Как работи йонна четка за зъби и какви предимства има?

Зъби са на мястото, което по-общо се набива в очите при общуването си с един човек и внася значителен принос в нашето впечатление за него.

Дори, ако човек като цяло изглежда добре, солидно и с вкус облечени – мръсни, покрити с патина на зъби е напълно достатъчно, за да развали общото впечатление. Затова грижа за зъбите и хигиена на устната кухина, така важни за всеки от нас.

Има няколко често използвани опции за почистване на зъби: с помощта на традиционните четки и пасти за електрическа четка, специална нишка, ирригатором, ополаскивателями. Но в последно време все по-голяма популярност придобива толкова продукт, колкото йонна четка за зъби. Какво е това?

Ионизационная четка е разновидност на електрическа и е в състояние за почистване на зъбите от плака благодарение на създаването на разликата електрически потенциал между емайла на зъбите и на повърхността на самия продукт. Такъв начин, разработен от японски учени, помага за бързо и ефективно почистване на зъбите до отлично състояние, като при това минимални механични усилия.

Принцип на работа

За да се разбере как точно този продукт притежава почистване на зъбите, е необходимо малко да се рови в теорията. Четка с йонно въздействие е направена по такъв начин, че може да създаде поток от отрицателно заредени частици — йони.

Те попадат на зъбния емайл и промяна на нейната полярност, като положителна. На същата щетине устройства благодарение на емисиите на отрицателни частици и си специално устройство е създаден с наднормено отрицателен потенциал. Между емайла на зъбите с четка и гъба се появява електрическа потенциална разлика.

Сега, когато емайл и плака за него заредени положително, а повърхността на плавниците на зъби отрицателно, започва процес на пречистване. Положителните частици на плака и различна мръсотия на зъбите си бързо благодарение на ел. поле до отрицателен полюс на зъби. Точно така и става пълна и качествена почистване на повърхността на зъбите.

За почистване на устната кухина по този начин, е необходимо да се направи минимални механични движения устройство всъщност всичко прави сам. В резултат се получава много високо качество и дълготраен.

Предимствата от използването на йонна четка за зъби

Ако говорим за това, какви силни страни се откроява ионизированная четка сред други методи и устройства за миене на зъбите, тогава може да се разпредели на такива обезщетения:

 1. Ионизация е в състояние не само за почистване на повърхността на зъбите, тя има благоприятен ефект върху цялата устната кухина и помага да се отървете от неприятна миризма, което е проблем за много хора.
 2. Йонна четка за да стане нещо необходимо за човек, който повишена чувствителност на венците. Такива хора постоянно страдат от механично почистване на зъбите, защото след нея те се възпаляват венците, се случва появата на рани и циреи. Ионизация действа внимателно, което на практика елиминира механично дразнене на венците.
 3. При използване на качествена паста за зъби, този продукт е в състояние в истинския смисъл на двоен ефект на почистване. Но паста не трябва да бъдат много – тук той е по-скоро допълнителен материал, отколкото основното.
 4. Ако човек има в случай, когато той спешно трябва да се почиства зъбите в доста неблагоприятни условия, то такава четка може да се ползва дори и без вода.
 5. Постоянното използване на такава четка може да се върне на зъбите си естествен цвят, е ефективно премахване дори такива сериозни замърсяване, като соли от постоянно пушене на цигари, както и за последиците от чести пития кафе и чай.
 6. Такава четка лесно се използва дори и в случаи, когато човек, монтирани скоби или някоя друга ортодонтическая дизайн. Те съвсем няма да пречат един на друг.
READ  Защо в устата на детето се появяват язви и как да се отървете от рани?

Освен посочените предимства, може да се отбелязва и това, че на пазара съществуват възможности не само за възрастни, но и за децата. Също така немалка полза е фактът, че минахме на четка може лесно сменять на нови, което само засилва положително въздействие и възможност за спестяване.

