Характеристики на приложението на материала ViscoStat в стоматологията

Кървенето е спътник на много заболявания. През цялата си история, човечеството постоянно боролось с този опасен симптом.

Начини, които спират кървенето, условно могат да се разделят на козметични и лечебни. По-специално, в стоматологията се прилагат основно химически методи за спиране, тъй като в тази сфера трябва да се справят с капиллярным кървене.

Вискостат – стоматологичен расходный материал за спиране на кървенето при ретракции венците. Производител – компанията Ultradent (САЩ), признат лидер в производството на стоматологични материали и инструментариум.

Вискостат се предлага в два варианта:

 • ViscoStat с 20% железен сулфат;
 • ViscoStat Clear с 25% алуминиев хлорид.

В продажба влиза в спринцовки IndiSpense обем от 30 ml в комплект с шприцами 1.2 мл, снабженными метални топчета Metal Dento-Infusor, и конци за ретракции Ultrapak.

Описание на наркотици

ViscoStat с амониев желязо – течно вещество оранжев цвят. Е Предназначен само за гемостатического ефект. Петна на венците, което позволява на стоматолога да следите област на приложение на лекарството. Не е подходящ за предните резци в силата на своето оцветяване свойства.

ViscoStat с хлоридом алуминий представлява прозрачен гел вискозна консистенция. Се прилага не само за спиране на кървенето, но и за химическата ретракции венците.

Благодарение на своята прозрачност добре се вижда, че е удобно за определяне на хомеостазата. Това е същото качество обуславя прилагането на ViscoStat Clear за естетична реставрация на зъбите.

Начин на приложение

За правилното използване на препарата Вискостат трябва да се следват стъпка по стъпка указанията за прилагане от производителя на този разходите материал – компанията Ultradent:

 1. Стъпка 1. Махнете капачката със спринцовка IndiSpense, съдържащ желания от вас расходный материал.
 2. Стъпка 2. На неговата външна резба наверните спринцовка с обем 1,2 мл. Проверете точността на включване да се избегне изтичане на разходите материал.
 3. Стъпка 3. Внимателно натиснете върху буталото спринцовка IndiSpens и напълнете работен спринцовка.
 4. Стъпка 4. Изключете спринцовки. Спринцовка IndiSpense затворете.
 5. Стъпка 5. На работния спринцовка прикрепете дюза Metal Dento-Infusor.

Преди да използвате лекарството в устата на пациента проверете добре дали той е притиснат от спринцовка. При всяка нова молба използвайте нови спринцовки и съвети, които ще ви предупреди за кръстосано заразяване. Състав действа от 1 до 3 минути.

Обхвата на приложение на лекарството

Вискостат като расходный материал се прилага в стоматологията достатъчно широко. Това е и терапевтично лечение и възстановителни дейности, и за отмяна на най-хвърля. Основното приложение на гел — прибиране на венците. Ловко, чисти и спретнати разширяване на десневой бразди — много отговорна процедура.

Преди прилагането трябва да се съберат анамнеза на пациента. Това ще даде възможност за решаване на въпроса, кое лекарство може да се използва във всеки конкретен случай, вземете конци импрегнирани или не. Известно е, че эпинефрин НCL може да предизвика повишаване на кръвното налягане. За тези пациенти е показано прилагането на Вискостат с хлоридом алуминий. Често се налага да се прилагат непропитанную конец.

READ  Отстрани петна по зъбите: 10 на най-добрите методи за избелване на петна

Прибиране на венците

На стоматологични сайтове Вискостат се позиционира на първо място като расходный материал за ретракции венците. Тази процедура е процес на чертеж на разстояние десневого край и разкритие на главната част. Манипулация необходима, но не винаги е лесно да се прехвърлят пациенти и причините местните капиллярное кървене.

В кои случаи е невъзможно без тази болезнена процедура? Стоматолозите прибягват към него при лечение на кариес, високо разположен на тялото на зъба. Риск да се блъсне в меките тъкани на устната кухина принуждава лекар бутане изложени на десневую бороздку.

