Характеристики на восъчни техники за моделиране на зъби

Моделиране на зъби – това е подготвителен етап, преди инсталирането на ортопедични продукти за възпроизвеждане на външната естетична форма на зъбната редица напълно или единично с помощта на восък. Този момент е необходим за подробно разбиране, как ще изглежда бъдещата изкуствено е създадена усмивка и да се уверите в удобството на такива зубопротезов.

Восъчни моделиране на зъбите се нарича още техника Wax-up. В превод означава материал за пресъздаване на модела. Иначе Wax-up е неразделна очевидни манипулации при провеждане на зубопротезирования или вживлении имплантационной система. Тази процедура се извършва чрез индивидуални оттиска на устната кухина.

Воспроизведенная восъчен модел на зъба – това е основата за създаване на постоянна ортопедична конструкция. За гласове е идеално моделира, трябва да възстановите всички повредени и разрушени зъби с помощта на течен восък. След втвърдяване на зъбния техник да може да се определи точния контакт временна модели със себе зъбите и да се разбере, като се разпределя и натоварването.

При пресъздаване на восъчни модели пациентът не трябва да изпитва някакъв дискомфорт и неудобство. След получаване на цялата необходима информация за анатомичните особености на устната кухина, специалист може спокойно да премине към планиране на терапевтичен курс и последващата фаза на възстановяване на зъбите.

Функции за моделиране с восък

Зъболекари-ортопеди използват техниката на моделиране на кола маска при реставрация на зъбите. Восък — това е много мека и лесно могат да бъдат планирани лепке материал, който е в състояние много точно да пресъздаде гласове, която замества зъба с цялата анатомични характеристики.

От точността на восъчни моделиране напълно зависи как пациентът ще се чувства с нови изкуствено-създадени протези: ще ли му когато се говори, прием на храни комфортно, болезнено или не.

Техника Wax-up е абсолютно безопасна и без болезнени усещания, защото не се случва нарушение на целостта на устната кухина. Моделиране се провежда чрез прилагане на пчелен восък, която може да доведе до кръстосана реакция при пациенти, страдащи от алергия към продукти на пчеларството. В такава ситуация ще изисква смяна на моделирующего материал.

Защо трябва да восъчни моделиране

Има три критерия, е необходимо восъчни възпроизвеждане:

 1. Както вече бе отбелязано, моделиране на зъби от восък – това е началният етап при реставрация. Той е необходим за планиране на последващи дейности от специалисти (ортопед и техника). Оттески от восък помагат на лекарите да следите всички характеристики на структурата на зъбите и не се ангажират грешки при лечението и имплантиране.
 2. Като ръководство за определяне на бъдещата стойност на услугите за стоматологични процедури.
 3. Временно протези – стоматологичен техник изработва восъчни оттески за създаване на временни конструкции от пластмаси. Това се случва, ако е необходимо дълго време за изработка на протези постоянен характер.
READ  Чувствителност на зъбите: как да се освободите от най-адекватни възможности

Показания и противопоказания

Стоматолог-ортодонт, идващи от състоянието на устната кухина може да назначи възпроизвеждане от восък по следните причини:

 1. Стираемость на зъби е болезнено характеристики, което настъпва, например, по причина на неправилно привеждане в съответствие хапят. Премахване на такъв дефект помагат коронки или фасети.
 2. Повишена разрушаемость наддесневой област, проявляющаяся в следствие работеща форма на кариес. При подобна ситуация най-често се изисква възстановяване на зъбни стени чрез използване на корони или микропротезирования.
 3. Отличителен цвят. При инсталиране на импланта може да изберете желания цвят, но първо е необходима процедура за моделиране.
 4. От зъбите има само корен база. Възстановяването се извършва с помощта на закрепване. Ако настъпили само на зъбната редица, восъчен моделировка – това е основен етап при възстановяването на зъбите.
 5. Адентия – пълна липса на зъби. Такава манипулация е широко приложим при моделиране на предна редица с помощта на имплантиране на изкуствени.
 6. Множество патологични недостатъци. При необходимост от инсталация мостовидной дизайн, няколко корони се създава восъчни гласове. Протезист извършва процедура Wax-up, която дава възможност да се оцени стойността и комфорта на бъдещето изделия. Такава манипулация позволява да се вземат предвид индивидуалните особености на клиента, неговите желания.

Всяка процедура има своите противопоказания и техниката на Wax-up не прави изключение:

 • остра форма на заболявания на устната кухина;

 • рехабилитация след лъчетерапия;
 • наркотичния пристрастност;
 • заболявания на костната тъкан на челюстта;
 • процеси възпаления от различен характер.

Методи за моделиране

В стоматологията се използват два начина за Wax-up.

Косвени начин

Създаване на оттиска бъдещето на изкуствения зубопротеза на базата на гипс. Зъболекар-техник представлява гласове на пациента за плащане и получаване от него одобрительного отговор последващо вземане на постоянни конструкции.

Тази техника достатъчно бързо. Тъй като пациентът не присъства дълго време на рецепцията. Трябва качествено производство на отливки на устната кухина. Окончателното производство на изделия преминава в лабораторни условия, а не в устната кухина на клиента.

Това позволява на техника за моделиране на бъдещата усмивка е, отточив всички ръбове на модела. Непрямую техника е подходящо да се прилагат за зъбите, които са разположени в трудно достъпни места.

Директен начин

Комбинацията методики Wax-up и Mock-up (оформление на триизмерна визуализация) – моделиране на композитни слепка на основата на восък в устата.

Е пациентите да се запознаят и се определя в устната кухина с помощта на композитни материали. Този метод е предназначен за диагностика чорапи кратък период от време, когато това се налага от разбирането, комфорт и удобство изделия.

