Каустинерв — девитализирующая паста за безболезнено отстраняване на маса

Каустинерв — стоматологичен девитализирующая паста, която се използва за безболезнено отстраняване на маса. Производител — Septodont (Франция).

Предлага се Caystinerf в три вида, всяка паста с оригиналния състав:

  1. Fort. Съдържа се в състава на лидокаин, параформальдегид, фенол. Използва се за экстирпации маса без прилагането на арсен.
  2. Arsenical. В състава има арсен. Предлага се в пластмасова банка. Опаковани в картонена кутия, вътре анотация за използване.
  3. Rapide. Бързо действащ мышьяковистая паста. В състава на арсен, фенол, ефедрин, лидокаин, ментол.

Всички видове средства Каустинерв се използват за безболезнено девитализации.

Указания за употреба

Независимо от състава на използвания наркотик, преди да използвате паста е необходимо изготвяне на зъбната кухина. Зъболекарят премахва разрушившийся дентина, като по този начин се обръщаме към целулоза. Колкото по-стегната дентина и по-плътен му слой, толкова по-бавно ще се случи девитализация.

На дъното на устната специалист отвръща на топка лекарство, се случва това, без надавливания. След това зъбът се затваря временно пломбой. След 7-10 дни се случва аутопсия на устната (ако се използват мышьяковистые Каустинерв Бърза и Арсеник, а след това през 3 дни). Временна пломбата се отстранява заедно с наркотици. Pulp през това време става влакнести, която улеснява изваждането.

Ако директен контакт с пулпа не се случи, лечението се случва в два етапа. Първоначално корен отслабва, след това е необходимо отново ще използва малка топка средства, за да напълно да го премахнете.

Доза на всяко лекарство е едно и също: използва се топчета с големината на не повече от един милиметър.

Възможни са алергични реакции и раздразнение, ако има чувствителност към компонентите на материала.

READ  Зъб се чувства студено: причини и начини за лечение

Използвате паста трябва да бъде в твърдо състояние, кухина трябва да бъде добре затворена временно пломбой. Това ще предотврати изпаряването на активното вещество на лекарството.

Спортистите трябва да използвате това лекарство с повишено внимание, тъй като е възможно положителен резултат при проверка за допинг. Временно трябва да се откаже от надпреварата зад волана.

Цената и аналози

Приблизителна цена на паста Каустинерв – 2000-2500 лв.

Температура на съхранение не трябва да бъде по-висока от 25 градуса. След използването на средства за покриване на плътно се затваря. Се съхранява на сухо и тъмно място до следващата употреба.

Открита банка е подходящ в рамките на една година. След изтичането на определен период от време употребата на фармакологични средства е невъзможно.

Сходни по състав и имуществото препарати, не съдържащи арсен: Депульпин, Девитал.

MAXCACHE: 0.39MB/0.00075 sec