Крем за определяне на зъбни протези – кой е най-добър: ТОП 7 на най-популярните средства

Крем за определяне на зъбни протези – коя е най-добре

Хората прибягват до използването на зъбни протези, с цел възстановяване или подобряване на дъвченето функции, но една инсталация на сменяеми протези ще е достатъчно – се нуждае от надеждна фиксация. С това хубаво помага на крем или гел за фиксиране на зъбни протези.

За какво е необходим?

Основната задача на крем, както и всяко фиксирането на средства, е да се създаде малък слой между себе си протеза и на слизестата обвивка на венците. Този слой е в състояние да осигурява надеждна фиксация проекти в устата. Редовното прилагане на крема не само съхранява и дизайн, но и ще ускори процеса на привикване към инородному тяло в устата (зубному протезу). Освен това средство се използва за фиксиране на мостове и корони.

В редки случаи е унищожаването на зъболекарски цимент, който лекарите установяват, под коронки. Като временни мерки, когато възможността да посетите кабинета на зъболекаря в следващите няколко дни не може да се извърши фиксиране с помощта на този крем.

Също и в средство са възложени следните функции:

 • защита поставена на зъбната протеза от струпването на остатъците от храна. При гъста определяне на разликата между слизестата обвивка и протеза за да не попада влага или трети страни елементи;
 • предпазва лигавицата на устата от механични повреди, включително, решетка. По този начин, с редовна употреба на специален крем помага за предпазване от появата на възпалителни процеси.

Забележка! Закупуване на това лекарство могат да бъдат в някоя от аптеки във вашия град. Освен това има много онлайн магазини, където можете да поръчате приятен продукт.

В кои случаи трябва да го използвате

Разбира се, в неговото качество на съвременните определят средства превъзхождат значително популярните образци от последните години, но въпреки това, съществуват и други, по-малките видове фиксация. Те не предвиждат използването на крем като цяло. Например, допълнително закрепване не е необходимо в случай, че пациентът носи протеза на имплантах. При условие, че конструкция е изпълнена правилно в съответствие с всички норми, такива протези ще служат на своя носител вярата и истината в продължение на няколко десетки години. Крем или други определят състави за това не е необходимо, вероятността за получаване на под протеза малки частици храна или влага нула.

Често до използването на специален крем прибягват пациенти, които са установили конструкция от найлон. Това е много удобен материал, който е трудно да се разграничи визуално от тези на венците. Найлон състояние да пресъздаде всички контури и структурата на венците човек, но го крепежни елементи се нуждаят от допълнителна подкрепа. За това лекарите препоръчват да се използват определя крем. Често на повърхността на тези протези са монтирани специални табели, тънки нещастници. Те са изпълнени по такъв начин, че на тях е удобно да се прилага средство.

Често за монтаж на конструкции, изпълнени от пластмаса, също така да използвате този крем. В дизайна на някои модели няма специални елементи (вакуум) за определяне на това, а самата основа е изпълнена така, че да протеза отлично стопанството, чрез фиксирането на крем. Ако дори и дизайн отлично се задържа в устната кухина и не пада, лекари все още препоръчват да се презастраховат и да закупите средство за фиксация. За щастие, ги има много, така че преди пациентите предлага голям избор. Важното е да не се кача на общността, както си купите качествен продукт.

Препоръки за избор на

Към списъка на съставките, влизащи в състава на фиксирането на крема са включени етерични масла, което прави им по-дебела. В резултат на това средство не се разпространява и лесно да се прилагат. Поради опростена употреба човек не е принуден да спазва стриктно инструкциите за употреба на нанесените средства. Дори ако нанесете дебел слой крем, той също бързо ще се втвърди и ще осигури оптимална фиксация инсталирана дизайн.

Моля, обърнете внимание на следните критерии при избора на крем, и ще се предпазите от покупка на стоки с ниско качество или например неадекватно на стратегията продукти.

 1. Устойчивост на крем, към едно изложени, както и надеждна фиксация – това е най-главният критерий за избор на крем за лице. Добра устойчивост на вода може да се каже за това, че при използването на такива средства не трябва да се тревожите за нарушаване на стягане на проекти за дълго време. Следователно, протези ще се задържи доста дълго време. Освен това лигавицата под повърхността на протезата и не ще воспаляться заради попадане на остатъци от храна.

 2. Повечето реномирани производители, опитвайки се размотавам марката си и да се сдобият с повече клиенти, добавят в състава на кремове специални ароматни добавки. Това позволява на пациентите да имат приятни дъх през целия ден. Освен това имате възможност да избирате вкус на сметана (череша, канела или мента). В редки случаи при употреба на лекарства с ароматни добавки хората страдат от алергични реакции, че отрицателно влияе върху периодът за приспособяване,. Ако имате алергии, тогава по-добре да се откаже от ароматен крем и купи средство, с неутрален вкус и мирис. А при качествено почистване на протези според всички препоръки на лекарите, ще можете и сами да решите проблем с неприятна миризма.

 3. Прочетете внимателно състава на закупените средства, по-специално, виж за наличието на цинк. Това вещество е в състояние на отрицателен начин да се въздейства на човешкия организъм. По възможност изберете друг продукт.
 4. На последно място трябва да се обърне внимание на разходите за фиксирането на крем. Разбира се, на здравето не може да бъде спасен, но все пак се опитайте да намерите идеално съотношение на цена и качество. Това се дължи на факта, че средно една на опаковката на крема е достатъчно само 15-20 дни, така че, за да пестят семейния бюджет, за да разгледа и цената на средства.

Първи стъпки към избора на крем

Въпреки голямото разнообразие от видове блокиране на средства, на пазара най-голяма популярност се ползват само 6 производители. Да разгледаме всяка от тях поотделно, за да имате представа за състава, свойствата и стойност. Таблицата по-долу е представен кратък преглед.

