Как да изберем детска електрическа четка за зъби: най-добрите модели в зависимост от възрастта

Много хора са успели да оценят всички предимства на електрическата четка за зъби. Повечето от тях твърдят, че процедурите за спазване на хигиена на устната кухина са станали много по-удобно и не изискват специални усилия от човека.

Достатъчно е просто да включите аксесоар и на работната повърхност на четката започва да се ангажират rotationally — поступательные движение, благодарение на което бързо се отстранява плаката. Електрически модели са станали достойни алтернатива за механично почистване на зъбите, като същевременно осигуряват надеждна профилактика на образуването на зъбни отлагания.

Детски зъби се нуждаят от особенном грижи. Хапят само започва да се оформя, млечни зъби се сменят на американските индианци. Затова е много важно да привикне детето към ежедневното спазване на хигиена на устната кухина. На младите родители, като няма кой друг, знаем колко трудно е да накараш дете да си миете зъбите. Децата смятат, че това е скучен процес. Но за да се справят с такава задача може да помогне на красивата и

интересна детска електрическа четка за зъби.

В основата на всички модели за деца са изпълнени в ярки бои с нестандартен дизайн, която предизвиква интерес у младото поколение, и те все по-често започват да поиска от майка ми да отида да почистя зъбите.

С помощта на такава четка може лесно да привикне детето да се грижи за състоянието на устната кухина, се превръща по-рано скучен процес в забавна игра.

Когато можете да си купите электрощетку на детето?

Още преди появата на първите зъби на бебето вече трябва да свикне с хигиената на устната кухина. На първо място за тази цел се използват специални меки тела, чрез които се грижат за нежни венците. С появата на първите зъби, те веднага се нуждаят от високо качество на грижите, особено при детска любов към сладки изкушения.

Важен момент е обучението на детето правилната техника на почистване. Докато дете само ще се учат на него доста да се ползват с обикновена четка. Още повече, че млечните зъби имат много тънка и чуплива повърхност.

Преди три години за електрическа четка за бебе е желателно да се даде в редки случаи, в противен случай той ще свикне с това, че почистване минава от само себе си. Въпреки факта, че детски електрически четки се решават да използват в съвсем ранна възраст, родителите трябва да контролират този процес.

Асоциация на зъболекарите не препоръчват използването на електрическо устройство, докато детето не достигне до шестгодишна възраст. От този момент можете да отидете на редовното прилагане на точно электрощетки. В това време на млечните зъби започват да се промени на местно, така че силно увреждане на повърхността на емайла нанесено не ще.

READ  Вярно про тиранти — кога да залагате, че има, дали може да се пуши и други остри въпроси

Вече е с 12-годишна възраст детето може да се закупи модел за възрастни. В тази възраст зъбите вече окончателно оформени.

Електрическа четка – добър избор!

Такъв аксесоар може да се нарича право незаменим уред, както за възрастни така и за деца. С помощта на электрощетки децата сами да се проточи до баня, за да почистите зъбите.

Електрически четки за зъби за бебета повече прилича на играчка, поради което този продукт ще даде на процеса на паста за почистване на увлекательности, заманчивости, интерес.

Това изобщо не е страшно, че бебето на първо време, ще възприемат този аксесоар, като повод да си играе, защото в бъдеще тя лесно приучится самостоятелно почистване на зъбите. Електрическо устройство за деца е различна лекота и простота на употреба. В хода на проектировки се отчитат нуждите и възможностите на малките потребители.

Качествено устройство — какво е то?

Производителите прибягват до различни трикове, чрез създаване на уникален дизайн за тези аксесоари, давайки им ярки цветове, допълват ги с всевъзможни функции. Но не винаги най-колоритен означава най-високо качество.

Затова изборът трябва да остане за родителите, които ще дойдат от важните критерии, по които има качествено устройство:

 • съответствие възраст;
 • предпочитание добре да се даде изделия с изкуствен косъм;

 • особено важно е да се обърне внимание твърдост четина, информация за което е указано на опаковката;
 • по височина на космите не трябва да надвишава 11 мм;
 • форма на главата трябва да бъде малък размер и кръгли;
 • дизайнът трябва да бъдат леки и удобни;
 • до три години писалка устройство трябва да бъде по-дълги и по-голямата част, за родителите е удобно, за да помага на бебето;
 • след три години на дръжката трябва да бъде по-къса и широка, за бебе, което е удобно, за да я пазят;
 • удобни и полезни допълнение ще наличие на таймер за паста за почистване.

Най-добрите модели за най-малките

По мнението на родителите, най-добрите електро четки за най-малките са следните модели:

 1. President (0-4 години). Одноуровневая четина, водоустойчив дръжка за носене, капачка в комплекта.

 2. Colgate (с 2 години). Трайно космите с изключителна мекота, да се насладите на която е позволено повече от три месеца.
 3. Curaprox 4260 (0-4 години). Ультратонкая, мека четина. На дръжката има издънка. Предлага се продукт в три различни расцветках.
 4. Oral-b Stages 1 (на 4 месеца — 2 години). Продуктът притежава удобна дръжка, която удобно се запази дори и за възрастни. Ультрамягкая четина с избраната синя зона, за определяне на необходимото количество паста.