Изисквания към материала

При процедура Wax-up се ползва пчелен восък е два вида:

 1. I тип. Активно се използва при моделиране на пряк начин директно в най-устата на пациента.
 2. II тип. Ефективен за косвени методи. Този вариант восък малко по-ниско качество, но на крайната работа не е отразено.
READ  Как да се справим с афтозным стоматитом

При бране, съхранение и прилагане на моделирующего как трябва да се обърне към някои правила:

 • за да се постигне по-ясен контраст, е необходимо да се ползват цветни восками, а именно широко приложими в червено и синьо и нюанси;
 • след втвърдяване формировочный материал трябва да бъде твърда и не се рушат;

 • при нагряване в масата не може да бъде наличието на всякакви примеси и трохи, тяхното присъствие може да се отрази на качеството на работата чрез създаване на грапава повърхност с релефи;
 • при скоблении по време на даване на необходимата форма на восък не е длъжен да дава или бичен отваливаться парчета;
 • трябва ясно да се спазват условията на съхранение;
 • изберете вида материал при избора на техники;
 • трябва да се даде предпочитание на мек сортове пчелен восък или восковины.

Подготовка за моделиране кола маска

Преди да се пристъпи към процеса на моделиране на бъдещата усмивка, трябва да изпълните няколко препоръки:

 • да проведе диагностика на устата;
 • ако е необходимо да се направи компютърна томография и рентгенография на челюстите;
 • при заболявания на устната кухина се подложи на лечение;
 • да се спазват правила за хигиена и прекарват санацию на устната кухина.

Само след пълни изследвания и лечебен курс стоматолог-ортодонт и техники могат да се пристъпи към създаване на холивудската усмивка.

Етапи на моделирането Wax-up

Стоматологичен процеса на моделиране на Wax-up преминава през няколко етапа:

 • идват гипсовый или силиконов печат с мрежа челюстта на клиентите не само там, където те ще бъдат временно настанени, но и от другата страна;
 • определяне на челюстта от затваряне чрез използване на прикусных на ролките от силикон;
 • създаване на челюстните проби с помощта на специална табела (лицева дъга), крепящейся в областта на ушите;
 • получаване на проби, те се транспортират директно на гипсовый материал;
 • фиксиране на воспроизведенной модели на артикуляторе – устройство, имитирующем челюстта функции и което осигурява техника за установяване на дъвченето и артикуляционные движение;
 • моделиране слепка от восък в гипсова отливка, която продължаваше макетах и демонстрирование на клиента си.

В случаи на преобразуване на разположението на техниката на Mock-up, се извършва прехвърляне на получените от пробата в устната кухина и се извършват следните манипулации:

 • получават силиконови ключове, тогава има печат с мрежа с нови единици;
 • унищожени натрупвания (плака, камък), без обточки и препарирования;
 • определено оформление с помощта на специално лепило;
 • закладывание пластмассового или композитен материал в отливки и поставянето му на зъби;
 • премахването на силиконови ключове и работата им чрез шлифоване и полиране;
 • последната точка е оценка на извършената работа.

Продължителност на изграждане на восъчни оформление в зависимост от спецификата на структурата на челюстта и мястото на провеждане е от 20 до 60 минути.

READ  Възможно ли е сами да се отървете от флюс и как да го направите бързо?

Предимства и недостатъци

Създаване на макети от восък – това е допълнителна работа за стоматолози-ортодонти, която изисква по-дълго време за получаване на холивудската усмивка и големи разходи.

Въпреки това специалистите препоръчват процедурата, позовавайки се на следния критерии:

 • в период на създаване на изкуствена усмивка все още в етап на моделиране може да коригира всички нюанси;
 • производство на восъчни проби позволява на клиента да не се губи време за привикване към постоянно проекти;
 • изключение множество неудобства – дискомфорт, болезнени усещания, разноски, пристрастяване;
 • след етапа на восъчни възпроизвеждане процес препарирования минава по-щедяще;
 • клиентът е напълно ангажирани в процеса на приспособяване на изкуствени зъби при пряк метод;
 • при извънредни техника клиентът не може да бъде допълнително време в зъболекарски стол, производство на изкуствени зубопротезов може да се извършва без неговото присъствие.

Към недостатъците на тази процедура може да се дължи на малки загуба на точност при извънредни метода на възпроизвеждане. Това се дължи на факта, че при) восък леко променя предишното си обем.

Цена

Инсталиране на имплантационной система с прилагането на техниката на моделиране на кола маска
достатъчно скъпи услуга. Тя включва не само цената на използвани материали и специално оборудване и инструменти, но и висок професионализъм специалист.

По този начин, цената на услугата за моделиране на един зубопротеза е от 1500 рубли в Москва, а извън него от 600 рубли.

Цената може да варира в зависимост от сложността и броя на моделиране единици на зъбната редица. Крайната цена на восъчни възпроизвеждане изчислява специалист след диагностика.

Наличието на показания за отстраняване на зъбите, пациентът се обръща към зъболекаря. При изплащане и предлагане на различни варианти за решаване на проблема, клиентът започва да се съмнява в крайния резултат. За това и съществува фаза на восъчни модели.

Форумите На пациентите споделят опит за цената на услугата. Много се занимават с въпроса за необходимостта от провеждане на такава манипулация и се наведе към нея приложения, поради намаляване на времето за пристрастяване към протезам и повторна процедура при откриване на дискомфорт.

Моделиране на кола маска – това е допълнителен етап при имплантиране на зъби и идеален начин за протезиране на различни техники. Тази процедура не причинява никаква вреда на съседни зъби, а използваният материал, восък – универсален и нетоксичен.

Като продължавате да използвате сайта, приемате използването на "cookie". повече информация

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

MAXCACHE: 0.41MB/0.00098 sec