Йонна четка за зъби: как да изберете, как работи, лечебен ефект

Йонна четка за зъби – това е специален уред за почистване на зъбната повърхност от замърсители, патогени и плака, становящегося причина за повечето стоматологични заболявания. Първоначално я измислили японски учени, но с течение на времето технологията се качват и други водещи производители от целия свят.

За какво служи тя?

Ротовая кухина е място, където се натрупва голям брой патогени от различен тип. Инфекция може да провокира възпаление и кървене на венците. Често оттук водят началото инфекциозни болести на вътрешните органи.

Идеално отчистить зъби успява далеч не винаги, особено ако уредът се качват погрешно. Йонна тип аксесоар е подобен на стандартно електрическо устройство за почистване на зъбен пространство, което действа за сметка на батерии. И тук принципът на действие при този се различава от класическите аналози. Йонна четка за зъби е нужна на първо място, за да:

 • Ефективно почистване на зъбна плака емайл;
 • Намаляване кървенето на венците;
 • Премахване на неприятна миризма, без помощта на пасти за зъби;
 • Унищожаване на патогенни микроорганизми.

Много може да реши, че това са основните задачи, за всяка четка за зъби, но йонна модел позволява да съчетават в себе си не само механично почистване на повърхността на зъбите. Също така тя има благотворно въздействие върху меките тъкани с помощта на специално магнитно поле, способен намаляване и постепенно премахване на възпалението на венците, подобри състоянието на капилярите в устата и премахване на бацили.

Как работи йонна четка за зъби

Йонна четка за зъби започва да работи при контакт със светлината. Вътре в нея има прът от метал, който при включване отделя йони с отрицателна насоченост такса. Тези частици проникват през четината в слюнката и тъкани на зъбите с венците. В резултат полярността на зъба се променя в отрицателен.

Отдавна е известно, че зъб има положителен заряд, и плака – не. В резултат на излагане на таксата се променя от емайла и започва активно отхвърляне и почистване на повърхността на зъба от замърсяване, тъй като еднаквите заряди са собственост на отторгаться. Плака отблъснати, притягиваясь до ворсинкам устройство.

Ако говорим по-прост език, това четка въздейства върху повърхността на ток, но силата му е незначителна, а защото неприятни усещания не ще. Поради ток възниква своеобразно магнитно поле, което помага за по-ефективно отчистить зъби, при това паралелно се оказва лечебен ефект по отношение на течности и меките тъкани в устната кухина от процедурата.

Лечебен ефект

Тъй като въздействието в по-голяма степен се оказва за сметка на трите компонента – механични, магнитни и електрически влияния – това устройство е в състояние значително да повлияят на състоянието не само в емайла, но и лигавицата на устата. Вече са отразени в базата данни на изследвания на водещи стоматолози на света, че:

 • Почти на 50% се увеличи ефективността на почистване на зъбите от плака;
 • Повече от 60% намалена чувствителност на тъканите;
 • Повече от 50% намалени и кървене на меките тъкани на устата и венците.

Ако говорим за миене на зъбите йонна четка, след което може да се каже, че човек всеки ден по същество носи физиотерапия местните тип. Акупунктурная терапия се провежда благодарение на фин щетинкам аксесоар. При това въздействие върху биологично активни точки позволява да има положително влияние не само върху здравето на устната кухина, но и на целия организъм като цяло.

Електрофореза се извършва чрез излагане на йони в тъканите на устната кухина. Така че зъбният камък е разрушен и по-ефективно се отделя от повърхността. При това не е контузен емайл. По-нататъшната почистване позволява да ионизацию слюнка и ограничаване на изграждане на нов зъбен камък. В устната кухина се коригира метаболитните процеси.

READ  Червена венци около зъба - причините и методите за лечение

И в резултат на това под въздействието на ток с по-малка плътност се провежда гальванизация, която намалява чувствителността на зъбите. Намалява възпалителния процес в устната кухина, отстранява постепенно основната симптоматика: подуване, кървене и възпаление на тъканите.

Как да използвате

Производителите на пасти за зъби линии «Kiss you», «Знак», а други твърдят, че се ползват данни адаптация е възможно и без паста за зъби. За това е достатъчно да следвате следните препоръки:

 1. Почистване започва винаги с език, а след това плавно преминава вече в следните области. Движението е плавно – от корена към върха.
 2. Нататък след преводачи чисти на небето, а след това и вътрешната повърхност на бузите.
 3. Изплакнете главата четка на течаща вода.
 4. След това можете да преминете към почистване на зъбната повърхност, като движението е максимално леко, но уверено. При желание може да се насладите на малко количество паста за зъби.
 5. След употреба измийте с пръчка, но без отнемане на съвета.
 6. Веднъж месечно почиствайте четина прът.

