Кое хапче се пие от зъбобол: пълен списък на лекарства

Кое хапче се пие от зъбобол

Остър зъбобол поне веднъж в живота си са имали не само 0,1% от населението на планетата, и все пак любителите на редовно да посещават зъболекарски кабинет има малко. Всички, които са на здравето и красотата на зъбите предпочита огромен потребителски кредит, спасаются от зъбобол таблетки. Но дори и тези, който се отнася отговорно към своя външен вид и здраве, има моменти, когато трябва спешно купировать остра болка, а да се обърнат в клиниката не е възможно.

Фармацевтичният пазар е пълно с различни видове лекарства, но да ги избират трябва да не е спонтанно, а съзнателно, като се фокусира върху причините и характеристиките на болезнени усещания. Едва ли ноющую болка от прорезывающегося с температура на зъба при грудничка и стартирала кариес с гнойни пулпит възрастен човек трябва да третират едни методи.

Слабо изразена зъбобол

Ако първите симптоми на болния зъб се проявява ден, и толерира това неразположение не е голяма работа, може да се отървете от чувството на дискомфорт популярни медикаменти – аспирин, анальгином, парацетамол. Вярно е, че ефектът на обезболяване при тях кратък (2-3 часа), но като временен вариант, който ви позволява да завърши работния ден и да стигнем до зъболекарски кабинет, той работи.

Лекарите по различен начин се отнасят към този вид «бърза самопомощ», вярвайки, че аналгезия по този начин да навреди на системата на кръвообращението. Вместо традиционните предлагат скъпи «нови», уж по-модерни лекарства, в състава на които се оказва същия аспирин или парацетамол. Чрез закупуване на лекарства без рецепта, поне прочетете инструкциите внимателно.

Остра болка стреляющего характер

Подобни усещания, трябва да се отстранят по-радикални средства – «Кетановом», «Найзом», «Астасулидом». Общата им характеристика и ефективност. Допълни списъкът «Ибуклином» (на базата на ибупрофен и парацетамол), който се отличава с минимален списък на странични ефекти, така че е позволено, дори и за облекчаване състоянието на деца. Както и за всяко лекарство, е важно точно да се спазва дозировката. В нашия случай дневната доза не може да надвишава 4 таблетки.

По-бързо се проявява в резултат на обезболяване при използване на не таблетированных средства, а инжекция. Но с уколами вероятността за предозиране по-горе, както и развитието на странични ефекти: алергии (обриви, диспнея), слабост, загуба на координация, диспептических нарушения, нарушения от страна на сърцето и кръвоносните съдове.

Болки

Когато неприятни усещания слабо изразени, но при постоянно болки, болка в зъба ефективност без хапчета значително пада, проблем решават с помощта на спазмолитиков тип «Но-шпы» или «Папаверина».

Максимален терапевтичен ефект се постига при комбинация на лекарства новатори, които правят спазми, с аналгетици, облегчающими самочувствие. Да заспя при този натрапчив болка ще помогне на прием «Но-шпы» с «Папаверином».

Непоносима болка

Понякога болката толерира невъзможно: усещане като че ли в десну ввинчивают шуруп. Силна болка не се отдалечава нито за миг, и конвенционалните средства на проблема вече не се разреши.

При такива чувства не може да се мине без наркотични лекарства от типа «Морфин», «Промедола», «Фентанил». Механизмът на тяхното въздействие е основан на угнетении или заключването на скоростта на предаване на нервните импулси по гръбначния или главния мозък.

Това ни дава възможност да се намали чувствителността към болката. Но да се справят с тези медикаменти трябва да е изключително внимателно, тъй като всички те имат ясно изразен ефект на привикване. Основно те са предназначени за облекчаване на състоянието на болните с онкологични диагнозами.

Закупуване на лекарства на базата на опиати в аптека може да е само по лекарско предписание, при зъбобол тези рецепти дават рядко.

