Цветни скоби — разновидности, финес инсталация и премахване

Цветни скоби

Обичайно възприятие на брекет-системи, свързани с представянето на присъствието в зъбната кухина груби метални елементи, които са изключително развалят външния вид на човека. Това мнение се счита за остаряла: възможността за използване на цветни скоби позволено да отговори на нуждите дори на претенциозните клиенти, щепетильно които търсят неговия образ. С помощта на специални ярки лигатура средства за корекция лесно се превръщат в стилна и част от новия начин.

Лигатура — ефектно трансформация на скоби

Цветово промяна на ортодонтски конструкции възможно след въвеждането на гумени пръстени, които се наричат лигатурами. Преди да инсталирате те идват в зъбите на компанията под формата на пластмасова основа, на която от двете страни са се нарежда със заоблени еластични елементи, лесно отделяемыми от заключващия механизъм. Модул съдържа от 10 до 30 единици лигатура, чиято цена не е висока — от 40 до 200 рубли за целия стандарт. В безлигатурных брекетах тези елементи не се използват, така че да ги цветово промяна невъзможно.

Алтернативен вариант на лигатура — тънка цветна тел, да ни води да създадете цветни линия директно на скобах. Възможни материали: стомана, алуминий, титан, сребро. При необходимост да увеличат натоварването, предлагани на зъбите, дизайн се допълва от гумени ленти, които са съчетани с подобен оттенък. Цветна тел, обикновено показва наличието на окрашивающего слой, който прекомерна експозиция може да пляскане. Като се има предвид тази особеност, зъболекари по-често предлагат на пациентите именно гумени възможности, въпреки цветни метални решения служат по-дълго, а да ги промени трябва по-рядко.

Популярни производители:

 1. Pilot;
 2. Sprint;
 3. Victory;
 4. Alexander.

Рядко встречаемое, но много забележително клирънс се осъществява по метода на добавка дизайн цветни лигатурами-фигурки, които могат да имат подобие на звезда, квадрат или игра на боя. Обикновено те са изработени от еластичен материал, но понякога те се формират и от метал. Твърди украса трябва да се избере особено взыскательно: повърхността, която е в контакт с зъбния емайл, трябва да бъдат идеално шлифован, за да не създава излишно триене. Опасения предизвиква и фактът, че на нестандартни вложки могат да доведат до появата на эмалевых надраскване. Най-евтината се считат за цветни пластмасови скоби, които макар и струва много по-евтино, но при избора им време на лечението с неблагоприятна удължава. Друг нюанс — вероятността от повреда значително се увеличава. По данни устройства за заключване е направен от пластмаса, но дъга е изработена от устойчив метал.

READ  Калгель: при стоматит, при прорезывании на зъбите, при бременност

Важно! Риск от поглъщане на лигатури при внезапна раздяла винаги е налице, така че зъболекарите използват полиуретан за здравно клас, който при поглъщане не причинява интоксикация и вътрешни повреди.

Цветни скоби за деца

Младото поколение болезнено възприема идеята за носенето на скоби, обаче мнението на децата и юношите може да се промени, ако използвате цветни лигатури. Момичета повече харесват розови и тюркоазени нюанси, а на момчетата — сини, оранжеви и зелени. Ако някой цвят преобладава в дрехите, а след това изберете цвят трябва да отговарят на този нюанса.

Предимства на селекция на цветни скоби за деца:

 • опростяване на хигиена на устната кухина;
 • гарантират психологически комфорт на детето;
 • намали семейните разходи.

Намаляване на финансовите разходи на корекция продиктувано от възможността да придават евтин вид скоби допълнителна естетика, докато сапфировые и керамични проекти струват много по-скъпо. Система-невидимки се прилагат и за вече отглеждат деца, както и използването на цветни скоби — удобна възможност за заобикаляне на свързани с възрастта ограничение.

Предупреждение! Цвят на дъга в брекет-системи почти не се използват, но за да закамуфлировать метал стоматолозите често пропускат по тази линия, цветен дъвка, която едновременно може да изпълнява и стягаща функция.

Злато и скъпоценни камъни — компоненти престижните цветни скоби

По-заможните клиенти, които искат да се открояват, понякога избират златни ортодонтски решения, които подобряват състоянието на техния носител. Основната конструкция са изработени от злато (най-добър вариант в света на шоу бизнеса е певицата Мадона) усилия гост на бижутера. Цената на подобни решения, започва от 20 хиляди долара, и почти не е финансов «тавана», ако тиранти инкрустируются благородни метали.

Факт! Рационалността от използването на лигатура в лингвальных видове скоби, липсва: цветни елементи не са видими от околните-за да ги крие на обратна страна на зъбната редица.

Технология на поставяне и отнемане на цветни скоби

Придават на вашата усмивка с повече финес могат да бъдат, дори и при наличието на вече съществуващата брекет-система. Цветни елементи лесно закрепляются без да е необходимо да стреля целия дизайн — те са просто рокля на отделни идентифицират елементи от конструкцията. Време на поставяне на гумени лигатура отнема само няколко минути (не повече от 10). Ако модно допълнение се интегрира в дизайна, заедно с постановкой на цялата система, а след това се наблюдава класическа процедура за монтирането им.

