Интердентальные и течни средства за спазването на хигиена на устната кухина

Интердентальные и течни средства за качествена хигиена на устната кухина, преди всичко, насочени към решаване на проблема за пречистване на така наречените межзубных интервали от време.

Пространствата между зъбите се образуват по естествен начин. Въпреки това, тези сайтове често предизвикват много стоматологични проблеми, свързани с натрупването на остатъци от храна и образуването на зъбна плака. Стоматолозите препоръчват за почистване на тези места да използвате много различни интердентальных почистващи препарати.

Средства за почистване на межзубных пространства

Днес всеки желаещ може да избере за себе си най-бързият и удобен начин за ефективно почистване на межзубных пространства. За това не е нужно да прилагате специални усилия.

Клечки за зъби — път глубиною на век

Един от най-широко разпространените устройства е обикновена клечка за зъби. Това интердентальное средство е била използвана още в Древен Египет. Работна повърхност на някои клечки за зъби са направени под формата на триъгълник или максимално точно повтаря формата на задълбочаване между зъбите.

За производство на клечки за зъби се използват тези материали:

 • пластмаса;
 • дърво;
 • кост.

Използването на такива интердентальных средства се препоръчва след консумация на месо или растителна храна с относително здрави влакна, на които е присъщо да се залепи между зъбите. Ако зъбите са разположени твърде близо един до друг, използването на такива устройства може да се окаже не достатъчно удобен.

Прилагането на флоссов

Конец за зъби или floss за качествено почистване на интервалите между зъбите се смята за един от най-качествени и широко използвани средства за осигуряване на хигиена на устната кухина.

Повечето флоссов са изработени от един растянутого влакна, с високо съдържание на сила. Всяка нишка е покрита със специален материал, който допринася за повишаване на триене и по-качествено почистване.

При производството на флосса влакна се обработва със специален състав на базата на парафин. След това материалът се охлажда, а конец за зъби сплющивается.

READ  Омекотители за устната кухина СВ12 — свежест и чистота на дишането

При необходимост от вземане на зъбни конци с отдушками на продукта се нанася още един парафиновый състав с добавка на малки количества ароматизирани масла. Температурата на топене на първия парафиновой смес малко по-ниска в сравнение с втората.

От всички тези тела зъбни конци остава най-популярният интердентальным средство. Зъбни конци се различават за компоненти, които са в техния състав, както и по конструктивни особености.

Днес на пазара се предлагат 4 основни разновидности интердентальных флоссов:

 • мультиволоконные однокомпонентные нишки са изработени по технология пресукване или сплит няколко найлонови влакна;
 • мультиволоконная двухкомпонентная конци, произведени от пебакса и найлон, пебакс представлява един вид смола покритие и компоненти компоненти, слепени един с друг, образувайки една нишка;
 • моноволоконная единични компоненти конец;
 • одноволоконная двукомпонентная.

Феята на лентата на своите избиратели компонентите не се различава от конци. Разликата е в това, че за направата на такова средство се използва няколко нишки. Стоматолозите препоръчват да се използва лента на пациенти с определени като имащи разстройство диастемами и тремами или при средна големина межзубных интервали от време.

Прилагането на флосетты

Флосетта – това е специално разработено устройство, натягивающее зъбния конец. Продуктът е направен от здрава пластмаса.

Съществуват две основни разновидности на продукта:

 • луковидная;
 • вилочкообразная.

По конструктивни особености напомня рогатку, само дръжката за удобство е разположена успоредно на нанизани на конец.

Специални четки за зъби и ершики

Се прилагат и специални четки за отстраняване на замърсявания от межзубного пространство. Устройството представлява аналог на обикновена четка за зъби.

Основната отличителна особеност на такива средства е по-малък брой на връзки за почистването главичката, както и уникална форма на работния щеточного поле.

Ако това монопучковое тела, а след това на макет на главата ще се намира малък куп плява. Прическа на работния щеточного поле може да се извърши в 3-те варианта:

 • одноуровневое равно;
 • диференцирани конусовидное;
 • диференцирани във формата на пресечен конус.
READ  Элайнеры Орто Снэп — съвременен подход за корекция на привеждане в съответствие хапят

Броят на лъчи в мануална зъби могат да поберат 6 или 7. При това космите се помещава в 2 паралелни редици, или в кръг. Косъм в такива интердентальных средства, произведени от нейлонового влакна.