Традиционните средства

Към лекарствата, доказани от времето и традиционните медицина, са хапчета с изразени бърза и абсолютна ефективност. Някои от най-популярните средства са представени в таблицата.

READ  Най-доброто хапче срещу зъбобол - списък с най-ефективните лекарства

Име на лекарството Показания Противопоказания Странични ефекти

Болкоуспокояващи хапчета на базата на кеторолака. Не е хормонално. Децата до 16-годишна възраст, бременност, кърмене, язва, астма, заболявания на бъбреците и черния дроб. Сънливост, аритмия, гърчове, гадене, нарушение на координацията.

Универсално мощен агент. Облекчава възпаления, инфекции. Само при остра болка, 1 на труда./дневно. Не трябва да се приема от бременни, при кърмене и деца до 2-годишна възраст. Кожни обриви, болки в СЧ, гадене.

Мощен аналгетичен ефект. Доза – до 3 на труда./един ден. Изисква много вода. Възраст до 16 години, бременност, кърмене, проблеми с бъбреците и черния дроб. Сънливост, подуване и стомашно-ЧРЕВНИ.

Купируют слаба и средна болка. Дневна доза – до 6 броя. Не е съвместим с други медикаменти. Тахикардия, студени тръпки, хипотония.

Противовъзпалително средство Възраст до 12 години, бременност, диабет, проблеми с бъбреците, черния дроб и сърдечна недостатъчност.

Жаропонижающий аналгетик. Възраст до 15 години. Главоболие, нарушение на съня, чувство на умора, диспептические разстройство.

Активно вещество кодеин обезболява, лекува възпаления. Хипертония, заболяване на бъбреците и черния дроб, хемофилия.

Нестероидный медикамент, намалява възпалението. Доза – по полтаблетки 3 rv/ден. Бременност, болести на кръвта, на зрителния нерв, кървене, язва.

Замораживающее болка средство на базата на лидокаин. При бременност, кърмене, патология на черния дроб и бъбреците, хипертония.

При стоматити, пародонтите, прорезывании на зъбите.

Силна денталгия. Изпийте 1 таблетка през 4 часа (при необходимост) – още една. Бременност, кърмене, болести на кръвта и черния дроб.

Аналгетик, е с температура, намалява възпалението. Доза – до 6 на труда./дневно. Проблеми с бъбреците и черния дроб, хипотония, деца до 14 години, по време на бременност.

Хомеопатични средства

Възможности на хомеопатията при лечение на зъбобол, които не са ограничени, но първо трябва да се проучи предпоставки за възникване на заболяването. Ако зъбите ноют поради настинка, може да се лекува, «Аконитом».

Когато неразположение причинени от нервни переутомлением или силен стрес, експертите препоръчват «Коффея».

Ако болката е в следствие на орална и лицево-челюстна травма или синини, ще помогне на лекарството, произведен на основата на арника. Понякога зъбите болки при капки с времето или продължителен престой в сурово място, тогава може да опитате «Nux Мошату». Лекарство препоръчват дори за деца и бременни. На любителите на кафе и алкохолни напитки, ден просиживающим от компютъра или телевизора, на настинка или стресът да се получи по-лесно най-много. В този случай ще помогне «Nux Vomica».

Как да се облекчи болката с домашни средства

Това се случва, болката се усилва до вечерта, и в аптечката на подходящи таблетки не. Да може да ги замени? В идеалния случай – зубными капки, но ще дойде и обичайната тинктура от валериан или масло от евкалипт. Към пациента, на зубу трябва да положат тампон, напоен с един от средства. Понякога помагат промивки със сок от червена боровинка или отвара от градински чай.

За точков масаж трябва да се намери активна точка, която се намира по средата между основи на палеца и показалеца на пръстите. Масажът трябва да се направи от другата (по отношение на зубу) ръка. Масажира с кръгови движения, леко лек натиск. Въздействат на проблемную зона, массажируя указаната точка куб лед.

Над болен зъб може да помассировать и ухото. С палеца и показалеца трябва да се месят горната точка на ушната мида, постепенно движейки се към ухото лоб.

