Хлорофиллипт — хапчета — маслен разтвор — Инструкция

Хлорофиллипт за деца и възрастни — за ефективността, цената и аналози

Добър ден, уважаеми читатели на нашия блог. От тази статия ще разберете за този уникален средство, като Хлорофиллипт. Ние ще ви кажем за какво се използва, от какво се състои, как да им се насладите. Ще научите за форми на издаване, дози.

Какво е Хлорофиллипт?

Колко често сте имали настинка и насморки, при които не помагаха обикновените аптечные лекарства? След това сте ходили на лекар, на вас отново предписват хапчета и капки, които или частично заснет на симптоми, или не даде резултат. Тялото ни ще свикне с някоя химия. Адаптивна и микроби. Те получават имунитет към силни антибиотици и ние се намираме безпомощни пред тях. Какво да правя? Много отдавна е бил открит естествен инструмент на въздействието на многобройни микроби, досаждающих възрастни и деца.

Хлорофиллипт — това е противомикробный лекарство, притежава също противовъзпалителни свойства. Основна цел – именно борбата с инфекциите. Много плюсове. По-специално, почти без странични ефекти, освен в редки случаи на индивидуална непоносимост. Лекарството не води до пристрастяване. Т.е. дори и след 3-4 пъти подред той все още ще е ефективен.

Ако смятате, че лекарството е ефективно само при хрема и болести на гърлото, то това не е така. Това е лекарство с комплексно действие, универсално благодарение на способността си да въздейства върху огромен брой патогенни микроорганизми. Включително и на тези, които показват висока устойчивост на повечето антисептици и антибиотици, използвани в медицината.

Също така при използване на Хлорофиллипта засилва действието на други антимикробни препарати.

За какво ни е Хлорофиллипт?

Списък от заболявания и техните симптоми, при които е ефикасно лекарство, могат да рисуват дълго. Това, което сме обхванати ключови въпроси. Например, пръски форма помага в борбата с такива сериозни заболявания, като:

 • пневмония (възпаление на белите дробове);
 • бронхит;
 • бронхиална астма;
 • фарингит;
 • ларингит;
 • муковисцидоза.

Не е тайна, че един от основните проблеми на медицината се състои в това, че населението масово се лекува с антибиотици. В крайна сметка, когато се случи нещо наистина сериозно и опасно, те тези лекарства вече не помагат. Защото много лекари постепенно се отказват от антибиотици, или да ги оставят в краен случай.

В продължение на много години точно този продукт въз основа на евкалипт остава един от най-добрите средства срещу възпалено гърло. Навременното използване на Хлорофиллипта в комплексната терапия помага да се избегнат сериозни последствия. Помага той и при гайморитах, циреи и карбункулах, засягащи областта на носа и носогубного на парцела. Също така е доказано ефективен при лечението на язва на стомаха, язви и ерозии, ARI, чревни инфекции стафилокок и други заболявания.

Отличен себе си показват това средство при различни стоматологични и очни заболявания. Да Не забравяме, че стафилококи са включени в основния списък на причините за различни заболявания на устната кухина.

Ако пациентът е диагностициран сфинктерит, на намаляването на ректума, хемороиди, също се прилага маслен разтвор. Тя се използва дори за смазване на върха на клизми. Дори и при такива симптоми, като зъбобол (в зависимост от неговия произход), решението може да бъде много ефективна и полезна. По-специално, в комплекс с антибиотик, тя се използва в поток.

Форми на издаване

Хлорофиллипт се предлага в различни форми. Той е на маслена основа и за алкохол, а също и във вид на таблетки форма и в ампули.

 1. Един от най-популярните спрей-спрей за деца и възрастни. Предлага се под формата на контейнери по 15 мл.
 2. Маслен разтвор на разположение обикновено флаконами по 20 мл.
 3. Разтвор на алкохолна 0,25%. Предлага се ампулами по 2 мл.
 4. Обикновен разтвор за инхалация може да се използва за небулайзера. Този вариант е добър, че активната съставка от течността се превръща в огромно количество микрочастиц. Те проникват много по-дълбоко в дихателните пътища и да осигуряват по-голяма ефективност.
 5. Хлорофиллипт в таблетки по 12,5 и 25 мг.
READ  Рецесията на венците: причини и лечение

Състав

Лекарството е напълно натурален, с изключение на алкохол/маслена основа и рамка за производството на таблетки. За производството му се прилага състав, получен от хлорофил, събрани чрез рециклиране эвкалиптовых листа. Т.е. това е органично вещество с формула C₃₄H₃₁CuN₄Na₃O₆.

Препарати – аналози

Колеги Хлорофиллипта – разтвори «Антисепт», «Антисептол», «АХД 2000», «Биосепт», «Витасепт», «Витафарм», «Мегасепт», «Септил-Плюс», «Фармасепт», «Этилосепт» и други лекарства. Много от тях са на основа на етилов алкохол 70-96%. Далеч не всички те са подходящи за приложение в педиатрията. Също и нито един от тези препарати не е в състава на хлорофиллы евкалипт. Защото аналози може да се счита само по предназначение приложение.