Таблица. Преглед на най-добрите документират и кремове.

Името на крема, снимка Описание

Отличава този препарат своите антиаллергенным химически състав, защото всяко средство за това производителя не съдържа никакви вещества, способни да предизвикат алергична реакция. Но все пак не се препоръчва да се прилага крем върху повърхността на протезата по-често от 2 пъти на ден, а преди всяка процедура трябва да се премахнат всички му останки. Правилното използване не ще доведе до никакви негативни реакции. Средната цена на лекарството на пазара варира в интервала 180-300 лв.

Още едно ефективно средство, създаващо специален слой на лигавицата. Този слой е способна да защитава устната кухина от попадане в просвет над конструкция остатъците от храна. Голямата популярност на крема се дължи на ниска цена и добър химически състав. Освен това този крем не води до развитието на алергични реакции. Средната цена – от 200 до 250 рубли.

Едно от най-популярните блокиране на средства, който все пак има и някои странични ефекти. Например, пациентите, които имат висока чувствителност на венците, се оплакват от силно усещане за парене. В този случай, специалистите препоръчват да се изчака около 15 секунди след нанасяне на крем, а само потов да инсталирате протеза. Средната цена на крем варира в рамките на 190-240 рубли.

Крем малко по-различен от другите, тъй като производителите са му на пазара веднага в няколко варианта, благодарение на което можете да изберете това средство, което най-много интересите на потребителите. Например, може да се закупи крем за чувствителни венци – той е с приятен аромат и неутрален вкус. След нанасяне на действие средства трае около 12 часа. Средната цена – 320-440 рубли.

Изключително ефективно средство за защита, които могат лесно да се адаптират към използването на нов дизайн, ако изведнъж решите смяна на протеза на по-модерни и скъпи. С помощта му могат да бъдат надеждно фиксиране на зъбни протези за 24 часа, защитавайки при това лигавицата на устата се от решетка, благодарение на създадена защитен слой. Средната цена на крем — от 300 до 360 лв.

Отлично фиксирующее средство от швейцарския производител и осигурява надеждна фиксация на протезата на 12 часа. Освен това определяне не е отслабнала благодарение на топли напитки или храна. Ако крем разпределете равномерно по повърхността на протезата, това ще предпази меки тъкани от проникване на влага или на частици храна. Крем съдържа съставки, произведени на базата на мента и ментол, така че в продължение на дни пациентът се чувства има ментоловый дъх. Средната цена варира в диапазона 220-380 рубли.

Инструкция за прилагането на крем

Има няколко препоръки, които трябва да се спазват при използване на фиксирането на медицински средства.

 1. Задължително почистете повърхността на проекти от различни замърсители, преди да нанесете върху нея крем. Става въпрос за налете и малки частици храна. За почистване използвайте специална четка или обикновен тампон от памук.

 2. Изплакнете обилно протеза под топла вода – това е финалната фаза на пречистване.
 3. Нанесете малко количество от крема върху специално запазени участъци от конструкцията. Нанесете средство нужда от помощ, а не непрекъсната линия.
 4. Внимателно с протеза на деснам, силно натиснете го и го заключете в това положение в продължение на 15-20 секунди.
 5. В продължение На 30 минути след инсталацията на продукта е изключително, не е препоръчително да се консумира храна или дори вода.
 6. След употреба затворете плътно туба с крем не изсъхне.

Забележка! Ако до вечерта, когато ще се стреля протези, те все още са здраво фиксирани за повърхността на венците, тогава не ги вади за една нощ. На следващия ден, просто използвайте по-малко количество фиксирането на средства.

Горната протеза

Долната протеза

Има ли противопоказания

Използването на крем за фиксация, като цяло не е придружено от никакви странични явления. Понякога пациентът може да забележите появата на засилено отделяне на слюнка или гадене. Още по-рядко може да се счупи вкус възприятие или се развие алергична реакция под формата на зачервяване на венците или силен сърбеж.

За постигане на положителен ефект от използването на заключване средства, трябва да се спазват няколко прости препоръки.

 1. Стриктно следвайте инструкциите, като се използва необходимото количество крем. Клеевое покритие трябва да достигне при натискане до ръбовете на конструкцията.
 2. Лекарите настоятелно препоръчват да се откаже от употребата на храна и вода в първите 20-30 минути след инсталиране на протези.
 3. Всеки ден трябва да се изпълнява почистване не само на самата конструкция, но и повърхността на венците се урежда от остатъци от крем.
 4. Не пренебрегвайте препоръки на производителя, като се използват едно или друго средство. При използване на качествен крем в комбинация с надеждно и правилно изпълнена конструкция няма да се сблъскат с проблеми определяне на протези.

Това е индивидуално дело – да избере специален крем за определяне на зъбни протези, но все пак трябва да се даде предпочитание на стабилен медикамент, който не само добре съхранява и дизайн на вашата устната кухина, но и ще осигури комфортно носенето. Освен това вие не трябва да страдат от никакви странични ефекти. Ако има такава възможност, по-добре се консултирайте с лекар-стоматолог, който ще ви посъветва най-добрият вариант. Разбира се, можете да спестите средства, но след това за икономии ще трябва да плати двойно. На първо място, може да възникне алергична реакция, която ще доведе до много неудобства, така че по-евтини лекарства, най-вероятно няма да осигури надеждна фиксация на зъбната протеза, която, може би, отклеится в най-неподходящия момент.

Видео – Преглед на средства за зъбни протези

READ  Дисекцията под фасети - етап на подготовка за инсталиране

Като продължавате да използвате сайта, приемате използването на "cookie". повече информация

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

MAXCACHE: 0.42MB/0.00124 sec