Какво е очите на зъбите — как да помогнат на детето, ако изкачване кучешки зъби на горната челюст

В действителност, такова понятие като «очни зъби», в съвременната стоматология не съществува. Клыкам горната челюст дал това име, защото е в близост до тяхното местоположение минава предната нерв, пряко свързани с централната нервна система.

Поради особеностите на структурата на премахване на зъби изисква прилагането на по-качествена анестезия, начални при децата винаги придружава от силна болка и други неприятни симптоми.

Местоположението и особеностите на развитие на зъби

Очни зъби са разположени между страничните резцами и молярами. Въпреки факта, че в стоматологията има определен график никнене на млечни зъби, далеч не всички деца се развиват според ясно установената рутина.

Въпреки това, най-често кучешки зъби активно са веднага, след като група резци и първите моляров. Поради особеностите на структурата на очни зъби се появяват на повърхността на венците около полуторагодовалом възраст.

Горните кучешки зъби са различни от по-ниските не само форма, но и по размери. Разбира се, разликите не са толкова съществени, но те все пак има: на горния ред зъби по-дълбоки корени в челюстта, така че техните начални често минава по-болезнено.

Процесът на никнене на млечни и неговите характеристики

Кучешките зъби на долния и най-горния ред на изкачване почти едновременно, и към две години детето почти винаги е така, се формира на целия комплект. Но за родителите този период е един от най-неспокойните, тъй като изключително рядко, той минава бързо и безсимптомно.

Начални кучешки зъби придружен с тежка симптоматикой:

  • повишаване на телесната температура, като тя може да достигне доста високи стойности и не намали дори след прием на специални препарати;
  • разстройство на червата;
  • отпадналост, лошо настроение и сънливост;
  • подуване и зачервяване на венците, на мястото на никнене на млечни;
  • нарушаването на режима за сън и хранене;
  • течен секрет от носните проходи или, напротив, запушване на носа;
  • болка, локализующиеся в района на носа или ушни мивки;
  • обилно слюноотделяне;
  • възпаление на конюнктивата на окото.

Кучешките зъби при деца обикновено са на опашката и далеч не толкова бързо, колкото бихме искали много, изтощени капризите на малко дете, мамочкам. Поради

дълбоко местоположението на венеца, те могат да не се появят на повърхността на седмица и дори повече.

И тъй като зъбите с такива характеристики растеж има само 4, а на родителите по-добре за всеки случай да се запасите не само търпение, но и лекарствени средства.

Разбира се, това не означава, че появата на всеки клыка ще бъде придружен от всички по-горе симптоми. Но се заблуждават все пак си струва.

READ  От какво се появява зъбен камък: причини и как да го махна

Каква помощ може да осигури на детето си в домашни условия?

Тъй като детският организъм преживява някакъв стрес при прорезывании очни зъби, съвсем естествено е, че имунната система отслабва и той става по-податливи на вируси. При дете може да се наблюдава повишена слезоточивость, подуване на анемия и възпаление на венците.

Ако «тече» чучур…

Появата на тягучих или течни зелени секрети задължително трябва да привлече към себе си вниманието на родителите си. Ако с чучур трохи има ли такова неудобство, след това в домашната аптечка за предпочитане да държи в резерв няколко вида сосудосуживающих капки и средства за промиване на носа.

В състава на тези лекарства, като Аквамарис, Хьюмер и Маример е включена солената морска вода, затова те са напълно безопасни за деца на всяка възраст.

С заложенностью на носа също се справят отлично като лекарства, като Називин, Назол бебето и Отривин. Въпреки факта, че те се продават във всяка аптека, за да ги използвате като лекарство без предварителна консултация с лекар все пак, не се препоръчва.

Как да свали температурата и да се премахне болката

Антипиретични средства на основата на Ибупрофен и Парацетамол са най-безопасни за малкото тяло. Освен това, най-добрият вариант са течни сиропи и ректално свещички с различни действащи вещества.

Понякога свалям по-висока температура на тялото в домашни условия е доста проблематично в такива случаи се нуждаят от спешна хоспитализация.

За бързо облекчаване на болката на възпалени участъци се нанася гелове местно действие. Ги и анестетични свойства временно блокират болезнените усещания. Калгель, Дентинокс, Камистад и други подобни на тях в състава на лекарства се продават в аптеките без рецепта.

Хомеопатията също не остава настрана и предлага собствени алтернативни решения. Въпреки факта, че на таблетки Дентокинд се отнасят към медикамента натрупване на действия, ефектът от прилагането им идва почти веднага.

«Бърза помощ», без хапчета

Разбира се, добре е да имате под ръка достатъчно на брой лекарствени средства. Но как да бъде, ако в домашната аптечка няма лекарства, подходящи за възрастта на детето? Възможно ли е да облекчи страданията на малко дете, който изкачване кучешки зъби без упойка и противовъзпалителни лекарства?