Лечебен ефект

Важно е да се отбележи факта, че използването на йонни четки ще изпълнява ролята не само за почистване на зъбите, но и за тяхното постепенно лечение.

Факт е, че проблеми като, например, кариес, се развива постепенно, благодарение на натрупването на микробите в някои микроскопични неровностях емайл. Обелете ги с помощта на обикновени класически четки за механично всъщност е невъзможно, така че да се предпази от кариес тя няма да може.

Що се отнася до йонна четка, след това тук, благодарение на действието на електрическа потенциални разлики, замърсяване на почистени дори с най-малките дупки и кухини в зъбите. Това помага да се избегне появата на кариеси и за в бъдеще.

Важно е също така и това, което е продукт провежда ефективна дезинфекция на цялата устната кухина, а също никак не дразни венците. Това е много важно за хората, които проблемни венци, или да представи лош дъх – йонна четка ще бъде за тях чудесно лечебно средство.

Характеристики на избор

Ако Сте решили да си купите ионную четка за зъби, а след това се приближи до нея избор компетентно и внимателно. Най-важното, което трябва да запомните:

 1. Изберете устройство със сменяеми дюзи. Има и стационарни типа, тази четка ще бъде по-евтина, но когато четина ще дойде да се провали, тя ще трябва да просто да се замени. Сменяеми и същи съвети ще дадат възможност да се насладите на четка за дълго време.
 2. Много препоръчват закупуването на артикул с вмонтированными в корпуса на слънчевите панели – е полезно, удобно и ефективно.
 3. Ако говорим за страната производител, а след това най-добрите тук са Япония и Южна Корея. Китайските или руските възможности все още не задържат до тяхното ниво на качество.
 4. Купуват четка нужда само от доказани маркови магазини. Работа в лошото качество на фалшифициране в днешно време просто.

Как правилно и ефективно използване на

Използването на този устройства по лесен и достъпен за разбиране дори на деца. Ето защо йонни четки препоръчват дори на малки детишкам и те прекрасно се справят с тях.

READ  Лечение на флюс — не е лесно, но е възможно

Използване на изделието може да бъде както с паста, така и без нея. Първото нещо, което се препоръчва да се изпълни – да прекарат една малка дезинфекция на езика, за това е включена четка без паста трябва да поводить по повърхността на езика от основата към върха.

След това по същия начин може да се отпуши небето устната кухина. Тези действия ще помогнат да се отървете от микроби и за премахване на неприятна миризма.

След това трябва да преминете директно към миене на зъбите. За целта може да използвате малко паста за зъби. Включете устройството и бавно се движат по повърхността на зъбите, без да им липсват всички парцели. Не забравяйте да почистите не само външната, но и вътрешната повърхност на зъбите.

Когато чистене завърши, трябва да изплакнете четката в топла вода. При този дюза стреля съвсем не е задължително.

Не е подходящ за всички

Като цяло, йонна четка за зъби безопасно и много по-добре действа в устната кухина, отколкото всеки друг вариант, но и тук могат да се посочат някои категории хора, които временно си струва да се въздържат от използването му.

Това се отнася до:

 1. Тези, които в момента на мукозните мембрани в устата някои са се образували язви, възпаление или гнилостните процеси. В този случай първо трябва да се възстанови, а след това да се прилагат четка с йонно въздействие.
 2. Пушачите. Катран и никотин от цигара лошо не засягат само зъбите, но и на меките тъкани в устата на човека. Те също са обхванати от разцвет и отпадъци от дим. Йонна четка за зъби може да започне да привлича към себе си плаката не само зъбите, но и вътрешната повърхност на бузите или на венците, отколкото да предизвика неприятни усещания или дори някакви заболявания.
 3. Хората, които страдат от хроничната сухота в устата. Процесът на йонизация в този случай може да има отрицателен ефект и да влоши заболяването.

