Имплантиране на всички зъби и за 1 ден – методи на ALL-ON-4, ALL-ON-6 и базальная имплантиране

Липсата на зъби – проблемът не е приятно: поради невъзможността да се дъвчат храната трябва да се откажат от любимите си храни, страдат от стомашно-чревния тракт, поради липса на витамини, намалява на защитните сили на организма, около устата забележимо увеличава количеството на бръчки и към всичко това се добавя огромен психологически дискомфорт.

Дълго време при пациенти с пълна адентией, когато на едната или на двете челюстях липсват всички зъби, е само един вариант за лечение на: подвижни протези. Това е най-икономичен метод за протезиране, но, уви, доставяйки много проблеми – от решетка на венците и усещане за масивност на конструкцията до загуба на дъх при дъвчене.

Алтернатива неприятно подвижна протезам – имплантиране, при която в костите вживляются импланти (изкуствени корени от метал), а отгоре върху тях се закрепва протеза (макар и подвижни, макар и постоянен). Нови зъби сигурно са определени протеза има по-малки размери, така че не се доставя дискомфорт, не се измества и не пада от устата. Истината е, че ако имате време нямало зъби, могат да възникнат някои трудности.

При дълга липса на зъби възниква атрофия на костната тъкан – челюстная кост намалява по височина и ширина, тъй като вътре в нея се обръщаше естествени метаболитни процеси. За да се поставят импланти, трябва да върне сума, предварително нарастив кост. Това е операция изисква продължителна рехабилитация и струва доста скъпо.

За тези пациенти, при които има проблеми с костите, днес се предлагат различни техники на имплантиране – интегриран подход Smile-at-once (дословно се превежда като «усмивка на път»), въз основа на протокола за имплантиране с незабавна натоварване или Immediatу Товар, който включва в себе си няколко методики за решаване на проблеми пълна адентии. Тази услуга се радва на голяма популярност сред пациентите, тъй като липсва досаден чака резултат – протеза се закрепва веднага след инсталирането на импланти, не е нужно да се харчат много средства, а резултат на лечението надхвърля всички очаквания.

Кой е показано незабавно имплантиране

Имплантиране с незабавна товар, показана на пациентите с напълно беззубой челюст, които искат да получат нови зъби не за годините на лечение, а само за няколко дни.

На първо място този подход ще бъде от интерес за онези, които имат собствени зъби липсват дълго и е налице атрофия на челюстната кост, защото натрупване на тъкан не се провежда дори и в сложните случаи.

Какви са видове на имплантиране 1 ден

 • протезиране на ALL-ON-4, при която се използва само на 4 импланта (два на предния отдел, два са поставени в странично под определен ъгъл). Импланти двусоставные, са класически начин чрез разрязване на венеца и оформяне на дупки в костите. Техниката е ефективна и ефективно само при достатъчно голям обем на костната тъкан или малка атрофия,
 • протезиране на ALL-ON-6 – разработени методика, която включва използването на шест, вместо на четири импланти (четири страни и са поставени под ъгъл). Разлика – в модели импланти: се използват пълнозърнести проекти, които са на върха не трябва да се инсталира отделно. Такива зъбните импланти са приложени едновременно в няколко части на костите, включително и най-здравите, които не атрофируются. Така че този метод е приложим при средни нарушения на обема на костната тъкан,
 • Базальная имплантиране на БАЗАЛНО COMPLEX, която е предназначена за пациенти с остра атрофией на костната тъкан, а също и с тежки форми на заболявания на венците (пародонтоза, пародонтит). Както и при предишния метод, се използват специални импланти, при инсталиране на които можете да се справите с най-неблагоприятните участъци на костите. При използването на този протокол е необходимо вече повече импланти – 8-12 на един зъбната редица. Това количество осигурява по-добра и постоянна подкрепа на протезата.
READ  Прилагането на Мирамистина във всички форми на издаване: указания, инструкции и препоръки

Как се провежда имплантиране 1 ден: етапи на лечение

При имплантацията, което предполага инсталирането на протезата и веднага, без да чака пълно присаждане на импланти, на лекар е много важно да не се бърка с избора на място за импланта и да изберете модел, който идеално ще пасне на пациента. Затова на преден план излиза подготовка за лечение.

Какво очаква на пациента?

 • консултации при лекаря,
 • извършване на компютърна томография, отдаване под наем на общ анализ на кръвта, ако е необходимо (за изключване на някои противопоказания),
 • планиране на лечение – провежда се на компютър с помощта на специални програми. Лекар на практика поставя импланти, придава протеза, оценява резултатите и в етапа на планиране и прави корекции. С напредъка на лечението може да се запознаете и самият пациент,
 • директно инсталиране на импланти: лоскутным метод с отслаиванием венците или миниинвазивной технология, като обикновено убождане на тъканите без зашиване. Освен това, при наличието на зъбите, подлежащи на премахване на зъбните импланти могат да се инсталират наведнъж, веднага след изваждането на тази същата дупка.
 • инсталиране на протеза: може да се проведе в същия ден, така и на 2-3 ден. Вторият вариант е по-за предпочитане, т. к. мек десневым тъканите трябва да се възстанови.

