Елиминира паста за коронката — как да изберете стоматологичен цимент и я залепи на място?

Когато увенчава зъба на короната изведнъж се превърна в прекалено голяма.

По всички въпроси, касаещи красотата и функционалността на устната кухина, изключително много нюанси, особено такъв, какво да правя, ако не е феята на коронката – какво лепило да изберете и да се придържа изкуствен зъб в домашни условия?

Но преди да отговорим на него, е необходимо да се разбере, защо корони и лети дори и с качествено обработени зъби?

Какви могат да бъдат причините?

Когато короната е твърде малък кралски главата, че не е годен да, тя с нея съезжает и се изплъзва. С зубными протези същото.

Причина за това са няколко. От тях могат да станат:

 • свойства на самите зъби;
 • качеството на материала на коронки;
 • ниво на обработка предмет на запечатване на зъба и степента на тази запечатване;
 • общото състояние на организма на пациента.

Преди всичко, трябва да се помни: зъб под корона – това е един мъртъв зъб, следователно, тя ще бъде бавно да се руши. Затова, по малко атрофия

с убыванием на обема на твърди тъкани степента на сцепление «на покрива» с формата на скелета ще бъде постоянно спада. И какви първоначални мерки за консолидация на основата на коронки и не предприемаха, за заплаха на есен да защитават зъб проекти винаги са истински.

Обнажению зъб също допринася за връзка в процеса на протезиране на различни материали – метал (металокерамика) и естествени тъкани, между които рано или късно се появяват различни напрежение характер на електрически ток или течения други свойства.

Въпрос на нелоялна обработка на зъбите преди протезированием едва ли е подходяща в условията на усилена конкуренция между стоматологическими клиники.

Най-накрая, влиянието на придружаващите стоматологическим заболявания, захарен диабет и други соматической патология също дава своя принос за повреда печат на зъба. Защото тялото на пациента не се състои от една зъби – степента на болестта, на други органи, допринася за нивото на цялостното състояние на организма.

Що се отнася до ниско качество на материала изделия, а след това, като правило, това е въпрос на цени, решаваща всеки пациент поотделно.

Какво може да се направи, ако загубата вече се е случило?

В случай спадения корони не винаги има възможност да се обърнете към зъболекар веднага. Това може да бъде и епизод аврала на услугата, а командировка. Или опция, която е «вашата», «фаворит» и така нататък зъболекар точно сега, по време на почивка.

Като се има предвид, че пълна свобода на инсталиране на корони на място в домашни условия не е възможно чисто технически, да предприеме мерки, за да я временно укрепване. За връщане на временна възможност поне да се дъвчат (за холивудска усмивка става тук изобщо не говорим).

READ  Посеребрение зъби при деца - етапи на процедурата, показания, алтернатива

Производство ремонт в удобен домашни условия е възможно с помощта на:

 • зъболекарски цимент;
 • стоматологични лепило.

Вариант с лепило предполага ремонт по-бързо, с цимент и съща голяма здравина, но и двамата – мярка временно, не повече.

Ще дадем няколко препоръки от общ характер, не зависи от избора на метод за определяне.

Снявшийся протеза трябва да прецени внимателно, като фасадную и тыльную на повърхността му. Едва след това, внимателно измити и высушив коронку и вычистив обнажившийся зъб-основата, трябва да се прави внимателно и правилно като я внимателно-бавно стискат зъби. В случай на адекватността на съединителя с зъбите-основа (корона не проворачивается и не е оттеглено) може за един-два дни за напускане на ситуацията в непроменено формата.

Ако коронката не седи «като влитая» трябва усърдно да запомни правилното му е най-комфортно положение, водени от собствените си усещания.

Начин на закрепване коронки трябва да се реши въз основа на целите на лепило е по-бърз, но по-малко устойчив начин за определяне на това, цимент — по-надежден, но едновременно сложен начин за постигане на желаното.

Зъболекарски цимент и лепило: как да изберете и да използвате

Побързайте с избора, не си струва.

Ако определяне нужда от не повече от един ден, следва да се използва лепило за фиксиране на вставных протези. Той вече е готов за употреба,

освен това, на тънък слой клеящей маса не е в състояние да развали вътрешната повърхност на корони, както и да работите с него по-лесно.

Циментов и същ състав при прилагане в домашни условия има както плюсове, така и минуси. Той за своя готвене (затворения) изисква време, и въпреки че държи засадени в него коронку до няколко седмици, вероятността от неправилно инсталиране тук по-горе.

Нанесенная същия себе си циментовата «гипс» вътре в замяна усърдно выскобленной медицинската в състояние да направи протеза на всички негодни за повторно кандидатстване.

Стоматологични затвърждава се разделят на:

 • постоянно, като се запазва своите свойства до 10 и повече години;
 • временни, която служи за краткосрочни манипулация.

При всички великото изкушение сами да поставите коронку на постоянен цимент, че това не трябва да е компетентно и професионално, това може да направи само лекар. Задачата на същият пациент влиза само моментно задържане на проекти на място, така че той трябва да се прилага само временен цимент, който дава краткосрочни, максимум 2-3 седмичен ефект.

Правилно да използвате купени в аптека или специализиран магазин цимент за временно фиксиране на коронки могат да бъдат по следната схема:

 1. Изчистите кухина от стария цимент, с помощта на щеточку и течност, получена от разтворимите във вода таблетки (закупени).

