Евтини аналози Мирамистина — какво предлага на пазара с изключение на Хлорхексидин?

Уникалността на препарата Мирамистин се състои в това, че той е най-силният противогъбично действие, не само на монокултура, но и на асоциацията на гъбички. Активно антисептично въздействие на лекарството ефективно предпазва от вземане на повредени участъци от кожата, като допринася за тяхната ускорена регенерация.

Нетоксичность на лекарството, практическа липса на алергични реакции дава възможност да го прилагат при лечение на бременни, деца, започвайки от три години и дори по-рано.

Въпреки това най-високата цена Мирамистина възпрепятства неговото широко разпространение, поради което усилията на изследователи и фармацевтите са насочени към това, да се измисли по-евтини аналози, но притежаващ по същия лечебно въздействие и списъка с показания.

Най-добрата «петица» без аналог

Ако се съди по динамиката на продажбите, най-търсени са следните подобни на ефективността на въздействието върху Мирамистин, но в

най-вече по-евтини, лекарства:

 • Хлорхексидин;
 • Гексорал;
 • Ротокан;
 • Хлорофиллипт;
 • Фурацилин.

Най-активно от колеги купува Хлорхексидин, който също се отнася до антисептикам, но се различава по структурному състав от Мирамистина.

Ако основното активно вещество Мирамистина е бензилдиметил-миристоиламино-пропиламмоний, основа Хлорхексидин е биглюконат хлорхексидин. Те се различават не само по състав, но и на консистенция, вкусови усещания. Основната разлика е цената, така че до голяма степен подобна на своите имоти Хлорхексидин 10 пъти по-евтино оригиналния Мирамистина. Но това не е случайно, тъй като заедно с много сходни характеристики, има и съществена разлика.

С толкова широка гама от антисептического на експозицията, както и Мирамистин, Хлорхексидин действа дразнещо върху кожата и

лигавиците. Освен това, той почти не оказва никакъв ефект върху вирусите. Бременност, детска възраст, кърмене изискват внимателно отношение към прилагането на лекарството. Противопоказание за прилагането и е наличието на дерматит и повишена чувствителност към компонентите на лекарства. Ефективността аналог в сравнение с оригинала като антисептично средство при лечение на заболявания на гърлото и възпаления на венците са много по-високи.

Друго предимство на Хлорхексидин е наличието на тънък слой върху лигавицата след изплакване, която оказва лечебен ефект само още няколко часа след извършване на процедурата.

От друга страна прилагането на препарата може да предизвика дразнене, сухота на кожата, студена влага на кожата на ръцете в продължение на няколко минути след употребата. Изплакнете с разтвор на Хлорхексидин може да доведе до отлагания на зъбен камък, нарушаване на вкусовите усещания, усещане за парене и сърбеж в устната кухина.

READ  Ретинированный зъб мъдрост: решение на проблема има

Основното активно вещество на още един колега на Мирамистина – Гексорала, е гексэтидин. Освен него в състава на лекарства има компоненти, преумножаващи антимикробното въздействие.

Гексорал ефективно унищожава грамположительные бактерии и гъби, спомага за бързото зарастване на увреждане на кожата и отворени рани. Противопоказан за употреба на лекарства за деца до четири години, а също и при наличие на свръхчувствителност към съставките на лекарството. При предозиране на наркотици са възможни смущения в работата на сърдечно-съдовата система и се стигне до спиране на сърцето, токсични реакции (принудително тремор на крайниците, мускулни спазми, затруднения с дишането). Нарушаване на вкусовите усещания, чувство на окаменения в устата може да се появи в случай, ако едно лекарство под формата на таблетки се приема продължително време.

Ротокан — антисептичен препарат на натурална основа, който не само има противовъзпалително действие, но и възстановява увредената лигавицата, премахване на болки и спазми в устната кухина, пречи на малки кръвотечение от венците. Действа внимателно, но по-ефективно, отколкото Мирамистин, се препоръчва в началото на заболяването до развитие на усложнения. По отношение на разходите в 6-8 пъти по-евтин от оригиналното лекарство.

Приликата Хлорофиллипта с Мирамистином се крие не само в ярко изразени антибактериални активност, но и възможност за прилагане на лекарства в различни области на медицината.

Въпреки че прилагането на Хлорофиллипта не се ограничава възрастова категория, но по принцип го предписват на деца, като се започне с три години. Това е свързано с естествен състав, който съдържа евкалипт и мента.

Продуктивно унищожаване на вредни стафилококи, включително щамове, резистентни към антибиотици бензилпенициллинового редица, евкалипт потиска болковият синдром, показва глисти и бързо се елиминира от организма остатъци от слуз. Медикамент широко се използват в комплекс с други лекарства при лечение на възпаление на белия дроб, плеврит, заразяване на кръвта стафилококком, възпаления на носоглътката, на ларинкса, по време на лечение на ангина, ОРИ.

Лекарството помага за ускоряване на заздравяване на инфектирани рани, при термични поражения на кожата, ерозия на шийката на матката. Странични явления под формата на сърбеж, подпухналостта, обриви по кожата се дължат на повишена чувствителност към эвкалипту. Лекарството може да се прилага на бременни жени, по време на кърмене и на децата от предучилищна възраст.

