Хирургично и хардуер за разширяване на горната и долната челюст

Красиви и здрави зъби играят не само естетическа роля за външния вид на човека. Правилната захапка влияе на работата на много системи в организма.

На първо място от привеждане в съответствие хапят зависи усърдие по време на дъвчене на храната и четливост на речта (дикция).

Ако има нарушение на привеждане в съответствие хапят, трябва да ортодонтско намеса.

Когато трябва да се разшири горната челюст?

В някои ситуации именно разширяване на горната челюст, на най-приемлива вероятност да се изправите на анормален захапка.

Прилагането не снимаемых ортодонтски апарати или корекция на патология хирургичен метод се използва при следните аномалиях:

 1. Микрогнатия – на изостаналостта на една от челюстите. Аномалия може да се развие след раждането или да се прояви в етап на силен растеж на костите. Основание за развитие на патология може да послужи като рахит или други аномалии на формирането на костна тъкан, механични повреди, наследствена склонност, ендокринни смущения.
 2. Грубо намаляване на зъбната редица, в тези случаи, ако поднови захапка е възможно само по метода на физическо въздействие. В подобна ситуация, най-често, поставете една или друга ортодонтическую дизайн.

Апарати за разширяване на горната челюст, на дъга

В този случай основната задача на използване на ортодонтски апарат за разширение на горна челюст. Инсталиране на специализирани апарати за нормализиране на пропорциите на челюстните дъг, свързано с разместване на зъбен ред в страни от централната част на небето.

Зауженный зъбната редица съвсем нередкое явление, така ортодонти са разработили различни проекти, които могат да помогнат да се реши този проблем без хирургическа намеса. Най-често тяхната употреба дава устойчив положителен резултат, изключение са само по определен начин, образуващ патология.

Ортоконструкции работят с тялото сравнително нежно и предизвикват у пациенти неприятни усещания само в крайни случаи.

Под въздействието на мек натиск се извършва припряно движение на зъбни редове и деструкция на костни тъкани. Има определен брой видове са сходни по своя ефект ортодонтски системи.

Небный удължител

Като цяло, небный удължител не е в състояние да разреши всички съществуващи проблеми, които soputstvuyut диспропорциональному повишаване на челюстите, но той широко се използва като първичен стъпки за по-нататъшно пълноценно да се излекува.

Това устройство е монтирано в случай на значително стесняване на челюстта при липсата на възможности за коригиране на ситуацията по-щадящими начини.

Тази конструкция се използва с успех при корекция микрогении и микрогнатии.

READ  Камистад гел - плюсове и минуси - Инструкции и препоръки

Най-често небный удължител направени под формата на кръстни конфигурация. В средата на уреда е начало разводящая дял. При пациенти по-малки деца опъна протича доста бързо, за около 3 седмици, а при пациенти на възраст процес на лечение по-дълъг, чак до 12-18 месеца.

Устройството е необходимо за осигуряване на постоянно налягане на страничните равнина на челюстта. Предимствата на прилагането на този устройства са следните:

 • образува правилната захапка в кратки срокове;
 • качествено и безболезнено подвигает зъбите в правилното положение;
 • при корекция челюстная дъга се раздават, но корените на зъбите продължават да останат в собствените си клетки;
 • капацитет на автономна активация, освен това е направен специален ключ.

Системата се активират веднъж на 48 часа.

Един прилагане на небного за оразмеряване се считат за:

 • системно травмированние езиково покритие, триене мека тъкан небето;
 • за придобиване на бърз резултат се наложи да активирате устройства не по-малко от 1 мм седмица;
 • подобно форсирование определено води до осезаемо болевым усещания по време на фазата на лечение;
 • използването на уреда силно изисква прилагането на допълнителни средства за почистване на устната кухина и правилната диета, по-специално е необходимо да се изключат от менюто на високо вискозни и кисели храни.

Цената на лечението варира от 3 до 16 хиляди рубли.

Ортодонтическая плоча

Плоча има няколко различно определяне, тя се използва за корекции заменяеми привеждане в съответствие хапят с вродена аномалия на зъбната редица. Такива проекти се използват за разширяване на челюстната дъга, и се прилагат апарат е разрешено от най-ранни години.

Предпочитан от възрастта на пациента, от 5 до 10 години. Голям плюс предоставен на устройството е, че го прилага също така е възможно при неравномерно смыкании броя на зъбите. Производство и монтаж на произведени във всеки случай поотделно, по слепкам челюсти.

Направен апарат от твърда пластмаса/пластмаса, тя буквално копира релеф на простора небе. Изработена конструкция с очакването наличието на секторни распилов, свързани със специални пружини, които повишават налягането на челюстната кост.

С оглед на конкретната аномалии винт-активатор, има възможност да бъдете в центъра на плочи, или в нейните сектори част. При фокусиране на стесняване на зъбната редица в определена зона на челюстта, чинията се определят само в тази й част.

