Как правилно да почистваме език — изберете скрепери, четки и други «чистилки»

Със сигурност абсолютно всеки човек, преди да започнете да миете зъбите може да забележите на вашия език плака — бактерии, скапливающиеся в устата.

Премахване на бактериални отлагания с езика е доста просто, това е достатъчно, за да се прилагат специални приспособления за почистване. Ако след проведени процедури плака е останал, а след това е сигнал за сериозни проблеми със здравето.

Така нелицеприятный цвят на повърхността на езика може да са резултат от:

  • неправилно почистване на зъбите;
  • нарушения в кръвообращението език;
  • болести на храносмилателната система.

Не винаги налеп на езика сигнализира за проблеми със здравето. Ако Сте забелязали тънък, белезникав слой отлагания, през който се вижда на самия език, а неприятна миризма след почистване изчезва, то е причина за безпокойство за здравето – не.

Когато ще си мислите за този проблем

Ако на същия слой на утайката, покриващи мазен, дебел, то в повечето случаи – това е патология. Тези натрупвания могат да бъдат придружени от специфична миризма от устата и други доста неприятни симптоми.

Повечето хора в такава ситуация, след почистване на отлагания мислят, че те са успели да премахнат патология и не плака

повече няма да има. Подобни мисли – опасна заблуда.

Тъй като езикът неестествени цветове не е самата болест, това е само симптоми и последствия. Болестта, която предизвиква данни натрупвания, се крие в храносмилателната система и други жизнено важни органи.

В такава ситуация трябва да веднага да се консултирате с лекар и да се вземат мерки за лечение на патология. Обикновено за поставяне на правилната диагноза, пациентът трябва да посетите зъболекар, нефролога и инфекциониста.

С правилния подход към лечението от нарушения може да се отърве вече в продължение на 2-3 седмици.

Комплект за начинаещи «чистильщика»

Специални уреди за почистване на езика – това са основните помощници, които да помогнат на отстраняване на самия плака и скопившиеся в него вредни бактерии.

READ  V дефект на зъбите: причини и бързо лечение на заболяването

На помощ идва 3 най-често срещаните и най-важното, наистина ефективни уреди за почистване на езика: специална четка за зъби, стъргалка и лъжица. Тези супа се справят отлично със своята задача, премахване на слузта и вредните бактерии от слизестата повърхност.

Във всеки отделен случай трябва индивидуално да изберете един или друг гигиеническое продукт, но има и някои общи изисквания:

  1. Четка за зъби с обратна очищающей повърхност. Много се обръща внимание на обратната страна на четка за зъби, извършена от гума, но не всеки се чудеше за призванието си. Често тя е волнистое покритие с груби повърхност. Такива «перални дъски» са необходими за по-добра хигиена. Също така специализирани четки отлично подходящ за почистване на предната и задната част на езика.

  2. Стъргало представлява малка пластмасова щеточку с дюза на върха, извършена под формата на лъжичка. В края тела са разположени специални структури, които по размер са малко по-малко, отколкото на четка за зъби. Някои модели могат да се различават по вида на плавниците. Винаги има възможност за закупуване на мек или по-твърд стъргало.
  3. Лъжичка, както и по-горе чистилки за преводачи, също е много ефективен помощник избавянето на лигавицата от бактерии и плака. С помощта на специална лъжичка с очищающей на дюзата може да се почисти като предната, така и задната част на езика.

Има и други приспособления за тези цели. Но, за съжаление, те не са особено ефективност и лекота на използване. Ако се появи необходимост от почистване на езика, а след това обърнете внимание на тези специализирани продукти.

Начален комплект може да бъде:

  1. «Oral-B Pro Expert» — може би най-добрата четка за почистване на зъбите и езика, от бактериални частици. Производител предвижда активно премахване на зъбната плака с помощта на продукта в продължение на 3-5 месеца, след което с четка идва неизползваеми и трябва да се смени. Про Експерт е в състояние да отстрани до 90% от плака, а благодарение на специален щетинкам ще помогне за премахване на бактериални отлагания с най-труднодостъпни места.
  2. Масажор-чист език «Свежест». Отлично средство за ежедневна грижа за мазен и внимателно премахване от повърхността им скопившегося плака. Стъргало ще ви помогне да освежите дъха си, ще се подобри чувствителността на вкусовите рецептори и чрез внимателно почистване ще предотврати появата и развитието на инфекциозни заболявания, възникващи поради изобилието на бактериален ефект.
  3. Лъжица-дюза за иригатор «Waterpik». Най-популярният модел за почистване на езика и на всички, благодарение на своята проста конструкция, комфорт и най-важното, на ефективността при използване на комплект с ирригатором. Лъжичка ще ви помогне с лекота премахване на натрупвания на бактерии, без да предизвиква дискомфорт и повръщане позывов.
READ  Какво да правим, ако детето го боли зъб: от обезболить бързо и безопасно

Няколко думи за процеса на

Тук всичко е просто. Достатъчно изплакнете всеки инструмент, с топла вода, а след това и обелете езикът бавно, но цялостна движения. За по-добра хигиена започне процесът на пречистване трябва да бъдат с задната (по-дълбока) част на езика, а белите петна трябва към върха.

След няколко движения хигиенни устройство трябва отново да го изплакнете под вода и повторете процедурата, докато резултатът не Ви удовлетворяват.

За постигане на по-добри резултати, можете да използвате паста за зъби, за които трябва да се разпредели го по цялата повърхност на лигавицата и да се пристъпи към процедурите. Това допринесе за по-задълбочено гигиеническому грижа, премахва неприятни миризми и бактериални кичури.

Има мнение

Дълго време не можех да се справят с появившимся покритие на лигавицата в устата. Стана домакин на различни хапчета, яде ябълки и моркови, но лош цвят с език не може да се премахне, докато аз не обърна внимание на специална стъргалка.

Освен, че устройството е много евтино, така че точно това ми помогна да се отървете от проблемите ми. Използвам този нехитрыми продукта всеки ден, усетих, че на вкусовите рецептори, започва да работи много по-добре, много е доволен.

Алекс, на 31 години

Плака – това е много често срещан проблем. Мислех, че няма опасност за организма го носи, но с течение на времето забелязах, че дори и след миене на зъбите в устата му има неприятна миризма.

По-късно се оказа, че причина за появата на лош мирис в устата са «бактериални залежи». Реши да закупи специална четка за зъби за почистване не само на зъбите, но и езика.

READ  Микроглоссия език е малък и изобщо дори не е удал

Шершавая повърхност отлично премахва целия натрупаните бактериален слой и неприятна миризма, която още преди известно време представило ми много неудобства.

Анна, на 37 години

Това е евтино, но ефективно

Въпреки факта, че приспособления за хигиена на езика са много ефективни и ще бъдат изключително полезни на всеки човек, техните цени са много демократични.

Така Например, средната цена на четка за зъби с очищающей повърхността на езика е 100-120 лв., а лъжицата и стъргало може да се закупи за 50-70 лева.

MAXCACHE: 0.4MB/0.00106 sec