Какви са зъбните импланти на зъби е по-добре: класация за производители на

В стоматологията достатъчно много начини за създаване на холивудската усмивка. Най-ефективни и широко приложим е метод на имплантиране. Това е идеалното решение на проблемите по възстановяване на зъби, гризане на челюстта функция и естетическа красота.

Стоматологични компании всяка година пускат нови ортопедични дизайн и имплантационные инструменти, които позволяват на клиентите си да направят най-добрия избор, идващи не само от индивидуалните особености на структурата на зубочелюстной система, но и по цена и качество.

Какви са зъбните импланти най-добре да заложите? На немски или на израел, местни или швейцарски, корейски или шведски, беларус или украйна? Какъв вид на импланта и от всеки производител е добре да се постави на дъвчащи зъби? Правото на избор винаги остава за пациента.

Видове на имплантите

В зависимост от формата на ортопедична конструкция, здравина, технология на инсталиране имплантационной система и мястото й вживления отделят следните видове зъбни имплантите:

 1. Корневидные дизайн – най-широко разпространен от всички видове импланти, представени на пазара. Те са с цилиндрична форма с дърворезби и титанов щанга с перка в основата. Този вид е приложим само в случай на достатъчно количество костна тъкан. Ако не е достатъчно, това се изисква от процедурата за изграждане.
 2. Пластиночные изделия – използва се при тесни костната тъкан. Те са в състояние да вживляться достатъчно дълбоко, когато импланта поставите почти не е възможно, осигурява повишена устойчивост на конструкцията.

 3. Комбинираната — доста сложна конструкция, united в себе си свойствата и качеството на пластиночных и корневидных изделия. Може да се прилага при всички форми на проблеми със зъбите.
 4. Субпериостальные изделия. Те имат доста голяма ажурную конструкция, се характеризират с крехки и широко се прилагат при наличието на клиента изтъняване на костната тъкан. Вживляются под венеца между кост и надкостницей.
 5. Эндодонтические стабилизирани продукти за укрепване или удължаване на кореновата система, свързани с най-доброто от високата степен на надеждност и липсата на възможности нарани лигавицата тъкани воалите на устната кухина.
 6. Внутрислизистые или мини зъбните импланти – единственият вид, без ввинчивания проекти в зубочелюстную кост. Те са стабилизатор за подвижни протези.

На какво да обърнем внимание

Бране на ортопедични конструкции, трябва да се има предвид следните рекомендационные характеристики.

Материали

Най-добрият и здрав материал за такива продукти е титан, притежаващ идеална биосовместмостью. Голяма част от имплантационных системи, произведени на основата на титан или неговите сплави.

От особено значение е марка титан, отговаряща за ниво на качество и не трябва да бъде по-ниска от 5 Градуса. Ако стойността е по-малка, т.е. наличието на примеси, които ще повлияят на скоростта на присаждане и ще съкратят срока на експлоатация на импланта.

За по-скъпи ортопедични модели се използва въглероден цирконий, препоръчани от стоматолозите при алергична реакция на титан материали и сплави.

Повърхността на импланта

При наличието на гладка и полирана повърхност вживление импланта се случва значително по-трудно. За да ортопедическое продукт приживалось достатъчно бързо и качествено, за това се използват системата плазма пръскане (на върха на импланта се обработват със специален разтвор, за даване на порьозността на повърхността), за обработка на пескоструей, киселинни ецване и други начини.
Този начин на подобряване на качеството и значително повишава стойността на продукта.

Опции

Фирми-производители имплантационных системи предоставят достатъчно голям размерный гама от имплантите, по дължината на 6-16 мм и диаметър от 3 mm. В състав размери на импланти трябва да бъде не по-малко от 4 вида размер, дължина и диаметър. Благодарение на това разнообразие на клиента могат да се качват максимално съответстващи на размера на липсващия зъб.

Репутацията на компанията производител

Фирми-производители на страната на САЩ и на Европа се отделят най-високотехнологичните и качествени стоматологични изделия и инструменти. Именно към тези компании и да се сблъскват най-високи стандарти на качеството. Техните проекти са редки случаи на отхвърляне и достатъчно дълъг эксплуатационный срок на годност.

Форма

Стоматолози-ортодонти дават предимство имплантам конусовидна форма или с патентована технология за превключване наноплатформ. Отличителната им черта е способността плътно притисната и разпределя равномерно дъвченето на натоварването върху цялата конструкция.