 2. Протеза внимателно се измива с вода и се суши до пълното изчезване на следи от влага, която да разхлаби хватката.
 3. Разтвор на зъбен цимент се нанася на малки петна по вътрешната повърхност на короната, която водворяют на място точни движения, като се избягват деформации.
 4. Произвежда плътен прижатие един до друг на горните и долните зъби в продължение на няколко минути, за да гъста засаждане на протезата и сцеплението на материала корони с тъканите на зъба-основи. Выдавившиеся от под протезата излишния разтвор се отстранява.
 5. Въздържание от ядене и пиене в продължение на минимум 30 минути позволява протезу здраво да стъпи на зъба.
READ  Бондинг на зъбите с цел възстановяване тяхната естетика и здравина

При използване на зъбен цимент възможно обидно негативни последици – отравяне вследствие на заглатывания състав, съдържащ една твърде малка част от цинк. Цинк при изсмукване на кръвта се изтласква с йона мед, дефицит на същия мед води до различни неврологични заболявания. Появата на гадене, метален вкус в устата, болки в корема служи като сигнал за повикване на «бърза помощ».

Ако от професионалисти корони се прикрепя към зъбите сверхпрочными лепила, гарантиращ дълготрайност до десет и повече години след това, преди посещението при зъболекар може да се задържи, като използвате лепило за фиксиране на сменяеми зъбни мостове и протези, с действие около деня. През цялото това време не го застывающая маса остава еластична. Купи такова лепило за фиксиране на зъбни коронки могат да бъдат в обикновена аптека.

Приклеивают продуктът начин, не по-различен от определяне на цимент:

 • кухината на мие и суши;
 • на дъното на носен лепило на малки точки;
 • коронката се побира, челюстта затворен не по-малко от минута.

След извършени действия половин час не може да се ядат и не пият.

Категорично е забранено да се използва, за да се определи корони битови клеющие съединения, особено незабавно действащи – оправя нещата погрешно посаженного протеза вече не е възможно. Освен това, съществува опасност от отравяне не са предназначени за поглъщане на токсични вещества в състава на лепилото.

Използването на една и съща цел дъвченето на дъвка, макар и не доведе до отравяне, може да доведе или до ес зъба под корона, или до деформация на протеза, или коронката, слетев с един зъб, може да бъде проглочена или пък да предизвика асфиксию при контакт с дихателните пътища.

Помощ в критични ситуации са способни и средства за временна фиксация на протезни устройства, така и за ремонт, лепене, можете да използвате лепило за изкуствени зъби:

 • Протефикс;
 • Корега;
 • R .О .C .S.
READ  Как се казва лекарят, който пасти за зъби: подробна информация за дейността на специалист

В интерес на плач и безнадеждна ситуация може да се приготви домашно склеивающий състав, месене на царевично нишесте вазелин.

Определянето се извършва по едни и същи правила.

Има от какво да изберете

В ТОП 5 на най-добрите лепила и цимент, които могат да се използват за самостоятелно определяне на коронки в домашни условия включва:

 • Корега;

 • Протефикс;
 • Фиттидент;
 • Председател;
 • ROCS.

В състава на Корега се предлагат само абсолютно безопасни за здравето компоненти. Има възможност да го закупите в частна аптека за 2,5 $. Дава фиксация до 24 часа. Но висок риск за бързо дългосрочна заличаване вода и лесно разтваряне от въздействието на храна и напитки.

Протефикс при цена от 4 до 6 $ надеждно улавя протеза за срок от 10 до 12 часа.

Недостатъци:

 • не е твърде удобно да се дозират;
 • малък обем на съдържанието;
 • изисква съхранение в изправено положение, да се избегне изтичане на състава.

Лепило Фиттидент – не е за хора с висока чувствителност на зъбите (причинява дискомфорт). Dove клею леко да изсъхне на протезе, може да

смекчат неприятните усещания. Има пластична-вискозна консистенция, изисква нанасяне на изключително суха повърхност. При цена от 2,5-3,5 $ и надеждност фиксиране има недостатък – продава се, далеч не навсякъде.

Средство за определяне на Председател, достоен от 2,7 до 3,5$, се различава безспорен предимство, като се образува плътен филм, препятствующую предотвратяване на храна под протеза. Но определянето е в състояние да отслаби от топла храна.

Лепило ROCS съвместно българо-швейцарско производство, струва около 3,7$, дава фиксиране до 12 часа и едновременно осигурява необходимата свежест на дъха.

Но да посетите зъболекар, все пак трябва да

Пациентите не трябва да лъжем себе си е постигнато в домашни условия, в резултат, защото това, което е направено непрофесионално, във всеки момент може отново да дойде в безполезни.

При външно правия фиксиране може да се случи деформация на протезата, и които не отговарят, той вече се превръща в паметник на безхаберието и самочувствие простодушного и недальновидного на пациента.

Освен това, посещение на зъболекар трябва да стане спешно при нараняване на органите на устната кухина сбившейся корона, или при възникване на треска и други симптоми на инфекция на венците – състояния, наподобяващи възпалено гърло или АРИ. А още повече – при признаци на лимфаденит или отравяне.

Като продължавате да използвате сайта, приемате използването на "cookie". повече информация

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

MAXCACHE: 0.41MB/0.00081 sec