Четири съвременни методи и народни средства за изграждане на венците

В кои случаи се изисква натрупване на венците и как изглежда устата на човек, на когото то е необходимо, по-добре се илюстрира живия пример.

През 70-те години на телевизията шумен успех се радваше на серия «тази вечер Фернандель», където главно действащото лице е «лице, с конете усмивка».

Необичайни, това по-лошадиному дълги зъби с почти голи венците, отдавали му лице прехвърлими комически-дегенеративно израз, в комбинация с удоволствие ужимками и телодвижениями герой на много веселившее публиката.

Не всички шийката на деколтето по-дълбоко в лице

Но това, което създава имидж на телевизионному клоуну, обикновения човек, нито сексапил, нито естетическата наслада му облик не

добавя. И колкото по-дълбоко (по-долу) «деколте» около зъбни вратовете, толкова по-отвратително впечатление произвежда устата.

За щастие, непрактично по-рано натрупване на венците по време на настоящето се превърна в нещо съвсем реално. Както и се бори с усложнения при атрофия, защото оголение на венците – от техния спад (от-за кратко юздите на устните, малка дълбочина преддверия устата, неправилно привеждане в съответствие хапят) е опасно за здравето на организма, защото е изпълнен с много опасни последици.

Към които, освен по неистребимого неприятна миризма, изходящи от устата (което се дължи на пародонтозом и последиците от него), се отнася неестествено подвижността на зъбите, леко ръка в своите лунках, и свързана с нея невъзможността внимателно пережевать храна.

С течение на времето зъбите от които са станали малки дупки елементарна падат. Но дори и след това атрофия на венците продължава да пречи на възможностите на протезиране.

Всички заедно, това води до развитие на болести на органите на СЧ с нарушения в обменните процеси в организма, до спад му живот, ранното стареене и преждевременна смърт.

Защо е необходима операция

Освен необходимостта от възстановяване на эстетичности външния вид на устната кухина, операция за изграждане на венците се провежда за нормализиране на жизнената дейност на организма, с цел премахване на нарушения в системата на храносмилането и обмяната на веществата, а също така за профилактика за предотвратяване на прояви на посочените по-горе нарушения.

Към първата група се на свидетелски показания се отнася козметична пластмаса, ликвидирующая нередовността на контура на венците, които са възникнали в резултат на:

 • механично я нараняване;
 • действия формирана патологични навици.

Към втората се отнасят терапевтични показания за регенериране на венците, в случай на:

 • развитието на пародонтит или заболяване на венците;
 • необходимо имплантиране или протезирането на зъбите;
 • налага корекция на привеждане в съответствие хапят.

Изграждане на десну може да се наложи в такива случаи:

 • предотвратяване на развитието на прикорневого кариес;
 • да се отървем зъбите от прекомерна чувствителност към ниски температури, така и на високо, защото емайл на корените не е насочена нито към него, нито към контакт със слюнката и храната.
READ  Остеомиелит на челюстите: симптоми и лечение с антибиотици

Под натрупване на венците, независимо от причините за възникването им атрофия (патологична анатомия на структурата на челюстите и генетично предразположение към болести на пародонта, загубата на един или повече зъби-за адентии, ниско качество на грижа за устната кухина, влиянието на възрастта и нездравословните навици) предполага пластмаса на меките тъкани с възстановяване както на формата, така и на структурата на десневой тъкан.

Методи за регенерация

Компенсира обема на тъканите започват с изграждането на костна тъкан на челюстта, което го прави един от четирите методи:

 • подсадкой костен блок;
 • регенерация в буквалния смисъл на думата;
 • използване на хирургични остеопластики;
 • прилагането на синус-лифтинг на лицето (използва се при имплантиране).

Провеждане на остеопластики

За покриване на дефицит на маса и обем при остеопластике е възможно като аутотрансплантата (пластмаса собствени

околозубными или доктор на науките тъкани), така и изкуствени биологични (донорского) на материала, играющего ролята на катализатор – стимулатор на растежа на костната тъкан.

Втората модификация е за предпочитане, защото дава възможност да пластику едновременно (без етапа на оградата на собствената си тъкан), а също така се избегне образуването на лигавицата на следоперативни белези на място, отнемане на тъкани и необходимо лечение на възникнали тук огнища на възпаление.

Операцията се извършва двухэтапным метод:

 • инъекционная проводниковая анестезия;
 • определяне на бариера мембрана с костната трохи с помощта на винтове с зашиване на венците.

Методът, по който презасаждане

При подсадке костен блок на обема на челюстта увеличават вмъкна в нея блок на собствената си кост, взета от небето твърдо, подбородочной или нижнечелюстной област или зарове като донор (включително животински произход), така и изкуствено създадени.

За бързо присаждане на блока и кълняемост съдове в костния леглото на пациента кладенци, блок се фиксира с винтове, а свободното пространство между него и ложем попълва костна стърготини. Раната ушивается, пълно възстановяване на структурата на областта се случва в продължение на 4 месеца.

Провеждане на синус-лифтинг на лицето

Показанията за тази операция служат анатомични или възрастови характеристики на сгради зубочелюстной система, а същността е отодвигание до дъното на носната и гайморовой синусите на горната челюст чрез тънък канал във венеца и челюстта, създаден остеотомом, с вградени в причинено пространство на изкуствена кост.

При друг (затворено) вариант синус-лифтинг на лицето алвеолата се определят едновременно с провеждането на изграждане на венците, преместване на същото дъно двете синусите, произведени през леглото на импланта, свободното пространство се запълва костна стружки, на собствен или чужеродного произход.

