Фасети: плюсове и минуси — показания и мненията на реални хора

Плюсове и минуси на фасети — основни показания за инсталация

Приветствам ви, скъпи читатели. Всички вие искате да имате красиви, гладки и бели зъби. Как да постигнем това? Стоматология предлага много методи. Това е не само Zoom, но и монтаж на коронки и фасети. Ето за последните и ще говорим. И така, темата на статията – фасети, плюсове и минуси. Моята история как ще се отрази на технически въпроси, така и мнението на онези, които са станали клиенти на стоматолозите.

За което искам да говоря? Твърде много ходи слухове на тази тема. Някой се хвали, някой ругает и дори плаши потенциалните клиенти стоматологични клиники. Смятам, че е време да решат този въпрос, за да разберете мнението на специалисти, прочетете мненията на тези, които са използвали подобни услуги. Разбира се, ако живеете в малко градче или село от градски тип, трябва да отида някъде, в голям райцентр, където има една много по-хубава клиника. И веднага пригответе повече пари, т. к. качествени материали и работа на специалистите не могат да ви струва и стотинка.

Какво е това?

Какво представляват фасетите? Един мой познат зъболекар сравни ги с мозаечни плочки. Ето представете си, че имате ужасно выглядящая стена – стар, облезшая, неравна. Вие постоянно я видя себе си, на него гледат гостите. Всичко това не ми харесва и трябва нещо спешно да се промени. Резултатът – купуваме хубави плочки и выравниваем стената. Получаваме красива лъскава повърхност с всеки изискван външен вид. Приблизително по същия принцип действа техника, инсталиране на фасети. Тези плочи-на лигавицата на зъбите са с дебелина не повече от ½ от милиметъра.

Инсталирането на тези накладки се отнася до областта на микропротезирования. Това е като корона, само на предната повърхност на зъба. Изглежда впечатляващо, като ви поставили нови, бели и красиви зъби.

И така, какви са основните плюсове и минуси имат модерни фасети на зъбите? Предимство на отнесу възможност да се подобри не само външния вид, но и формата на вашите естествени зъби. Дефекти привеждане в съответствие хапят също може да се коригира. Второто предимство – възможност за укрепване на зъбите, защита от механични повреди. Ако играете на духови инструменти, е от особено значение.

Използвани материали

Едва ли някой ще спори за това, че стоматологични материали трябва да бъдат максимално добро качество. В края на краищата плащат стоматолози за работа по десет пъти вие едва ли искате.

На пазара на стоматологичните услуги има няколко основни вида фурнир. Това композитни, керамични и люминиры.

Последните – прозрачна и скъпа керамика, оригиналът на която произвежда само една лаборатория в САЩ, а у нас се правят само колеги.

READ  Че е по-добре фасети или люминиры: препоръки и мнения на специалисти

Керамични зъбни фасети – плочи, които са произведени в специални лаборатории на точния оттиску зъб на клиента. Първо зъб обтачивается, след това върху него се поставят временни винир, който предпазва повърхността, докато е направен постоянен. Тампон се оцвети в съответствие с цвета на емайла на зъба на пациента, а след това се монтира на зъб с помощта на цементирующего материал.

Предимство керамика – възможност за запазване на цвета. Той не се променя с течение на времето така, както композитни аналози. Керамични фасети позволяват да пресъздаде повърхност с висока точност. Околните да решат, че си слагат изкуствени зъби или са преминали сесия на избелване. Ако устанавливалась прозрачна керамика, изглеждат зъбите на 100% естествено.

Ако корекцията се нуждае от само една двойка на зъбите, обикновено се прилагат комбинирани зъбни фасети. За инсталацията няма нужда от силно обработка на зъб. Издигнат малък слой от емайла, а след това се нанася слой от композитни материали.

Минус на този метод е, че служи винир не повече от пет години. Плюс – висока якост на материала, се определя за едно посещение на лекар.

Недостатъци на фасети общо се свеждат до три основни точки.

 1. На първо място, това е цената. Процедурата струва, разбира се, не баснословных пари, но с цената на фасети върху зъбите в сравнение с конвенционалните процедури като пломбирования кариозен зъб.
 2. На второ място, винир не е вечен. Рано или късно ще трябва да се променят.
 3. На трето място, за да инсталирате плочи се отстранява слой на емайла. Това е, без винира зъб не е защитен. Защото, ако го е взел, трябва да се подложи на процедура за възстановяване.

Основни показания за инсталиране на винира

 1. Цвят на емайла се е променила след прилагането на всякакви лекарства, по-специално – на тетрациклин и неговите аналози.
 2. Флуороза и други промени в организма, които предизвикват появата на петна върху емайла.
 3. Зъб промяна на цвета след отстраняване на нерв.
 4. При неправилна прикусе, аномалиях развитие на зъбите.
 5. За затваряне на големи межзубных пропуски (три/диастем).
 6. При эрозиях и пукнатини в емайла.

Много козметични дефекти – вродени и придобити в резултат на механични наранявания — лесно могат да се премахнат, като се използват различни видове фурнир.

Противопоказания за инсталиране на фасети

Ви не ще може да се инсталира винир в следните случаи.