Предлага се също така и директен аналог под името «Хлорофиллин Оз» под формата на:

 • спрей 15 мл;
 • алкохолен разтвор 10 mg/ml в 100 ml флакони;
 • маслен разтвор на 20 мг/мл в 20 мл флакони;
 • под формата на разтвор за инжектиране 2,5 мг/мл в 2 мл ампули.

Приложение при гинекологични практика

За какво се използват Хлорофиллипт в гинекологията? Неговата активност срещу стафилококи и други микроорганизми позволява да се прилага комплексно лечение на гинекологични инфекции. Ефективно прилагане и при молочнице. Лекарството се прилага изключително локално, под формата на душове. За това в литър преварена вода се разрежда супена лъжица на 1% разтвор. Може да се използва разреден разтвор за подмывания външните полови органи. След промивки-добре да се вземат хоризонтално положение, да лекарството е имал възможност да се въздейства върху бактериите, като е възможно по-дълго. Достатъчно 10-15 минути за настъпването на необходимия ефект.

Отличен показват, промивки и при ерозия на шийката на матката. Още по-добре съчетаят с въвеждането на тампон, напоена с разтвора.

Приложение при деца, в т. ч. новородени

Много често се назначава Хлорофиллипт при стоматити при деца. Става дума, на първо място, за кандида форма. Ако сте открили характерен за тази плесен бели петна, означава, че проблемът идва именно от кандида. Прояви на стоматит бързо изчезват, т. к. размножаването на гъбички значително се забавя и достига показатели са в норма. В края на краищата, той има организми повечето здрави хора.

При херпес форма успява значително намаляване на възпалителните прояви, премахване на ерозията, образувани на мястото на лопнувших мехурчета. Плюс е, че веществата, влизащи в състава, няма да навреди дори на новородени. При хрема от маслен разтвор се правят капки за нос. Размножават не му е необходимо. Достатъчно е да наберете и да прокапе във всяка ноздра по 2 капки. Повторете тази процедура трябва до четири пъти на ден.

По-големите деца често се разпадат на заетостта и лактите, се рани и ожулвания. Вместо обичайните често зелени неща и йод може да се прилага разтвор на алкохол Хлорофиллипта. Той е не по-малко ефективен, не предизвиква странични ефекти, помага за отстраняване на инфекция и възпаление на раната.

Прилагането на Хлорофиллипта при бременност и по време на кърмене

Що се отнася до използването на лекарството при бременност, след това тези проучвания не са провеждани. Кърмещи майки го използват за смазване на зърната. Това позволява не само да се избегне появата на пукнатини, но и обеззаразени повърхността, с които е в контакт лигавица на устата на бебето.

READ  Киста на венеца дете: причини, лечение, методи за отстраняване

Как да се използва лекарството? Начин на приложение и дозировка

Във всяка опаковка, независимо дали това е спрей или таблетки, има подробна инструкция, в която е посочено, кога, как и в какви количества се препоръчва да се използват Хлорофиллипт. Например, таблетки трябва да се вземат курсове за 7 дни. Не ги дъвчат и не се поглъщат, а рассасывают в устната кухина. Възрастен на пациента се препоръчва да се вземат 1 таблетка на всеки 4 или 5 часа. Избора между таблетки по 12,5 и 25 се определя от тежестта на състоянието на конкретния пациент.

Що се отнася до спрей на маслена и алкохолна основа, а прилагането му зависи от заболяването.

 1. Например, ако се извършва лечение на ерозия на шийката на матката, се препоръчва предварително да изсъхне гънки на влагалището и на повърхността на шийката, а след това намажете с канала на шийката. Тампон, потопен в препарат, трябва да се остави на двадесет минути на шийката на матката. Тази процедура се провежда десет дни. Очаквайте още 14 дни е необходимо да изпълнява вагинално douching спиртовым 1% разтвор (1 супена лъжица. л./1 л преварена вода). След тази процедура отново се определя в 12 часа тампон, потопен Хлорофиллиптом.
 2. При венозни язви, рани на крайниците трябва да използвате лекарството под формата на импрегнирани марля чалми. Първо се определя обогатяване с маслен разтвор, след това с 1% спиртовым, разреден в съотношение 1 към 10.
 3. При лечение на язви на стомаха маслен разтвор използват трехнедельным курс. Пийте три пъти на ден по 5 мл. За това в устата си наддава 5 ml вода, след това 30 мл. вода. За първи път лекарство се използва още от сутринта. По-добре цял час преди закуска. Втория път — четири часа. Но също така е необходимо да се изчисли, че до обяд е не по-малко от час. Третата техника – 2 часа след вечеря. Също така и в съвременната медицинска практика се използват ендоскопска процедура, в хода на която всеки ден лекарството се сервира директно върху засегнатата язва на парцел. Тази процедура се повтаря 1 път на ден, 10 дни.
 4. Често пациенти, които в тялото са открити стафилококи, резистентни към повечето съвременни антибиотици, предписани на маслен разтвор. Дозировка -5 мл/4 автобуса на ден. Курсът на лечение зависи от тежестта на състоянието. Средно – не повече от 20 дни.
 5. При поражение от пародонтоза венци се обработват маслен разтвор на няколко пъти в денонощието.

