Електрическа четка за зъби: плюсове и минуси — на върха

Гледаме плюсовете и минусите на електрическа четка за зъби

Добър ден, скъпи читатели! Мисля, че от заглавието на статията разбра, че казвам аз ви днес ще бъда за това, какви са ползите от електрическа четка за зъби, и дали си струва да се харчат пари за такова устройство. Ние няма да се рови в историята, за да разкажем, кой и кога е измислил да вмъкнете в четка батерия и да я направи подвижна – за тази цел има Уикипедия. Защото преминете към по-полезен за всеки от нас неща.

И така, вие сте решили да си купите този чудо-агрегат, само че нямате представа кой точно да изберем. В края на краищата, има много разновидности и производители. Всяка фирма, отдаване под наем на тези изделия, пише на опаковката, че те са безопасни, удобни и премахване на плаката на трудно достъпни места. Почитав описание, може би си мислите, че с тази четка може безопасно да влезе в отбор супергерои и да спаси света. Във всеки случай, струва си да опитате.

След като прекара 10 минути в търсачката, ще установите, че 90% от статии в блогове производители или просто поръчани тях на трети страни стоки. Прочетете следващите оди супер устройства няма смисъл. Дори отзиви в магазините пишат по поръчка на самите магазини. Да-Да, всичко е толкова тъжно. Защото аз, като се започне своя разказ, не се стремя расхваливать един или друг продукт.

За колко чудесни открития

Великият руски поет електрически четки не се ползват, а защото едва ли ще са в състояние да ни каже нещо полезно за тях. «Британски учени» все по-често дават противоречиви факти, защото техните научни статии са поръчани от различни фирми.

Централен страх от мирянин – навредят на зъбите или деснам. Това реалистично ли е? Да, ако се запази четка на всеки зъба е много дълго, мачка при това с всички сили. След това може да се постигне увреждане на емайла. След това ще чувствителност на горещо/студено и други неприятни последици. Във всички останали случаи, при правилно използване, вие няма вреда на зъбния емайл не се нанесете.

READ  Дентинокс гел: за състава, действието и страничните ефекти на лекарството

Що се отнася до учените и техните изследвания, интерес заслужава селекция Manual versus powered toothbrushes: the Cochrane review. Такъв си опус за вселенских битки, ръчни и електрически четка за зъби от умни и учени. Накратко, там е казано, че най-ефективни са четки, които комбинират кръгови движения накрайник с възвратно-поступательными.

И така, за минутка истината

 1. Всеки производител обещава, че времето, което прекарвате на миене на зъбите, се намалява наполовина. В действителност това е психологически капан. Човек започва да си миете зъбите «по-бързо». До какво води? Правилно – на лоша хигиена на устната кухина.
 2. Електрическа четка за зъби е на 100% безопасно. Да, ток от батериите ви няма да убие — това определено е плюс.
 3. Електрическа четка за зъби почиства зъбите си «навсякъде». Забравете. Купете си четка за конци. След това «навсякъде» ще се превърне в истина. Дръжка формата и размера четки не винаги позволяват да се стигне до някои от зъбите. Ако ви се натъкнах на модел за успешна эргономикой – поздравления.
 4. Също така е невъзможно да электрощеткой за почистване на венците. Изключвайте, когато почистете ги, повърхността на езика, вътрешната повърхност на бузите.

Важно! Много разновидности на електрическа четка за зъби имат различни допълнителни съвети. Например, за всички онези труднодостъпни места или миене на зъбите, на които са носени скоби.

Четка може да бъде механична, звук, ултразвук.

 1. В първия случай можете да получите на стандартния модел, която извършва почистване на повърхността на зъбите благодарение на вращениям и други движения.
 2. Във втория случай се използва ефект върху зъбите звукови колебания. Скорост на движение на плавниците – до 18 хиляди оборота. Вие не оставяте микробам нито един шанс – «депортация» на територията на зъби е гарантирано.
 3. Трети Вариант, как може без труд да се разбере, използва въздействието на ултразвук. Вредните микроби не могат да устоят на емайла.

Разбира се, варианти 2 и 3 са по-скъпи, а фирмите, които ги произвеждат, твърдят, че те правят чудеса, чрез премахване на 100% на зъбната плака и предпазва от кариес и други стоматологични проблеми. Най-много «умни» модели имат различни режими на работа, включително и нежен, който да позволява почистване на повърхността на езика и венците.