Една интересна закономерност установиха учени: при силно плаче натиск в областта на венците пада, това притъпява болката. За постигане на желания резултат не се нуждаят от емоционални усилия: достатъчно нарязани глава лук.

Ефективен начин вендузи болка – просто отвличане на вниманието от проблема. Ако правите любимите си неща, подсъзнателно да превключва на положителни емоции и проблемът хапчета си отива от само себе си. Все още лекарите смятат, че за намаляване на дискомфорт, ще клякам.

READ  Тортоаномалия — защо зъби "танц" около оста си и как да ги върне на мястото си?

Опит на алтернативната медицина

За тези, които при вида на кръв, ваксини, медицински инструменти близо до обмороку, традиционната медицина предлага напълно безвредни начини.

  1. Може да се прикрепя към венеца нарязания на ситно лук и сол. Каша по-добре да затворите тампон. Сол ще намали възпалението, а лука играе роля антисептично средство. Болката стихнет след 20 мин.

  2. Плочата на себум трябва да се приложи към зубу на 10 мин.
  3. За изплакване се запарва смес от градински чай, дъбова кора, цветове от невен и жълт кантарион.
  4. Тампон, напоен с настойка от прополис се поставя върху проблемните зъб.

  5. Можете да се справите зона болка виетнамските балсам.
  6. На китката близо до пулса се връзват парче чесън. Компрес правят с другата за зъб страна.
  7. Направете тинктура от листа от мента и малина на водка. Използва се за компреси.
  8. Ванички за устата на 10 мин. на базата на масло от жълт кантарион.

  9. Мед с канела (1:1) да се прикрепя към зубу.
  10. Парче сурово цвекло да се сложи към венеца.

Препоръка на зъболекари

Разбира се, при възможност да се консултират по въпроса за избора на болкоуспокояващи средства е необходимо в плаката, кабинет. Освен рецепта, лекари предупреждават от зле действие.

На всеки половин час, стоматолозите препоръчват изплакване на устната кухина със сода. За разтвор на содата трябва да се изсипва вряща вода, а не просто – комфортна температура.

По-специално, възпаление на парцел не може да затопля се, тъй като допълнителен приток на кръв засилва болка. По-ефективно в този план ще се работи на парче лед или друг студен компрес.

Подобрява кръвообращението на главата и поза е легнало положение: венци налягане се повишава, а заедно с него – и болка.

Дали всички показани такива лекарства

В челната десятка на най-популярните средства за хит на «Аспирин», «Актасулид», «Дексалгин», «Гриппостад», «Ибуфен», «Ketanov». Всички лекарства имат своите показания и противопоказания, така че да ги неконтролируемо опасно. Например, «Актасулид», успокоява инфекциите болка със сигурност, но при язва, бъбречна и чернодробна патология, при пациенти с високи нива на глюкоза в кръвта и сърдечни патологиями той може да доведе до влошаване. Най-безобиден на пръв поглед, «Аспирин» не трябва да се консумират язвенникам, високото кръвно налягане, астма и лоши показатели на кръвосъсирването. «Гриппостад» не приемат с бъбречна недостатъчност и високо кръвно налягане.

«Дексалгин 25» противопоказан при болестта на Крон, язви, колит и астма. Не е подходящо и за лица в зряла възраст. «Ketanov» не се препоръчва при бъбречни патологиях, астма и язва.

Лечение на зъби за бременни

В периода на света дете проблеми със зъбите, като правило, са заточени, дори и ако преди това всичко беше нормално. Причини – промяна в хормоналния фон, недостиг на калций, недостиг на витамин при формирането на плода, влошаване на хроничните заболявания. Бременността не позволява да експериментирате с медикаменти, обезболяващи таблетки – не е изключение. Няма противопоказания за бременни «Парацетамол», «Но-шпы», «Аспирин», «Нурофена», «Аналгин», но хапчетата трябва да избираме само заедно с лекаря, с оглед на цялостното здраве.

