Как правилно да изберете дете прорезыватель за зъби

Известно е, че начални зъби – болезнен и труден за бебето процес. Пренася той от всички по много начини, но най-често доставя на тревожност и на самото дете, както и всичките му домочадцам.

За облекчаване на дискомфорт и болка, се използва набор от най-различни средства от древни народни, преди прилагането на съвременните мазила и гелове.

Огромна роля играят при този чесалки, заменившие себе си сушене, парчета плат, пръчки, които са в древни времена децата и за облекчаване на състоянието им.

С помощта на прорезывателя детето не само да се разсейва, но и сами масажи за болезнени венци, като по този начин допринася за прорезыванию зъби и помага за облекчаване на дискомфорта. Някои модели имат допълнителен охлаждащ и обезболяващ ефект.

С което се предлага на пазара?

Има много разновидности на прорезывателей. Можете да ги закупите в аптеки и детски магазини, така и супермаркети. Най-важното е правилно да се направи избор. Може да закупите няколко разновидности. Тогава детето на себе си, бъде излъчен кой от закупени му харесва и подхожда най-много.

Всеки зубику си

Различават прорезыватели за няколко групи зъби и изчислени на различна възраст:

 • за предните горните и долните зъби;
 • за средните зъби;
 • за задните зъби.

Има и универсални продукти, подходящи за всяка възраст. При покупка обръщайте внимание на дизайна. Много е важно да се хареса на детето устройство. В противен случай той ще трябва да събира прах на рафта.

Разновидности на прорезывателей

И чесалки се различават в зависимост от следните параметри:

 1. По предназначение. В зависимост от локализацията на болезнени венци разграничаване на продукти за предни, средни и задни местни. Подробна информация за всеки може да се прочете на опаковката.
 2. По функции. Можете да закупите най-обикновен класически прорезыватель, направена в форма на кръг или дупка. В магазините също са представени различни играчки, с допълнителна функция за масаж на венците. Това разнообразие от книги с гумени и силиконови дюзи, сортеры, фигури на животни. Такова продукт деца обикновено се използват и за игра, и за массирования на венците. Те са полезни за развитие на малък мотор, допринасят за получаване на нови тактилни умения на детето. Зърното за никнене на млечни зъби и тропане изпълнява функцията на двете позиции едновременно. Музикални прорезыватели освен массирования венците развиват подвижността на ръцете, музикален слух.
 3. По форма се предлагат в най-различни форми и размери от най-малките и леки до тежки и големи. Правят ги във формата на геометрични фигури, животни, машинки, плодове и зеленчуци, музикални инструменти, зърното, напальчников и много други.
 4. В състава на прорезыватели се правят от най-различни материали. Това е дърво, пластмаса, силикон, гума, текстил и други. Те могат да бъдат кухи, алуминиеви джанти или с специален гел или вода.
 5. По начина на употреба. Някои дете може да се ползва без вашето участие. Както, например, напальчник-накрайник с малка четка за массирования венците не може просто така да се даде малко дете. Той може да се опита да преглътне, че ще доведе до плачевно последици.
READ  Как да се прилагат Ротокан за изплакване на зъбите и гърлото — пълна указания за употреба

Безопасността на първо място!

Сигурност прорезывателя – най-важното, което трябва да имате предвид при избора. Малък помощник, трябва да притежават следните характеристики:

 1. При закупени продукти не трябва да бъде и неприятна химическа миризма, чужд вкус и слезающей боя. Твърде ярки цветове могат да свидетелстват за наличието в състава на некачествени и вредни бои, които са в състояние да доведе до интоксикация и алергични реакции. Така че дайте предимство на известни фирми, които имат всички необходими документи и сертификати за качество.
 2. Опитайте се да купуват прорезыватели без твърдите части. Същото правило се отнася и за груби заварки на продукта. Бебето може да се нарани деснам и да си болка, докато я кусании.
 3. Самото продукт трябва да бъде здрав, да не са в състава на дребните детайли.
 4. Ако сте закупили устройството с гел или вода вътре, това е задължително преди всяко използване проверете неговата цялост.
 5. Размерът също е от голямо значение. Твърде малък предмет може да бъде случайно погълнати от дечица гледаха, а твърде голям ще бъде неприятно. Ако сте закупили дюза-напальчник, а след това се уверете, че тя по време на употреба да не се свлече с върха на пръста си.

Препоръки на експерти

Специалистите дават няколко препоръки за избора на бебешка прорезывателя за зъби:

 1. Голямо значение има размерът. Детето трябва да бъде удобно и комфортно държи нещо в ръката си. При това тя не трябва да бъде

  твърде малка, така че той не можа да я погълне или да се задави.

