Изплакнете зъбите и венците при възпаление — най-ефективните средства

Изплакнете зъбите и венците при възпаление на

Венците е една от най-уязвимите на меките тъкани на човешкото тяло, редовно подвергающаяся сътрудничество с патогенните микроорганизми и травмирующими фактори. При лоша хигиена на устната кухина, недостатъчно постъпване на полезни и хранителни вещества, тютюневата и алкохолната зависимост на венците може воспаляться и кърви. Всеки възпалителен процес увеличава вероятността от вторична инфекция и растеж на бактериална флора, така че лечение на патология трябва да бъде веднага след появата на първите признаци.

Един от най-бързите и ефективни начини да се справят с възпаление са изплакване. Ден за тях могат да се използват удобни инструменти, като например сол и сода за хляб, или готови аптечные лекарства с антисептично и антимикробно действие. Добър лечебен ефект имат изплакване с билки, но за постигане на необходимия резултат пациентът трябва да знае, как да ги използва правилно, и бъдете сигурни, че той няма алергия към определено растителни суровини.

Какво може да се купи в аптеките?

Медикаментозные средства има няколко предимства пред рецепти, приготвени в домашни условия. Те помагат бързо да се постигне терапевтичен резултат, се съхраняват в подходящи температурни условия и съдържа точната концентрация на активни вещества, за да могат да се справят с възпаление в кратки срокове и не вредят на здравето. Недостатък може да бъде наличието на противопоказания и странични ефекти. Някои от аптеки антисептици и противовъзпалителни разтвори не трябва да се прилага на деца и бременни жени – този факт също трябва да се вземат предвид при избора на начина на лечение.

«Гексорал» хоросан

Разтвор за локално приложение «Гексорал» – цялостен продукт, който може да се използва при възпаление на венците, а също влизат в състава на комплексната терапия на инфекциозни лезии на лигавицата на устната кухина (глоссит, стоматити и др). Разтворът е червен цвят и ментов аромат и е подходящ за употреба при деца под три години. Активно вещество «Гексорала» — гексэтидин – има противомикробной и антимикотической активност, осигурява дезинфекция на устната кухина и палта мазен, като ги предпазва от допълнително нараняване и повреда.

Средство също проявява изразени и анестетични свойства, така че да може да се прилага при възпаления, свързани с образуването на язва и эрозийных дефекти. Използвате разтвор трябва 2 пъти на ден след сутрешното миене на зъбите и след вечерното почистване на устната кухина. Еднократната доза на разтвора е 15 мл. Разрежда с вода средство не трябва. Лечението трябва да продължи до пълното изчезване на симптомите.

Важно! Разтвор «Гексорал» може да се прилага по време на бременност, но преди да започнете да използвате по-добре да се консултирате с вашия лекар. Лекарството не трябва поглъщане, така че ако детето все още не умее да изплакнат устата си, обработката трябва да се извършва от родителите. За тази цел е необходимо обилно навлажнете памучен тампон с разтвор и обработка на всички възпалени участъци на лигавицата.

Цена: 220-280 рубли.

READ  Альвеолит дупки: възможни причини и най-добрите начини за лечение на

Аналози: «Стоматидин».

«Гексикон» хоросан

«Гексикон» — това е антисептик на основа хлорхексидин, който се предлага под формата на вагинални хапчета и на свещички, а също и разтвор за локално приложение. Хоросан широко се използва в гинекологията и урологията за орошений, апликации, компреси и лапи. В стоматологията средство се използва като изплакнете при гингивит, стоматит и други възпалителни заболявания.

Еднократната дозировка на лекарството е 5-10 мл. Прилага «Гексикон» трябва да се 3-4 пъти на ден в продължение на 5-7 дни. Използването в течение на дълго време (по-дълго седмици) не се препоръчва поради високия риск от развитие на дисбактериоза.

Цена: 44 рублата.

Аналози: «Хлорхексидин».

Хомеопатичните лекарства

Препарати на основата на растителни суровини не позволяват да се постигне бърз ефект, тъй като имат кумулативен механизъм на действие, но те също са в състояние да се справи с възпаление на няколко дни. В някои случаи, приемът на хомеопатични средства трябва да продължи до 2-3 седмици, но значителни подобрения при спазване на инструкциите се появяват вече в продължение на 3-5 ден от лечението. Един от най-важните свойства на лекарства от тази група се счита за максимална сигурност, така че да ги използвате можете дори в детска възраст, от момента, когато детето може да изплакнете устата си.

Ефективни билкови лекарства, които могат да се използват при възпаление на венците, както и техните цени са посочени в таблицата по-долу.

Името на лекарства Изображение Средната стойност на

«Ротокан»

30-70 лева

«Стоматофит»

160-280 рубли

«Хлорофиллипт»

320 рубли

«ЖеКаТон»

50-110 рубли

«Ротокан-Вилар»

40-90 рубли

Съвет! За лечение на възпалителни процеси при децата може да се използва на растителния препарат на базата на тръстика, жълт кантарион, градински чай и други билкови лекарства – «Стоматофит Фреш детски». Средство има вкус и аромат на дъвка и много харесва на децата, така че сложността на лечение обикновено не се поставя. Използвайте разтвора за изплакване трябва да се 3-4 пъти на ден. Еднократна доза – 5 мл (отмерять специална капачка, идващо в комплект).

