Гаргара при зъбобол със сода — готварски разтвор и как да изплакнете

Гаргара при зъбобол сода за хляб

Гаргара – това е един от най-честите методи, което позволява да се намали болковият синдром при поражение на зъбния кариес на зъба. Доста често пациентите се избират, за да улесни собственото си състояние на обикновена супена лъжица сода за хляб, която винаги се намира в килера. Тя е в състояние да оказва съвсем осезаемо въздействие върху засегнатата област, за намаляване на болката и възпалението. Повечето специалисти препоръчват да се прилагат сода като помощно средство, тъй като тя все още не може да елиминира основната причина за болките и за облекчаване на дискомфорта в продължение на няколко часа, както правят добри болкоуспокояващи лекарства.

Ефективността на сода при зъбобол

Резултат от въздействието на вещества идва благодарение на следните параметри сода за хляб:

  • облекчава възпалителния процес;
  • притъпява чувствителността на болния нерв;
  • прекратява разпространението на болестотворни бактерии;
  • засилва въздействието на традиционните средства;
  • оказва мощно антисептично въздействие;
  • предпазва здравите участъци от разпространение на зловреден организми;
  • не предизвиква алергична реакция и отравяне;
  • лесно се пренася във всяка възраст, не оказва лошо въздействие върху бъбреците и други органи.

Внимание! Освен облекчаване на зъбобол вещество също така има и подтискащ ефект върху други бактерии, които се намират в устната кухина. Това дава възможност за лечение на кандидоза и лекува малки проблеми с лигавицата.

Как правилно да използвате разтвор за изплакване?

Приготвен разтвор може да се прилага като основен или комбинирани средства при поява на болка в зъба. Да се готви officinalis лекарство, трябва да се вземе 200 мл хладка вода, при това температурата му трябва да бъде в рамките на 37-40 градуса. В това количество течност се взема една чаена лъжичка вещества, важно е разбъркайте добре.

READ  Остър периодонтит: класификация, симптоми, диагностика, лечение

Използвате варени разтворът трябва да е веднага, тъй като с течение на времето действието му отслабва, което може да намали ефективността на лечението. По време на процедурата се препоръчва да вземат малко вода, достатъчно 15-30 мл и изплакнете им възпалено място за няколко секунди. След това водата сплевывают и набира нова.

Внимание! За един ден може да изплакнете по този начин болки в зъбите на до пет пъти. Също задължително се изисква да използвате сода решение след всеки прием на храна за ядене, класирани в кариозный джоб, не предизвиква болка и по-нататъшното разрушаване.

Сода за хляб и готварска сол при болки в зъба

Сода добре комбинируется с други вещества, по-специално с морски или храна със сол. Домашен лек може да се готви на умерена концентрация или повишена, ако болката е с различна интензивност. За приготвяне на лекарството трябва също да се вземе 200 мл топла вода, е задължително тя да бъде преварена, тъй като може да намали броя на бактерии, които попадат на зъб. В течността се добавя половин чаена лъжичка сода за хляб и толкова много сол. Този разтвор се различава умерена концентрация и може да се използва до 10 пъти на ден, с оглед на хранения.

При силни болки на всеки 200 мл вода се приема по една чаена лъжичка сода за хляб и всякакъв вид сол, не трябва да се използва йодирана. Внимателно се разбърква компоненти, вода използват за потискане на силна болка. В такава концентрация на разтвор може да се използва 5-10 пъти, също се броят хранения.

Внимание! Концентрирани разтвори не се препоръчва да се използва по време на бременност и в детска възраст. От случайно поглъщане могат да се развият гадене и дори повръщане.

Сода с йод срещу болки в зъба

Преди използването на подобно разтвор трябва да бъде напълно се увери в пълната преносимост на йод, тъй като той може да доведе до доста тежки поражения на организма. Особено опасно е да се използват йод по време на бременност в ранните срокове без препоръки с лекуващия лекар, тъй като той може да се превърне в косвената причина за спонтанен аборт. В чаша вода се изисква да се вземе чаена лъжичка сода за хляб и добавете 3-5 капки йод. Повтаряне на подобни процедури за отстраняване на болката може да бъде до три пъти в рамките на 24 часа.

Внимание! За по-голямо въздействие на водата може да се добави половин чаена лъжичка морска или готварска сол. Това ще даде забележим и по-бърз резултат.

С какво може да комбинирате сода решение?

Тъй като сода е най-често се използва за комбинирано лечение, важно е да се знаят тези вещества и на хапчетата, които са в състояние да засили нейният резултат:

Лекарство Изображение Еднократна доза Предпазни мерки при бременност

Парацетамол

250-1 г Подходящ
Нурофен

200 мг Подходящ
Кеторол

1 таблетка Не може във всеки триместър

Найз

200 мг Не може във всеки триместър

Панадол

250-1 г Подходящ
Баралгетас

1 таблетка Не може във всеки триместър

Свали

1 таблетка Не може във всеки триместър

Внимание! Преди да използвате вмъкването на лекарства е важно да се запознаете с инструкциите на производителя и при необходимост да вземете индивидуални дози от активното вещество, особено при наличието на проблеми с бъбреците и черния дроб.

Сода – това е отлично лекарство за потискане на болка регионална синдром, възникнали заради активността на бактериите, които предизвикват кариес. Тя може да се използва по време на бременност и в детска възраст, при това никога не води до странични ефекти, ако пациентът не нарушава правилата за прилагане. Това е достатъчно, за да не заглатывать хоросан и да не надвишава количеството сода в него. При първа възможност, въпреки ефективност домашно средство, трябва незабавно да се потърси помощта на зъболекар.

Видео — Как облекчаване на зъбобол?

MAXCACHE: 0.4MB/0.00136 sec