 1. Ако имате изразена скърцане със зъби. Това означава, че скрипите със зъби през нощта. Това води до унищожаване на тънки плочи, съвсем не е изчислена за такива натоварвания.
 2. По същия начин стоят нещата, ако вие често грызете химикалки, моливи, други предмети.
 3. Противопоказно фасети при истинския прикусе. Това е, когато резци на горната и долната челюсти затворен, и не се намери един на друг.
 4. Няма смисъл да се сложи плоча на зъб с голяма пломбой. Необходимо е наличието на достатъчно голям обем на твърди зъбни тъкани.
READ  Какво трябва да знаете за стоматологични абатменты за имплантите

Основните етапи на инсталацията на фасети

Как става инсталирането на фасети върху зъбите? В повечето случаи цялата процедура, т.е. създаване и инсталиране отнема от седем до десет дни. Тя може да бъде разделена на няколко основни етапа.

На първия етап. Дисекцията. По-просто казано, на повърхността на зъбния емайл обтачивается на желаната дълбочина под фасети, които ще бъдат инсталирани впоследствие. Ако формата на зъбите е добра, а малки размери, а след това обточка ще бъде минимална. Което е характерно, процедура препарирования е напълно безболезнена.

На втория етап. Създаване на най-хвърля. Като се има предвид, че поставянето на фасети е процедура, изключително точни и освен индивидуална, лекарят прави отливки на зъбите след обточки за последващо предаване на зуботехническую лаборатория.

Трети етап. Създаване. В лабораторни условия за производство са точни фасети прилага компютърно оборудване, чрез който се сканират получените отливки и са създадени триизмерни модели на всеки отделен продукт. Нататък фрезеровочный машина, управлявана автоматикой, вытачивает фасети от заготовки. Обикновено осъществяване отнема един ден, но по монтаж на изделия, произведени по време на второто си посещение на зъболекар.

Четвърти етап. Инсталиране. След като производството на микропротезов клиента покани в клиника за инсталация. Заемат това ще бъде около половин час-час, всичко зависи от конкретния брой фасети.

Важно! По-горе е описана процедурата по инсталация на косвените фасети, а направо (композитни) може да се сложи на едно посещение.

Опит реални хора

Почти всеки град има клиники, предлагащи монтаж на фасети. Защото е справедливо да се смята, че някой от клиентите трябва да оставя своето мнение за успеха на процедурата и за това, колко дълго служат на едни или други видове накладки на зъбите. Реших да прочетете на разположение в Мрежата отзиви за зъбни винирах.

И така, ще започна с негативните мнения и отзиви. Изненадващо, на дама, на която пишеше, беше объективна и разказа, тъй като има:

 • изборът падна на композитен материал, защото е по-евтино;
 • на всеки зъб ще изгасне след около един час работа на лекаря;
 • минималната обточка на зъб;
 • болезнени усещания не.

Направено 8 предните зъби. След известно време те започнаха да променят цвета си, т. за. на композитни уреждане на ензими храна, която съдържа оцветители. Да ходят на шлифовку. Мъча ядки (да, има орехи, ябълки) – на свой страх и риск. Натоварване фасети не се обичат. Хората в това отписался, че много зависи от качеството на композитен материал, така и от това кой е правил. Лекарите са много различни по отношение на опит и знания.

Мнението на мнозинството е уникално – здрави и равни зъби, които може да са просто зъби, няма смисъл да залагате винир. Това е не само естетичен, но и медицинско решение.

По отношение на покафеняване, дълготрайност, здравина, по-добре подкопить пари и залагате и керамика. Така пише по-голямата част от тези, които е пускал композитен материал. Списък на предимствата и недостатъците на фасети, както и техните характеристики, собствениците често пишат, че много зависи от грижите на повърхността. Например, можете да използвате добра електрическа четка и абразивную паста, за да изпълнява полировку в домашни условия. Ефектът е доста скромен, зъбите остават естествен цвят.

READ  Как да се спре на кариес - лечение и профилактика

Сега искам да премина към положителни отзива. Много от тях, и то на най-различни места, което говори за някакво ниво на обективност. Въпреки това, рекламни отзиви от клиники също липсват в Интернет.

Ако сте срамежлив си усмивката, фасети може да стане истинско спасение. В истинския смисъл на думата. Комплекси обрастать няма смисъл. Много по-лесно един път на три-пет години, за да се събере необходимата сума и слагам себе си красиви апликации върху зъбите. Стачивание минимално, се придържат здраво. Ако не экономили на материала, за силата да не се страхуват. При това може да се коригира като цвят, така и неправилна форма, височина на зъбите.

След като прочетете отношение отзиви и коментари за него аз събирам мнение за себе си. Фасети — това е, като цяло, добре, но само в случай, ако се поставя на тяхното специалисти, с помощта на качествен материал. В противен случай можете просто да хвърлят пари на вятъра.

Също така, гледайки многобройните отзиви за керамични винирах, които често се наричат «порцеланови», разбрах, че те са много по-добри, издръжливи в сравнение и по-дълго запазват красивия си външен вид, че не по-малко важно за тези, които си поставя.

Не си струва да си зададем въпроса «Добре или зле?», защото има много хора, за които инсталацията на фасети е единственият вариант да си възвърне красивата усмивка е, и не по-малко от тези, на когото този вариант изобщо не е подходящ. Твърде всичко в стоматологията индивидуално.

Видео — поставяне на фасети върху горната челюст

Като продължавате да използвате сайта, приемате използването на "cookie". повече информация

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

MAXCACHE: 0.41MB/0.00080 sec