Как да се засили зъби, емайл и венците: народни и професионални продукти

Благодарение на здрав емайл на зъбите могат да се втрие до състояние на паста мека или достатъчно гъста храна, или дори да се раздели орех – при опасност за живота човек може перегрызть зъбите дори и кабел в дебелото оловна оплетке. А още той отдавна се наблюдава, че при удара за зъби тупится сабя.

Всичко това говори за висока якост и износоустойчивост на зъбния емайл е най-твърдата тъкан на организма, за здравина, сравнима със стоманата.

Но дори и при такава твърдините има врагове. И, въпреки че те не са толкова бързи и ясен, като булат капитане, те успяват да осъществят нещо почти немислимо – пълното унищожаване на зъба до самото му основаване, до венците.

Капка камък

Микробите имат възможността години (десетки години) премествам в устната кухина, производство на картите на зъбите, без използването на динамит и ключове скелет. На принципа «капка камък».

Само в ролята на камък тук действат на зъбите, в ролята на същия точащей ги течности, киселини, които се съдържат не само в кисела храна, но и във всяка храната като цяло.

След няколко същия часа след прием на храна капан между зъбите си от остатъците на храната, започват да произвеждат други киселина – гнил. Те не са по-вредни от киселина храната, освен това влияят на мястото на по-слабите и уязвимите.

С течение на времето оголяются на шийката на зъбите, където, за разлика от коронковой част на зъба, дебелина эмалевого слой е значително по-малко.

Както обикновено се случва

Въпреки че киселина в състава си и различни, действат на зъбите, те са винаги едни и същи: встъпва в химична реакция с вещества, емайл, те унищожават я. Се случва всичко не е бързо.

Първо на повърхността на зъба се появява петно потускневшей на емайла (наречено кариес на етапа на петна). Постепенно дъното на петна пада

(потъва) под нивото на повърхността на зъба и образува малка вдлъбнатина-яма. Колкото по-дълбоко и по-широко става, толкова с все по-големи затруднения се отстранява класират в нея храна, излагане на същия киселини на зъб при това става точки и узконаправленным.

И ето вече малка яма се превръща в по-дълбоко «една куха». Това означава, че на емайла киселини проедена на цялата дебелина на един слой. Под емайла се намира дентина – слой тъкан е много по-мека и разпадащата се в пъти по-бързо, отколкото на емайла.

И диаметърът на бързо разширяващата кухина в него много пъти повече «вход» дупка в емайла.

Тъй като разрушаването на емайла дълго време протича безболезнено и отнема месеци и години, а след това и на зъболекар най-често пациентът не бързам. Свършва процес или загуба на зъб или дълъг и по-взискателни му лечение.

Укрепване – това означава да спрете да унищожи

Въпреки факта, че киселина действат в устата си, денонощно и в продължение на целия живот на човека, време не е задължително да работи само за тях. Върху здравето на зъбите то може да работи също. Защото емайл – това не е просто надетый на зъб здраво калъф-риза.

READ  Капрамин — гемостатическая течност за спиране на капилярни кръвоизливи

Тъй като вашите зъби не е нищо друго освен видоизменившаяся в процеса на еволюция на кожата, структурата им и подобно на структурата на кожата. Зъб – с много слоеве, състоящи се от плоски клетки, покровная плат, защищающая венците.

Емайл подобна на епидермиса – най-горния слой на кожата, подвергающийся слущиванию и замяна в процеса на износване. Така че, както и епидермиса на кожата, емайл е консуматив организма.

Емайл – не е мъртъв минерал, подвергающийся трайно абразия. Емайл – жива тъкан, клетките му се поддават и на опазването и спасяването, а самата кърпа – укрепване.

И първият отговор на въпроса: как укрепване на емайла на зъбите? – звучи така: спрете да я унищожи!

Вместо да поев, продължи да се поддържа в устата си вкус от погълната, с лека тъга помня съеденное, трябва незабавно да доведе в добра ред и на устата и зъбите.

