Гел стоматологичен Калгель при прорезывании на зъбите при деца

Начални зъби е естествения физиологичен процес, но е много болезнен за деца и неспокоен за родителите.

В този период при децата драстично намаляват защитните функции на организма. В повечето случаи децата стават летаргични, капризными, те са увеличено слюноотделяне, повишена температура.

До това състояние води възпаление на венците, които могат да се воспалиться и сърби. За облекчаване на тези симптоми в арсенала на съвременните родители има много различни методи, основният от които е използването на специални медикаменти.

Едно от тези средства е Калгель на наркотици, комбинирано действие, притежава антимикробно и противовъзпалително свойство, се прилага за облекчаване на болезнена симптоматика при прорезывании на зъбите при децата. За венците действа като местна упойка.

Форма на продукта, състава на

Предлага се средство под формата на гел. Има жълто-кафяв цвят, мека и хомогенна консистенция, без чужди частици. При средство има характерен мирис.

Медикамент расфасован по-малко от тубам от алуминиев материал, обем 10 грама.

В състава на средства Калгель включва два основни действащи вещества:

 • лидокаин (3,3 мг) – амидный упойка локално действие, ефективно който потиска нервната проводимост, блокиране на натриевите канали;
 • цетилпиридиния хлорид (1мг) — антисептик, чието действие е насочено към потискане на растежа на бактериите, разпространение на гъбична флора.

Като допълнителни компоненти действат следните вещества:

 • ксилитол (140мг);
 • сорбитол 70% (210мг);
 • глицерол (70mg);
 • 96% етанол (93,6 мг);
 • лауромакрогол 600 (3,3 мг);
 • Е150 карамел (1мг);
 • гиэтеллоза (25мг);
 • глицерилгидроксистеарат макрогола (10мг);
 • макрогол 300 (3,3 мг);
 • натрий сахаринат (1мг);
 • левоментол (0,6 мг);
 • аромат на билки 17.42.5490 (4,8 mg);
 • лимонена киселина (1,05 mg);
 • натриев цитрат (8,3 мг);
 • вода (до 1000мг).

Фармакологични свойства

Лекарството местните експозиция, притежава ефективна комбинационным излагане на анальгезирующего и противомикробного дестинации.

Гел за бързо облекчаване на възпалено парцел едновременно оказва антисептично действие.

Благодарение на уникален компонент може да се предотврати по-нататъшното разпространение на бактериална микрофлора, без да дава да се размножават патогенным на микроорганизми.

Показания и противопоказания за прилагане на

Основната индикация за дестинация средства е болезнено начални първите зъби, придружени с възпаление,

със зачервяване и сърбеж. Прилагането на гел е разрешено за деца на възраст над пет месеца.

Възрастните хора също могат да използват този наркотик, след като при заболяване прорезывании зъб на мъдростта, или след неговото премахване. Чрез охлаждане на действие се прилага Калгель на венците може и за временно облекчаване на зъбобол.

READ  Какво прави зъбите по-бели? Средства за ефективно избелване в домашни условия

Стоматологичен гел, най-често се прилага за малки деца, така че има вероятност на случайно поглъщане на средства, в резултат на което малка доза от лекарствени вещества, може да попадне в кръвта. Във връзка с това от лекарството има редица противопоказания, при които е забранено използването на средства:

 • хипотония;
 • брадикардия;
 • сърдечна недостатъчност;
 • нарушения на бъбреците;
 • лошата проводимост на сърдечната камерна;
 • алергични реакции с различна етиология;
 • индивидуална непоносимост към компонентите на компоненти.

Схема на прилагане

Калгель може да се прилага на деца като се започне с пет месеца за отстраняване на неприятни симптоми, с които е придружено от начални зъбите. В инструкциите към лекарството е посочено, че гел е разрешено да се справят с лигавицата на венците само от външната страна. Средство се прилага директно в областта на възпалението.

Преди употреба трябва да се измие ръцете и нанесете върху пръста малко средства, размерите на грахово зърно с размери около 8мм. Меки ще движенията си, за да разтривайте десну на детето, на която се вижда възпаление и зачервяване.

Нанесете средство, разрешено е необходимо, но един ден този брой не трябва да надвишава шест пъти. Интервал между приложения трябва да бъде не по-малко от час. Като дъщерно дружество на действие, може да се извършва масаж на венците и се насладите на специално прорезывателем.

Нанесете гела върху кожата покровах, а още повече да преглъщат, е забранено.

Специални указания

Надвишава положенную дозата на лекарството не се препоръчва, като се има предвид, че има вероятност на случайно поглъщане на средства по време на сън или по време на хранене.

Ако е необходимо допълнително да се прилагат и други фармакологични лекарства, трябва задължително да се консултирате с вашия лекар по въпроса за възможни взаимодействия лекарствени съставки.

По време на бременност да се прилага Калгель е разрешено, но с повишено внимание, при спазване на режим и дозировка. Използвате го по-добре в случаите, когато очакваната полза надвишава възможния риск за развитието на плода. Ако има възможност, нещо от прилагането на този средство по време на бременност е по-добре да се въздържат.

