Элайнеры Инвизилайн: съвременен поглед върху ортодонтию

Элайнеры или устата охрана Инвизилайн — тя е подвижна ортодонтическая конструкция, която представлява серия от накладки на зъбната редица и е предназначена за привеждане в съответствие.

Направен от прозрачен биополимера, благодарение на което те са напълно невидими за околните.

Понякога элайнеры Инвизилайн наричат прозрачни брекетами. Всъщност тиранти — това е несъемное на ортодонтско устройство, което лекарят осигурява с помощта на специално лепило за външна или вътрешна повърхност на зъба и той е носен, без да се отстранява по време на лечението. Свали брекет-системата може само специалист.

А ето устата охрана Invisalign пациентът лесно може да се освободите от себе си за прием на храна и провеждане на хигиена на устната кухина.

Характеристики на ортодонтски конструкции

Invisalign, което в превод от английски означава «невидимото подравняване» е нова, но за кратък период от време, който да стане

популярната система за корекция на зъбната редица с помощта на сменяеми прозрачни cvr. Я е разработила американската компания «Align Technology», която е монополист в областта на използването на този метод.

При носенето на устата охрана имат малък, но постоянен натиск върху зъбите, в резултат на което те се движат в правилната посока и зъбната редица изравнени. По-късно определено време капа се сменя с нова, чиято вътрешна кухина и малко по-малко от предходната.

За разлика от элайнеров произвежданите от други фирми прозрачни тиранти Инвизилайн са активни аттачмены, които позволяват надеждно улавяне на ортодонтско устройство.

Освен това, производството на системи за напълно автоматизирано — ги правят роботи, а хора само контролират работата на машини, така че грешката при производството на устройства са минимални. За производството на други модели на хората, ангажирани в по-голяма степен, което се отразява на тяхното качество.

За производството на элайнеров се използват еластични и същевременно трайни биополимер, който няма аналог. Това ви позволява да създадете капы, стегнати с зубному редица пациенти, в резултат на което системата не стихва и не се чупи, за разлика от други.

В повечето случаи край кап плоски, а системата за Инвизилайн режат и те напълно се повтаря формата на венците и не са належащи за нея, когато носите. Повечето родители се притесняват, че детето не може да носи ортодонтическую дизайн течение на времето и от лечение няма да бъде объркващо.

За разлика от останалите производители элайнеров, американската компания «Align Technology», пуска капы за тийнейджъри със специален индикатор, който променя цвета си, ако наградата е носел устройство не е достатъчно часа на ден.

Предимства прозрачни элайнеров преди брекет-системи

Защо прозрачни элайнеры Invisalign е най-добрата алтернатива брекетам:

 1. Естетиката. Система незабележима за околните, така че носенето не е придружено от психологически дискомфорт. Освен

  това, ако човек все пак е страхлив, той всеки момент може да оттегли капуа себе си, например, преди някоя важна среща, а след дипломирането си и сами да се носят на ортодонтско устройство. Въпреки, че в това няма особена нужда, системата абсолютно незабележима на зъбите.

 2. Устата охрана не нарушават дикцию.
 3. По време на носенето не е необходимо да се спазва специална диета, тъй като при прием на храна конструкция трябва да бъдат отстранени. Единственото ограничение: в продължение на само ортодонтско лечение не може да дъвче дъвка, тъй като тя се придържа към элайнерам.
 4. За разлика от брекет-системи устата охрана не травмируют на лигавицата на устната кухина.
 5. Те ги правят еластични и плътно прилепнали към зубному ред, така че те не създават дискомфорт при носене.
 6. По време на лечението элайнерами не е необходимо за хигиена на устната кухина се използват допълнителни аксесоари: специални четки, ершики, напоителните системи, тъй като, когато трябва да се почиства зъбите устата охрана, просто се отстранява и за почистване на зъбите по обичайния начин.
 7. Система правят от хипоалергенни материали.
 8. За разлика от скоби устата охрана можете да снимате по време на хранене и миене на зъбите.
 9. Висока ефективност. С помощта на элайнеров може доста бързо да коригира малки аномалии привеждане в съответствие хапят.
 10. Устата охрана, не са боядисани.
 11. Те са лесни за поддръжка, те трябва да бъдат само се накисва в разтвор, който се препоръчва от производителя.
 12. Не е нужно много време да прекарват в зъболекарски стол.
 13. По време на лечение на тази конструкция възможност за лекарските грешки е минимална. Тиранти лекар сам определя и коригира и в процеса на терапия може да предотврати грешки, които може да попречат на хода на лечение и крайния резултат. И при корекция на ортодонт може да «дръпнете една» лигатуру, което може да предизвика силна болка и «выворот» корените на зъбите. Элайнеры влияе върху дентина и корените много внимателно и ако е специалист първоначално правилно е изчислил траекторията на движение на зъбната редица, това не може да наруши хода на терапия.
 14. Към тях много бързо да свикна.

Показания и противопоказания за носенето на системата

Устата охрана Инвизилайн елиминира пространствата между зъбите, коригиране на несильную задръствания, прости аномалии привеждане в съответствие хапят.

Те също помагат, когато трябва да се смени отделни зъбите, можете да ги носите като ретенционные капы, след като скоби за закрепване на резултата ортодонтско лечение.