Наличието на резба

Фирми-производители обръщат много внимание, дърворезба, дизайн, качество, фиксирующей и висока степен на имплантация. Те се използват при производството на имплантите на няколко вида резби с оглед на различната преживяемост и плътност костночелюстной тъкан във всичките й части. Във връзка с това, преди протезированием, трябва да изберете импланти с няколко вида резби.

Тип коннекции

Място, където коронката и надстройката контакт е много крехка, така че се използва уникален метод за връзка за да се избегне выкручивания и фрактури.

Критерии за подбор на имплантите

До избор на клиента на пазара на зъбни конструкции се предлагат много възможности за производители и видове имплантационных системи.

За да направите правилния избор, трябва да се има предвид някои критерии за избор на импланти:

 • оцеляване — най-добре се вкорени корневидные имплантационные дизайн, изработени от титан;
 • издръжливост — най-дълго време служи като система с конец, без да полирани маточната шийка;
 • лесна инсталация в костночелюстную тъкани;

 • външен вид и естетични качества
 • вид на повърхността и конец дизайн;
 • възможност за комбинация процедури костна пластика и на имплантиране, а също и възможност за вживлять импланти, без хирургическа намеса, без да се нарушава целостта на меките тъкани;
 • наличието на сертификат за качество на продуктите, което потвърждава автентичността му и техническите характеристики;
 • — дълъг срок на годност, определен от производителя, и осигуряване на гаранционно обслужване в страната на закупуване;
 • цената на продукта зависи от нивото и големината на клиниката, а също така е клиника търговец или не.

Освен това, колкото по-широка гама от имплантите в клиниката, толкова по-голям избор за клиента.

Рейтинг на имплантите

Рейтинг на качеството на зъбни имплантите от производителите зависи от много критерии:

 • оцеляване на продукта;
 • честота на прояви на усложнения и последици;
 • эксплуатационный срок на годност.

Тоест се изискват някаква статистика, която притежава достатъчно трудно, поради индивидуалните особености на структурата на човешкия организъм, реакция на чуждо тяло, квалификация специалист и много други.

Също така си заслужава да се обърне внимание върху стойността и технически спецификации на производители. Така че е възможно, че бюджет модел, монтирана от квалифициран специалист, ще бъде по-добре, отколкото имплант премиум-клас е в ръцете не на опитен лекар.

Зъбните импланти премиум клас

На първо място са разположени система от фирми-производители на Швейцария и Швеция.

Nobel Biocare (Швейцария)

Приложими във всички случаи, тъй като имат пина във формата на конус с двойна резба, трехгранным начин на обединението, отличен контакт и функционална връзка между импланта и костночелюстной кърпа, на която се извършва натоварването.

Най-високи са зъбните импланти по цена (40000-70000 рубли за една единица), но на различни нива на качество и доживотна гаранция.

 

Производител предлага 4 модела:

 • Branemark System;
 • Nobel Speedy;
 • Nobel Replace;
 • Nobel Active.

Astra Tech (Швеция)

Висококачествени продукти с голям размерным до щифтове (5 вида).

Основни предимства:

 • малка резба;
 • форма на конус с уникален контур контакт между абатментом и импланта;
 • покритие Osseo Speed;
 • продуктът допринася за ефективна осеоинтеграция;
 • лесно и се фиксира здраво.

Средната цена около 60000.

Straumann (Switzerland)

Доставя импланти повече от 60 години, има добри препоръки, гаранция за цял живот. Основен материал – титан, керамика, цирконий и лейкосапфир. Технология даване на порьозността на повърхността чрез вътрешна обработка на зъбен импланта ги прави уникални в сравнение с костната тъкан на челюстта. Средната цена е 50000-75000. за една и съща система.

Ankylos (Франция)

Изделия от титан с най-високо качество, притежаващи много добра устойчивост на влиянието на околните фактори. Цената варира в рамките на 30000-40000 рубли.

Xive Friadent (Германия)

Произвеждат продукти с уникална дърворезба и възможност за инсталиране в губчатую костната тъкан. Цена около 30000-40000 рубли.

BioHorizons (САЩ)

Ортопедична конструкция от специално металосплава, много здрав, с грапава повърхност, за сметка на връзка от калциев фосфат и кварц. Резба като квадрат по форма приличат на скосени клин.

