Колко струват скоби: цени за руски и украински градове

Колко струват скоби на зъбите — цени на метални, керамични, сапфировые и лингвална система

Поздрави на всички читатели на този сайт. Ако вие сте тук, значи ви е интересно да научите, колко са презрамките. Опитайте се да разберете по този въпрос, защото той се притеснява хиляди, ако не милиони наши сънародници.

Проблеми с захапка са повечето хора на планетата. Просто при някой те са по-силно изразени, а при някой са почти невидими. С всяка изминала година интересът на хората към въпроса расте. Ако преди това са били загрижени само родители на деца и тийнейджъри, то сега задумалась младите хора. Нещо повече – най-възраст на пациентите е за шестдесет. Сега всяка трета клиника говорим за него, говорим за известни актьори и музиканти, които надхвърли 50-60 години, когато те решиха да се прибегне до такава стоматологична услуга.

Едва ли има смисъл да пиша, колко струват зъбни скоби в конкретен град. Това е по-добре да се уча на място. След това цената ще бъде по-точна и актуална. Реших да направя два отделни блока на цените. Един по руски цени, а вторият – на украински.

Колко струват тиранти — цени за руските градове

Възрастен човек процедурата за инсталиране на скоби, е по-скъпо, отколкото на детето си. Като цяло, при зарплатах в 15-20 хиляди рубли не всеки човек може да си позволи такъв лукс.

 1. Например, стандартни вестибулярные скоби от метал са не по-малко от 80 хиляди рубли (1200 ДОЛАРА). В тази цена са включени проекти на двете челюсти.
 2. Керамични самолигирующие струват в 100-120 хиляди евро. (1520-1825 долара).
 3. Усъвършенствана лингвална система може да струва от 80 до 260 хиляди рубли (1200-3950 USD).

Разлет на цените се наблюдава огромен. И дори не само между градовете, но и в рамките на една и съща само в Москва. Например, уловени в търсачката линк към столичния клиника, която предлага следните опции:

 • тиранти метални, най-обикновен вариант – от 20 хиляди рубли (304 долара);
 • нисък профил – от 10 хиляди рубли (150 долара);
 • безлигатурные метални – от 30 000 евро. (450 долара);
 • керамика – от 45 хиляди евро. (684 долара);
 • безлигатурная керамика – от 52 хиляди евро. (791 долар);
 • сапфир – средно 40 хиляди евро. (608 долара).

Много хора са чували за системата Damon 3 и Damon Р. Да, това е удобно, красиво, но не евтино. Например, в една от най-популярните клиники Санкт Петербург намерих цените за самата конструкция и работа на лекар. Така че, производство специалист се оценяват на 90-140 хиляди рубли (1362-2119 долара). Самите скоби Damon Q на двете челюсти – 45 000 рубли (681 долара).

В Мрежата много ги хвалят, но сред реклама е трудно да се намери истински мнения на специалисти. Навсякъде само с клиники, които се занимават с инсталирането. А колко съм открил фалшиви коментари за този продукт! Щампован текстове в различни сайтове, подписани няколко измислени имена, издадени фалшиви.

Въпреки това, чуждият производител скоби не отговаря за наглост и рекламна незнанието на москва или питерских фирми.

Колко струват тиранти — цените за украинските градове

Най-простите метални скоби за зъби за купувача в Украйна са в 3500-5000 гривна (140-200 долара). Може би не е най-эстетичная, но стабилна конструкция. Преди това те често са заложили на децата. Сега има много колеги, но тяхната стойност е значително по-горе, и резултатите често се оказва съмнителна.

READ  Приложение на Хлорхексидин за изплакване на устата след изваждане на зъби

За допълнителна естетиката на скоби трябва да плащат допълнително. Има следните опции.