Видео — Какво да правите, ако ви боли венците

Домашни и народни рецепти

Пригответе разтвор, за да противовъзпалителни изплакване е възможно и в домашни условия. За тази цел обикновено се използват билки и растения с лечебни свойства. За постигане на необходимия ефект е необходимо да се приготвят отвари и настойки и да ги използват редовно в рамките на препоръчаното време.

READ  Използването на циркониевых на коронки на зъбите на протезиране

Ментов инфузия

Мента в народната медицина се счита за лекарство от 200 заболявания. Тя съдържа голямо количество ароматни и етерични масла, които имат антибактериални и дезинфекциращи свойства. Мента може да се използва за лечение на всички възпалителни процеси в устната кухина, а също и заболявания на пародонта – сложни тъкани, блокиране на зъб в костната альвеоле.

За да приготвите настойка от мента, е необходимо:

  • 50 г прясна мента смила и каша с лъжица, за да оставя даде сок (ако използвате сушени мента, този елемент трябва да пропуснете);
  • изсипете листата 300 мл вряла вода и се покрива с капак;
  • да се влеят в продължение на два часа.

Изплакнете устата по инфузия трябва да се 3-4 пъти на ден в интервалите между хранене. Признаци на възпаление (зачервяване, подуване) се провеждат в рамките на 2-3 дни терапия, но и за подобряване на функционалното състояние на венците е най-добре да продължи изплакването до 10-15 дни.

Съвет! Подобни свойства притежава мелиса – лечебно растение, притежава силно изразен аромат на мента и лимон. Може да използвате пресни или сушени – пропорциите и начина на приготвяне остават същите.

Отвара от люспи от лук

Лук люспи – уникално лечебно средство, което има у дома почти всяка дама. Отвара от лук, кора е отличен антисептик: той помага бързо да се справят дори със силно възпаление, укрепва зъбния емайл поради голямо съдържание на минерални соли и унищожава бактериите, осигуряване на профилактика на зъбния кариес и други инфекциозни заболявания. За приготвяне на циркадните количеството отвара трябва да се люспи с 3-4 крушки.

Готви средство, както следва:

  • люспите изплакнете под течаща вода, сложете ги в купа и залейте с гореща вода за 1-2 минута;
  • за да се сдобият с размокшую люспите и да се прехвърлят в плитка тенджера;
  • добавете 500 мл вряща вода и варете на слаб огън за 20 минути;
  • охлажда се и премахване на люспите.

В готовия бульон може да се добави малко сол – тази рецепта е особено ефективен при възпалителни процеси, придружени от появата на възпаления и гнойников. Сол отлично привлича гной, осигурява протичане на течност, премахва подпухналостта и нормализира движението на течности в меките тъкани.

Изплакнете устата с отвара трябва да се 3-4 пъти на ден. Последно изплакване на кожата трябва да се извърши след вечерната почистване на зъбите. Курсът на лечение – 10 дни.

Съвет! Отвара от лук, кора не е много приятен вкус, така че много деца отказват да се лекуват с неговото прилагане. За да направите вкуса по-привлекателни за пациентите в детска възраст, вместо сол, може да добавите в бульон, половин лъжичка мед.

Сок от цвекло

Сок от прясно цвекло – народното противовъзпалително средство, което бързо успява да се справи с възпалителни процеси неинфекционного произход. Сок от цвекло съдържа много калций, фосфор и желязо – минерали, от които се състои на зъбната емайл и които са необходими за здравословното функциониране на венците. Целулоза и сок от цвекло се съдържат много аскорбинова киселина, необходима за здравето на кръвоносните съдове и капиляри и премахване на кървене.

READ  Експлоатационен живот на имплантите зъби и корони и как да го удължи

За едно изплакване е необходимо изстискайте сока от половин пречистена цвекло средни размери. Разрежда сока с вода не е необходимо. След процедурата трябва да изплакнете устата си с преварена вода. Повтарям изплакване трябва да 4-6 пъти на ден в продължение на седем дни. Това време обикновено е напълно достатъчно, за да се справи с проблема.

Инфузия дафинов лист

Това средство е особено ефективно се справя с възпаления на повърхността на езика и венците, предизвикани от размножаване на патогенни бактерии. Дафинов лист съдържа много бактерицидни, противомикробных и дезинфекция на веществата и може да замени аптечные антисептици на базата на синтетични и полусинтетических елементи.

За приготвяне на инфузията, трябва да:

  • 3-4 листа се изплаква с вода и се налива чаша вряща вода;
  • добавете 1-2 зърна бахар в черно;
  • покрийте с капак и да се влеят в продължение на един час.

Инфузията трябва да бъде разделена на две приложения. Цялата процедура трябва да се извършва 3-4 пъти на ден. Хода на лечението – 7-10 дни.

Видео — Как се лекува възпаление на венците народни методи

Ако нито един от изброените начини не ви помага да се справите с патология, и на възпалението да стане по-силен, трябва да се обърнат към лекар. Ако възпалението е засегнала тъканите на периодонта, около зъбния корен, на пациента се наложи специализирана помощ, която да може само лекар в условията на зъболекарски кабинет. При липса на ефект в рамките на 2-3 ден терапия или при възникване на нежелани реакции се препоръчва да се консултирате с лекар и да коригира схема на лечение.

Като продължавате да използвате сайта, приемате използването на "cookie". повече информация

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

MAXCACHE: 0.41MB/0.00080 sec