READ  Хапчета от дъх: действието на средства от галитоза и тяхната ефективност

Първо се определя стоматологичен роторасширитель, след това се провежда полиране и просушка на зъбите. На всеки зъб точка се нанасят така наречените замочки и скоби, фиксируемые лепило, а след това те закрепляются метална дъга. След тази процедура се извършва постановка на лигатура.

Алгоритъм за инсталиране на гумени лигатура:

 • отделя се подплата от фиксатор с помощта на скоба;
 • гумен материал се побира в отделна скоба;
 • проверява надеждността на закрепване на клещи.

Процесът на инсталиране на метални елементи се случва много по-дълго, отколкото при използването на гумени облицовки. В този случай манипулирането на зъболекар необходимост се допълват с подкручивать тел, за да се придаде необходимата форма. При приключване се извършва отрезание края на метална жица с помощта на зъболекарски инструмент, наподобяващи белезници.

Видео — Структура и механизъм на действие на брекет-системи

Дизайн, предназначени за нормализиране на захапката и изравняване на зъбите, може периодично да се въртят (подмяна на дъга, извършване на професионално почистване на зъбите). За извличане на скоби се прилага специална течност, наносимая върху тях с цел разтваряне на ограничават лепило, на който записани всички елементи. След изхвърлянето на дизайн демонтируется, лесна за почистване, се коригира, и ако показва постановка актуализирани скоби, лигатури вече са нанесени нови.

Вид на лигатура или брекет-система Изображение Срокове за замяна Надеждност определяне на Стойност (rub)
Гумени лигатури

1 път месечно Ниска До 1 хил.
Метални лигатури

1 път на 3 месеца Висока До 5 хиляди
Система от злато

След края на лечението Висока Над 1 млн.
Пластмасова конструкция

При авария Ниска До 20 хиляди

Нюансите на подбора на скоби по цвят и функции грижа

Какъв цвят да изберете — първият въпрос, който се задава на себе си пациент, решил да поправи дефекти привеждане в съответствие хапят с помощта на ортодонтски конструкции. Фокусирайки се върху личните предпочитания, клиентът клиника трябва също така внимание на влиянието на цветовете върху специални грижи за брекетами. Най-малко естетиката носят жълти и кафяви нюанси заради неподходящи асоциации.

Тънкостите на влияние на цвета на комфорт на носене:

 1. Бял цвят. С течение на времето той може да се превърне в жълт цвят, който не разполага с декоративни качества. Снежна изпълнение и може визуално да засилят естествената желтизну на зъбите.
 2. Светли нюанси. От по-слабо изразени цвят лигатури, толкова по-добре за нея се виждат парчета храна, които понякога остават на повърхността на стоматологична дизайн.

 3. Ярки нюанси. За разлика от бял цвят, ярки цветове външно камуфлаж желтизну на зъбите. Сочни цветове лигатура и по-бавно изчезват и по-дълго изглеждат като нови.
 4. По-тъмните нюанси. Идеален за зъби с мрачен блясък.
 5. Черен цвят. Мрачен нюанс, който не се препоръчва носенето на лица, склонни да изпадате в депресия.

Рационално се вземат предвид и цвят на очите, като изберете при които цвета на лигатура успява да постигне максимална органичности начин. Можете също така да се прибегне до начина на комбиниране на няколко цвята — тогава недостатъците на някои нюанси, които могат да се харесат, но са лоши декоративни качества, нейтрализуются.

В период на носене на такива скоби, се записват класически изисквания за обслужване на проекти — зъбите внимателно прочищаются.

Ограничения за скоби с лигатурами:

 • да се откаже от използването на четка повишена твърдост;
 • избягват директен надавливания на гумени вложки;
 • намаляване на приема на храна с по-силни оцветители.

Пренебрегването на тези ограничения може да доведе до това, че ярки поставяне на бързо поменяет цвят, потускнеет или изобщо сълзотворен. Липсата на един или няколко лигатура със сигурност ще навреди на външния вид и ще извърши отново да се обърнете към стоматолог за поставяне на замяна. Някои пациенти заинтересовани от инсталация на лигатура собствените си сили, въпреки това, ако предните зъби сравнително лесно се поддават на инсталиране, а след това с далечни могат да възникнат усложнения.

Факт! За повишаване на качеството на хигиенни процедури, трябва да използвате специална четка за скоби и иригатор.

Заключение

Избор на цветни скоби — корективно решение, което повече подхожда на младите пациенти, въпреки това, прилагането на ярките нюанси, може да разстрои и вече възрастни модникам. В съчетание със стилни очила, модерна прическа и привлекателен лук образ може да стане по-изразителен. Разходите за подобно промяна, в сравнение с класическите брекетами, имат минимална финансова разлика, така че да се възстанови една красива усмивка може без значителни надплатени суми.

Видео — Видове брекет-системи

MAXCACHE: 0.41MB/0.00118 sec