При нарушаване на правила за прилагане и са възможни случаи на предозиране. Това състояние се проявява такива симптоми, като бледост на кожата, затруднено дишане, повръщане, апнея. При поява на посочените по-горе признаци, лекарството подлежи на отмяна и е необходима задължителна консултация с лекуващия лекар.

READ  Първа помощ при стоматит при бебе - ефективни средства!

Странични ефекти

Средства за локално въздействие се считат за най-безопасни средства, но някои нежелани реакции от страна на организма, все пак могат да се проявят:

 • сърбеж на кожата покрива;
 • уртикария;
 • гадене, превръщат в бълвоч;
 • нарушение на глотательных рефлекси;
 • нарушение на глотательной функции;
 • алергични реакции;
 • анафилактичен шок – рядко.

При наличието на дете, склонност към алергии по възможност стои максимално намаляване на използването на различни упойващи, включително местни действия. Тяхната отличителна черта е, че бързото усвояване в кръвния поток, което може да предизвика нежелана реакция.

Мнение на родителите

Отзиви на родители, които са използвали Калгель при прорезывании зъби при децата.

Сега моя син е почти на 8 години, но когато той е бил малък и той започна да се изкачва зъби, аз няма да го забравя никога. Този период за нас е минавал много болезнено, и ние почти не спеше. Е жалко и него и себе си.

И ако не е лекарство, аз не знам, тъй като ние като цяло бихте могли да преживеят това време. Посъветва ме да го нашия педиатър, много опитен жена и лекар. След като са започнали да ги използват, а след това всички от нашите кошмари, като си ръка оттегли. Към детето се върна апетита, но все още какъв.

Очевидно е, гладен за време на страдание. Тя започна отново да се усмихва, играе и спи добре. Важното е навреме да обработи венците, след като започва да се мръщят и да се влача всичко в устата си. След всяко прилагане на действие на лекарства, изчезнала около два часа. Средство отлично и мога да го посъветва.

Олга, 29

У нас този срок е започнал вече с 4-те месеца. Зъбите резались с болка, сърбеж, венци е увеличен, вероятно два пъти. Толкова слюней аз никога не съм виждал постоянно подтирала платочком ротик.

Капризи, плач, лошо настроение, в крайна сметка, всичко, което обикновено е характерно за този процес. В аптеката ми препоръча Калгель и аз взех, без да се замисля, защото копнееше вече малко спокойствие, тишина и видите радостно дете.

Се радва на тях дълго време, на първо време, гел и помогна. След това ефектът му малко изтощен, но там вече и зъбите вылезли. Мога да кажа, че това лекарство помага, истината е малко-някъде на час – два. Между другото, наносила аз лекарство специална мека четка, в същото време массировала венците.

READ  Начин на приложение и фармакологично действие спрей Октенисепт

Том, 36

Лекарството е напълно нормално, но действа и то не за дълго време. През нощта ми се налагаше да ставам, три пъти, за да помаже венците сина си. Но след употребата на законни два – три часа може да е добре за сън.

Нина, 21

Какво още се предлага на пазара?

Ако по някаква причина детето не дойде Калгель, това може да се заменя с други средства с подобно действие. Най-популярни сред родители са станали следните лекарства:

 1. Бейби д-р. Средство под формата на гел от естествени съставки: псилиум, ехинацея, лайка, невен. Лекарство

  хипоалергичен, така че да може да се прилага на всички деца. Този инструмент ще помогне да се отърве дете от болка, свали зачервяване и възпаление. Ограничение на възраст до 3 месеца.

 2. Холисал. Най-популярният наркотик, снимающий неприятни симптоми, свързани с прорезыванием на зъбите. В състава има лидокаин, отколкото обуславливается бързото отстраняване на болезнени усещания. Средство има антибактериално действие. Ефективността на действие се запазва до 8 часа.
 3. Дентинокс. В състава се съдържат вещества от растителен произход, малко количество лидокаин. Средство има противовъзпалително, антисептично действие. След пет минути след нанасяне вече идва успокояващ ефект, който се запазва до 4 часа.

Какъв вид лекарство е по-добре, Холисал или Калгель?

Да се даде еднозначен отговор невъзможно, всичко зависи от особеностите на самото дете. И двете средства имат много положителни отзиви.

Но повечето хора все пак клонят към лекарството Калгель, тъй като му разрешава да се използва с пет месеца на възраст, а Холисал показан на децата си само с една година. Също така се отбелязва, че Калгель по-бързо и по-добре спасява дете от болка.

Разходите и правила за съхранение

Лекарството трябва да се съхранява в помещения, където температурата не превишава +25 С. Полезни свойства на гела се съхраняват в продължение на три години.
Закупуване средство може да се във всички аптеки на цена в района на 300 рубли.

Като продължавате да използвате сайта, приемате използването на "cookie". повече информация

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

MAXCACHE: 0.41MB/0.00090 sec