Какво може да се пие от зъбобол — списък на най-добрите и ефикасни лекарства

Какво може да се пие от зъбобол?

Зъбобол може да се промъква човек във всяка ситуация, включително и тогава, когато съвсем няма възможност веднага да се обърнат към лечащему лекар. В тази ситуация, е важно веднага да намерите подходящо болкоуспокояващо средство, което ще продължи дейността си и да живеят пълноценен живот, докато не се появи възможност да посетите кабинета на зъболекаря. Изберете лекарства е желателно с оглед на интензитета на болката, възрастта на пациента, преносимост на активни вещества. Също така важна роля при премахване на дискомфорта е наличието или липсата на бременност.

Лекарства срещу остър зъбобол

Актасулид

Противовъзпалително средство с широк спектър на въздействие, което може купировать най-непоносима болка. Прилагат Актасулид се изисква най-кратък курс, за да се избегнат заболявания на централната нервна система, ЧРЕВНИ и мочевыводящим апарат. В някои случаи предизвиква кошмари и трудноустранимую главоболие. Актасулид се назначава от по 50-100 мг на не повече от два пъти на ден. При изразена бъбречна недостатъчност максималната доза за деня не може да надвишава 0,1 грама за целия ден.

Апонил

Нестероидный медикамент, се предлага в няколко фармакологични форми. Суспензия се използва в детска възраст. Децата могат да се лекуват Апонилом само с две години след избора на индивидуалната дозировка. В зряла възраст се използват гранули или таблетки. За премахване на остър пристъп на болка се изисква да вземе едно хапче Апонила след хранене или разтворете съдържанието на едно пакетче в половин чаша вода. Пелетите се приемат и след основното хранене. Максимум ден да приемат не повече от две дози Апонила.

Пенталгин

Облекчаване на болката с широк спектър на действие. В някои случаи провоцировал силна крапивницу и сърбеж по кожата, обикновено се дължи на предозиране или при индивидуална непоносимост средства. Лице се назначава по една таблетка три пъти за 24 часа. В редица случаи не е забранено да се пие Пенталгин 4 пъти, но не намали интервалът между отделните по-малко от 6 часа.

Аспирин+Анальгин

Подобна комбинация може да се взема само еднократно, тъй като тя е доста сериозно влияе на СЧ и бъбреците, да не се използва до 15 години. За лечение след прием на храна и предварително изплакване на устната кухина е необходимо първо да се разтвори в чаша таблетка Аспирин, след което полученият разтвор се пие по едно хапче Аналгин. При хронична бъбречна или чернодробна недостатъчност не могат да се използват дори и един курс за премахване на зъбната болка.

Внимание! Понякога остра болка се отстранява с помощта на мускулно инжектиране. Но да се правят тези манипулации в домашни условия не се препоръчва. Течни форми на болкоуспокояващи средства могат да причинят бързо развиващите се алергични реакции.

Противоспазматические лекарства при болки в зъба

Дротаверин

Лекарството се абсорбира бързо и показва осезаем резултат в рамките на първия час. Възможен прием в почти всички групи пациенти, ако към използването на никакви изрични противопоказания. При зъбобол според инструкциите изисква се пият две таблетки на всеки 4-8 часа. Дротаверин не се използва от повече от 3-5 дни без изрични показания.

READ  Флюокаль – гел за профилактика и лечение на влизането на кариес

Но-Spa

Е аналог на Дротаверина, но според много пациенти е по-ефикасно лечебно средство. Приемате Но-Шпу за предпочитане 30 минути след ядене. За възрастни дозата е 40-80 мг от активното вещество. Повторете приема на това противоспазматического средства могат да бъдат три пъти на всеки 4-8 часа и като се има предвид интензивността болка регионална синдром.

Спазмалгон

Приемат се officinalis лекарство само след хранене, за защита на лигавицата на СЧ от таксата. Не трябва да дава Спазмалгон на пациентите, на които няма още 6 години. След 15 години при зъбобол, с оглед на нейната интензивност на болните се назначава от 1-2 дози медикамент. В рамките на един ден може да се пие до 6 таблетки Спазмалгона. При използване на медикамент при някои пациенти се регистрират силна болка в стомаха, гадене и повръщане.