READ  Иригатор за скоби: описание и помощ в избора

Това е ритъма на моето сърце…

Пулсиращи движения електрически четки дават по-голяма ефективност. Особено, ако уредът е в състояние да ги комбинирате с въртене и други движения. Изобщо, съвременните четки за зъби, ако те са купени не за 30 стотинки, са в състояние да направят много и различни движения, които имат комплект допълнителни дюзи.

Между другото, за сърцето. Налягане – нещо много важно. Защото в скъпите модели са оборудвани с датчик за налягане, който предпазва зъбите от увреждане. Има дори и таймери, които не ви позволяват да правят твърде много движения в една зъба. След няколко години четки ще започнат да ни даде напътствия, съвети, се научават да говорят, където все още е останал плака, като напомня, че ни е време да отидете на зъболекар.

Как правилно да се ползват четка за зъби?

Правилното използване на електрическата четка за зъби — това е не само гаранция за качествено почистване на зъбите, но и залог за сигурност. Нека най-важното.

 1. На всеки зъба поддържаме четка за не повече от секунда. Малко? Съвсем не. Тя прави 4000 и по-оборота в минута. Това е 66,6 оборота на всяка секунда. Ако вие сте човек впечатлителен, округлите до 67 и по-спокойно.

 2. Ако имате в устата си струва металлокерамика, вземете четка с по-малко оборота в минута, а скоростта поставяйте максимална.
 3. Размер на почистването на повърхността може да бъде по-малко от зъба. Защото преместете я в зъбите нагоре-надолу или с кръгови движения, за да обхване цялото пространство.
 4. Ако носите средства за корекция на привеждане в съответствие хапят, трябва да закупи специализирани четки за зъби.
 5. Купувайте пасти за зъби с индекс на абразивно до 150 за защита на емайла на зъбите.

Основни правила за ползване са прости – да не забравяме зареждате навреме или да променят елементи на храненето, да не забравяме и замяна на съвета на всеки три месеца, да не използваме твърде много паста за една сесия за почистване на зъби. След като приключите с процедурата, измийте четката.

Електрическа четка за зъби — изберете дете

Като видя един такъв в магазина, децата, дори много не ми харесва да си миете зъбите, молят родителите си да я купя. Добър стимул да се обучават за дете до хигиената не под свода, а по собствено желание. Детски модели изглеждат прекрасно, не са скъпи, оборудвани, както и възрастни, сменяеми дюзи.

Избор на електрическа четка за зъби за деца – момент е много важен. В края на краищата, задачата на родителите е да изберете подходящия модел.

 1. Тя трябва да бъде по-меки от четината, отколкото при възрастни.
 2. Изберете модел с удобна дръжка, която е добре поставен в детската ръка и не слизат.
 3. Не забравяйте, че прилагането на електрически четки разрешено от три години.
 4. Обърнете внимание на цената.

В цената на избрания модел влияние няколко фактора:

 • тип (механика, звук, ултразвук);
 • наличието на избор на режими, настройки;
 • брой дюзи, допълнително оборудване, аксесоари;
 • варианти на захранване (батерия, батерия).

По-горе писах за противопоказаниях, но си заслужава да се разгледа този въпрос по-сериозно. От гледна точка на клинична стоматология има случаи, при които използването на електрическа четка не е желателно:

 1. При наличието на места с лоша минерализация. Това е бели петна по зъбите. Има шанс да разруши емайла;
 2. При пародонтите и гингивити;
 3. При клиновидна дефекти на шийката на зъб;
 4. В случаи на повишена стираемости на зъбите.

Видео За избора на електрическа четка за зъби

Някак си реших да прочетете отзиви в мрежата, където хората са писали за своите впечатления. Отхвърляне на явна реклама, остави за себе си 4-5 най-истинни и по съдържание. В общи линии получава се така, че в нормални битови условия разлика при използването на механичната электрощетки и vulgare, ръчно изработени, е минимална. Забележи само, ако на 100% да се спазват всички препоръки, чрез почистване на зъбите правилно, използвайки качествени зубными пастами. В противен случай дори и най-скъпият модел ще ви даде толкова полза, колкото ръчна четка прилично качество.

MAXCACHE: 0.41MB/0.00150 sec