Колко дни се държи при температура прорезывании на зъбите при деца

Колко дни се държи при температура прорезывании зъби при детето

Добър ден, драги читатели – майките и татковците на децата, които са зъбите. Много от вас се интересуват от въпроси, колко дни се държи при температура прорезывании на зъбите и как трябва да се действа в подобни ситуации.

За да не се страхуваш губи, реших да напиша подробна статия на тази тема. Какво да правя, как да отстранят неприятните за деца симптомите, на какво да обърнем внимание на първо място? Всичко това и още куп неща в тази статия.

Първият зъб

За родителите появата на първия зъб на техните чеда – цяло събитие. Те са много очакват този момент, за да почука на зубу лъжица, да правите снимки, раструбить за събитието родне и приятели. Само сега за самото дете подобни ситуации да донесе значителен дискомфорт. То и не е изненадващо, като се има предвид, какви симптоми се съпровождат появата на първите зъби.

На първо място, това е болезнено. Освен това, венците започват да се подуват и неприятно зудеть. При някои деца започва повръщане или диария.

Цялата тази картина може да се придружава от симптоми, наподобяващи настинка – кашлица, хрема и висока температура. Има, разбира се, щастливците, които могат да понасят този период, без никакви проблеми. Но такива везучих деца не е толкова много, за да може да се изгради върху тази статистика.

Далеч не е необичайно, когато температурата достига до 39 градуса. Родителите при такива показанията на термометъра паника, пичкать дете хапчета и сиропи, за да я свалят.

Често попадающийся на форуми въпрос – колко дни се държи при температура прорезывании на зъбите в 1 година?

 1. Обикновено — няколко дни.
 2. Ако температурата не се понижава в продължение на 3-4 дни и повече, има вероятност, че делото все още не е в зъбите.

Не забравяйте един много важен момент: самолечение загнало в гроба на повече хора, отколкото от липса на медицинска помощ. Аз не искам никого да плаша, просто не забравяйте, че вие сте отговорни за здравето на детето. Освен това, повечето родители, лекари, не са и нямат право да поставят диагноза и да предпише лекарства.

Защо температурата се повиши?

Някои родители може да не е съвсем ясно, защо толкова естествен процес, тъй като растежът на зъбите е придружен от толкова много проблеми. А сега да разгледаме въпроса от гледна точка на медицината.

Зъб не просто се «появява» в точното място. Той минава през костите, след това през десну, пробиване себе си «тунел» в плът.

Повярвайте ми, това не е най-приятни усещания. А като се има предвид, че това се случва не веднага, страданията са на разположение за по-дълъг период. Организмът на детето реагира възпалителни процес. При това се количеството на различни вещества и намален имунитет. За да «оправи», имунната система включва и защитни механизми, след това се повишава температурата на тялото.

Колко дни се държи при температура прорезывании зъби при детето в подобни обстоятелства и на какви показатели трябва да се реагира обаждане в бърза помощ? Колкото и странно да звучи и колкото и да негодували на мама и татко, температурата в диапазона 37-37,7 може да се смята за норма в тези обстоятелства. Пъпките не трябва да. Можете само да навреди. Както и средства, които се използват срещу вълни, често са много по-вредни и по-опасни от това, че ги «лекуват». В тях често се добавят съвсем не детски дози на парацетамол, че за малко на организма по-опасен, отколкото температурата.

READ  Цел и особености на прилагането на съвременните апекслокаторов в эндодонтии

Свалят температурата трябва да при показанията от 38 и нагоре. Ако термометър ви плаши марка 39 и повече, е време.

Що се отнася до времето, това обикновено температурата може да продължи до три дни, понякога до четири. Трябва да се измери я 3-4 пъти на ден. Ако след четири дни нищо не се е променило, трябва да се обърнете към педиатър. В края на краищата, топлина може да предизвика не само зъбите, но и някаква инфекция. Този момент е важно да се контролира. В края на краищата, ако състоянието на бебето е причинена някакъв друг заболяване, това е нужно, за да разберете колкото се може по-рано, навреме да се вземат мерки.

Кога и как трябва да свалят температурата?

Ако зъбите започват да резаться в семимесячном възраст и при това да се повиши температурата на тялото на детето вече е достатъчно стабилен и силен, за да се справят с такава ситуация. Само че има случаи, когато за първи зубик внезапно за всички започва своя път през десну в двухмесячном възраст.

Ако шестимесячному на детето температура 38,5 не може да достави много кавга, а след това за три месеца такова състояние трябва да имате предизвика къде-големите си страхове. Ако тази температура се задържа в продължение на няколко дни, не забравяйте да се обадите на лекаря на дома.

Ако при деца до една година при температура прорезывании на зъбите трае дълго, педиатри препоръчват различни средства. Това могат да бъдат аптечные лекарства под формата на свещи, сиропи. Също така се използва обикновени триене оцет, разтворени във вода или водка. Правят им струва на всеки 2-3 часа. Ефект обикновено настъпва в същия ден. Докато правите rubdowns, може да сложи на челото на бебето мокра салфетка.

 1. Проверка на състоянието на детето. Специално внимание трябва да се обърне внимание при поява на спазми, както и при вродени заболявания на ЦНС, на дихателната и сърдечно-съдовата системи.
 2. Драстично свалят температурата също е вредно. Достатъчно, за да понижи стойността на градус и половина.
 3. При стойности на 39-40 градуса незабавно повикване на бърза. Точно така трябва да реагират при побледнении, похолодевших крайниците, подозрителни пасивност или високите етажи на shout.
 4. В помещението, където се намира детето, трябва да се поддържа нормално ниво на влажност. За това може да се купи овлажнител, или пък да се постави кофа/тазики с вода. Температурата в стаята не трябва да бъде по-21-22 градуса.