Внимание! Най-добре е тази група лекарства се комбинират с други медикаменти, тъй като те позволяват да се засили действието на аналгетици. Много добре те пренесе в комбинация анальгин+спазмолитик, ако пациентът не може да заспи от силна болка.

Антипиретични средства срещу болка

Ибуклин

Добро средство за обединяване на експозиция, може да се отърве от силна болка на 4-12 часа, всичко зависи от особеностите на организма на пациента. При умерени болки се приемат три дози в рамките на деня, паузи между отделните трябва да е 4-5 часа. При остър болевом синдрома не е забранено да се пие две таблетки наведнъж. Завършил дневна мярка Ибуклина се равнява на шест дозите. При нарушения в работата на бъбреците не може да се пие по едно хапче за 8 часа.

Next

Също така с модерен лекарство е комбинирано въздействие. Позволено му прием в 1 и 2 триместър на бременността, но само при липса на по-подходящ вариант. В последния триместър на използването на Некста, е строго забранено. При наличието на зъбобол изисква се пие след хранене по 1 таблетка. За един ден при класическата схема пияни само три дози. Ако дискомфорт е различна острота, има гнойни новообразувания, тя провокира главоболие, може да се вземе наведнъж 2 хапчета Некста. За един ден не си струва да се пие повече от 5-6 дози от активното вещество. При прием на медикамент пациенти с диабет е необходимо да се има предвид, че лекарството значително подобрява действието на инсулина.

Брустан

Медикамент нестероидного тип с противовъзпалителни ефекти, едновременно облекчава треска и има анальгезирующее въздействие. Позволено е да се пие и в детска възраст, когато този брой Брустана се изисква, за да събере отделно за всяко дете. При наличието на зъбобол след 15 години на пациентите се назначава лечение, което предвижда приемането на една таблетка до 4 пъти. Повечето специалисти не препоръчват да се пият повече от 3 дози, тъй като в редица регистрирани случаи на завършил дозировка предизвикваше проблеми с червата, черния дроб и ЦНС.

Внимание! Тези медикаменти са в състояние бързо премахване на болката, с това тяхното въздействие е различна относителна безопасност. Само в някои случаи могат да се наблюдават странични ефекти, поради повишена чувствителност към лекарствата от тази група.

Най-популярните средства срещу зъбобол

Нурофен Лонг

Лекарството британски производство пролонгирующего въздействие. За лечение на пациентите трябва да приемат по една доза от Нурофена Лонга, по изключение може да направи силна и пулсираща болка, която позволява прием на 2 таблетки наведнъж. Интервал между отделните не може да бъде по-малко от шест часа, дори и при отчитане на силна болка регионална синдром. При назначаването на Нурофена Лонга разбира се, не повече от 3 дни странични ефекти всъщност не са регистрирани. За един ден не си струва да се пие повече от 4 таблетки, в изключителни случаи – 6.

READ  Складчатый езика и опасността, причините на заболяването и методи за лечение

Кетокам

Този медикамент е известен също под името Ketanov и Кеторолак. Приемат се в еднакви дози. Се счита за един от най-агресивните средства по отношение на вътрешните органи, но при това отлично блокира дори остър болковият синдром. Вземете Кетокам трябва да в доза от 10 мг след хранене, за да навреди на лигавицата на червата и стомаха. Пие активното вещество на всеки 4-6 часа. При трудновыносимом дискомфорте еднократна доза може да се увеличи 2 пъти, но броят на методите се свие до 4. В напреднала възраст не може да вземе повече от 60 мг на основния компонент.

Темпалгин

Аналгетик комбинирано въздействие, който започва да се свали от болка също в първите минути след всмукване в кръвта. Еднократна такса не може да пие повече от една таблетка медикамент, тъй като той е доста силно въздействие върху всички системи на организма. С оглед на преносимост Темпалгина не трябва да се приема по 1-4 таблетки на ден. При поява на гадене, силни спазми в корема, виене на свят и болки в мускулите е необходимо незабавно да прекрати използването на Темпалгина.

