Как да изберете течност за иригатор — на какво да се обърне внимание при покупката?

Четки за зъби и конци (флоссы) не са в състояние напълно изчистване на устната кухина. А за грижа за ортодонтическими конструкции, те често изобщо не са подходящи.

В такава ситуация ще помогне на иригатор — уред, предназначен за почистване на устната кухина и на повърхността на зъбите. Същността на работа на иригатор е да се използва струя течност под силен натиск, който и почиства устната кухина и зъбите редица от бактерии. Той ефективно почиства зъбите дизайн и премахва плаката от зъбите, включително и на стария.

За постигане на по-добър резултат, вместо вода може да се възползват от специална течност за иригатор. Можете да ги купите в магазин или да се направи в домашни условия.

Благодарение на състава на разтвора може да бъде не само качествено провеждане на почистване на устната кухина, но и да даде процедурата лечебен ефект, например, антисептичен и ранозаживляющий.

Широк спектър на терапевтично въздействие

Правилно подбран разтвор за иригатор ще помогне за предотвратяване на много заболявания, които са свързани с разрушителното влияние на бактерии депозирани на зъбите и венците.

Най-често зъбният болестта е кариес. За да се предотврати развитието му избор на разтвора трябва да се изпълнят

съвместно с лекар. Самостоятелно взема течност за иригатор, няма да е лесно, тъй като има концентрати за избелване на емайла, освежаване на дъх и лечение на стоматологични заболявания.

Всеки от разтворите, предназначени за определени цели, така че по-добре да се консултира със специалист.

Ако няма някаква патология в устната кухина, това може да ограничи избор на универсален профилактични разтвор. Той е предназначен за лесно изплакване на устната кухина и е подходящ като основна течност за иригатор.

Специални ирригаторные разтвори за изплакване са станали толкова популярни, благодарение на увеличената оказываемому ефекта:

 1. Антисептично. В решения за ирригаторов се предлагат специални компоненти, благодарение на които се намалява степента на възпаление, и се унищожават болестотворни микроорганизми. Гласува ефект остава в продължение на 2-3 часа или преди първия прием на храна, след което може да се възползвам още веднъж уред.
 2. Лечебно. Концентрати, предназначени за иригатор, активират процеса на една реминерализираща, предотвратяват образуването на кариес и защитава венците. Постига лечебен ефект предимно благодарение на фтору и калций, които влизат в състава на повечето течности.
 3. Профилактично средство. Специални течности за изплакване на устата, способни подобряване на храненето на венците, благодарение на което се стимулират обменните процеси във вътрешността на меките тъкани. Те стават по-устойчиви на бактерии и по-рядко са изложени на развитието на различни заболявания.
READ  Зъбните импланти roott: характеристики, предимства и вида на имплантите root

Видове разтвори

Вместо разтвор с лечебни и превантивни свойства може да се използва обикновена вода. Тя не по-малко ефективно премахва плаката, но не оказва антисептического и освежителен ефект.

Общо съществуват три основни вида течност за ирригаторов на устната кухина:

 • професионални решения;
 • домакинството на течности;
 • концентрати за домашно готвене.

Професионални сортове разтвори се прилагат от стоматолозите в болнични условия. Обикновено те се използват преди и след операцията, както и за лечение на определени зъбни заболявания.

Понякога професионални концентрати за ирригаторов съчетават с физиотерапевтическими процедури. Състои такива средства от компоненти (мирамистина, калиев цитрат и т.н.) с антисептично, противовъзпалително и улучшающим trophism (храна) въздействие.

Домакинството на течности, както подсказва и името, се прилагат в ежедневието. Те са произведени от реномирани фирми, които се специализират в средствата за хигиена. Продават се такива разтвори се в аптеките и магазините за битова химия. Те са разделени в състава на тези видове:

 • разтвори на базата на флуор укрепване на повърхността на зъбите;
 • средства, намалява кървенето на венците, се прилагат при лечение на пародонтит;
 • при повишена чувствителност на зъбите се използват концентрати с противоалергични състав;
 • за да се премахне неприятната миризма се прилагат разтвори на базата на дезодорирующих вещества.

Средства за домашно приготвяне притежават не по професионален състав, като първите 2 категории, но също така ефективно помагат за намаляване на възпалението и да се борят с разцвет.