«Парацетамол» – не е най-силното болкоуспокояващо, но за бременни достатъчно безопасно и ефективно. «Аспирин» има редица общи противопоказания, затова употребата му трябва да се приведе в съответствие с лекар. «Анальгин» (в сравнение с «Аспирин») има по-изразен ефект, но и страничните ефекти от него също има. «Нурофен» се предписва на бременни жени само в отделни случаи и само в първата половина на бременността. За «Кетороле», «Кетанове», «Кеторолаке», «Долоке» и други силни лекарства по време на бременност трябва да забравите съвсем.

Отстраняване на дискомфорт всички домашни хитростями бъдещата майка трябва да е с повишено внимание. Ако се прикрепя към пациента, на зубу хапчета «Аспирин», е възможно да се печелят аспириновый изгаряне. За алкохолни компрессах на десну може и да не прилича. Бременните не бива да отлагаме преглед. Инфекция в устната кухина не само носи дискомфорт на бъдещата майка, но и създава потенциална заплаха за детето.

При прием на болкоуспокояващи средства е от значение и срока на бременността. В 1-ия триместър на край на ембриона се формира мозъка, ЦНС, органи. Лекарства трябва да бъдат заменени на народни средства за защита. Ако пренебрегнем лечение собствени зъби, може да осигури наследственную склонност към кариес на плода, тъй като началото на зъбите, които се образуват в 6-та седмица.

Благоприятен период за лечение на зъбите – втори триместър. Плацентата вече е образувано и е в състояние да предпази плода от щадящи болкоуспокояващи средства, без преминаване през такава преграда.

На третия триместър – критичен. За да отидете на зъболекар не предизвика преждевременно раждане, най-добре да посетите зъболекар и предварително да се запознаят с методите за превенция (хигиена, диета, витаминен комплекс и други подобни).

Хапчета за деца

При деца зъби боли не по-малко, отколкото при възрастни, с единствената разлика, че болки в зъбите, детето не ще да заспи и на родителите. Повечето деца се страхуват от зъболекари, и да ги убедите да си отвориш устата при зъбобол трудно.

Преди посещението на зъболекарски кабинет-добре да помогнете на бебето. Успокои и детето, и зъб ще обезболивающая хапче, но само за намаляване на дозата в такива случаи не е достатъчно. Децата са разрешени «Парацетамол» и «Ибупрофен». Децата на първите години от живота са подходящи ректално свещите, останалата част – таблетки, сиропи, спирането, капки.

Много неприятности на родителите да дават на прорезывающиеся зъбите при грудничка. За облекчаване на състоянието могат да бъдат народни средства за защита: билков чай от лайка и мента, прочистване на устата и масаж на венците с марлевым тампон, пропитанным екстракт от градински чай, расчесыванием венците прорезывателем (най – добре- охладени, с подплънки).

Аптеки предлагат за тази цел и анестетични гелове на базата на лидокаин. Повърхностно изтръпване ще даде възможност на детето да заспи, но се използват такива лекарства трябва да се само след консултация с педиатър, за да се изключат подобни симптоми на други заболявания (повишена температура, разстройство на стола и на сън могат да бъдат признаци на инфекция).

Какъв извод може да се стигне

В най-широк избор на лекарствата за намаляване на зъбната болка е важно да не забравяме, че те са предназначени именно за временно облекчаване на състоянието. Освен това, всички болкоуспокояващи медикаменти в различна степен токсични, в нарушение на препоръките за употреба е възможна интоксикация с всички произтичащи от това последици. Колко нито откладывай среща със стоматолог, увеличаване на дозата болкоуспокояващи средства, краят ще бъде един. Разликата е само в разнообразие от преживявания, тъй като обикновен кариес в начален етап и одонтогенный остеомиелит на челюстите не са едно и също нещо.

Видео – Зъбобол на: хапчета, народни средства за защита

Като продължавате да използвате сайта, приемате използването на "cookie". повече информация

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

MAXCACHE: 0.43MB/0.00156 sec