За това трябва не само почистване на пространствата между зъбите, но и да се разхождате по техните повърхности с четка за зъби, ако за пълната им чистотата на тази процедура се изисква.

Не прави това толкова дълго и задълбочено, преди да си легнете, си струва все пак да проведе чистка достатъчно съвестно и методично.

Няма да навреди ли на емайла такова почистване? Много по-вредни за нея тънък налеп от хранителни киселини и делящи се в тях бактерии. А влиянието на мека четка за зъби емайл е готова да прости, защото кърпа това е достатъчно здрава.

Какво трябва да има за крепост на зъбите и емайла

Тъй като състоянието на зъбите до голяма степен независимо от състоянието на венците, не по-малко важни са и мерки за укрепване на здравето на тези структури на челюстта, с които зъби представляват работещ в един алгоритъм комплекс.

Венците са слаби, кървене, в които зъбите започват видимо да се люлее, и неминуемо го обзема неестественную на мобилността, са показател за това, че кръвообращението в тях е недостатъчна. Съответно, става недостатъчен и кръвоснабдяването на зъбни тъкани (и емайл, в това число).

Злоупотребата с готова храна: варени, пържени, печени, достатъчно меки и не изисква големи усилия за тяхното дъвчене, води до това, че кръвообращението в челюстях и венците, не е достатъчно интензивен, е в застой.

А ето кои храни са полезни за здравето на венците емайл и зъбите като цяло:

  • суровата храна (зеленчуци, плодове, кореноплодни зеленчуци: моркови, ряпа, зеле, ябълки);
  • пълномаслено месо (не рециклирана до състояние на месо) месо;
  • продукти, които съдържат пълнозърнести храни, ядки и семена.

Яденето на такива храни води до постигане на естествен масаж на ефекта от дъвчене на храната, както за зъбите, така и за венците, както и за укрепване на тъканите вследствие на усилване на кръвообращението в тях.

За благоприятно резултат води яденето, отглеждани в градината, зеленчуци и подправки: лук, чесън, горчица, репички, хрян.

READ  Дисекцията под металокерамични корони: технология подробно

Не само дубящее, но и дезинфекциращо действие е потвърдено в продължение на векове приложение в народната медицина, защото инфекция в устата също допринася за повишаване на киселинността му среда.

Яденето на диворастящи билки и други лечебни суровини с действието на дубящим и стягане (уплотняющим) на венците, намаляващо ги кървене и атрофия, също така е жизнено необходима лечебна и превантивна мярка.

За някои изключителни продукти

Шампион вреда за зъби е определено, захар – вещество, което благоприятства създаването на кисела среда в устната кухина и основа на живота на бактериите, разрыхляющих венците. Затова употребата му трябва да бъдат сведени до необходимия минимум.

За укрепване на зъбите в домашни условия могат да се от ядене на следните продукти:

  1. Предотвратяване на наднорменото съдържание на киселина в устата си, позволява консумирането на няколко парчета сирене твърди сортове, които

    препоръчва се завършване на трапезата вместо традиционния десерт. Освен това сиренето е богат на фосфор и калций, необходими за зъбния емайл.

  2. Ефективно почистване на повърхността на зъбите от микробно-киселинен плака позволяват да се добавя в храната-семена от сусам и дъвченето стръка целина (които може с успех да се замени сурови моркови).

Как да си помогнете сами

Сред другите дейности, провеждани за почистване на зъби от микробно-киселинен плака, може да се счита за оправдано използването и на такива средства за хигиена на устната кухина като не съдържаща захар, дъвченето на дъвка с нейтрализаторами киселини (е съвършено дъвка, съдържащ карамфилово масло или масло от чаено дърво).

Ефективно да замени дъвка за ежедневно приложение може малко парче пчелен лепило-прополис.

Или можете да си приготвите сами chewy balls, приготвени от растопленных на «водна баня» 100 г восък и 50 г пчелен мед с добавка на 3 капки етерично ментово масло и 10 капки лимонов сок.

А като промивки на нощ може да се използва морска сол, 1 чаена лъжичка. която разведен 1 супена топла вода.