Стремеж да се предпази венците от нараняване подтиква да се прилагат ретракцию при избелване и премахване на механично зъбни отлагания. Също така се открива достъп до замах, който се намира дълбоко под десневым ръб, което дава възможност да се постигне необходимото качество на процедурата.

Първоначално прибиране се прилага в болнични: теглене на слепка, монтаж по размер на коронки и фасети.

Видове ретракции:

 • ръчна;
 • химическа;
 • хирургична.

Ръчна

Преди началото на процедурата в десну се инжектира упойка за намаляване на болезнени усещания. Специалист-зъболекар взима нишка на необходимата дебелина, сообразуясь с построената устата на пациента. Конец стегнат захлестывается линия на тялото на зъба и специален инструмент, намиращи се в десневой бразда.

Практикуващи лекари предпочитат нишки, импрегнирани с разтвори, позволяващи гемостатический и дори и аналгетичен ефект. За по растворам се отнася ViscoStat c 20% съдържание на железен сулфат. Компоненти на този наркотик да предизвика образуването на колаген, закупоривающего капилярна съдове, да се спира по този начин кървене.

След отстраняване на конците в десневой бразда остават бучки, които промиване на силна струя вода и изсушаване на въздух, за да се продължи лечението. Както бе споменато по-горе, лекарства, съдържащи желязо, не са подходящи за манипулиране с видими зъби, тъй като обагрени венците в по-тъмен цвят.

Химическо

При този вид поднимания венците се прилагат гелове или пасти, които въздействат върху лигавицата на устната кухина, преодоляването на определени от нея. В десневую бороздку е въведено химично вещество, като Viscostat Clear, и се притиска пластмасова корона. Гел вискостат е предназначена именно за такива манипулации: тя е с дебелина, което означава, че не се разпространява по зубу, има гемостатическим имот. Нейната прозрачност — допълнителен «бонус» за лекар, тъй като ви позволява да следите процеса на хомеостазата.

Гел се нанася върху работната повърхност с помощта на спринцовка, която идва в комплект с този консуматив. По-горе вече е влязла в сила начин за използване спринцовка с приставка Metal Dento-Infusor. Съставът се намира на тялото на зъба около 3 минути, тъй като по-продължително въздействие изпълнен с химично изгаряне.

След края на процедурата се препоръчва внимателно изплакнете резултат «джоб». Алуминиев Хлорид, който е включен в състава на гела, осигурява не само гемостатический, но и изразено стягащо действие.

READ  Антибиотици след екстракцията на мъдростта - най-добрите средства и как да ги приемат

Хирургична

Когато тъканта на венците силно, до размера на патология, не остава друг начин да се появявам корен област, освен хирургическа намеса. Се прилагат скалпел или лазерен лъч.

Стоматолозите рядко се спират на определен метод за ретракции. Разнообразни функции физиология на устната кухина на пациентите следва да се използват различни комбинации начини. Така, ръчна прибиране често се свързва с химически. Прилагането на гел ViscoStat Clear придружени с помощта на ретракционной направления.

ViscoStat за красива усмивка

Не само нуждите на лечение, но и естетически запитвания на пациенти обуславят широкото прилагане на ретракции в стоматологичната практика. Често, дори и здравите зъби се нуждаят от спешни подобряване на вида си. Ролята на красива, визуално привлекателна усмивка в междуличностните общуването е безценна. От естетически състоянието на зъбите зависи до голяма степен мироощущение и дори човешкия характер.

Реставрация на зъби със съвременни пломбировочными материали е в състояние да се справят с различни видове дефекти:

 • силно кариесное поражението;

 • вдлъбнатина или неравна форма;
 • пропастта между зъбите;
 • дефекти на емайла.

За разлика от протезиране козметично възстановяване на зъбите по-нежен начин. Към нея се прибягва, за да се възстанови не само формата, но и цвят. И новите зъби не ще се различава от «близки». За стойността на тази процедура е значително по-евтин и не отнема много време. Има преки и косвени методи за възстановяване на зъбите.

Директна реставрация

Така се нарича методът на формиране на нов зъб директно в устата на пациента. При това се използват най-новите композити и фотополимери иономерные затвърждава. В полза на този начин може да се каже, че реставрация на зъбите на штифтах може да отнеме само един ден.

