Функции и предимства на корейски имплантите АnyRidge

АnyRidge импланти – това е модерна имплантационная система от южна корея фирма MegaGen. Разработване на имплантите се извършва по специални биологични иновации в комплекс с иновациите-инженерни техники.

Специалисти южнокорейски компании са успели да създадат уникален стоматологичен продут.

За разлика от други корейски имплантите Эниридж се отнася до премимум-класа и е достоен им конкуренция.

Характеристики на имплантите

Продуктова линия AnyRidge – това е мултифункционален продукт, высокоэстетическое и универсално. Благодарение на такива свойства има редица особености:

 1. Якост. В процеса на технологично производство се прилага специален материал, без примеси – титан (allergy-free, здрав, висококачествен и чист).
 2. Повърхността На Xpeed. Отгоре материал е покрит с уникален слой — калциеви йони. Такова покритие ускорява приживление протеза и дава възможност за увеличаване на скоростта остеоинтеграционного процес, а именно, костната структура на челюстта не отхвърля самия имплант и не се отнася към него като към тялото не е в естественото си (инородному).
 3. Пятиградусное връзка с абатментом. Благодарение на този свържете определя винт, след инсталацията не е развит, а постоянни ортопедични конструкции (коронки) не се превърне в насипно състояние. Функция винт се състои в замыкании конус на Морз, а абатменты при това да бъдат независими и здраво заключена в имплантате дори в случай на пълно выкручивания винт.
 4. Увеличена площ на повърхността на Энириджа — около 2 пъти повече от обичайното импланта. Това свойство на системата позволява да се определи и по-кратък импланти еднакво в сравнение с дълги. Това дава възможност да се избегне костна пластика при ниска кости. Ако височината на горната челюст, кост 4 мм и повече, тогава синус-лифтинг (операция за изграждане на дължината на костна тъкан в случай на недостиг за имплантиране) не се изисква.
 5. Уникално дизайнерско решение. Импланти отлично се фиксира в някоя челюстната кост: като гъста, по структура, така и по-мека. В някои случаи, когато на долната челюст, кост е плътна, а в горната – мека, а след това инсталацията на постоянните коронки може да започне по-късно от два месеца след имплантирането.

 6. Дърворезба Knife Thread — конструкция във формата на конус, която позволява да се дъвчат, с еднакво натоварване и поддържа родната костната тъкан около импланта.
 7. Суперортопедия – изделието е снабдено с специален щепсел, който ви позволява да разедини надстройката и инсталираната върху него коронку само с помощта на отвертка.
 8. Комфортен вживление. Инсталиране на Энириджа се извършва с помощта единствено на тренировка и максимален комфорт.
 9. Без нужда от пробиване. Вживление AnyRidge е възможно в дупката, отдалечен на зъба, без да се прибягва до сверлению.
 10. Не е необходимо допълнително провеждане на костна пластика. При инсталиране на системата в тясна кост, не е необходимо да я разшири. Самият имплант е в състояние да разшири кости на челюстта. Приживление с костната пластичността отнема до 12 месеца, а без неговото прилагане само на 2-3 месеца.
 11. Широк размерный редица. Технологичен продукт Эниридж има над 55 разновидности на зъбни ортопедични протезни устройства с различни размери – дължина, диаметър, както и специални хирургични шаблони. Който ви позволява да вземете подходящия имплант за всеки човек и във всяка ситуация.
 12. Бързина и комфорт на инсталацията. Без разрязване на венеца и само на 1 минута за инсталиране (потвърдено от съответните клинични тестове).
 13. Максимално запазване на костната тъкан. През дупка с диаметър 3 мм да зададете продукт с диаметър на резби до 5,5 мм с увеличаване на повърхността за контакт на самия имплант с костната челюст. Съответно при по-голяма площ на контакт, може да има голямо натоварване на затвора.
 14. Доживотна гаранция на всички елементи имплантационной система.

По този начин, с иновативна система за Эниридж възможно протези на всяка трудност.

Предимства и недостатъци

При иновативна продуктова AnyRidge има своите предимства:

 1. Монтаж на изделия минава в една операция, прием, като по този начин намаляване на разходите за услуги за имплантиране.
 2. Възможност за настройка при тесен альвеоле и недостатъчна височина на костите на челюстта и без натрупване на костна тъкан.
 3. Бързо и висококачествено приживление. Рехабилитационен период благодарение на специален корицата преминава значително по-бързо в сравнение с други импланти и намалява до 2-3 месеца, вместо на една година.

 4. Почти нетравматичная манипулация – монтаж на се извършва от един-единствен сверлом малък диаметър.
 5. Мултифункционалност – дава възможност за премахване на естетическа патология на зъбната редица, които са възникнали по различни причини.
 6. Издръжливост и надеждност на продукта в продължение на няколко десетки години, се състои в използването на титанова материал, без никакви примеси.
 7. Естетика – след инсталиране на възстановени всички естетически свойства, имплант, външно нищо не се различава от естествените зъби.
 8. Липсата на усложнения и последици от различен вид при спазване на правилата, както и на изрични противопоказания за процедурата. Такива могат да бъдат 1 и 3 периоди в света на детето и по време на остра форма на вирусна инфекция.

Ако говорим за недостатъците на такъв продукт, е високата цена.