Ако показателите на телесната температура при бебето остават в рамките на нормата, а след това на помощ на майка ми ще дойдат такива методи.

READ  Зъб Mousse (Tus Мус) - как да използвате гел правилно, мнения

Масаж на венците

За неговото изпълнение ръце, непременно трябва да бъдете чисти. Необходимо да се започне с чист удари, като внимавате да не докосвате област

повишени болезнени усещания.

След като детето ще разбере, че му искат да помогнат и постепенно да отпочинете, маминого пръст ще се появи шанс постепенно да се стигне до възпаление на парцела и внимателно го помассировать.

Ивици движения с различна степен на интензивност ще донесе облекчение малък зубкам, които все още само започват своя път.

Чесалки

Формата на тези изделия, без съмнение ще привлече малък изследовател, и му се прииска да опитате непознати елементи на вкус. С помощта на бебето удобно да се почеше зачервена десенки.

Много играчки-прорезыватели пълни с вода, така че те могат да се съхраняват в хладилника до пълното охлаждане и след това да даде в дръжката крохе.

Както е известно, студ има успокояващ ефект, а от неравна повърхност прорезывателя произвежда допълнителен масаж ефект.

В случай, когато детето става муден и малоподвижным, от него се открива многократно повръщане или възникнат проблеми с един стол, не си струва да се отдадете на самолечение и да губите ценно време! Ако не е възможно да стигнем до болницата, за да разруши, а след това трябва колкото се може по-скоро да предизвика екип строители на спешна помощ. Живота и здравето на малките деца много често зависят буквално от няколко минути, които възрастните предпочитат да прекарат на мислене, а не за спасение.

Подмяна на временни зъби на постоянни

Млечен захапка се заменя с постоянен постепенно, като се започне от долния ред. Първите падат резци (на първо предната, а след това отстрани).

Що се отнася до институциите, те напълно се променят на постоянни, вече 10-12 години. Но замяната, и като начални, не винаги минава по ясно установената схема.

Зъбите могат да изпаднат в съвсем друга цел и задача на родителите на този етап – да се запази този процес под контрол. При промяна на привеждане в съответствие хапят задължително трябва да се посети стоматолог, който ще наблюдават как се държат зъбите по време на замяна.

Има ситуации, когато здраво седи в челюстта млечни зъби пречат напълно да се развиват революция. След като лекарят е убеден в целесъобразността на премахване на временни зъби и притежават всички манипулации в челюстта, ще се освободи достатъчно място, и зъбите си не трябва да натиснете един от друг.

READ  Раждат ли се децата със зъби: причини за ранно никнене на млечни и че за него казват лекарите

Ранна загуба на зъби изисквания към себе си не по-малко внимание. Престой зъбната редица постепенно се измества и заема освободившееся пространство, като по този начин възпрепятства образуването на правото на постоянно привеждане в съответствие хапят. Тези проблеми успешно решава ортодонтическая стоматология.

Възрастни очни зъби

Вследствие на неправилно разположението на зъбите в постоянен прикусе у човека възниква остро чувство на дискомфорт. Това е свързано не само с външни дефекти на зъбната редица, но и с територии, които се появяват по време на хранене и при артикулацията. Анормално развитие на зъби може да се коригира с помощта на индивидуално подбрани ортодонтски конструкции.

Има погрешно схващане, че очите на зъбите, тъй като и да се наричат, че те по някакъв начин са свързани с органите на зрението. В действителност (и стоматолозите потвърждават това), за лечение и дори премахване на кучешки зъби не може да повлияе на очните нерви.

Така че всякакви възпалителни процеси, открити в района на очни зъбите, непременно трябва да се пролечивать. Ако зъболекарят казва,

зъб по никакъв начин не може да спаси, а след това той наистина няма шанс за възстановяване.

След изваждане на кучешки зъби формата на лицето може няколко промени (далеч не е в по-добър начин), така че единственият изход в дадена ситуация – това протезиране.

Наблюдавате растежа и развитието на зъбите е необходимо от момента на появата им. Парадоксално, но много от родителите по никакъв начин не свързват проблема постоянно привеждане в съответствие хапят с детски млечни зъби. Но напразно.

Незначителни отклонения от нормата много по-лесно да се елиминира в тийнейджърските си години, докато зубочелюстная система е все още достатъчно подвижен.

Разбира се, млечни зъби отпадат, но на тяхно място ще дойдат американските, и възпалителните процеси, протичащи във временното прикусе, плавно перетекут в хронична форма при формирането постоянно. Но самият проблем никъде няма да изчезне. Така и от общото състояние на детска зубочелюстной система зависи от здравето (както от настоящето, така и бъдещето), само на човешкия организъм в бъдещето.

Като продължавате да използвате сайта, приемате използването на "cookie". повече информация

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

MAXCACHE: 0.41MB/0.00081 sec