Повърхността на Laser-Лок, е подходяща за процедури при наличието на меките тъкани. Ценови диапазон 35000-55000 рубли.

Зъбните импланти на средната класа

На втория средно ниво на цените са заели мястото:

 1. Any Ridge от Megadgen (Южна Корея) – от титан с иновативен покритие калциеви йони. Приложими в случаи тесен коренова система, без да се налага костна пластика с доживотна гаранция. Разходите около 25000-38000 рубли.
 2. Dentsply Friadent от Ankylos – една уникална съединение, абатмента с имплантат и специално покритие. Ценови диапазон — 20000-30000 руб. за зъб.

 3. Медицински Импланти System (Израел) – компанията се намира също и Италия и Германия. Прилага се при производството на титанов биоинертный. Обработена пясъкоструйни метод или начин за ецване на киселини. 7 видове изделия с различно предназначение. Гаранционният срок до 5 години с право на замяна. Цена в рамките на 19000-45000 ..
 4. Schutz (Германия) – модели с разборной и неразборной функция и стойност 18000-30000 ..
 5. Adin (Израел) – титан сплав патентована. Ортопедична конструкция може да се улови на 4-6 титанови винтах, размещающихся в специален начин за най-добро определяне и разпределение на дъвченето на натоварването. Оцеляване до 97%. 35000-45000 руб. за единица.
 6. Zimmer (САЩ) – 3 вида конструкции (мини, стандартни и за вживления в тънък плат кост). 18000-30000. за един зъб.
 7. Dentium (Южна Корея) – продуктова гама от мини, класически импланти, а също така произвеждат заместители на костната тъкан и стоматологичен инвентар. Оребрена повърхност, с плосък връх за по-добра осеоинтеграция. Голяма възможност за избор на размер. За един зъб 20000-45000 рубли.
 8. Osstem (Южна Корея) — грапава повърхност чрез техники пескоструя алуминиев оксид. Гама от модели за различни методи на имплантиране: одноэтапной, вече сте и на временни конструкции. Високият процент на оцеляване на до 99% с доживотна гаранция. До 60 000 за единица.

Икономични зъбните импланти

На трето място се отнася бюджетен вариант:

 1. Ards (Израел) – уникална патентована форма за перфектно разпределение на тежестта с един специален начин за пробиване и вживления титан прът, известен с възможност за значително намаляване на разходите на костната тъкан. Размерный редица до 3 видове по дължината и диаметъра. Цената е повече от 15000-25000 рубли.
 2. AlphaBio (Израел) – един от най-популярните израелски изделия, с грапава повърхност NanoTec TM с размерным в близост до 4-те вида конична форма. Право на доживотна гаранция и с цената на 15000-24000 рубли за единица.

 3. Mustafa (Русия) – при производството се използва титан различни видове, без примеси на германската нанотехнологиите. Оформете във формата на цилиндър със спиралевидной дърворезба, шестигранное връзка извадена въртене. Активно се използват при наличието на костна тъкан в малък обем и е необходимо вставления странични единици. Цена 6000-15000 рубли.
 4. Конмет (Русия) — се предлагат с покритие от алуминиев оксид и вътре титан сух хоросан. Подходящ за имплантиране на по класически и одноэтапной техника. Цената варира — 6000-15000 рубли.
 5. Implantium (Южна Корея) – добро качество и по-високо търсене на продукти. Цената е повече от 13000-25000 рубли.
 6. Беларуски и украински производители – стойност на продуктите в рамките на 7000-17000 за един имплант.

Изход

Преди да започнете имплантиране, трябва да се запознаете с всички видове имплантационных системи, представени на руския пазар от вносни и местни производители. Както и да проучи опитни специалисти в тази област.

Стоматолозите препоръчват при избора на импланти да се обърне внимание на всички спецификации на продукта: марката, държава производител, критериите за подбор, основните плюсове, а не само на цената, защото тя не е ключов. Важна роля се играе от професионализма на лекаря, както и способността му да работи с определена имплантационной система.

READ  Стоматологичен гел Солкосерил: инструкции и препоръки

Като продължавате да използвате сайта, приемате използването на "cookie". повече информация

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

MAXCACHE: 0.41MB/0.00113 sec