Това са основните и достатъчно прости съвети за употреба. Те не предполагат никакви над усилия от страна на потребителя, но дават много по-бързо постигане на положителни резултати.

Как да изберете ионную четка?

По какво се различават добри йонните четки за зъби от други? Има няколко правила при избора на този аксесоар:

 • Най – добрият вариант- този, който има сменяеми дюзи. Известен факт е, че четината с течение на времето се развали. Дори и на обикновена четка за зъби взето сменя на всеки два месеца. А като се има предвид цената на йонна, за да хвърлят и да купуват всеки път нова – не е най-евтиното удоволствие.
 • Най-добрите модели са снабдени с батерия със слънчев панел. Това ви позволява да съхранявате най-необходимата и важна част от четки – titanium коляно.
 • Най-добрите производители се считат за компании от Япония и Южна Корея. Смята се, че Китайските и руските си партньори да притежават по-малко сила на йонизация.

Като се има предвид всичко по-горе, може да се каже, че наистина качествен уред струва и стотинка няма да бъде. Така че дайте своя избор на известни производители в търговски обекти, които вече са тествани за качество и липса на фалшификати.

Противопоказания за приложение на

При йонна четка за зъби има противопоказания за прилагане. Основните фактори, които могат да станат причина за отказ от ползване на данни инертни:

 • За пушене;
 • Повишена сухота в устата;
 • Онкологические болести на меките тъкани в устата.

Смята се, че в такива случаи йонна четка за зъби е в състояние да повлияе с негативна гледна точка на меките тъкани и обменните процеси. При това е мнението на учени, че при наличието на онкопроцессов в областта на устата и носоглътката на тумора под действието на йони по-скоро може да започне да расте. Така че преди да се прилагат един или друг вариант от водещи производители, трябва да се обърне внимание на тези три точки.

Предимства на йонна четка

Тази четка има възможност, ако се доверите на мнението на производители, отстраняване на най-често срещаните проблеми, свързани с устната кухина:

 • Води в нормално състояние, нивото на киселинност в устата за минимален брой посветени на почистването на време.
 • Поради влиянието на галванични тип елиминира неприятните миризми, които най-често възникват поради наличието на патогени с различна етиология. Йонна четка за зъби ги премахва и унищожава.
 • При използване на качествена паста за зъби действие положителен характер на повърхността на емайла значително увеличен.
 • Елиминира чувствителността на тъканите. Мазен няма пострадали четина, но при това внимателно се почистват от примеси.
 • Използването на четката може да се практикува и в критична ситуация, например, когато няма вода, а в пътя или в ресторанта на хотела.
 • Производителите са създали и детски модели.
 • Премахва замърсяването, зъбен камък, плака от цигари, чай, кафе.
 • Малки структури вспенивают слюнка, създаване на необходими за естественото прочистване на условията. Така че при почистване с паста за зъби тя трябва да е съвсем малко.
 • Зъбите ще се върнат към първоначалния свой цвят, постепенно отбеливаясь. Такъв ефект, без прилагане на йонна четка успява да постигне само в кабинета на зъболекар.
 • Йонните четки за зъби изчисляват и приложение в устната кухина, където се намират ортодонтски конструкции, ефективно дезинфицируя си.
 • Монтира се сменят на всеки няколко месеца.
READ  Окклюзия и нейните отклонения в стоматологична практика

Това са общи ползи за всички йонна четка за зъби. Но всеки производител обещава своите положителни резултати. Преглед на основните модели от водещи производители.

Най-добрите производители на

Както вече споменахме по-рано, най-добрите страни се считат за Япония и Южна Корея. Но ако се вярва на коментарите на потребителите, руски и китайски аналози не е силно изостават в качеството и ефективността. Основните различия, които са затворени в:

 • Срок на служба. С обикновените батерии, които да сменяте не бива да използват уреда могат да бъдат година-година и половина, ако има възможност да замени съвета. А ето на слънчеви батерии, устройството ще продължи значително по-дълго.
 • Някои устройства не се предвиждат подмяна на дюзи.
 • В някои проекти се изисква задържане на влажна пръст на специален сензора. При почистване трябва да се сменя позицията на ръцете и може да не е много комфортно. Но има модели, където не е необходимо да държите пръста си в едно положение.

Сега директно за производителите, които предлагат потребителски общност най-йонна четка за зъби.

Kiss you

Това е японска марка, която има редица предимства в сравнение с другите четки. Основни предимства:

 • Премахва неприятната миризма в устната кухина;
 • Позволява да се почистват без паста за зъби;
 • Ефективно се бори с зубным разцвет;
 • Оказва антибактериално действие;
 • Премахва симптомите на това възпаление на венците.