Ефективността на Frc в борбата с патогенните микроби се основава на неговата способност при проникването в клетката микроб, доведе го в състояние на покой, което възпрепятства разпространението на патогена. Показанията за прилагане, са:

 • гнойни рани;
 • некроза на външните кожата покрива;
 • възпаление на клепачите;
 • термични поражения, втора и трета степен;
 • възпалителни процеси в устата;
 • остеомиелит;

 • възпаление на средното ухо;
 • малки повреди на кожната покривка.
READ  Бял налеп на езика при кърмене на детето: какво да правя и как се лекува

В комплексно лечение на ангина Фурацилин във воден или спиртовом разтвор се използва за изплакване.

Медикамент може да предизвика алергични реакции, възпалителни лезии на кожата.

В кои видове се предлагат подобни лекарства?

Колеги Мирамистина се предлагат под формата на спрей, разтвор или мазила, в зависимост от това за лечение на някаква болест, се препоръчва да се прилагат.

Спрейове са ефективни при лечение на проблеми с УНГ-органи, при инфекциозни и възпалителни заболявания на устната кухина, в педиатрията, за лечение на ангина, тонзилит, остър фарингит. Предимство на използването им е изключение, попадащи съставляващи компоненти в кръвта.

Сред най-добрите аналози под формата на спрей може да се нарече Ингалипт, като активни вещества в което са сулфонамиди и евкалиптово масло. Функция медикамент е в системния антибактериальном действие%, които през лигавицата попадат в кръвта.

Максиколд Унг, е под формата на спрей, като растителни компоненти в състава, представлява ефективно средство за лечение на деца. Ментол осигурява приятно освежаващ ментов вкус, а наличието на евкалипт и ментов масла придава на наркотик обволакивающую консистенция. Тантум Верде действен при лечението на заболявания на гърлото и кожата, се назначава на деца с 3-те години и е безопасен и за кърмещи мамочек и бременни.

Най-доброто от аналози под формата на разтвор с изключение на Frc са Диоксидин и Декасан, които се използват при лечението на кожни лезии гъбична и бактериална етиология, гинекологични заболявания, стоматология, при възпаление на сливиците.

Сред аналози Мирамистина, които се предлагат под формата на мазила, се радва на популярност Септомирин.

Че не е така, ще удари по джоба?

Аналози, се считат за лекарства, които имат същия код ЦЕНТРАЛА или международно непатентное име, което на оригиналния медикамент. При Мирамистина има повече от четири дузина подобни лекарства, ние сме избрали само тези, които струват много по-евтино (20-150 рубли срещу 200-250). С изключение на тези лекарства към тях се отнасят:

 • Антифунгин се прилага за лечение на гъбични инфекции на кожата;

 • Виротеком лекуват рани, възпаление на костно-мускулната система;
 • Горостен използват за дезинфекция, обработка на лезии, причинени от стафилококи и стрептококи;
 • Декаметоксин се използва при лечение на заболявания на лигавицата на устата;
 • Декасан се прилага в лечението на гнойного възпаление на меките тъкани в стоматологията за лечение на бактериални, гъбични заболявания с отделяне на гной, бронхолегочной система;
 • Мирамидез — лечение на отита на всички форми;
 • Октенисепт за антисептичен обработка на лигавиците, увредените участъци на кожата.
READ  Надулся топка на венеца - какво да правя: причини, ефективни средства

Под различни задачи има своето лекарство

За лечение на стоматит Гексорал е под формата на спрей е най-ефикасен наркотик. Лизобакт е предназначен единствено за лечение на стоматологични заболявания и ефективността му е сравнима с Мирамистином.

За лечение на кандидоза е един от най-добрите аналози може да се нарече Тантум Верде.

За гаргара при болки в гърлото най-доброто лекарство ще Октенисепт. Готовият за употреба разтвор се използва за обеззараживающей обработка на лигавицата, а също и при лечението на заболявания във всички клонове на медицината. Ефикасно при различни заболявания изплакнете устата разтвори Frc, Гексикона и Флуомизина, лекарствата въз основа на деквалиния хлорид.

В необятността На runet

Малко от практически опит в прилагането на различни лекарства при стоматологични и УНГ-заболявания.

Alex страда от постоянни фарингит и се радва на Мирамистином. Въпреки това, както самият той казва, че ефектът е много малък, но когато започна да се насладите на Гексоралом, забравил за своя кашлица. Отлично средство, което той препоръчва на всички.

От думите на Закари

При тонзиллите използвам Глюколем, който добре ви помага в много случаи. Предимство пред Мирамистином е не само по-евтина цена, но и целенасочено въздействие на препарата.

Лена

Детето ми има алергия към Мирамистин. Лекарят препоръчва Декасан. Сега при първите признаци на стоматит или възпаление на венците, веднага използвам вдишване. Три години Игор харесва много лек.

Ирина

Признава ефективността и безопасността на висота Мирамистина трябва да се отбележи, че независимият подмяна са един за друг, без да се консултира с лекар, може вместо полза да навреди. Особено важно е предварително да се консултирате с вашия лекар, ако става въпрос за лечение на малко дете.

Като продължавате да използвате сайта, приемате използването на "cookie". повече информация

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

MAXCACHE: 0.41MB/0.00081 sec