При хрема разтвор може да не са само капки в носа, но и да се мият им носа с помощта на специална спринцовка без върха – игла. За това трябва да се вземе чаена лъжичка алкохолен разтвор и да го добавите в 200 мл без съдържание. Получената смес се набира в спринцовка и се сервира 2 мл във всяка ноздра. Се повтаря тази процедура 3 пъти на ден. Промиване на ефективни не само за лечение на ринит, но и при гайморите, стрептококковых инфекции на носната кухина, за подобряване на носового дишане. Разбира се, този метод едва ли е подходящ за деца, но възрастни пациенти го предписва редовно.

Знаеш ли, като гаргара и да правят апликации с Хлорофиллиптом? Ако не, тогава даваме указания:

 • изплакването се извършва с помощта на разтвор от 1 чаена лъжичка Хлорофиллипта в 200 мл топла вода. Използвайте го преди четири пъти на ден;
 • апликация маслен разтвор се прилагат след фурациллинового или содового изплакване. Препаратът се нанася върху засегнатата повърхност се покрива с памучна свещ стик. Отлично решение при тонзилит, причинени от стрептококком, стоматитах и тонзиллитах. Прилагат приложения, трябва също така от три до четири пъти дневно.
READ  Коригиране на привеждане в съответствие хапят без скоби при възрастни

Като цяло, всичко е просто. Най — важното- помни, как да се грижим за хоросан за всеки отделен случай. Сега имате под ръка малко дете.

Приложение на разтвор за инжекции

Инъекционная форма се инжектира бавно венозно. Той е ефективен при пневмония, изгаряния, септични състояния. Трябва да се добавят 2 ml алкохолен разтвор Хлорофиллипта 0,25% на 38 мл изотонического (стерилен) разтвор. Се приготвя разтвор, ако е необходимо, точно преди инжектиране. Важно е, че в получения разтвор не е на люспи. Въвежда 40 мл х 4 автобуса на ден/5 дни.

Ваксини грудничку при септични състояния трябва да алкохолен разтвор 0,25% в размер на 0,5 мл смесени с 10 мл изотонического разтвор. Лекарството се инжектира ежедневно 2 стр/ден интравенозно. Допълнително 2 капки 1% алкохолен разтвор се добавя в млякото при хранене (между уколами).

Препоръки за прилагането на Хлорофиллипта

Едва по-често срещано средство с антибактериални свойства. Хлорофиллипт евтин, удобен и многофункционален. Не е чудно, че много пациенти остават добри отзиви за кандидатстване. В детската физкабинете често се използват за инхалация с Хлорофиллиптом. Един-два сеанса, и много от децата са забравили за транспортиране от своге до софия.

Възрастните, на които предписват капки за лечение на синузит, курсове по седмица и половина, още на втория или третия ден отбелязват значително подобрение на състоянието. По подобен начин с лечение на болки в гърлото. Ако става въпрос за малки пациенти, те не трябва да принуди. Защото препаратът е с неутрален вкус, не предизвиква неприятни усещания. Също така и с капки за нос при силни насморках инфекциозен произход. Ако някога сте ползвали устройството, Melek за челно счупване на костите, а след това отлично знаеш, че на меките тъкани започва възпалителен процес. Да се отървете от него ще помогнат тампони, напоени в разтвор на Хлорофиллипта.

Някои хора вземат наркотици вътре при диария. Казват, че той «изпраща в нокаут» много чревни инфекции, решава проблеми, при които не помага Имодиум. Достатъчно, добавете 10 капки от разтвор в чаша вода и изпийте получената смес.

Противопоказания и странични действия

При някои пациенти може да се наблюдава индивидуална непоносимост. Алергични реакции, възникнали при местния и вътрешна употреба, се проявяват под формата на зачервяване, кожата покрива, сърбеж, подпухналостта, обриви.

Условия на съхранение

Домашни съхранение на разтвори и хапчета Хлорофиллипта не представлява трудност. Трябва да ги държи на тъмно и хладно място, да се пази от деца. Оптималната температура +25 градуса. Срок на съхранение — не повече от 3 години от датата на издаване.

Обобщавайки

Хлорофиллипт трябва да имате в домашната си аптечка на всяко семейство. Тя струва една стотинка, помага при множество проблеми, вътрешни и външни. Алергични към него се срещат рядко. Може да се направи тест, за да се увери в отсъствието му.

В този завършва нашата история и очакваме да чуем от вас коментар. Може би някой трябваше да опита в себе си ефективността на Хлорофиллипта? Абонирайте се за бюлетина ни актуализация!

Видео — Инхалации с Хлорофиллиптом с помощта на небулайзера

MAXCACHE: 0.42MB/0.00105 sec