Във всички останали случаи ионизированные четка може да се използва безопасно, въпреки че препоръката на лекар тук също не боли.

Някои достойни производители

Сред цялата маса на подобни изделия специално внимание може да се обърне по производители:

 1. Kiss You. Страхотна японска фирма, които са известни в целия свят йонна четка за зъби. В компанията произвеждат множество разновидности на тези изделия, които са в състояние да стигнем до най-трудно достъпните места, има възможности за малките деца и подрастващите. Също така има специални модификации за хора, при които се наблюдава повишена чувствителност на венците.
 2. Знак. Също добър производител, който пожелае купувачи ефективни четки за малко пари. Вярно е, че продуктите Знак има и някои минуси: само една замяна дюза, малка гама, бътън, който постоянно трябва да се пази.
 3. Soladey. Скъпи качествени йонни четки, които са известни със своята ефективност, голяма модельным редица, високо-качествена метална дръжка, оборудвани с три дюзи и голяма трайност. От минусите може да се нарече само относително по-висока цена 2-3 хиляди рубли.
READ  Антисептик с широк спектър на действие Винилин

Видео-преглед на йонна четка за зъби Знак:

Селекция мнения

В Русия йонна четка за зъби не е популярен продукт сред населението, както в чужбина, но вече набира популярност, че се потвърждават от многобройните препоръки на стоматолозите и на потребителите.

Прочетох за йонизирана щетках съвсем наскоро. Почти нищо не разбра, но реши да опита и купи една от Знак, тъй като тя е доста евтина. Буквално за две седмици употреба зъби са се превърнали просто свети! Всички съветват такава щеточку.

Мария, 24 г., Москва г.

Винаги се интересуват от нови открития в областта на денталната медицина, не обичам да стоя в професионалното развитие на място. Започна да се използват йонни четки от момента на появата им на нашия пазар. Ще кажа направо – устройство просто е прекрасно и достойно за внимание.

Иван Павлович, 52 г., зъболекар, г. Санкт-Петербург

Чух за тези щетках сравнително наскоро. Преди да съветват своите пациенти, реши да провери в себе си. Ефектът е поразителен – четка почиства зъбите си е просто прекрасно. Съветвам всеки, който обикновените четки не донесе желания резултат в белотата на зъбите.

Владислав Юриевна, 34 г., зъболекар, Москва г.

Наскоро бях при доктор, лекувал зъбите си и този препоръчва се насладите на йонна четка. Казва, че тя перфектно почиства зъбите и не оказва механично въздействие върху венците, а те имам болезнени. Пробвах и останах много доволен.

Юрий, на 18 години, г. Курск

Развенчивая митове

Около нещо ново винаги създава голям брой на слухове и неистина. Много митове в мрежата има и за йонна четка за зъби. Често могат да се срещнат такива общи празни приказки, които нямат под себе си никаква научна основа:

 1. На плаката и зъбния емайл се държим помежду си електрически сили. Това не е съвсем така, защото от учени е било ясно доказано, че

  тук играят роля на първо място химични съединения, които вземат участие вещества, отделяна от бактерии.

 2. Антибактериален ефект от йонизация на слюнка може да задържи целия ден. Още един мит, който развенчивается достатъчно просто – слюнка в устата си, непрекъснато се актуализира с много голяма скорост. Така пречистена ионизацией от четки слюнката бързо ще си отиде, получаване на място на нова, такова въздействие не испытывавшей.
 3. Да се ползват четки с бойко борисов трябва единствено без паста за зъби. Разбира се, това може да се направи, но категорично не се препоръчва! Паста за зъби помага за засилване на ефекта от почистване и е са много важни и полезен елемент, не си струва да си миете зъбите без нея дори и такъв напреднал четка.

Това са типичните заблуди, които не са никакви основателни причини.

Като продължавате да използвате сайта, приемате използването на "cookie". повече информация

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

MAXCACHE: 0.41MB/0.00107 sec