Ефективност и характеристики на приложение таблетки на Д-р Тайсс Анги Септ

Хапчета Д-р Тайсс Анги Септ – средство, уничтожающее патогенни микроорганизми. Този антисептик се използва при инфекционно-възпалителни процеси в орофарингеальной зона, или ротоглотке.

Средство, произведени в Германия от фирма Д-р.THEISS NATURWAREN. Под търговското име Д-р Тайсс компания пуска на хапчета, мазила, назални спрейове, капсули за перорално приложение и други форми на лекарствени средства с различно предназначение.

Лекарството се предлага под формата на таблетки за резорбция в картонени опаковки от 12, 24 или 48 парчета. В асортимент се предлагат няколко вкуса:

 • морски зърнастец;
 • мед и липа;
 • лимон;
 • череша;
 • градински чай.

Лекарството се отпуска в аптеките без рецепта. Да се съхранява средство трябва при температура, не по-големи от 25°С, на място, където няма да намерите малки деца, които могат да цветни хапчета за бонбони. Срок на годност на лекарствата, е 5 години.

В една таблетка съдържа:

 • съдържа анетол – 2.4 мг;
 • 2,4-дихлорбензиловый алкохол – 1,2 mg;
 • рацемична ментол – 5,4 mg;
 • масло от мента – 600 микрограма.

Лекарство включва и допълнителни компоненти. Това е глюкоза, захароза, лимонена киселина, а също и оцветители и вкусови добавки.

Този медикамент има комбиниран ефект. Това предполага съдържание наведнъж две или повече активни вещества.

Това е антимикробното средство за приложение в орофарингеальной зона. Той се характеризира с антисептично, т.е. обеззараживающим действие.

Дейността му се разпространява като на грамположительные, така и на грамотрицательные бактерии. Принадлежността на микроби към една или друга група се определя структура на тяхната клетъчна стена.

Грамположительные бактерии са по-податливи на действие противомикробных вещества – грамотрицательные микроби притежават по-силна клетъчна стена. Освен това, съставките на препарата предизвикват отделянето на определени вещества, които намаляват чувствителността на организма към болка.

READ  Избелване след скоби: описание на най-популярните начини за

Начин на приложение и дозировка

Хапчета Анги Септ трябва да се прилага локално. Те воздействую в огнището на възпаление в ротоглотке. Възрастни, както и деца над 5 години е показано рассасывать по една таблетка на всеки 2-3 часа. Не може рассасывать по 8 таблетки на ден.

Деца 6-12 години е допустимо да консумират не повече от 6 таблетки на ден. След като болни и търгува с наркотици, му трябва известно време да не ядат и да не пият. Средство не се препоръчва за употреба, ако в устата на пациента такива рани, които в този момент кървят.

Но ако употребата на лекарството трябва хапче трябва рассасывать изключително внимателно. Тъй като лекарството съдържа глюкоза и захароза, пациенти със захарен диабет, преди да приемате лекарства струва допълнително, за да попитам за това на вашия лекар.

Активно вещество

Действащи вещества в средство са рацемична ментол и съдържа анетол:

 1. Ментол в местните средства играе ролята на упойка, която е в състояние да окаже върху лигавицата на мекото болкоуспокояващо действие.
 2. Съдържа анетол притежава противовъзпалително действие. По клинико-фармакологични аксесоари лекарство принадлежи към антисептични средства, применяющимся в унг и стоматология.

Показания и противопоказания

Лекарството се предписва в случай на наличие в устата на болестни огнища на инфекционно-воспалительной на природата. Към тях се отнасят гингивит, стоматит, тонзилит (възпалено гърло), както и прояви на охриплости.

Лекарство се препоръчва за употреба при катаральных явления в областта на горните дихателни пътища. Също така се използва за предотвратяване на грип.

Строг е противопоказание за прием на лекарства е детска възраст до 5 години. Също е противопоказание може да се превърне в индивидуална свръхчувствителност към нито една личност или аксесоар вашата вещество на лекарството.

READ  Паста за зъби от заболяване на венците - как да стигнем до рекламни трикове

Странични ефекти и предозиране

Специални странични ефекти след използването на лекарството при пациенти не се наблюдава. Предозиране е малко възможно, при разовом приемането на голям брой таблетки може би проява на храносмилателни разстройства – гадене, повръщане, диария, както и алергични реакции.

Лекарството може да се консумира от бременни и кърмещи жени. Въпреки това жената се препоръчва да попитам за това вашия лекар.

Лекарствени взаимодействия предполага това, как се държи средство в организма в комбинация с други лекарствени средства. Според указанията за употреба и Д-р Тайсс Анги Септ специфично взаимодействие с други медикаменти не е.

Колеги и разходите

До популярни колеги разглеждания на лекарството са:

 1. Гексорал – съдържа гексэтидин. Потиска жизнените функции на патогенни микроорганизми и има слаб обезболяващ ефект.

 2. Лизобакт – също се прилага в унг и стоматология като антисептично средство. Съдържа пиридоксин хидрохлорид и лизоцима хидрохлорид. Ефективен при лечение на афтозного стоматит.
 3. Септолете – лекарство-антисептик, съдържащ натриев хлорид бензалкония, етерични масла от мента и евкалипт, ментол и тимол. Има противовъзпалителен ефект и леко обезболяващо действие.
 4. Фарингосепт – медикамент има бактериостатическим действие. Това означава, че тя предотвратява разпространението на бактерии в патологическом огнището. Цел Фарингосепта са тези микроорганизми, като стафилокок, стрептокок и пневмококк.

Цената е за опаковка на препарата Д-р Тайсс Анги Септ 24 таблетки ще бъде около 200 рубли.

Въпреки това, струва си да се отбележи, че прилагането на препарата ще бъде ефективно в случай, че катаральные явления в областта на дихателните пътища имат лека или средна степен на тежест.

По-тежки състояния изискват прием на други лекарства, най-вероятно в състава на комплексната терапия. Лекарството е допустимо да се използва при наличие на болезнени възпалителни лезии по устата, например, стоматит или възпаление на венците, както и за профилактика на тези състояния.

READ  Какво може да се направи, ако след изваждане на зъб остана shard

Потребителското мнение

Мнения за ефективността на лекарствени средства, по-често носят положителен характер.

Аз често простужаюсь, особено в студено време на годината. Мисля, че такава не е една. С цялата си душа не обичам държавата, когато в гърлото започва да першить, така и на кого точно е да се хареса. Специален изпитваш дискомфорт в обществения транспорт, или на работното място, когато не искам да притеснява околните своите кашлица. Откакто открих за себе си лекарство Анги Септ, да се справят с това стана много по-лесно. Тъй като само аз усещам гъделичкане в гърлото, аз рассасываю едно хапче – усеща облекчение. Става много по-удобно, болката затихва. Най-много ми харесва лекарство с мед и вар.

Людмила, 32 г.

MAXCACHE: 0.4MB/0.00102 sec