Към основното предимство на прилагането на плоча са:

 • комплексността на влияние, се случва разширяване на челюстната дъга и синхронно подравняване;
 • лекотата на използване и грижи;
 • безболезненность в периодът за приспособяване,.
READ  Прилагането на дентални разтвор Полиминерол при заболявания на венците

Недостатъци на прилагане на тази система може да се счита:

 • размер на плочи;
 • първоначално се използва често присъства мога да понасям рефлекс;
 • продължителен период на лечение при нередовно носите.

Средната цена за лечение на това устройство 10 000 рубли.

Апарат Дерихсвайлера

Апарат Дерихсвайлера е устройство, в основата на който представляват опорните пръстени и свидетелят коригиращи дъга. Осовите

пръстени фиксиран на молярах разполагат замък, където след това се укрепяват на дъгата. Те се сближават в зоната на небето, където се намира активатор – винт, която предава при закручивании инсталиран системен натиск.

Под такова действие се случва аутопсия небного шев, което допринася за разширяване на челюстта. Поет междина, след известно време се изпълва с новообразовавшейся костната тъкан.

Апарат Дерихсвайлера се счита за една от най-добрите проекти за разширение на горна челюст в периода младенческого заменяеми привеждане в съответствие хапят.

Инсталацията има следните плюсове:

 • мека корекция;
 • невъзможност за самостоятелно теглене на уреда;
 • системата не засяга пародонт и меките тъкани на небцето.

Минус лечение с помощта на този дизайн:

 • в началния етап на използване може да се наблюдават повишено слюноотделяне и нарушения в произношението на звуци;
 • в редки случаи се отбелязва вредата равнина език;
 • невъзможност за самостоятелно регулиране;
 • необходими редовни посещения при зъболекар;
 • при използване на дизайн, затруднено обичайните хигиенни почистване на устната кухина.

Производство и монтаж на конструкция във всеки отделен случай се извършва лично, разходите за лечение излиза доста висока, в нея се утвърждава цена на материала, от който са изработени ортодонтический уред и медицински услуги.

Дистракция на долната челюст

Най-често се нуждаят разширение точно на горния зъбната редица, но има случаи, когато патологично развита долна челюст, в такъв случай се използва коренно различен вариант на устройства, наречени дистракторы. Такива проекти са способни да осигурят

постепенно разтягане на костите на долната челюст с замещающим образуването на свежа тъкан.

Устройство за разсейване на долната челюст съдържа 2 опорно-задържащи части, едната от които изпълнена в маската на У-образна плочи с шипове по нейния ръб.

В средата на чинията се определя по-дълги от буш, от друга страна на опорно-удерживающая конструкцията е каппу с укрепен върху него с пръст, с отточна тръба на шарнирна връзка, за да инсталирате необходимия ъгъл.

Шарнирно записано глухи резьбовая буш, при това резьбовая и по-дълги втулки които се движат заедно, обединени елементи, изработени под формата на пръчка с дебела парцел в средната част. Делото прът съдържа резба.

READ  Характеристики на използването на алвеоларна превръзки Альвожил в стоматологията

Тази конструкция се използва главно за малките пациенти на възраст. В по-късна възраст може да се наложи дисекция на долната челюст в центъра ултразвуков скалпел. В процеса на работа на зъбите и лигавиците не се засягат.

Процесът на лечение на аномалии и привеждане в съответствие хапят с помощта на дистрактора дълъг, но изпитан и безрецидивный.

Хирургическа намеса

Освен прилагането на апарати за коригиране на аномалии стесняване на челюстната дъга се използват хирургични методи. Необходимостта от хирургична терапия възниква в случай на липса на положителен резултат след проведено хардуер лечение.

Мнението на пациентите

Разширяване на челюстта — необходимото, но е много сложен процес, за което свидетелстват прегледи на пациенти.

Вече седем месеца считаюсь късмет брекетоносцем. Само шест месеца мъчение, а аз вече съм се приближи до усмивката на вашите мечти.

Този път е труден и изпълнен с препятствия. Няма да дразня безполезен пост, веднага най-важното. Първите емоции, когато са установили плоча Дерихсвайлера, беше малко болезнено и неприятно.

Няколко пъти спиливали част на чинията, тъй като не е имала възможност напълно да затвори устата си. На небето се намира парче от плоча, език пространство не, сам разбирате, тъй като това е неприятно. Ако не обезболяващи, предвидливо закупени в аптека, 1-ва нощ беше ужасна и безсънна.

Светлана Горохова, апарат Дерихсвайлера

Ако откровено, това все още свыкнуться не мога да инородным предмети в устата си, така ситуация е трудно.

Докторът каза, че трябва да носят не по-малко от 3-4 месеца. Облечени удължител редовно, но в началото халтурила често, под наем за дълги периоди от време и лечебен ефект се проточи. Челюстта почти не се разширява.

Аз я крутила, а след това и половин ден одеваю, а след това и половин ден да си сваля. Накратко, изгалялась как може… за сега с нея всеки ден… някак си за един час, отстранява зъбите веднага заныли, аз съм мозъкът, не знам, като с нея на семинари отговори.

Евгения, небный удължител

Като продължавате да използвате сайта, приемате използването на "cookie". повече информация

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

MAXCACHE: 0.41MB/0.00091 sec