 2. Материалът, от който е изпълнена полезна играчка, трябва да бъдат безопасни. В никакъв случай не купувайте продукт, ако той мирише неприятно или с него слазит боя.
 3. Допълнителни функции. Дете най-често се използва това устройство не само за кардиране на венците, но и като играчка. Особено в по-високо възраст на децата интересни прорезыватели ярки цветове и разнообразни форми във формата на животно, сортера или книга.
 4. Възрастта на детето и режущиеся зъби. Не всеки предмет може да се сдобият с до болезнени венци. Да, на възраст малко дете е от огромно значение. Сложна играчка ще бъде неясно за 3-хмесяного трохи, а залъгалка или дрънкалка за дванадесет – вече скучен.
 5. Цената. Не забравяйте, че не винаги най-скъпите прорезыватели най-много обичат деца и да се окажат полезни. Въпреки това, задължително вижте на фирмата-производител, за да не купуват лошото качество нещо, което ще нанесе вреда на здравето на вашето дете.
 6. Срок на годност на продукта. Този параметър влияе на експлоатационните свойства на устройството.
 7. Характеристики на грижи за вашия продукт. Ако купувате пластмасови или латексный прорезыватель, това му е достатъчно преди всяко прилагане на измиват добре с топла вода. Грижа за текстильными наслаждава малко по-трудно. И правилно трябва да се справят с тези изделия, които са с пълнител. Допълнително за това прочетете преди употреба на полето, с предмет.

Как да изберете прорезыватель за зъби — д-р Комаровский знае смисъл:

Възраст на бебето — също фактор

Важно е да запомните, че е от голямо значение при избора на устройство, което детето изкачване зъби. Ако е на по-долните или по-горните предни, това е достатъчно, за обикновен пръстен. Прекрасен изход ще бъде ярко и цветно изделие, направено от гума, латекс и изпълнено с течност.

Крохе ще бъде интересно да се играе по този предмет. За най-малките подходящи са също така и дрънкалки и залъгалки с функция массирования на венците. Но избягвайте прекалено тежки и големи изделия.

За по-големите деца могат да се купуват играчки, в които прорезыватель – само една допълнителна функция. Това може да бъде сортер, фигурка на животно, специална награда, музыкальна или мека играчка или нещо друго.

И за най-малките, и за по-големите деца трябва да изберете подходящо по размер, така че той да не може да бъдат погълнати от дечица гледаха и спокойно влизах в устата си.

Тя трябва да бъде удобен за хващане. Не си струва да купуват най-модерни и скъпи модели. По-добре си купи няколко различни. След това на детето перепробует ги всички и сам да бъде излъчен, кой за него е по-подходящо.

Как да използвате

Използвате прорезыватель за зъби, изработени от пластмаса, латекс, силикон, дърво е много просто. Трябва да го измиват добре и се съхранява в херметически затворени чиста капацитет. Ако е необходимо достатъчно, за да даде на бебето този предмет в ръцете си. Той сам ще започне да им чесане на венците.

Същото може да се каже и за предмети, с охлаждащ ефект. Преди употреба трябва да се поставя в хладилника за час. В никакъв случай не охлаждайте такъв продукт в хладилника. След употреба и измиване го и отново поставете в хладилник.

Характеристики на грижи

В зависимост от това от какъв материал е направен прорезыватель, е различен и се грижи за него:

 1. Дървени, силиконови и латексови без пълнител достатъчно измийте и изплакнете с топла вода, след което

  можете да използвате веднага.

 2. Същото се отнася и за зърната и прорезывателя-напальчника. някои от тях може да се вари, кои-то се препоръчва да се държат за дезинфекция на над гореща пара, а в някои случаи е достатъчно просто да се измие.
 3. Текстилни, трябва непрекъснато да се пере, за да се предотврати попадането на инфекции в устната кухина на бебето.
 4. Музикални и вибриращи не може да убивам. Преди всяко използване, те трябва да се справят с хигиенни влажна кърпа.
 5. Предмети с гелевым или воден охлаждащ пълнител не се вари. Те трябва да се мият и сушат, след което поставете в хладилник.

Съхраняване на всички видове продукти е най-добре в херметични чиста капацитет. Преди употреба задължително се проверяват на предмета на чипове, пукнатини, дупки и други дефекти. Да дадете на детето е възможно само на цял прорезыватель!

Думата на родителите на малки деца

Полезна информация може да се научи от коментарите щастливи мамочек.

Опитали много прорезывателей. Бебето най-много ми хареса охлаждащ под формата на пишеща машина. Е, не се разделя с него половин ден.

Марина, Москва г.

Дълго избра прорезыватель за своите момичета. Спря на гусенице. Тази многофункционална играчка, която разработва, светли. И не се объркат. Детето е доволен. Дъвче гумени пръстени, завърта гъсеница във всички посоки, любуется себе си в малкото огледало.

Лариса г. Подолск

Купуваха много и различни дрънкалки за сина си. Но най-много му хареса силикон напальчник с малка четка, охлаждащ прорезыватель под формата на диня и най-евтините гумени пръстени, закупени в аптека.

Светлана, Москва г.

Съществува огромно количество различни прорезывателей, които ще помогнат на детето по-лесно да прехвърлиш начални зъби и свързания с това дискомфорт и болка. Но да се подходи към избора на тези неща трябва да се отговорно.

Освен, че устройството трябва да се угоди на самото дете, е много важно той да е безопасен за употреба.

Като продължавате да използвате сайта, приемате използването на "cookie". повече информация

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

MAXCACHE: 0.4MB/0.00119 sec