Модели за деца 3 – 12 години

ТОП 5 на най-популярните модели за тази възраст:

 1. Детска електрическа четка за зъби Oral-B Stages Advance Power 900TX се допускат до употреба от 5 години. Изделието е изпълнено в светли цветове с участието на любимите герои. В устройството е добавен музикален таймер, който в продължение на две минути губи различни детски мелодии. Четка изпълнява 5600 движения в минута. Четина — показател, който обесцвечивается при нужда от смяна на дюза. Устройството е с една дюза (Stages Power). Работа на батерия.
 2. Oral-B Kids’ Power Мики D10 – с 3 години. Дръжката е направена във формата на Мики Маус. Има музикален таймер, изгубена 16 мелодии. На минута се извършва 9600 движения. Дръжката е направена от ергономични каучук материал. Работна малка корона. Четина обесцвечивается, като дава на родителите да знаят, че е време за смяна.
 3. Oral-B Stages Disney Power Toothbrush – 5-7 години. Устройството е снабдено с вграден двухминутным таймер, след което се издава сигнал. На минута се извършва 9600 движения. Веничковая сета с удължен на предната редица. Това е сигнал за необходимостта от промяна на приставка, която един пакет.
 4. Colgate кукли Барби или Спайдърмен – с 3 години. Има мека четка. Осигурява вибриращи движения, внимателно четка за почистване повърхност. Изпратено от изделия в два варианта, за момче и за момиче.
 5. Philips HX 6311/02 For Kids – 4 години. Има звуков таймер. В минута, е извършено на 31 хиляда выметающих движения. В устройството има уникална функция «Kid-таймер», която е отговорна за постепенно се увеличава времето на миене, докато се стигне до две минути. В комплекта са включени две дюзи за 4 и 7 години, сменяеми панели.
READ  Зъбните импланти Семадос — избор, продиктованный качество и времето

Модели за тийнейджъри 12 – 18 години

В тази възраст тийнейджърите вече може да се закупи пълноценен електрическа четка за възрастни. Най-популярните модели:

 1. Oral-B Vitality 3D White Luxe. Процедурата за почистване изисква малко количество паста за зъби. Устройството е снабдено със специална избелваща глава, която все още и се полира повърхността на зъбния. Звуков таймер за две минути. На минута се извършва 7600 движения. В комплект една наставка.
 2. Oral-B Professional Care 500. Моделът е оборудван с екран на зареждане, което е достатъчно за 30 минути. Четина износостойкая. Звуков таймер. Устройството прави 7600 движения за минута В комплекта е включена една наставка.
 3. Philips Sonicare Healthy White – звукова модел. Вибриращ чистящая корона, висока скорост на въртене движения, таймер за време на почистване. Специални четина са в състояние да почистите дори и в трудно достъпни места. След две седмици редовна употреба се празнува избелване на зъбния емайл.
 4. AQUAJET LD-A7. Модел представлява иригатор, в комплект който включва воден резервоар, се монтира на различни

  предназначението. Налягане на водата с висока мощност ефективно разрушава зъбната плака. Всички дюзи са изпълнени в различни цветове, което позволява да се ползват едно устройство за всички членове на семейството.

 5. Philips HX3110/00 часа. Модел принадлежи към групата на професионалните устройства. В нея са публикувани голям брой полезни функции. На минута се извършва 15 хиляди движения. За сметка на вградения таймер лесно контролирате времето за почистване. В комплекта е включена удобна поставка за последващо съхранение. Основната разлика е дълготраен процес.

От опита на потребителите

Електрически четки за зъби се радват на все по-голяма популярност сред децата, че се потвърждават от многобройните отзиви на техните родители.

Придобити дъщеря электрощетку Oral-B. въпреки че Тя е голямо момиче, но да си миете зъбите упорито не искаше. Но сега с това, няма проблеми, още повече, че всичко се прави за нея. Нека и по този начин, но сега ние следим за състоянието на зъбите. Стилен дизайн особено е одобрен от дъщеря си.

Марина, 28

На празник подари на сина си четка Филипс. Той е само на три години и исках по-рано да започне да го свиквам на толкова важна процедура. На дръжката е изобразен човекът паяк, така че сега сме две минути четка за зъби и още тридесет сме играем около мивки.

Николай, 35

Дъщеря на пет години. Реших да опитам електрическа четка за зъби. Дълго мислех и се спря на фирма Колгейт. Модел евтина, но отлично се справя с прочистване. Вярно, на картина, която приклеенна на дръжката не е стабилен и половина седмици. Но това е единственият недостатък.

Май, 25

Често задавани въпроси

Отговаряме на най-популярните въпроси относно сабжа.

Как трябва да изглежда устройството? Тук е по-добре да дойде от интерес на детето. Ако на бебето, тя няма да се хареса, едва ли той ще иска до него се докосне.

Какво количество от оборота? За детското устройство, тази опция не е от особено значение.

Производител играе роля при избора? Да, не си струва да се игнорира известни марки. Те с години спечели доверието на тяхното качество и надеждност.

Често сменят дюзи? Колкото и обикновена четка и дюза в електрически устройството трябва да се промени на всеки три месеца.

Как правилно да съхранявате? Да се съхранява най-добре в изправено положение, специален рамките на защитен калъф.

Електрическа четка за зъби за почистване на зъбите на децата ни има няколко предимства и редица недостатъци. Така че зъболекарите не препоръчват използването на тези продукти за ежедневна грижа. По-добре е да се редуват ги с обикновените четки, поне веднъж на два дни.

Като продължавате да използвате сайта, приемате използването на "cookie". повече информация

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

MAXCACHE: 0.41MB/0.00101 sec