, ако искам бяла усмивка? В света сега напълно средства, стоки и услуги, които ще избелите зъбите си, като се започне от висока цена в специални салони, завършва с домашни средства за петдесет рубли.

Те са сходни всичко в едно – те не могат постоянно да използват. Ако избелите зъбите си твърде често, има риск да ги загубят.

Това е като солариум, само за зъбите. Изкуствен тен – това не е естествено и за такива ежедневни мъчения кожа отомстит сухота, бръчки, акне, дерматит и това е в най-добрия случай.

За избелване на зъбите не е естествено, зъби от природата желтоваты, затова тази процедура не върви им в полза, тя постепенно разрушава емайла.

Така че, ако един зъболекар ще каже, че избелите зъбите си това е безопасно и дори полезно, знам, че на вас просто искат да печелят колкото се може повече пари.

Единственото избелване (ако така може да се нарече) – това е професионално почистване от стоматолог, тя не ще направи зъбите са бели, но може на двойка сенки ги облекчи. Тази процедура е насочена към здравето на зъбите, а не за тяхното естетическо състояние.

Така че, ако все пак са решили да избелите зъбите си и постепенното разрушаване на емайла не се плаши, а след това се появява въпрос, какви все пак са средства и начини това да се направи.

На върха на най-популярните начини за избелване на предложен по-долу.

Средство за използване в домашни условия White light

Белина на зъбите White light – това е комплект, състоящ се от две гелове и специално светлата част на уреда. Изобретен в САЩ, производител, като правило, Китай. Не струва чак толкова скъпо, ако се купуват в Русия, а след това около 500 рубли, ако поръчате на aliexpress, след 3$.

READ  Как да се справя спрей и разтвор на Лугол язви при стоматити

Схемата е проста: да си миете зъбите, наливаете гелове на капуа (светлинен уред), поставя в устата си, прикусываете две зъби, преси върху бутона на уред, изчакайте 10 минути и вынимаете. Тя работи така: вещество в гела прониква в най-малките пукнатини зъби, изпълва цялата структура, а след това разрушава зъбната плака.

Плюсове и минуси за използване на

Комплект за избелване на зъбите White light в 80 от случаите от 100 прави зъбите по три тона по-бели, това изглежда естествено и привлекателно. Този метод не изисква големи разходи на време и пари, не е нужно да отидете навсякъде.

Провеждане на избелване е необходимо не по-често от един път в седмицата, (въпреки, че в много напреднали случаи е необходимо да се проведе на няколко последователни процедури).

Съдейки по мнението на пациентите, които са използвали White light за избелване на зъби при система има и обратна страна на монетата:

 1. От използването на тази система за зъбите стават чувствителни, венците също са повредени.
 2. Много е трудно просидеть с уред в устата на 10 минути, така че там не попадне слюнка (в противен случай ефектът няма да бъде).
 3. Вкус на мента, някои хора харесват, но ако има неприязън към мяте, това ще е трудно.
 4. Също така, самите гелове не трябва да попадат върху кожата, тъй като може да предизвика дразнене, сърбеж, а също може да избели кожата.
 5. Освен това, не всички помага. Някои хора изобщо не видяхме промени и да стане разочарован. Но тук ние трябва да се радваме, а не да бъдат депресирани, това само означава, че зъбите не са започнати, и зъбен камък от тях няма.
 6. Също така след употреба могат да се разболеят зъбите и венците, но това преминава през деня.

На върха момичета, испытавшей действие на системата на практика:

Избелване на зъбен прах ехо на 90-те

Говорейки за плаката на прах, веднага си спомни 90-д. Веднага възникват съмнения в качеството на такива средства за избелване на зъби, но всичко това е суеверие.

По-рано в зъбни прахове е добавен мел, а това е лошо бил засягащи емайл. Сега в зъбен прах се добавя глина, туф, минерали.

Основната разлика на прах от паста е неговата структура. Благодарение на рыхлому състояние, на прах, добре почиства зъбите от плака, камъни, помага в борбата със зъбния кариес.

Но трябва да използвате внимателно, за да не се повреди емайла: не по-често от два пъти в седмицата.

Ленти 3d white whitestrips

3d white whitestrips – това е избелващи ленти, в състава на които влиза водороден прекис – избелващ компонент. Цена от 3000 до 7000 в Москва, в aliexpress средно 19$. Система ползват не е трудно, но дълго, тъй като процесът трае 10 дни 30 минути.

Как да използвате

Отклейте лентичките от защитното фолио, поставете ги върху зъбите (от вътрешната и от външната страна), ноктите поправете така, че всички пространствата между зъбите са покрити. Когато процедурата е завършена, просто отлепете лентата от зъбите.

READ  Инсталиране на люминиров: характеристики, декларации и основни въпроси

Не трябва да се прилага 3d white whitestrips professional effects веднага след почистване на зъбите или след хранене. Трябва да се почиства зъбите, да не се яде нищо и след един час се прилага ивици.