В таблицата са представени следните модели със своите предимства и примерни цени:

ЗНАК

Това е вътрешния производител, който вече доста отдавна е доказала себе си с най-добрата ръка. Той произвежда добри пасти за зъби, различни видове – от синтетични и до естествени, а също и аксесоари за пълноценно прочистване на зъбите. Така че йонна четка за зъби Знак е различен:

 • Ефективно премахване на зъбната плака;
 • Намаляване на кървене на венците;
 • Използването на уреда без паста за зъби;
 • Намалена чувствителност на зъбите.

Четка започва да работи при контакт на влажна пръст с дръжка. Някои потребители посочи той е удобен и не смятат това обстоятелство до качествено почистване. Други казват, че такова устройство неприятно. Но при това всички твърдят, че ефективността на устройства остава на високо равнище от доста дълго време и за няколко месеца прочистване успяват да постигнат добри резултати – да се отърват от натрупването на зъбен камък, да се намали кървенето на венците, малко избелите зъбите си. Цената на руската йонна четка за зъби е средно 750 рубли.

READ  Лечение на млечница в устата на новороденото

Soladey

Йонна четка за зъби Soladey също се произвежда в Япония. Множество изследвания показват, че прилагането им осигурява:

 • Намаляване на честотата на развитие на кариес;
 • Нормализиране на pH-баланса в устата;
 • Отстраняват болестотворни бацили, сред които и бактерии;
 • Е добър уред за допълнително лечение на стоматит, пародонтоза, възпаление на венците;
 • Елиминира неприятна миризма от устната кухина;
 • Продължава кървене на венците.

Работи тя от слънчеви батерии, а защото процесът на работа ще бъде дълъг. Освен това, в сравнение с аналози от други производители, тя се оказва също и лечебен ефект и се счита за най-мощен. Работи както от естествен, така и от изкуствен източник на светлина. Производител се е утвърдила и създава четки за зъби с титанов щанга с пръчката за йонизация на устната кухина в продължение на над 20 години. В Русия е официален представител е Soladey Bulgaria.

Hapica

От известния японски производител е представена още една четка за зъби йонна тип. Тя позволява:

 • Елиминира неприятна миризма;
 • Почистване на зъбен камък по повърхността на зъбите;
 • Премахване на плаката;
 • Отбели зъби;
 • Установяване на pH-баланс в устата;
 • Да се създадат условия, унищожаване на патогени;
 • Намалява възпалителните процеси в устата.

Марка достатъчно известни и вече се е утвърдила през годините. Но при това и цената от него подходяща – от 1200 рубли и по-горе в зависимост от модела. При този източник на енергия – нормална батерия АА (да може), за която производителят е дал срок на годност около 3 месеца при ежедневна употреба на устройството по 3 минути за път. Затова за удобство на тази линия може да се съди само от потребители. Представени следните модели:

Модел Характеристики Цена
Hapica Minus iON
 • Твърдост на четина средно
 • Работи с батерия тип АА
 • Електрическа – прави до 7000 колебание за 60сек
 • Монтира се променят
1400 лева
Hapica Minus iON Case
 • Основната разлика с компактни размери и наличието на кейса. В противен случай, той е подобен на предишния модел с техните функции
1200 рубли
Hapica Ultra-fine
 • Отделен при лечение и профилактика на заболяване на венците и пародонтит;
 • Разположени по такъв начин, че притежава дълбоко почистване дори и в кухините на пародонта
1300 рубли
Hapica interbrush
 • Прилага се при наличието на ортодонтски конструкции в устната кухина
 • Ефективно почиства и дезинфекцира зъбни протези, коронки и така нататък
1470
Hapica Kids/Hello Kitty
 • Има различни цветове
 • Удобен за держания малка страна
 • В комплект вървят различни стикери с животни
1440 лева
Hapica Baby
 • Най-меки и нежни четината за по-удобно почистване на зъбите
 • Липсата на нараняване на меките тъкани на устната кухина
1440 лева

Кои са най-добрите?

Както показа практиката, по-добра ионную четка всеки трябва да събере себе си. Един познат се прилагат вътрешни версия, други дават предимство на чужд производителя. Ако се сравняват като цяло, по параметри, по-голямата част от представените модели на действие е същото, но е с различна мощност на експозицията. Най-силни се считат за Soladey. Модели при тях почти няма, а защото за разнообразие не може да се говори.

Като продължавате да използвате сайта, приемате използването на "cookie". повече информация

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

MAXCACHE: 0.41MB/0.00124 sec