Внимание! Най-добре за лечение избират лекарства пролонгирующего ефект. Те постепенно ще высвобождать активно вещество, което ще ви позволи да вземат по-малко на брой хапчета, при запазване на които ще бъдат необходими ефект.

Разходите по лекарствата

Лекарство Изображение Русия в рубли Беларус в рубли Украйна в евро

Актасулид

100 3,2 41
Апонил

100 3,2 41
Пенталгин

200 7 82
Аспирин

100 3,2 41
Анальгин

100 3,2 41
Но-Spa

400 13 164

Спазмалгон

300 10 123
Ибуклин

150 5 62
Next

150 5 62
Брустан

150 5 62
Нурофен Лонг

200 7 82
Кетокам

100 3,2 41
Темпалгин

150 5 62
Дротаверин

50 3 10

Внимание! Всеки от описаните средства има своите аналози. При това той може да се пренася на пациентите по-добро или по-лошо, което е свързано с индивидуални характеристики на организма. Затова лекарите съветват да вземем оптимално лекарство за облекчаване на болката и да я държи при себе си.

Какво трябва да знаете за болкоуспокояващи средства при зъбобол?

При използване на описаните лекарствата трябва да знаете следното:

  • никога не ги разбърква се и среща със стероиди, което може да доведе до силна дисфункция на черния дроб и бъбреците;
  • лечение на деца може да се извършва само със специални детски аналгетици или детски жаропонижающими;
  • всички описани средства могат неблагоприятно да повлияят на СЧ, което се изисква от пациента да се поддържа правилен хранителен режим и прием на пребиотици за защита на лигавицата;
  • хапчета желателно е да се комбинират с полосканиями;
  • противовъзпалителни средства нестероидного тип не могат да се приемат повече от 3 дни, антипиретични – по-5;
  • едно и също лекарство може по различен начин да се въздейства на различни пациенти, така че е желателно да се държи в аптечката 2-3 подобни средства;
  • пациенти след 65 години и при проблеми с бъбреците и черния дроб и е необходимо да се намали дневната доза е 2 пъти;
  • по време на бременност упойка, се подбират с оглед триместър, особено важно е да обърнем внимание на това в първите 12 седмици от света на малко дете и на най-новите дати.

Внимание! Никога не се превишава еднократни дози в желанието си по-бързо облекчаване на болката. Освен букет неприятни симптоми от предозиране, може да възникне оток на лигавицата на устата, че само ще засили болката в зъба.

Видео — Как да се отървем от зъбобол?

READ  Гел стоматологичен Калгель при прорезывании на зъбите при деца

Възможно ли е да се пие антибиотици?

Тези лекарства не са в състояние да помогне на пациентите, тъй като зъбобол не е последица от инфекция, това се случва само в изключителни случаи. Приемът на антибиотици може да се извършва само с разрешение на зъболекар, когато болката е придружен от множество вродени гноен секрет, има вероятност от заразяване на други части на венците и лигавицата на устата. Ако под ръка няма никакви болкоуспокояващи хапчета, по-добре е да се използват удобни методи като изплакнете или держания хладка вода на един болен място. Това ще даде много по-значителен резултат, отколкото курс на антибиотици.

Внимание! Понякога можете да срещнете съвети, в които се препоръчват от антибиотици се готви каша и се слагат го на болно място, да намали отоците и възпалението. Това не си струва, тъй като по този начин хапчета по никакъв начин не могат да се действа в огнището на възпаление, което не може да се каже за бъбреците и черния дроб.

За безопасно лечение е необходимо да се запознаете с пълната инструкция на тези лекарствени средства, тъй като там могат да се срещнат по-пълен списък на противопоказания и възможни странични ефекти. При игнорировании подобно изисквания голям шанс от развитие на усложнения, включително и не само зъбите, но и вътрешните органи. При лечение на бременните жени и деца е да се избере само тези лекарства, които се различават мекота и бързина на въздействието. Най-добре за това ще отговарят на обичайните антипиретични.

Като продължавате да използвате сайта, приемате използването на "cookie". повече информация

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close