По време на 10 дни не може нито яде, нито пие нищо оцветяване (чай, кафе, газировку и т.н.). Също така е невъзможно да се насладите на този вид избелване на бременни или кърмещи жени, деца до 16 години, и човек, който носи тиранти.

Това избелване е най-подходяща за хора с чувствителни зъби.

Разбира се, не може да се каже, че 3d white whitestrips съвсем не вреди на зъбния емайл, но за разлика от много други системи за избелване прави това в най-малко степен. Зъбите стават по-бели на 2-3 тона.

На един може да се нарече това, че по време на процедурата много усещат силно усещане за парене на венците, но това може да се избегне, ако внимателно залепени ленти. Също така по време на самия процес могат да се ядат, пият, говорят много. Ивици в никакъв случай не може да се поемат.

Система Opalescence

Избелване на зъби Opalescence се счита за най-щадящей от всички системи за осветление. Системата се състои от гелове (те се намират в специални спринцовки, благодарение на които е удобно да се прилага гел на каппу), паста за зъби, калъф и понякога контейнер за cvr.

Този метод на избелване е трудно да провежда напълно независимо. Гелове трябва да се попълни една специална форма (капка на зъб) и да останат на зъбите в продължение на 8 часа.

Преди употреба трябва да се консултирате с вашия стоматолог.

Факт е, че е невъзможно да си купите готови каппу, която напълно би отишла под зъбите. За тази цел трябва да отидете на лекар, който ще облекчи гласове на вашите зъби и ще изготви индивидуална силиконовата форма.

Opalescence прави зъбите са чувствителни на много дълго време (ако не за цял живот), така че трябва да се ползват средства за чувствителни зъби. Въпреки това, зъбите вече няма да стане същия цвят, като са били по-рано, те могат само да бъде по-малко, не повече.

Избелване трябва да се провежда повече от месец, в зависимост от това, в какво състояние на зъбите. Също така от това да зависи от това, какъв гел вземат (10%, 15%, 20%, 35%).

Все още трябва да се обърне внимание на това, че зъбите не стават неестественную белотата, така че всички любители на ярко-бели зъби, тази система не е подходяща.

Лекарите препоръчват да се обърне внимание, че по време на провеждане на процедура за зъби Opalescence могат много силно да пищи боли главата, венците, всичко минава след завършване. Самостоятелно избелване струва около 200$.

Използването на народни средства за защита

Този вид избелване не е толкова ефективен, колкото избелване при зъболекар или с помощта на средства от аптеката. Обаче на полтона-тон избелващо може, особено, ако времето е малко или не на финансите, за да ги харчат за скъпи процедури.

READ  Немски зъбните импланти Xive — решение, доказано времето

Използват такива рецепти за домашно избелване:

 1. Избелване на сода с лимон. Сода – универсален белина-добре. Разбира се, за избелване на зъбите трябва да се използва сода за хляб. Всичко, което трябва – това се смесва содата с лимонов сок (може и с вода), нанесете сместа върху четката за зъби и четка за зъби в продължение на 3 минути. Може да се смесва получената каша с паста за зъби, но тогава ефектът ще бъде по-малко забележим. Трябва да се каже, че в резултат на краткосрочни, повърхностни, може да предизвика алергии, разрушава зъбния емайл, вреди на деснам. От положителните факти – сода работи. Така че, ако зъбите и венците здрави, този метод е подходящ.
 2. Въглища. Странно е, но черен въглен прави зъбите по-бели. Всъщност, това не е свързано с химичния състав на въглища или неговите свойства.

  При изпълнение на тази процедура трябва да се смила на дървени въглища (може просто да го смаже с лъжица, само внимателно, тъй като ще лети във всички посоки), да го четка и четка за зъби. Поради факта, че е на въглища, съставен от малки твърди частици, при почистване на зъбите им, той е физически счищает плака заедно с емайл. Зъбите стават по-бели емайл става по-тънка. Ефектът е по-дълготраен, отколкото избелване на сода, но все още се работи. Може да избелите зъбите си по начин не по-често от веднъж в седмицата.

 3. Водороден пероксид. Избели зъбите е възможно и водороден прекис, само да се използва 3% разтвор, в противен случай може да навреди на цялата устна кухина, а не само за зъбите. Водороден пероксид влиза в състава на голяма част от магазин средства за избелване. Тя може не само да избелите зъбите си, но също така и да се отървете от нежеланите косъмчета (например, възли). Може да се използва по следния начин: вземете памучен тампон, изсипете върху него малко от прекис, почистете зъбите. Повторете процедурата следва пъти на ден. Можете също да изплакнете устата си по разтвор: чаша вода + няколко капки 3% водороден. Зъбите посветлеют на полтона, но на емайла ще бъде даден минимално въздействие.

Преди да избелите зъбите си, трябва да се разбере, че това за зъби не е естествено, и винаги вреди на емайла. Но това влияние може да бъде значителен, особено, ако се обърне към отбеливанию разумно.

Като продължавате да използвате сайта, приемате използването на "cookie". повече информация

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

MAXCACHE: 0.41MB/0.00113 sec