 1. Безлигатурные, или самолигирующие скоби за зъби. Те са добри, защото ускоряват обидно ефект. Увеличение на ефективността може да достигне до 25%. Това не е просто реклама, а съвсем реална статистика. Въпросът е само в това, че в продължение на 20-25 процента ще трябва да плати значителна сума. Такива системи са на стойност от 10 000 до 16 000 гривни (400-640 долара).
 2. Керамика традиционен дизайн. Тя е по-малко забележим на зъбите. Не трябва да се страхуват, че по време на усмивки на околните ще пялиться именно на «парче метал в устата». Този важен психологически момент, което кара много да се купуват керамични скоби. За красотата трябва да плати не по-малко от 6000 гривни (240 долара).
 3. Сапфировые скоби са от 14-16 хиляди гривни (560-640 USD) до 20 000 (800 USD). Безупречна естетика — това е може би единствената разлика е, че такава система. Тя по-малко е трайна, отколкото металните аналози.

Ако ви интересува, колко си струва да се лингвална тиранти, нещо услуга, в зависимост от избраната клиника и града, струва 40-60 хиляди гривни (1600-2400 долара).

Допълнителни процедури:

 • консултация със специалист – ортодонт – 100-150 долара. (4-6 долара);
 • гласове на зъбите и ортопантограмма –150-300 usd.;
 • санация на устната кухина. Може да включва лечение на проблемните зъби, почистване емайл и т.н.;
 • подклеивание – от 300 до 500 щатски долара. (12-15 долара);
 • корекция на скоби – до 150 евро. на всеки 2 седмици.

Когато процесът приключи, ще трябва да отида отново на лекар, за да свали със зъби замочки. За това вие ще платите около 100-150 долара (до 6 долара).

Справедливо е решил да надникнем в беларус необятността на Интернет, за да разберете, колко са тиранти в съседната страна. Намерих оферта за инсталиране на немски метални скоби Дентаурум за 4,5 милиона рубли. Това е само една челюст. По обменния курс в момента на писане на това е 225 долара. На две челюсти, съответно 450.д. Не е толкова много, между другото. Безлигатурные система може да струва три пъти по-скъпо. Така че, ако сте на естетиката, трябва да плащам.

В северната част на италия, между другото, много добър стоматологични центрове, в които работят опитни специалисти. Като се има предвид, тъй като там всичко е строго, мога смело да се препоръча лечение в софийски заведения.

А има ли смисъл? Опит реални хора

Нека се опитаме да се разсъждава не като лекари, а като обикновени хора. В края на краищата, лекар – лицето на материално заинтересовано лице, а пациентът си мисли за това, как парите се запази.

 1. Да Предположим, че бебето криви зъби. Той първо ще се сблъска с насмешками други деца. След това ще започне да се срамувай да се усмихва, ще стане по-малко общителен, интровертен. Това ще се отрази на възможностите да се намери в бъдеще, работа, създаване на семейство. Както виждате, малък козметичен дефект е малък винт огромен механизъм, работа, която продължава през целия ни живот.

 2. Вторият важен момент – захапка образува формата на лицето ни. Ако зъбите издатина напред, растат неравномерно, изглежда, човек като е най-малкото странно или смешно за околните.
 3. Дълбоката се отразява на способността за нормално да дъвчат храна. Това допринася за появата на проблеми с храносмилането. Болестта на СЧ са ни нужни? Се съмнявам.
 4. Когато зъбите са криви, нормална хигиена на устната кухина е невъзможна. По-често се появява на зъбен камък, започва кариес и други класически проблеми.

Колко в действителност са ефективни тиранти? Много хора мислят за корекция на привеждане в съответствие хапят в зряла възраст, когато подвижността на зъбите е минимално и работа изисква търпение и по-големи срокове. Понякога, за да видите някаква промяна, трябва да се носят «железяки» в устата си два, а след това и за трите години.

Бих казал «нека се обърнем към статистиката», но твърде често се пишат по поръчка. Защото аз лично се обърна към познати, които се радват на ортодонтическими штуковинами и са имали ефективността на себе си. Най-възраст «подопытному кролику» за четиридесет. Выбившись в големите шефове, той реши, че криви зъби в неговото положение – лош тон. Носи втората година. Казва, че зъбите са се превърнали изправен. Да, по принцип и на видно място. Тогава, когато ще постигнат ефект, трябва да потаскать ретейнер, който помага за поддържане на постигнатия ефект. Но човекът, който се нарича, мустаци не духа и не се оплаква. По време На работа всички са свикнали, у дома също.

