Когато е възможно частично инсталиране на скоби на една челюст

Идеално гладка редица зъби – гаранция за привлекателен една чисто бели усмивки. Презрамките са един от начините, по който да може да дари.

Но при избора на този начин за коригиране на привеждане в съответствие хапят много хора се чудят (основно с цел икономии) — достатъчна ли е, за да ги кръпка дефект частично инсталиране на скоби на една от челюстите на горната или долната? В кои случаи може да се управлява без пълна инсталация, което, разбира се, два пъти по-скъпо?

Кога и на кого се препоръчва за частична корекция?

Ситуации, когато специалистите препоръчват инсталиране на скоби, само на горната или долната челюст е много малко – едва 5% от общия брой случаи. И ето защо.

Далеч от ортодонтия на хората изглежда, че кривина зъби – малка и лесно устранимая проблем. Но това не е така. Временни положение на зъбите – в следствие на това, че пациентът захапка.

Специалисти определят според това как са разположени един спрямо друг зъбните редици при смыкании челюсти. Разрешаване на ситуацията ще помогне именно коригиране на привеждане в съответствие хапят — тогава проблемът с отделни зъбите си отиде от само себе си.

Зъболекар може да ви препоръча да сложи скоби на една от челюстите само в един случай – при правилно прикусе с леко изкривяване на зъбите или пък само на един зъб.

Когато е възможно поставянето на скоби на една челюст?

При неправилна прикусе частично инсталиране на скоби, няма да помогне, а напротив да навреди на това, което ще изостри проблема, като за начало на нова

деформации на зъбната редица. Въпреки това, има редица случаи, при които стоматолози вярват, че е възможно инсталиране на скоби на една челюст:

 • няма сериозни проблеми с захапка, а на горната и долната челюст са симетрични (голямо внимание тук се обръща на разположението на зъби и моляров – те трябва да бъдат точно един срещу друг);
 • от целия набор на зъбната редица леко изкривена на не повече от два зъба.

Корекция-долния ред на

Ортодонт приема решение за използване на брекет-системата, само за долната челюст само тогава, когато хапят почти перфектен и горните зъби гладки и не се нуждаят от поправяне. Често това се случва и при необходимост коригиране на само един чифт зъби.

Въпреки това, бъдете готови за това, че след корекция на долната челюст трябва да хуля известно време тиранти и на горната. Причината за това е разширяването-долния ред, вследствие на носенето на системата. За да не развалят пациента захапка, лекарят може да ви посъветва да коригира в новата състояние на долния зъбната редица горната част.

READ  След изваждане на зъб боли венци: какво да правя?

Какви проекти се използват?

Най-широка известност за частична корекция получиха се следните видове брекет-системи:

 1. Метални. Най-разпространеният вариант поради своята икономичност. Долните зъби са скрити зад долната си устна, когато говорите или усмивка – така че имате възможност да се запишете на материала. За изпълнението на корекцията на същия този вид, по нищо не отстъпва на другите.
 2. Ако метал, дори и в такъв случай все още изглежда неэстетичным, след което по ваш избор се предлагат сапфировые и керамични система корекция. Те са по-скъпи метални, но, освен външната привлекателност, имат още един плюс – по-малко травмируют зъбния емайл.
 3. Най-естетичен вид – лингвальная дизайн. Тя е съвсем ненатрапчива другите, тъй като се намира от вътрешната страна на челюстта. Също лингвальная система е в състояние да помогне да се избегнат проблеми с закрие зъби и последваща промяна на привеждане в съответствие хапят. Минус я един – висока цена.

Процесът на инсталация

Преди да инсталирате важно е да се подложи санацию устната кухина:

 1. Борба със зъбния кариес. Презрамките – едно трудно изпитание за зъби, така че трябва да се последните са в добро състояние. Освен това, самата ортодонтическая система могат да допринесат за развитие на инфекции – капан парчета храна в детайли изглежда идеалният дом за бактерии.
 2. Борбата с пародонтозом и пародонтитом. Трябва да се премахнат всички възпалителни процеси в областта на венците, тъй като пародонтит по време на носене на скоби е много нежелателно.
 3. Професионално почистване на зъбите. Произвежда ултразвук или със средства, съдържащи флуор. Брекет-дизайн инсталирате само на сто процента пречистени зъби, тъй като плаката и всякакви натрупвания пречат должному сцепление на повърхности и спомагат за развитието на зъбни инфекции.

След като всички подготвителни етапи са изпълнени, започва директно самият процес на инсталация:

 1. За удобство на работа на пациента се вкарва специален дизайн – роторасширитель. Полирани зъби, надувают специално вещество с възстановителен ефект. След това го премахват, сушени емайл.
 2. На повърхността на емайла се нанася сильнодействующий лепило, върху него прикрепен дизайн. Всички я замочки покрити със слой от специален «на» цимент. UV-лъчите ускоряват неговото втвърдяване.
 3. Д-р внимателно отстранява излишния материал. Инсталацията е завършена.

Най-бързо са определени тези видове проекти, които са приложени към външната повърхност – около един час. Голяма част от времето там отива на сверхточное нанасяне на лепилото – за да не се създаде ефект на неправилна «сцепление». Лингвална скоби са определени по-дълго, поради трудности в работата със «скрита» на повърхността на челюстта – около един и половина часа. Ето защо, между другото, им цена и висока.