В щетках-ершиках дизайн на практика не се различават от обикновените пасти за зъби. Ершики са изработени от тел с малка четка, зафиксированной между завои.

Най-добрите интердентальными средства се считат за:

 • конец за зъби Lacalut dental floss;
 • Lacalut четка Interdental XS;
 • межзубные ершики Oral-B;
 • конци Oral-B Superfloss;
 • конци Sensodyne.

Liquid средства за спазването на хигиена на устната кухина

Сред съществуващите ликвидни средства за хигиена на устната кухина ополаскиватели са най-популярни. Това са готови хигиенни решения, които могат да бъдат закупени във всеки специализиран магазин.

Такива средства могат да бъдат напълно или безалкохолни съдържат от 5% до 27% алкохол, благоприятстващи отстраняване на зловредни бактерии. Ополаскиватели, не съдържа алкохол, се препоръчва за прилагане на достатъчно широк кръг от пациенти:

 • непълнолетни деца;
 • за възрастен;
 • хората с непоносимост дух основа на течности и т.н.

Всички съществуващи варианти на ополаскивателей се отличават със своите лечебни свойства. В тези средства могат да се съдържат вещества, които допринасят за премахване на кариозен образувания на зъбния емайл.

Към тези вещества включват:

 • екстракти от лечебни растения;
 • антисептици;
 • различни етерични масла.

Компоненти на някои ополаскивателей допринасят за забавяне на образуването на плака.

За изплакване на устата са изработени специални еликсири. Тези средства, разреден с вода, тъй като съдържанието на алкохол да надвишава 30%, а понякога дори достига 60%.

Като превантивна мярка се използва пропорцията, съответстваща на 15-25 капки в чаша вода. За лечение на различни заболявания на устната кухина стоматолозите препоръчват да се повиши нивото на концентрация на еликсири до 30-50 капки.

Концентрати за промивка на устната кухина винаги съдържат голямо количество алкохол. За предотвратяване на тези средства се прилагат в разредена форма. За лечебни цели течност, в състава на които влиза голямо количество алкохол, нанесени върху една проблематична

READ  Преглед на брекет-системи GC Orthodontics: Experience In Ovation и други

място.

Спрейове, се използват за свежест на дъха. При добавяне на спрей допълнителни полезни компоненти, можете да ги използвате, за профилактика на различни заболявания на устната кухина. Liquid средства, могат да служат като отлично допълнение основен почистващ средства при осигуряване на хигиена межзубых пространства.

Най-добрите течни средства:

 • ополаскиватели Listerine Expert;
 • концентрирана течност за изплакване на Glister;
 • кедровият еликсир за промивка (5 компонента);
 • безалкохолна омекотители Oral-B;
 • дезодорант-омекотители Ecofusion Ecofresh.

Днес все по-често се използват специални отвари на базата на лечебни билки за изплакване на устата. Тези средства могат да оказват противовъзпалително действие, дубящее или стягащо действие. Въпреки полезни свойства, отвари от билки се оставят малко плака по зъбите, което лесно се отмива, но след известно време може да промени цвета на емайла.

Алкохол тинктура за уста също се използва от древни времена. Доказани рецепти вече са успели да докажат своята ефективност.

Обаче се препоръчват и такива техники за грижа за устната хигиена на устната далеч не е всичко. Алкохол тинктура се добавят във водата на няколко

капки. За да получите прижигающий ефект може да се увеличи концентрацията на спиртосодержащей течност.

Използването на интердентальных на средства все по-често се препоръчва модерни зъболекари. Правилната грижа за устната хигиена на устната поддържа зъбите здрави за дълго време.

Използването на течни ополаскивателей препоръчва в комбинация с основните средства за хигиена. Специални зъбни конци и интердентальные четки помагат да се отървете че е натрупан от кал между зъбите. Спиртосодержащие течност и спрейове може да се използва профилактично.

MAXCACHE: 0.4MB/0.00112 sec