Индикация за носенето на элайнеров са:

 1. Трема (процепа между всички зъби, с изключение на централните резци) и диастема (интервал между две отпред резцами).
 2. Изтласкване на зъбната редица. При такива пациенти зъби са тясно помежду си, при това поради липса на място те въртят по оста.
 3. Прогнатический захапка. В този случай долната челюст е твърде силна дума за горния зъбната редица.
 4. Отворете захапка, при която голяма част от предния край или на страничните зъби не се допират помежду си.
 5. Директен захапка. Той се характеризира с това, че горната и долната част на зъбната редица се слива помежду си край в край.
 6. Кръстосан захапка, когато долната и горната част на зъбните редици се пресичат помежду си при смыкании челюстта.
 7. Мезиальный захапка, при такива пациенти долната челюст действа напред, а не отгоре.

Системата може да се справи с всякакъв вид зубочелюстных аномалии, всичко зависи само от опит на лекар-ортодонт.

Освен това, при отделните аномалиях привеждане в съответствие хапят, например, при открити или кръстосано прикусе, капы Инвизилайн показват най-добър резултат, отколкото скоби.

Противопоказания за носенето на този проект:

 • психични заболявания;
 • преносимото захапка;
 • ретенированные зъби;
 • скелетната форма на патология привеждане в съответствие хапят.

Етапи на лечение

Лечение элайнерами включва следните етапи:

 • начална консултация от специалист, оглед на устната кухина, идентифициране на противопоказания за лечение;
 • теглене на слепка челюстта и провеждане на редица изследвания (компютърна томография, x-ray и други);

 • изчисляване на хода на лечението и посока, получените данни на производителите кап;
 • производство на серия элайнеров, може да им бъде от 7 до 44 в зависимост от клиничен случай;
 • за получаване на набор от кап, заедно с подробни инструкции за използването им от страна на пациента;
 • специалист проверява колко добре седи элайнеры, комфортно ли в тях на пациента;
 • подмяна на устата охрана на всеки 2 седмици на нови със задължително посещение на ортодонт;
 • окончателна проверка от специалист, който да се оценява резултатът от терапията и да ви препоръча още известно време се носят ретенционные космос, за запазване на ефекта от лечението.

Може би по време на лечението се наложи подточить някакъв корен на зъб или да се прилагат смесено застраховане на отделни части на зъбите, които позволяват да се контролира преместване на отделни зъби и ако се наложи да оставите място за подправленных моляров.

Продължителността на лечението може да варира от 6 месеца до 2 години. Много зависи от чистота на самия пациент, като изпълнява препоръките на лекаря, по колко часа на ден той е облечен в системата.

Грижи и особено носенето на

Има удобства за използване и грижа за системата Invisalign:

 • носят элайнеры трябва до 23 часа в денонощието, махате ги само при хранене и миене на зъбите;

 • за да не навреди на биополимер, не може да изплакнете капы в гореща вода;
 • от време на време конструкцията трябва да се справите с антисептичен разтвор;
 • в тях не може да яде;
 • преди да се облечете капы старателно миеш зъбите;
 • съхранявайте ги в специален калъф;
 • проверявайте редовно ортодонт.

Разходите за лечение на элайнерами Инвизилайн варира от 200 до 450 хиляди в зависимост от клиниката.

Мнението на общността на

От мненията на лекари и на пациенти, които са опитвали прозрачни тиранти Инвизилайн на практика, може да се намери интересна информация.

Прозрачни устата охрана Инвизилайн перфектни, невидими за любопитни очи. Такава система избират хора публични професии, освен това, че тя е невидима, тя не води до нарушаване на дикции, лечението й безболезнено, може да бъде малък дискомфорт при смяната на капы на нова, но той бързо отминава.

Лекар-ортодонт Галина Григорьевна

Труди една крива зъб, тиранти носят не искаше и да спре своя избор на каппах Инвизилайн. Ортодонт на първата консултация препоръчва заедно с зъбите коригиране на захапката.

И защо аз само се съгласи, след 7 капы зъби са започнали разъезжаться в различни посоки. Казала на лекар, той ме увери, че всичко ми изглежда трябва да продължи лечението. Доносила до края на горната челюст, зъби се разшириха, а на дъното на зъбната редица е останал на същото, е, сега имам зъб за зъб, не попада и дъвче от тях не мога.

Албина, Казан

Избра элайнеры Инвизилайн и никога не съжалих за зъбите им не се вижда, че те имам, струват в устата си, знаеше само на мъжа. В тях може да се излее специално средство, което помага да избелите зъбите си. Единственият минус при замяна на капы на нов имам покачва температурата, но аз се приспособи и променя я в нощта на петък за събота, че ако отлежаться дома.

На Светлината На Москва

Элайнеры позволяват коригиране на привеждане в съответствие хапят незабелязано за околните, при това те не нарушават става, удобни за използване и не травмируют меките тъкани на устната кухина, но много е важно да се намери добър специалист, който да проведе лечение.

В края на краищата, именно от лекаря зависи до голяма степен резултат.

READ  Защо ви боли всички зъби едновременно - причини и лечение

Като продължавате да използвате сайта, приемате използването на "cookie". повече информация

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

MAXCACHE: 0.4MB/0.00117 sec