READ  Какво трябва да направя, ако от под коронки се появи миризма, а от зъба фал-мирише на гниене?

При операцията за изпълнение на регенерация на костната тъкан на челюстта като материал за по който презасаждане могат да се прилагат или синтетични костни гранули или кости на животното, или блок от собствената кост на пациента.

Като същите задръжте ги на място мембрана, предотвращающей очистване на подсаженного материал, се използва саморассасывающиеся присадки, или синтетични, възстановяване на втората фаза на операция.

Безоперационная техника

Нехирургический метод за регенерация с въвеждането на колаген в сегмента на венците се прилага само в ранните етапи на рецесията, при опускании контур на лигавицата на височина по-малко от 3 мм, без оголване на корените на зъбите.

Особености и цели на операцията при протезирането

Натрупване при имплантиране, продиктувани от необходимостта от съвпадение на височината на венците дължина вживляемого импланта, а в случай на несъответствие на тези показатели е възможно разминаване челюстен синусите с инфицированием.

Същността на хирургическа процес е засаждането на нови изъятого блок на костна тъкан спечелил проблемна област с фиксиране го титан винтове и едновременно използване на мембрани, ограничаващи очистване на костнопластической трохи. Последната стъпка пластика е зашиване на венците плътно. След приключване на етапа на присаждане винтовете се отстраняват, идва време за вживления на имплантите.

Цена на въпрос

Ако средната цена на гингивопластики с помощта на колаген е 8 хиляди рубли, а след това натрупването на венците преди имплантиране на зъби ще струва вече 5-6 пъти по-скъпо – освен стойността на имплантите в цената на тази услуга ще влезе сума, която е:

 • при подсадке костен блок – 16;
 • остеопластике – 25;
 • д-лифтинге – 15;
 • регенерация – 30 хиляди рубли.

За възможността от усложнения и последици

Към категорията на постоперативни проблеми включват:

 • начални мембрана по линия на шевовете, което води до нагноению рани;
 • пълното отхвърляне на костен блок или секвестрация, изискващи провеждане на повторно присаждане.

Повторение на операцията изисква и отделяне на блока при имплантиране или голяма (до 50%) загубата им на първоначалния обем в процеса на присаждане.

Приложими ли народни методи на лечение?

Пластмаса тъканите на венците в необходимата степен традиционните методи постигната, не може да бъде, но като помощен метод, след изпълнението на операцията те ще бъдат много полезни, така и за предотвратяване на по-нататъшно или повторно атрофия вследствие на хронично нараняване и въздействието образувани в процеса на живота патологични навици.

За успеха на самостоятелно лечение нужда от подмяна на четка за зъби за по-мека и подбор на лекарствени средства, включващи:

 • мехлем за лечение на венците;

 • паста за зъби специално предназначение (за лечение на стоматит);
 • лечебно растително масло (зехтин или морски зърнастец);
 • отвари от лечебни суровини (билки, коприва, градински чай, лайка и кора на дъб).
READ  Натрупване на предните зъби: ефективни стоматологични методи

Спазването на правилата на биомеханика на движенията при почистване на зъбите позволява, освобождавайки ги от плаки, се избегнат наранявания на меките тъкани, което води до възпаление на венците с последващо атрофией.

Съставките на противопародонтозной паста за зъби толкова помага за облекчаване на дразнене и възпалителни напрежение на венците, както и изплакване на устата в рамките на деня с лечебни растения, или лек вечерен масаж десневой тъкан след миене на зъбите с памучен тампон, пропитанным лечебно масло.

Масаж на венците, са произведени с пръст, обмакнутым в содовую паста – гъста паста от сода на прах, смесено с вода е също толкова полезна, колкото и естествен масаж на храна с високо съдържание на фибри и естествени влакна (пълномаслено месо, вместо месо, сурови зеленчуци, вместо задушени).

Прилагане на сода за хляб ви позволява да:

 • възстановяване в устната кухина естествена (алкална) среда;
 • дератизация в устната кухина гнилостной флора;
 • засилване на кръвообращението на венците с нормализиране на биохимичните процеси в тъканите, което води до восполнению естествената им маса и обем.

За превенция на атрофични процеси

Основните мерки за предотвратяване на атрофия са естествения характер на храните с изобилие от виско-влакнести храни, създава ефект на «стегната пружина», с необходимостта от приложение на значителни усилия да го прожевыванию.

Витаминен и минерален състав на храната, консумирани също така е важно, защото липсата на витамини D, B9,C – това е липсата на вещества, жизнено необходими за здравето на тялото.

Не по-малко значение има и преодоляване на вредните навици, водещи до разстройване на биохимичните процеси в тъканите на устната кухина.

Поддържане на здравословен начин на живот, с минимум стрес, мерки за укрепване на имунитета, както и редовни прегледи при зъболекар с последващо изпълнение на неговите препоръки за хигиената на устната кухина позволява да предотвратят появата на рецесия десневой тъкан и развитие на други патологични процеси в нея.

След толкова провеждане на операции в рамките на шест месеца не бива да се правят резки движения на главата, включително кашлица, кихане. Забранено гмуркане, полети на самолети, за да спортувате, за прилагане на хигиенни процедури за топла и твърде студена вода. Трябва също така да бъдат информирани при избора на храна, да не се лиши от постигнатите резултати.

Като продължавате да използвате сайта, приемате използването на "cookie". повече информация

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

MAXCACHE: 0.41MB/0.00107 sec