Освен това, ако позволява здравословното състояние на пациента, лекарят може да се възстанови до шест зъби и за един прием. Недостатък на този метод е недолговечность външен вид възстановени зъби: с течение на времето те започват да тускнеть. Затова голямо значение има и грижата за този вид зъби, по-специално избора на паста за зъби.

Косвени реставрация

Метод, при който се прилагат коронки и фасети, защото и обявен за непреки, че предполага, че производството в лабораторни условия винирных плочи от тънък порцелан или композитни материали. Коронката покрива зъба изцяло, винир – само предна част.

Използването на фасети е оправдано, ако паста за емайл от природата, не е достатъчно бяла, а избелване методи не позволяват да се постигне желания резултат. Обаче инсталирането на фасетите има своите ограничения. Не се препоръчва носенето на фасети на хората с неправилна захапка или активно занимаващи се с екстремни спортове (бокс, хокей на трева), а също и на пациентите с липсващи жевательными зъбите.

Реставрация съдържа няколко етапа:

 • подготвителна част, при което на зъба се почиства и се лекува, ако е необходимо;
 • теглене на слепка и производството по него винира;
 • прилепнала винира;
 • инсталиране на реставрируемый зъб.
READ  Найлонови протези - мнения и цени - препоръки на лекарите

«Действащо лице» на тази статия – расходный стоматологичен материал Viscostat Clear излиза на сцената във втората част на процеса на възстановяване. Да колкото се може по-скоро облекчаване на гласове, е необходимо колкото е възможно по-извадил тялото на зъба. За тази цел и да се прилага гел в комбинация с ретракционной за зъби.

След като оттянулась десневая бразда, нишка се отстранява, работна зона осушается силен поток от въздух за отстраняване на десневых секрети и съсиреци коагулята. На суха повърхност се нанася силикон, определя формата, по която ще бъде гласове.

Мерки за безопасност

Вискостат, предназначени за професионални приложения, изисква внимателно да се запознаете с инструкциите на производителя, което е необходимо за постигане на максимален ефект от използването на лекарството.

Хоросан и гел Вискостат съдържат химически вещества, може да предизвика алергична реакция при редица пациенти. Трябва да се прилага с повишено внимание.

Състав консумативи може да влезе в реакция с композитами, което изисква внимателно измиване с вода и изсушаване на потока на въздуха.

Вискостат се прилага в устната кухина, където много патогенни микроорганизми. Внимавай за смяната на типа на всеки нов използване на спринцовка, своевременно и задължително рециклирайте празните спринцовки и дюзи.

Преди започване на работа винаги проверявайте, лесно ли е притиснат гел от спринцовка. При най-малкото затруднения, по-добре сменете съвет.

Да Не се допуска попадане на вещество в храносмилателния тракт на пациента. При работа с Викостат защитете очите си екран, носете защитно облекло.

Цената На Вискостат

Световната мрежа Интернет предоставя много възможности за закупуване на мощното средство Вискостат за нуждите на денталната практика. В зависимост от колебанията на валутния курс цената на лекарството може да варира.

Средно тя варира от 2 до 3 хиляди за спринцовка IndiSpense обем в 30 мл. В допълнение ще трябва да закупите спринцовка с обем 1,2 мл, конци Ultrapak, дюза Metal Dento-Infusor. Тъй като този инструментариум трябва не един път, да го придобие трябва да не е в штучном вариант, въпреки че на пазара стоматологично оборудване се предлага именно по този начин.

Във връзка с това много по-изгодно да придобие набор от Вискостат, в комплект с когото вече са включени 20 спринцовки с обем 1,2 мл с дюзи Metal Dento-Infusor и непропитанная конец Ultrapak четирите измерения. Цена на комплекта само два пъти надвишава цената на гемостатического средства, продающегося в тази версия.

Стриктно спазвайте инструкциите на производителя за прилагането на Вискостат. Това ще позволи да се използват наркотици най-комфортно за пациента и да се постигне желания ефект

Като продължавате да използвате сайта, приемате използването на "cookie". повече информация

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

MAXCACHE: 0.41MB/0.00111 sec