READ  Защо се слагат арсен в зъба? Научете отговор от нашата статия!

Трябва да се каже, че инсталацията се случва съвсем безболезнено, макар и малко уморително.

Функции за корекция на долната челюст

Редица характеристики, присъщи за отстраняване на дефекти на долните зъби:

 • проблемите на привеждане в съответствие хапят по-често, няколко по-сериозни, отколкото с горната челюст;
 • долна захапка по-трудно исправляется;
 • корекция отнема повече време;
 • гама от използвани материали са по-бедни;
 • лечение-долния ред на обикновено струва по-евтино на горния.

Инсталиране на скоби на горната челюст

Условия на инсталирането корректирующей дизайн само на най-горния ред зъби точно същите, както и по-ниски: почти сигурно правилната захапка и наличието само на една-две проблемни зъби.

Какъв дизайн и материали се използват?

Може да се използва като вестибулярные (външни), така и лингвална (скрити от вътрешната страна на зъбната редица).

По материала можете също да селектирате различни ортодонтски системи:

 • метални (медицинска стомана или титан);
 • керамика – външно прозрачно, но доста здрав;
 • сапфировые – почти невидими, поради своята прозрачност, но при това доста крехки;
 • полимер – също е прозрачна, но с течение на времето са боядисани, под влиянието на консумираната храна, това се компенсира тяхната относителна ниска цена.

Също така има възможност за избор между класически лигатурными и безлигатурными системи. В първите дъга към брекетам закрепени с помощта на метални лигатура или еластични пръстени. Те се различават по-ниска цена и изпитани от времето.

Вторите имат самостоятелно регулиране механизми. Техните плюсове – по-висока скорост на монтаж, съдействие лесна хигиена на устата, индивидуален «план» корекция на всеки зъб, намаляване на времето за носенето механизъм.

Процесът на инсталация

Презрамките на горната челюст се поставят почти идентично така както и в долната. Единственото нещо, инсталацията отнема малко по-малко време.

Характеристики на корекция

За корекция на зъбната редица на горната челюст характеристика:

 • по-голям брой на прегледите на пациентите, е свързано не с това, че тя е по-проблематичен, а с естетически компонент – предните зъби са по-забележими.
 • поради малък струпване на зъбите, коригиране на привеждане в съответствие хапят най-горния ред идва много по-бързо;
 • за коригиране на недостатъците на горните зъби разработен повече възможности за конструкции.

Вариант за корекция на 1-2 зъбите

Ако пациентът има проблем с един или два зъба, а в противен правилната захапка, зъболекар може да предложи носенето на сменяеми капов. Този вид корекция е характерен за резци и кучешки зъби. Капы не могат да се обърне на пациентите, ако зъбът е силно завърта в другата посока.

READ  Втрива тиранти - начини за избягване на неприятности

Предимствата на този дизайн – е по-ниска цена в сравнение с брекетами, и краткият срок на носене в продължение на няколко месеца.

Но заедно с това, има и редица недостатъци:

 • трудно е да се постигне обща правилност само броя на зъбите;
 • по-малко удобни в експлоатацията;
 • за разлика от скоби влияят на произношението.

Цена на въпрос

Приблизителна цена за пълно инсталиране на скоби на две челюсти:

 • метални: 8-20 хиляди рубли;
 • керамични: 15-40 хиляди рубли;
 • сапфировые: 18-70 хиляди рубли;
 • полимерни: 12-15 хиляди рубли;
 • лингвална: 30-80 хиляди рубли;
 • безлигатурные: 50-80 хиляди рубли.

За да научите приблизителна цена за инсталиране на брекет-системата е само една челюст е достатъчно да се разделят общите разходи на половина.

Моля, обърнете внимание, че посочени цени само на самата конструкция. Предстоят още загуба на услуги на д-р, фиксиране, корекция.

Когато все пак трябва да се коригира и двете челюсти?

Сложи брекет-система на двете челюсти едновременно специалист съветва при проблеми с захапка на пациента значителни, ако изкривяване на сериозно и докосна на няколко зъба.

Не си струва особено да се разстрои, ако вашият случай е именно такъв. Вие ще получите комплексно и ефективно лечение, което ще даде на проблема

да се върне, а също така не откривате в допълнение на нови зъбни патология поради по-малко скъпо, но грешен начин ортодонтско лечение.

Обобщавайки всичко казано може да се каже, че не всички случаи на коргиране неравностите на зъбната редица изискват инсталиране на скоби, на двете челюсти. При несериозно нарушения на привеждане в съответствие хапят или липсата на малък брой ненормален зъбите може да се определи чрез инсталиране на брекет-проекти само за една челюст.

Въпреки това, при значителни нарушения на привеждане в съответствие хапят, по-добре да го забравиш за икономии и да обърнат внимание на специалист – определя дизайна на двете зъбни редове. Това все още ще бъде по-евтина поправка на заболявания, причинени от погрешен подход към лечението.

Като продължавате да използвате сайта, приемате използването на "cookie". повече информация

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

MAXCACHE: 0.41MB/0.00127 sec