Интересни факти и важните характеристики

За хирургични шаблони

В етап На операцията, лекарят ще използва хирургични шаблони – това твърди силиконови шаблони, които да гарантират прецизно позициониране на импланта – това е изключително важно в условията на атрофия на костите, когато всеки милиметър е от значение.

За това, как импланти са приложени в игра на зарове, които почти не

При технологията «всичко на четири» се използват обикновени импланти, но за сметка на техния наклон на местоположението успява да увеличи площта на контакт с кост. При две други програми – специално разработени модели. Освен самото централния отдел на костната тъкан, те се фиксират дълбоко в базальном база, обединявайки кортикальную обвивка, скуловые кости и контрфорсы или костни запечатване челюстта. Това е по-плътни звена, които са надеждно закотвени импланти, дори ако основният отдел (а тя се състои предимно от капиляри) почти липсва.

За това, че възпалението на венците – няма противопоказания за имплантиране

Още един интересен факт – импланти може да се инсталира при наличието на остри възпаления на венците и тъканите около зъбите. Това е възможно, на първо място, поради това, че проектите са определени в гъста и стерилни части на костите, които не са подложени нито на атрофия, нито възпаления. На второ място, на шийката на импланти гладка, върху тях не се натрупва плака, поради риск от повторно възпаление на тъканите на практика липсва.

За това, защо протези могат да се поставят веднага

Протези играят много важна роля по три причини:

 • рамка или база протеза свързва зъбните импланти между себе си, така че изключи ги микроподвижность. Пациентът може да се хранят пълноценно, а импланти в това време ще срастаться с кост,
 • протеза възстановява естетиката и функционалността на зъбите,
 • протеза позволява на пациента да се хранят. Дъвченето на натоварването получава костната тъкан – я клетки чрез активиране на естествените обменни процеси получават необходимото хранене и процеса на регенерация (възстановяване) се ускорява.
READ  Как да се грижим за четка за зъби - ефективни средства и съвети

За това, какви протези получава пациентът и защо протезироваться трябва два пъти

Веднага след инсталирането на импланти върху тях се закрепва несвалящи протеза. Той е поне шест месеца, а след това – по желание на пациента. Но средно той ще продължи около 3-5 години. След този срок може да изложи на постоянен, и несвалящи протеза, но генериран от металокерамика или циркониев диоксид.

Протеза е с метална основа, на която са закачени найлонови венци и корони. Венци е необходима, за да усмивка изглеждаше по-приятна в естетически план, в края на краищата, самостоятелна венците малко от това, което става неравна, поради атрофия на костите, така и спадове, заедно с нея. Ако се използва само корони за протезиране, те ще се окажат твърде дълги, има ефект е така нареченият «конски усмивки».

Пластмаса – много лек и пластмасата е материал. Протеза ще окаже натиск върху импланти, едновременно му може да се коригира директно в устата на пациента – това е необходимо, тъй като захапка след възстановяване ще се промени. За да корони изглеждат естествени, в материала се добавят диамантена бележчица – за крепостта и да се придаде лек блясък на естествена емайл.

Върховете на импланти – това е абатменты. Ако се използват двусоставные модел, тогава се прилагат ъгъл, наклон абатменты. Ако пълнозърнести модели, а след това ги върховете може да се накланя за да протеза се заключва направо. В никакъв случай закрепване на протезата и абатмента на методи на имплантиране на ALL-ON-4 и ALL-ON-6 се извършва с помощта на винтове – така нови зъби с лекота могат да бъдат отстранени, замяна за по-нов модел, без да вредят на импланти (с изключение на метода на базалната имплантиране – тук корекция на протези, обикновено не се изисква, тъй като се използва от голям брой импланти и протези върху тях се закрепва с помощта на циментов закрепване).

Какви са предимствата и недостатъците на методика

Плюсове подход, както следва:

 • по-бързо връщане на естетиката на усмивката и функционалност на зъбите,
 • възможност за избор на: пациентът заедно с лекаря си може да намери метод, който наистина ще помогне за решаването на проблема с липсата на зъби,
 • не трябва да синус-лифтинг и натрупване на костите,
 • възможно имплантиране при пародонтите и пародонтит,
 • точността на лечение и прогноза за резултата чрез използването на 3D визуални симулации,
 • на достъпна цена.