Не забравяйте да изплакнете устната кухина

Не по-малко важно за укрепване на емайла на зъбите е да се знае отговора на въпрос, отколкото да изплакнете устата, обелени след хранене.

Ако не се условията го позволяват, можете да направите това, употребив чиста вода. Но най-добре е да изплакнат устата си по някакъв слабощелочным разтвор: содовым, билков събирането или зубным еликсир.

Съдържащи се в такива такси вещества притежават действията на дезинфектант, дубящим, усиливающим кръвообращението на венците и улучшающим хранене на тъканите на зъбите.

Зъбните еликсири, освен по-горе действия съдържат също така и уникален микроэлементный състав, пряко влияещ върху състоянието на эмалевых клетки и тяхното здраве.

Други средства за хигиена

Освен зъбни еликсири и средства за изплакване на зъбите, медицински изделия предлага укрепване на зъбите и емайла реминерализующим гел R. O. C. S. Medical Минерали.

Средство служи като доставчик на съединения на магнезий и карбонат (както и на фосфор, без които усвояването на калций трудно) в най-био-налични форма.

Който е в основата на състава ксилитол, потиска размножаването на бактерии в устната кухина, помага за по-ефективна една реминерализираща на зъбния емайл.

Споразумение не съдържа в състава на флуор, така че да не представлява опасност при случайно поглъщане, а, следователно, може да се

препоръчва се за употреба от деца.

Освен отнемане на излишната чувствителност на зъбите и връщането им блясък, гел възстановява (избелва) цвят на зъбния емайл, но също така е мощно средство за профилактика на зъбния кариес и на началния етап (в етап на петна).

Щетите с помощта на четка за зъби (след внимателна предварителна почистване) гел образува върху повърхността на зъбите за дълго време съществуващото невидимо покритие, устойчиво защитата на емайла от въздействието на агресивни химически вещества.

Минерални компоненти за смесване, благодарение на това се усвоява эмалевыми клетки бавно и възможно най-пълно.

Прилагането на реминерализующих гелове за укрепване на зъбите, венците и зъбния емайл ROCS Medical Минерали в домашни условия:

Професионални техники за укрепване на емайла на зъбите,

Флуориране (просто или дълбоко) и имплантиране на емайла, прилагани в стоматологични клиники, е много упражнение за запазване на защитните тъкани на зъбите.

В първия случай в клиниката се извършва покритие на повърхността на зъбите фторсодержащим състав, проникващ в емайла и консервирующим я от проникване на агресивни агенти. Недостатък на методика, е опасността от попадане на отровни съединения флуор на лигавиците и на дихателната система, което може да доведе до сериозни усложнения.

Във втория случай на повърхността на зъбите е покрита със специален състав, близък по своите свойства на зъбния емайл, в който е вграден в молекулярната структура на емайла естествена.

Немаловажные фактори

Освен химични фактори за разрушаване на емайла и зъбите като цяло – не може да не споменем и две други, не по-малко важни. Това въздействие:

  • механично;
  • температурное.

Към първата се отнася навика да хапе твърда храна (бонбони, ядки), за второто – да се консумират твърде топла храна, след като твърде студена, и обратното (кафе със сладолед). От такова въздействие върху зъбите в емайла се появяват пукнатини. С течение на времето тяхната мрежа, става толкова гъста, че води до увреждане на зъбите.

Равнозначным за резултат е навик зажимать в зъбите използвани в работата на малки метални предмети (пирони, игли, карфици).

Обобщавайки казаното

За да запазим зъбите здрави и за укрепване на емайла има много достатъчно ефективни начини и методи.

Подобряване на този показател крепост цялостното здраве на тялото и трябва, като се започне с образуването на детството на правилни житейски умения и рационално хранене и завършва с най-новите средства за защита на зъбите от тяхното преждевременно разрушаване.

Като продължавате да използвате сайта, приемате използването на "cookie". повече информация

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

MAXCACHE: 0.41MB/0.00090 sec