Пригответе разтвор може, с акцент върху тези рецепти:

 • 0,5 ч. л. сода за хляб и сол (за предпочитане морска) изсипва се в чаша с вода (250 мл) и добавете 1-2 капки йод.
 • 1 супена лъжица. л. водороден прекис добави в 100 мл вода.
READ  Паста за зъби за премахване на зъбен камък, - как да изберем?

И В двата случая готови разтвори добре се разбърква преди употреба. Ако е необходимо да получи по-голямо количество средства трябва да се съсредоточи върху определени съотношения, например, не добавя 1 супена лъжица. л. водороден, а 2 в 200 мл вода.

Най-добрите течности

Домакински разтвори могат да се срещнат почти всеки магазин. Те са представени голям асортимент от. Най-добрият ефект имат следните устни за иригатор:

 1. Ирикс е една от най-търсените сортове концентрат за ирригаторов. В състава му влиза ментол, така че

  дишането остава свеж дълго време. Постоянното прилагане на Ирикса ще попречи на образуването на кариес и да спре кървенето на венците. Важен плюс на разтвора е липсата на пяна по време на процедурата за напояване.

 2. Донфил се извършва като за превантивни цели, така и за медицината като средство за редовна употреба. Създаден балсамът на естествена основа. Сред основните компоненти могат да се разграничат маточина, мента, лайка, жълт кантарион, ехинацея и невен. Основното предимство на концентрат е липсата в състава на алкохол, благодарение на което може да се използва дори на децата.
 3. Альбадент се отнася до средствата, с универсално въздействие. Използва се за профилактика и като средство за редовна употреба. Концентрат Альбадент позволява премахване на възпалението, да се намали чувствителността на зъбите, да се спре кървене на венците, за укрепване на емайла и освежаване на дъха.
 4. Течността Асепта се използва предимно за ирригаторов, притежаващ широк спектър от функции. В състава му влизат компоненти, които позволяват качествено премахване на отложившийся плака и премахване на възпалението. Аспету често се купуват като средство за борба с зубными камъни. В ранните стадии На развитието им средство помага най-ефективно.
 5. Проф. Персин е създаден на базата на лечебни билки и не съдържа флуор. Да го прилага, може да бъде ежедневно като профилактика на възпаление на венците и кариес. При наличие на огнища на възпаление средство за бързо ги елиминира и ускорява процеса на регенерация.

Начин на приложение

При използване на течности по предназначение, те просто се развеждат според приложеното ръководство и наля в иригатор.

Повечето видове разтвори, предназначени за ирригаторов, може да се използва и без уреда като средство за изплакване на устната кухина. Единственият момент, в който трябва да се обърне внимание преди да се приложат – това е спазването на инструкциите. Разтвори предимно са създадени във формата на концентрати, така че често се изисква ги разрежда с вода.

Преди използването на разтвори трябва да се обърне внимание на такива нюанси:

 • всъщност всички концентрати трябва да се разрежда с вода 1:10;
 • провеждане на процедурата е възможно всеки ден;
 • разтворът може да се прилага за изплакване на устата, без иригатор, продължителността на процедурите е 1 минута;
 • размножават концентрат трябва да бъде в същото съотношение, че и при заливании в иригатор.

Ценова политика

Цената на разтвори варира от 200 до 500 рубли. За пример може да доведе цените на известни марки:

 • Донфил 350 мл — 200-250 оценяване на кандидатите;
 • Професор Персин 500 мл – 450 евро.;
 • Ирикс 300 мл – 450-500 оценяване на кандидатите;
 • Асепта 250 мл – 400-450 оценяване на кандидатите;
 • Альбадент 400 мл – 250 ..

Зарежда иригатор може да се обикновена вода, но значително по-добър ефект ще има, ако се добави в резервоара специален разтвор. Благодарение на неговите последици успее, не само премахване на зъбната плака, но и освежаване на дъха, премахване на възпалението и да се ускори процеса на регенерация на тъканите.

Купи концентрат може да бъде в аптека или магазин за битова химия. При желание той да се приготвя в домашни условия от компоненти, които има на всяка кухня.

MAXCACHE: 0.4MB/0.00093 sec