Подготовка за инсталиране

Подготвителен етап за провеждане на имплантационного протезиране пациента се състои от следните дейности:

 1. Диагностика на устната кухина за идентифициране на наличните зъбни дефекти и заболявания.
 2. Консултация от специалист обща категория – терапевт – оценка на цялостното здраве.
 3. Лабораторни изследвания. Отдаване под наем на общи анализи на урината и кръвта.
 4. Консултации на специалисти за определяне и установяване на евентуални противопоказания към процедура на имплантиране.
 5. Обработка на устната кухина.
 6. Рентгенови изследвания (определяне на структурата на челюстите) и компютърна томография на зъбната редица.

Етапи на протезиране

Има два типа инсталиране на системата:

 1. Одномоментная имплантиране, която се извършва заедно с премахването на зъбите и продължава около час и половина.
 2. Безкръвен експрес-неадекватност, което е и индикация при протезирането на зъбите при пациенти, при пълна адентии и с относителни противопоказания на костната пластмасата, в устната кухина. Вживление импланта в затворен алвеолите се случва за около 40 минути.

Инсталиране на имплантационной система Эниридж минава един от следните два начина в зависимост от показанията и на препоръките на специалист:

 • одноэтапный;
 • класически.

Поетапно протези, както следва:

 1. На първия етап. Инсталирането на системата може да се проведе в един хирургически прием с помощта на една тренировка за по-голям комфорт на пациентите. Специалист прави дупка с диаметър 3 мм и ввинчивает в него имплант. Вживление изделия се извършва под упойка местен характер, и пациентът не изпитва болезнени усещания. Манипулация трае 10 до 40 минути. След като с помощта на компютърна симулация се извършва форма на бъдещата ортопедична конструкция. Се случва на възстановителния период на лечение, който трае 2-3 месеца.
 2. На втория етап. Задаване шейпър венците, който помага правилно да направите десневой контур (десневую манжетку). Десневой шейпър се намира в устната кухина до 30 дни. След това се извлича на следващия прием и се определя вече на импланта препратката елемент, обслужваща функция за закрепване за постоянната корона.
 3. Трети етап. Специалист облекчава винтове и мъничета, които изпълняват функция на защита на импланта в период на възстановяване, и след това се определя надстройката, свързване на импланта с протеза. След тази манипулация е необходимо да изчакате не по-малко от 7 дни и едва след това се поставя постоянна коронката.

Възстановителен период

Въпреки, че процедурата е почти без наранявания и е незначително нарушение на целостта на меките тъкани на устната кухина, период на рехабилитация изключи не си струва. Следва след извършване на манипулация следват препоръките на стоматологола-имплантолога:

 • приемате лекарства по предписание;
 • при поява на подпухналостта прилага студ до бузата му на мястото на импланта;
 • след всеки прием на храна да правя промивки и лосиони, билкови отвари;
 • провеждане на хигиенни процедури за почистване на зъбите с четка с мек косъм;
 • да се ограничи приемът на твърда, силна и топла храна и да даде приоритет на пюреобразным и течен ястия;
 • да се консумират храни богати на калций за укрепване на костите).

Пълната оперативност на челюстта се възстановява след известно време.

Гаранции и срок на годност

Южнокорейската фирма MegaGen предоставя на имплантационную система Эниридж доживотна гаранция и срок на годност. Но колко време ще продължи продукт, отговори невъзможно. Продължителност на услугата изцяло зависи от професионализма на избрания специалист, а и като получи повреда причините за което могат да се служи на следното:

 • травмата на челюстта;
 • появата на заболявания в устната кухина, затронувшее костната тъкан при импланта;
 • процесът на възпаление в устната кухина.

Алтернативи

Алтернативно решение имплантам AnyRidge ще бъде по-икономичен вариант на една и съща фирма – алвеолата AnyOne. Той се появи на руския пазар малко по-късно и е значително по-евтино изделия Эниридж.

Инсталирането му ще струва в рамките на 40 000 рубли. Разлика се състои само в дърворезба и самото съединение. Процедурата за имплантиране на подобен – без пробиване и повече пластика. Рехабилитационен период малко по-дълъг.

Цена

Продуктова линия импланти AnyRidge в Русия съвсем наскоро и цената за него е среднедоступной. Цената се формира от няколко критерия:

 • технологична сложност на изработка на системата на импланта – от 30500 лв. (зависи от модела);
 • монтаж на изделия, подложени на анестезия с контрол от анестезиолог – от 4000 рубли.

По този начин разходите за имплантиране без корони и ще струва сума от 50000 лв.

Становище на експерти и потребители

Експерти дават предимство в полза на имплантационной система Эниридж и, на първо място, това е благодарение на най-ниското ниво на броя на подготвителните процедури пред най-инсталиране на импланта при пациенти със сериозни патологическими промени.

Сред потребителите и пациентите може да се отбележи редица положителни отзиви:

Изразявам голяма благодарност на персонала, медицинска клиника, особено на моя лекар за инсталирането на две на имплантите. Свикнала с него бързо и не изпитвам дискомфорт и неудобство. По форма, цвят по никакъв начин не се различават от останалата част от моите близки зъбите. Благодаря на всички за извършената работа.

Земчук Александър, 42 г.

В медицинската клиника проведе имплантиране на зъби. Цената на имплантите Эниридж и монтаж на приемлива, отношението на персонала е на високо ниво, терапевтичен курс премина бързо, без усложнения и дискомфорт. Лекарите са добри, професионалисти. Сега аз съм собственик на всички зъби.

Михнов Артър, 33 г.

READ  Основите за грижа за брекетами: тъй като миене на зъби, избор на четка и ершика

MAXCACHE: 0.41MB/0.00584 sec