Естетически тиранти — какво могат да предложат съвременните ортодонти

Скоби се използват за изправяне на зъбите и коригиране на тяхното местоположение в зъбната дъга. Корекция за привеждане в съответствие хапят се извършва с помощта на лигатура, каучук и эластиков, както и специални замочков – малки части, които се придържат към всеки зубу с помощта на специално лепило.

В тези замочки впоследствие се добавя книги, който генерира необходимата сила и натиск върху зъбите на това място, където е необходимо, като по този начин на затваряне на пропастта между зъбите и/или преместване на зъбите в правилното положение.

Скоби се прилагат за коригиране на такива зъбни аномалии, като захапка, неправилно изграждане на зъбната редица, прекомерни паузи между зъбите си или ги изтласкване и други подобни нарушения.

Модерен стъпка в посока на красива усмивка

Ако искате да имате красиви гладки зъби, но в същото време, за вас е важен фактът, как изглеждаш, естетически тиранти – това е нещо, което ви трябва.

Естетически тиранти работят на същия принцип, както и метални. Основната разлика се състои в това, че те са изработени от материали, чийто цвят максимално близки до оттенку зъби или пък те са прозрачни.

Това е подходяща алтернатива за хората, които метал изглежда неприемливо поради заметности. Много трудна известни личности ги носят за постигане на привлекателна усмивка без да е необходимо да прекъсват своята професионална дейност. Естетически тиранти, особено популярни сред хората, които са постоянно в обществото.

Въпреки това, заедно с тънкостите трябва да се отбележи, че козметична брекет система не е подходяща за всеки човек, т. к. тя има по-ниска якост и някои проблеми с зубным в близост не може задоволително да се реши. Освен това, времето за лечение може да бъде малко се удължава.

Естетически дизайн се предлагат в следните видове:

 • пластмасови (композитни);
 • керамични;
 • сапфировые;
 • лингвална;
 • цветни.

Модерни бели тиранти дойде на мястото метален. Тяхната цел е в максимално близостта до естествения цвят на зъбите и запазване при това на нейната ефективност.

За производство, като правило, се използват изключително устойчиви материали, като керамика или сапфир. Тяхната цена е по-висока от цената на конвенционалните метални скоби, но те са чудесно решение за тези, които се срамуват «метална усмивка» с оглед на професионални или други причини.

Пластмасови изделия

Пластмасата е първата прилагани естетическа система. Тя е подходяща за всяка възрастова група, по-специално за деца, класици ви позволява да изберете цвета на чинията.

READ  Тиранти empower - сащ безлигатурные система

Пластмасови скоби имат много плюсове, в частност:

 • относително най-ниска цена;
 • възможност за избор на цвят (психологически аспект носенето на скоби, по-специално за деца и юноши).

Композитен брекет има също и услуги:

 • крехкост;
 • възможност за промяна на цветовете поради излагане на хранителни оцветители, съдържащи се в някои продукти.

Средната цена пластмасова система на сравнително ниска. В зависимост от клиниката и региона тя е около 20 000 рубли.

Керамични брекет-система

Естетически скоби са от керамика в момента са най-популярни. Те са почти незабележими, поради което могат да ги носят не само децата, но и възрастните, които не желаят да загубят привлекателността на усмивки по време на лечението.

Керамични скоби са изработени от прозрачна керамика и композитни материали (смола) и по този начин, на цвета напълно се сливат със зъбите, без да упражнява дори минимално влияние върху външния вид на човека. Дори проволочка може да не е метална, а бялата или прозрачна, което също е плюс.

Керамика може да се комбинира с традиционните метални фиксирани брекетами. От естетична гледна точка може да се инсталира само на горната челюст.

Горната челюст, когато става въпрос за усмивка, по-забележим, отколкото долната, в която, в частност, по финансови причини, може да е метални замочки. Друга възможност се състои в способността да прилага и керамика са само за предните зъби, а за задните – метал.

Предимства дизайн:

 • отлична естетика – керамика по-малко забележим, и е подходящ за по-голям брой хора;
 • перфектният избор за хора, страдащи от алергия към никел, които, следователно, не могат да носят метални скоби;
 • по-лесна хигиена с намалени риск от развитие на кариес;
 • по-редки и кратки посещения на лекар;
 • относително кратък период от време на лечение.

Недостатъци на керамични скоби:

 • малко по-големи размери, отколкото при метални замочков;
 • по-висока стойност;
 • с течение на времето може да се промени цвета.

Цената зависи от модела. Средната цена за една челюст е от 45 000 рубли.

Лингвална дизайн

Лингвална скоби са напълно незабележими. Те се наричат невидим, тъй като отделните части (катарами, тел и дъвка), прикрепен към вътрешната (лингвальной) повърхност на зъбите.

За лекарите, тази система представлява требовательную работа, защото изисква точни/. Лингвална естетически скоби имат индивидуално форма и точно, последвана от повърхността на зъбите. Това дава възможност за създаване на много тънки замочки, което осигурява максимален комфорт и удобство за човека.