 5. По време махнете памперса и допълнителни дрехи. Тялото на бебето не трябва да се охлажда.
 6. Липса на апетит в такова състояние не трябва да ви плаши. Когато детето стане по-лесно, той отново ще започне да се хранят нормално.
 7. За да се облекчи състоянието, нека повече пиене. Най-добре е сок, компот или плодова напитка с минимално съдържание на захар. Течности трябва да бъдат със стайна температура.

Лекарства за намаляване на температурата на

В случаите, когато при прорезывании зъбите на 2 години или на по-ранна възраст температурата се задържа необичайно дълго време или състояние причинява осезаем дискомфорт, може да се приложи медикаментозно лечение. От личен опит мога да кажа, че не само детето може да търпи.

На първо място, се препоръчва да се прилагат антипиретични свещи и сиропи. Като се има предвид, че те са произведени на основата на парацетамол, а за медицина различаващи се мнения по отношение на неговата безопасност, съвременните педиатри не бързат да се предписват като средство на малки пациенти. Също детишкам по-възрастните могат да назначи «Нурофен». Разбира се, не е възрастен, а под формата на вкусна детския сироп. Активната съставка е ибупрофен. След една година може да се използва паста за венците «Солкосерил». Тя облекчава болезненост и възпаление.

 1. Ако до симптоми се присъединява към диария или повръщане, то може да бъде признак за чревна инфекция. Защото не бързайте да пиете лекарства, парацетамол или ибупрофен.
 2. Винаги спазвайте точното дозиране на всички лекарства. Излишък може да нанесе на здравето на детето, дори повече щети, отколкото на самите симптоми.
 3. Има случаи, когато някоя болест се оказва незабелязани на фона на никнене на млечни зъби, т. к. симптоми се оказват твърде неясно. При съмнения трябва да се направят анализи.

Много родители се губят в подобни обстоятелства. Детето крещи, плаче, не иска да има. При това лекарите казват, че той е здрав и всичко е наред. Колко пъти ето така педиатри не са забелязали развитие на инфекции в детските организми.

Температурата при прорезывании постоянни зъби при детето

Повече от пет години от децата започва процес на смяна на млечните зъби постоянно. Разбира се, да носят неприятни усещания години в шест много по-лесно, отколкото в продължение на шест месеца. На първо място, са централни резци. Преди седем-осем години се появяват първите моляры. Също по това време са странични резци. Процесът е придружен от болезненностью, венците са възпалени, може да се увеличи температурата. За разлика от бебетата на тази възраст процес не е придружено от поносом или повръщане. Ако са налице такива симптоми, трябва да се търси причината не е в зъбите. Това може да бъде отравяне или чревна инфекция.

Повишаване на температурата се наблюдава не винаги веднага. Понякога бебето може да се чувстват много добре няколко дни, а след това — най-често през нощта — той се появява силна горещина.

Трудно е да се каже колко дни се държи при температура прорезывании постоянни зъби, защото този фактор, който е различен за всяко дете. При много деца особено силно са първите моляры. Този процес може да включва не само повишаване на температурата до 37-38,5 градуса, но и слабост, липса на апетит. Обикновено тези зъби са с пет до седем години.

През подобни ситуации се провежда на практика от всяко дете. Някой понася това състояние лесно, без особен дискомфорт, а на някой трябва да предизвика в къща лекари всеки ден. Но родителите не трябва да се разочароват и се чувстват заплашени. Ако ви се струва, че здравето се влошава, или температурата достига 40 градуса, по-добре се обадете в бърза помощ. Те ще пристигне ясно по-бързо, отколкото си участковый лекар-педиатър.

С лекари, разбира се, това се случва по различен начин. Някои отделят лечение, адекватно състояние, други се предписват силни и съвсем не детски антибиотици, които сами по себе си са по-вредни за много заболявания. Също така може да предпише «Виферон». Това е лекарството на интерферон. Но да се предписват подобни средства трябва да бъде само в случай, когато става дума за реакция на начални зъбите, а за някаква инфекция.

Някои деца се чувства добре дори и при 38-39 градуса, може да остане добър. Родителите могат да не забележите никаква промяна.

Лично аз не съм лекар и не мога да ви посъветва за тези или други лекарства. Въпреки това, аз прочетох няколко статии на тема вреда на парацетамол за деца и връзката му прилагане с появлениями на симптомите на астма. Защото препоръчвам да се запознаете с материали и изследвания на тази тема. Може би е по-добре да се прибегне до по друг начин.

Също така някои лекари смятат, че износени алкохол (водка) може да бъде опасно за малки деца.

Алкохол частично попада под кожата и след това се разпространява в организма на детето. За това говори известните лекар Комаровский. А той е не само водещ, но и лекар от най-висока категория. Защото аз лично съм склонен да му вярвам. Вторият момент – воспаленная венците не винаги е показателно за това, че прорезывается зубик. Това е напълно възможно, че това е проблем с венците. Покажете се на зъболекар, изплакнете устата си градински чай или сода за хляб. Но не си струва веднага да се прибегне до таблеткам.

Желая ви добро здраве за вас и вашите деца. Не забравяйте да се абонирате за актуализации и да оставят своите коментари!

Видео — Начални зъби при децата

Като продължавате да използвате сайта, приемате използването на "cookie". повече информация

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

MAXCACHE: 0.41MB/0.00089 sec