Що се отнася до недостатъците, може да се отбележи само това, че данните техники не е твърде разпространен в нашата страна, макар че в Европа и в Америка те се радват неистово на популярност. Това се дължи на консерватизъм много лекари-имплантологов, както и на липсата на института на обучение – да получите на практика до 2016 г., може да е само в чужбина, а това е доста скъпо.

Където възстановяване на зъби за 1 ден в Русия?

Както вече беше отбелязано по-горе лекари, наистина майстори на делата с внушенията на практика за работа с протокол незабавно на товара не е много. В края на краищата, лекар, трябва да бъде не само хирург-имплантологом, но и едновременно с лицево-лицевым хирург, имащи углубленными знания за анатомията на челюстната система и всичко черепа на човека.

Въпреки това, сред пионерите на тази методика може да бъде идентифициран:

 • МОСКВА: Ермолаев Алексей Николаевич и Немеев Сперма Владимирович – имплантолог и ортопед, които работят в двойка над сложни случаи на възстановяване на зъбите. Запишете се към него за консултация може да се в клиника » Dental Stars на телефон +7 (495) 789-47-09 или сайт www.starsdent.ru
 • МОСКВА: Намдаков Николай Владимирович, опитен лицево-челюстна хирург имплантолог, в съвършенство притежава всички протоколи за имплантиране на зъби. Последните 5 години е специализирана единствено в протокола за имплантиране с незабавна натоварване. Е член на Международната фондация имплантологов, се прилага собствени патентовани технологии протезиране на ALL-ON-6. Основно работи като лекар в стоматологията иновативни технологии SMILE-AT-ONCE. Един от първите е преминал практика и получава сертификат за прилагане на метода на ALL-ON-4 от компанията Nobel Biocare и БАЗАЛНО COMPLEX от компанията Еднопосочен Biomed. Записване за консултация: +7 495 540-52-42 и 8 800 333-46-28 или сайт www.smile-at-once.ru. В стоматологията има специална програма за организиране на лечение в Москва за пациенти от други градове.
 • САМАРА: Олег Владимирович Дора – стоматолог-хирург, имплантолог, чаена лъжичка. те., лекар на първа категория в стоматологията МЕДГАРД. Записване за консултации: www.medguard.ru
 • РОСТОВ-НА-ДОН: Кипиани Анна Иосифовна — Главен лекар, зъболекар-хирург имплантолог, к. м. н. Стоматология ЕвроСтом — www.evrostom.lact.ru
READ  Рейтинг скоби: най-добрите брекет система в Русия

Няколко думи за разходите за лечение

Ако направим сравнение с класическата имплант, разходите за технологии с незабавна натоварване на протеза на порядък по-ниска – от 180 хиляди лева за възстановяване на една челюст. Обикновено цената е «до ключ». Това означава, че в цената на имплантиране всичко включено – проучване, анестезия, материали, работа и всичко за посещение на лекар.

На схемата по-долу е показано сравнение на традиционното имплантиране на двухэтапному протокол и одноэтапной имплантиране Immediate Натоварване за възстановяване на всички зъби на 1 челюстта на принципа «всичко е включено».

И какво казват пациентите…

Въпреки факта, че за да се извърши имплантиране-за 1 ден може да бъде само в някои клиники в Москва, доволни пациенти са все още много, което потвърждава положителни отзиви:

Не беше малко съжалих, че дойде на техниката «всичко е на шест». Спаси, получи нови зъби за три дни, вече измина година, нося един и същ протеза, той изглежда страхотно, никакви усложнения не е имало. А най-важното е, мога да се хранят пълноценно и сега постоянно се усмихвам, и не трябваше да чакат нови зъби с години, както много от моите «колеги по нещастие»!

Лариса Si

За тези, които се съмняват, ще опиша накратко ситуацията: половин живот, прекарани без зъби. Едно време пускал подвижни протези, но излязоха страшно, все пак аз съм все още доста млад, за да е с тях ходи. Преди 2 години под нова година даде добра награда, жената е дала добре – решил да се зъби. Дълго е избирал, гледах, изучавах, посетил много клиники и изберете базальную имплантиране. Не съжалява за нито веднъж – ми поставили 10 на имплантите, швейцарски Биомед. Протеза – веднага, предварително нищо не са правили, не са били лекувани (премахнали само няколко зъба на останалите). Взе почивка за една седмица на работа, когато се върна – не ме научили! Аз лъчезарна и буквално помолодел. Имплантите струват, да не се притесняват. Никакви усложнения, отоци, кръвоизливи. Седмица прекара наистина като на почивка. Решете какво ви трябва, не се скъпя за собственото си щастие!

Didka, от кореспонденция на форума

Като продължавате да използвате сайта, приемате използването на "cookie". повече информация

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

MAXCACHE: 0.41MB/0.00095 sec