READ  Дентол Бейби стоматологичен гел за обезболяване на зъбите и венците

Този дизайн е подходящ за хора, които поради професионалната си работа не могат да си позволят да носят обемисти скоби, но се нуждаят от корекция на разположението на зъбите.

Такива проекти могат да бъдат изработени от сплави на златото. При открита усмивка, като по този начин могат да изглеждат като бижута украса.

Предимства на този решения:

 • естетика – невидимка;
 • точността на измерване за всеки човек;
 • лекува дори и за сложни случаи на нарушение на реда;
 • по-кратък период на лечение;
 • подходящ за хора с алергия към никел.

Недостатъци:

 • по-висока стойност;
 • първоначално – повишена чувствителност на меките тъкани, малки драскотини, шепелявость.

Цената на лингвальных скоби варира:

 • икономичен вариант – цена е от 50000 лева;
 • бизнес възможност – 100 000 рубли;
 • VIP-вариант – от е 200 000 рубли.

Сапфировые скоби

Най-популярни, но и скъпи естетически брекетами са тези, в основата на която влиза чисто монокристален сапфир, който е вторият по твърдост минерал на Земята.

Естетически сапфировые скоби са предназначени за хора с високи изисквания към себе си и другите, които се нуждаят от здрав и надежден дизайн за лечение на ортодонтски аномалии. Те са почти толкова силни, колкото метални, но благодарение на прозрачност, почти невидими на зъбите.

В много случаи по време на лечението в сравнение с метални брекетами не се удължава (възможни са изключения). Но тази система е много по-скъпо.

Ако човек е много по-бели зъби, сапфир е за него перфектният избор. В случай на по-тъмен оттенък на зъбите, по-подходящ вариант ще керамични, те са по-добре в хармония със зъби.

Основните предимства могат да бъдат обобщени в 3 точки:

 • много гладки и затова удобни за един човек;
 • едва забележими;
 • здрави и устойчиви.

Недостатъци:

 • в сравнение с метални брекетами са скъпи;
 • лечението в някои случаи може да отнеме повече време;
 • не са подходящи за всички видове лечение – за това трябва да се консултирате с вашия лекар.

Цената варира, както и в случай на керамика:

 • икономична опция – 100000-120000″.
 • бизнес възможност – 120000-250000 рубли.

Цветна естетика

Цветни скоби се основава на принципа на стандартната метална система. Въпреки това, благодарение на своята яркост, подходящи както за възрастни, така и деца или тийнейджъри.

В случай цветни решения играе важна роля за тяхното социално значение: често младото поколение се срамуват да носят тиранти, въпреки модерната интелигентност в това отношение. Цвят, заедно с директен медицинска ролята, ги прави аксесоар.

READ  Сапфировые тиранти Inspire Ice — незабележима корекция на зъбите

За деца от същия цвят скоби представляват «весел» начин за коригиране на зъбната редица.

Най-често такива конструкции се произвеждат от стомана или пластмаса. Изборът зависи от фактори като силата на материала и го хипоалергенност.

Плюсове цветни естетически дизайн:

 • възможност за избор и промяна на цвета;
 • психологически аспект: човек доставя удоволствие «красотата в устата».

Недостатъците включват недостатъци на материала, от който е изработен брекет.

Цената зависи от материала, от който е изработен брекет. Средната цена варира в рамките на 30000-40000 рубли.

Няколко мнения по темата може да прочетете по-долу:

В рамките на една година използване на керамика не се свежда нито до промяна в цвета, нито до нарушаване на целостта на брекета. Цената също е много доволен, може да се каже, тази система може да си позволи всеки.

Анна, на 20 години

Спря избор на керамични брекет-системата и не съжалих. Коригиране на привеждане в съответствие хапят зъбите мина сравнително бързо, скоби на зъбите си носила с удоволствие, защото те са почти незабележими и много эстетичными.

Елена, на 25 години

Как да се определи с избор

Избор на естетически брекет-система зависи, първо, от личните предпочитания на човек. Преди всичко, трябва да се спомене, че лингвална система, не трябва да определи за деца и юноши, т. к. те се характеризират с точни замерами, както и представители на тези възрастови категории челюстта расте, че с течение на времето ги прави неподходящи.

Определяясь с избор на скоби за бебето, най-вероятно ще трябва да се предпочита цветен вариант, с оглед на описаните по-горе предимства на тази система.

За възрастни хора оптимален избор е керамика, както по отношение на разходите, така и по отношение на естетика. Това се потвърждава и коментари на потребители, специфични възможности които можете да прочетете малко по-горе.

Днес презрамките могат да се носят не само като медицински устройства, но и като аксесоар. Може да се добави обжалване с помощта на цветове, а ако финансите позволяват, дори и с помощта на скъпоценни материали или камъни. А наградата ще бъде равен на редица зъби и прекрасна усмивка!

Като продължавате да използвате сайта, приемате използването на "cookie". повече информация

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

MAXCACHE: 0.41MB/0.00115 sec