Което е интересно – той в живота си криви зъби по никакъв начин не попречи – женен, вашия бизнес, до на достойни условия на работа. Привидно, за какво да се оплакват? Но има хора, за които външният вид е много важен. Той им самочувствие е много вреден. Интересно е, че поставя себе си не навороченную керамика и метал. Малки замочки изглеждат почти неусетно, особено, ако не и погледът направо му зъби.

Вторият герой е момиче-студентка. Като 22-23 години. Не мога да кажа, че при нея всичко е точно още ужасно, но исках по-добро. Е планирала да работи преводач, а с такава професия захапка вижда тълпа от народ. Психологически момент побеждава. Тя е била и керамика. Като цяло, почти незабележимо. Да, и как тя каза, съвсем не пречи. Цена научих – тя е в Киев, е била и дала почти 15 хиляди гривни (600 долара).

Много въпроси – не пречи ли нещо на зъбите се яде, пие и целува? Не пречи. Във всеки случай, когато свикнете с това, което имате в устата си има тиранти. Въпреки че се намира на уникумы, разбивающие син сапфир замочек чаша за чай. Освен това, добре, ако не са заедно с зъбите.

Трети пример – точно обратното на предишното. Момче на 26 години. Решава, че трябва да се определи на кривоватые зъби на долната челюст. Събрал пари, взе едно пътуване в Питър, постави. След три месеца отидох назад и се оттегли. Казва – да живеят невъзможно. Зъби е нормално да не почистишь, иригатор не помага, от устата мирише лошо през цялото време и т.н., Казва, докато са били криви зъби – и то по-малко проблеми. Само пари да ги хвърли.

Така че, както се казва, веднъж на път да не се налага. Някои хора не си достатъчно пари, за да поставят скоби, а някой- търпение, за да ги свеждаме до края.

Таблица. Указания за употреба зъбни конци при наличието на скоби.

Стъпки, снимка Описание действия

Дайте предимство на восъчна зъбни конци. По време на почистване не забравяйте, че метални скоби и имат остри ръбове, а защото конец при невнимателно може да се справя с лекота за тях порваться. Именно по тази причина е добре да се даде предпочитание на невощеным флоссам. Що се отнася до необходимата дължина на спиралата, а тя обикновено варира в рамките на 30-45 см.

Влез конци под тел брекет-системата по такъв начин, че да конци не остана. Направете го на това място, където свободно пространство, достатъчно за това, за да взема да завърша с нажежаема жичка. — Удобно да се направи това пред огледалото. Но действайте внимателно, за да не пипнеш най-тел!

На указателни пръсти накрутите завършва флосса, за да се държат здраво. Засуньте конец навътре в устната кухина, тя да влезе в межзубную процепа.

Правете плавни движения флоссом напред-назад, потъва от венците до мястото, в което конци ще започне да се заяжда. Ъгъл на движение на конеца трябва да бъде такова, че тя терлась за двата зъба отвътре. Опитайте се да «покрие» колкото се може повече на вътрешната повърхност.

Внимателно извадете конец. За да направите това, вземете един нейния край и издърпайте. При това трябва да се опитаме да не прекъсва брекет-системата. Всички, първите два зъба успешно почищены!

Извършват подобни действия, с всички останалите зъби, достигане на по-дълги задни моляров. Бързат, когато това не е необходимо – по време на миене при наличието на скоби, така или иначе ще се нуждаят от повече. Въпреки това, този вид почистване е задължително за всички, които носят ортодонтски конструкции.

Има много нюанси. Например, ако се счупи/оторвали по някакъв начин брекет, то в повечето случаи трябва да се изхвърли и да се замени с нова.

Сега вие знаете, колко струват скоби в Русия, Украйна и Беларус, а това значи, че вече си представите, могат ли да платят такава сума за красотата на вашата усмивка.

Видео — Колко си струва да се тиранти

Като продължавате да използвате сайта, приемате използването на "cookie". повече информация

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

MAXCACHE: 0.41MB/0.00086 sec