Какво трябва да направя, ако от под коронки се появи миризма, а от зъба фал-мирише на гниене?

Има случаи, когато след известно време след инсталиране на корони от по нея започва да се усеща неприятна миризма. Нейната поява може да бъде свързано както с грешен производството и инсталирането на най-проекти, така и с възпалителни процеси в интерес на зъба.

Във всеки случай, отстраняване на проблема, без да се прибягва до лекар е невъзможно. Ако се отложи посещение в бъдещето, а не искат да се докоснат наскоро инсталирана коронку, то рано или късно зъб се разпада и може да се загуби.

Защо от зъба мирише на гниене, след инсталиране на коронки

В доминиращ повечето случаи за определяне на причината за проблема трябва да коронку. Гнил мирис може да бъде причинен от разрушаването на зъбните тъкани от-за протезиране слабо пролеченного зъб или при инсталиране на протеза върху започнаха да се руши и да бъде отстраняване на единица.

Кариозный процес е в процес на разработка възниква и при неспазване на хигиена на устната кухина — нередовни или лошо качество на почистване на зъбите, липса на грижа за коронките с използване на специални средства и инструменти.

Често неприятна миризма под корона е свързан с достатъчно внимателен, за спазването на технологията на протезиране, така че причина може да бъде следният:

  1. Дизайнът е плътно прилепнала към венеца, в разделяющее им пространство попадат частици от храна, слюнка. Създава благоприятни условия за активно размножаване на бактерии. Гниене хранителни остатъци и излъчена микроби продукти от жизнената стават източник на специфична миризма.
  2. Нарушение на стягане връзка корони с зъбите. Това може да се дължи на лошо качество на цементирующего материали или неправилна инсталация на протеза. Стрес изделия допринася за проникване под нея частици от храна и микроорганизми, които под корона мирише неприятно от самия зъб и от възпаление на венците.
  3. Ако продуктът е произведен от металокерамика, да попадне въздух и слюнката при повреда печат дизайн води до окисляване на метала. Това също може да предизвика появата на лош вкус.
  4. След обтачивания на зъба и облекчаване на мерок повърхността му не е защитена от попадане на инфекция временна корона до производство и монтаж на постоянна дизайн.
READ  Дъвка за скоби - повишаване на ефективността на лечението

Общ характер на симптоматиката

На първо място безпокойство на пациента причинява неприятен гнил дъх, изглежда, че смърди и зъб и венците и околните тъкани.

Възниква усещане за скапливания хранителни остатъци в място примыкания корони на венеца. Ако добре се вгледаме, можем да видим потъмняване на основа на зъба, което показва, че началото на неговото унищожение.

Болката при това може да не се усети, тъй като преди протезированием, като правило, се извършва премахване на засегнатата от възпаление на зъбен нерв.

Тревожен звоночек

Изброените симптоми се обозначават върху развитието на възпалителен процес с образуване на гной. Възпалението може да доведе до появата на усложнения като появата на гнойной киста в корена на зъба или флюс – абсцес в областта на периоста. За премахване на гнойников е необходимо да се прибягва до хирургически методи на лечение и антибиотикотерапии.

Пълни с гной новообразувания са огнище на инфекция, от която патогенни микроорганизми, разпространяват в съседните единици на зъбната редица, на меките тъкани на устната кухина, постъпват в кръвта и с нея са разпръснати в други органи. Следствие от това са възпаление на средното ухо, синузит, блефарит, тонзилит, остеомиелит и много други възпалителни процеси.

Ако навреме не започнете лечение разрушающегося под корона на зъба, след известно време той гниене и трябва да се премахне, за да след това възстановяване на зъбната редица с помощта на имплант или мостовидного протеза.

Какво трябва да направя в такава ситуация?

Веднага след появата на неприятна миризма от под короната на зъба трябва да отида на зъболекар, се опитва да направи нещо самостоятелно, за да се спаси един зъб не донесе желания резултат, тъй като не помагат за премахване на самата причина за възникване на възпалителен процес.

READ  Гиперестезия на зъбите, видове, лечение при зъболекар и у дома

До посещение в клиниката може да изплакнете устата си с инфузия от билки, притежаващи противовъзпалителни свойства, като например отвара от невен, дъбови кори или лайка. Също така можете да се опитате да премахнете скопившиеся под протеза хранителни частици специален ершиком.

След отстраняване на корони при наличието на гнойного процес се провежда лечение, насочени към запазването на зъбите. След саниране на него се поставя нов, отново изработени протези. Ако възпалението липсва и причината за миризмата е хлабава прилепване проекти към венеца на зъбната повърхност внимателно се почиства от замърсявания.

След това се прави корекция на изделия или се поставя ново, оптимално подходящ размер на зъбите и плътно примыкающее на венеца без образование пропуски.

В този случай, както и при расшатывании и повреда печат на протезата в резултат на прилагането на лош цимент или слаба фиксация на закрепване, подмяна на продукти се извършва безплатно. Повечето здравни заведения предоставят на своите клиенти гаранция за определен срок за всички видове лечение и протезиране на зъбите.

Превантивни мерки

Гарантира безопасността на зъбите и протезных конструкции е възможно с помощта на ежедневна грижа за устната кухина с използване на специални пасти за зъби и тела.

Внимателно почистете повърхността на импланти, коронки, елементи на брекет-системи, предотвратив образование мека плака, ще

използването на пучковой четка за зъби.

За почистване на повърхността в най-трудно достъпни места, предназначени малък размер, межпроксимальная щеточка, конструктивни особености които позволяват щетинкам да проникват в пропастта, разделяща протези от съседните зъби.

Специално устройство за провеждане на хигиенни процедури в устната кухина е иригатор. Действието на уреда се основава на подаването на вода под натиска.

READ  Как да грабне млечен зъб, без болката на детето в домашни условия

Преминаването на струята през дюза придава поток пулсиращ характер, като мехурчета въздух. Това предвижда премахване на зъбната плака и да се намират в най-малките пукнатини остатъците от храна. Едновременно се постига массирующий ефект, който подобрява кръвообращението и обмяната на веществата в тъканите на венците.

Почистване на межзубных работи успешно се извършва флоссами. По-добре да изберете дълги нишки, импрегнирани с антисептични составами.

MAXCACHE: 0.4MB/0.00145 sec