Крем за зъбни протези: НАЙ-добрите и съвети за избор на крем

Повечето пациенти, които са подвижни зубными протези, посочват един важен им недостатък – несигурно закрепване продукти в устната кухина. Особено това се усеща по време на смях, разговори и приемане на храна. Подобряване на надеждността на фиксиране ще помогне на специално разработен инструмент — гел или крем за зъбни протези. Тяхната задача е да се създаде поемане на ангажимент между основа на проекти, альвеолярным отростком и меки тъкани на небето.

Заключване гелове и лосиони имат еднакви функции, но тяхната разлика е в плътността на състава. Съвместимост на кремове е по-плътен. Те са по-лесни за използване, така че е по-подходящ за пациента-начинаещи, които за първи път се сблъскват с проблема за определяне на сменяеми зъбната протеза. Тъй като по-опитни пациенти избират гелове и вече знаят как тях да се ползват, днес ще говоря за кремове. Голям избор на дадена продукция често води начинаещи в объркване. Как да направим избор? По какво се различават крем различни производители? Как да се насладите на клеящей способност правилно? Какви грешки често се допускат при използване на блокиране на кремове?

Какви функции изпълнява определя крем за зъбни протези?

Надеждност определяне на подвижни протези зависи от формирана на сцепление, която се формира между венеца и основание изделия. Ако конструкцията при производството, е точно да се адаптира към специално структурата на челюстта, а между тези две повърхности сформировывается тънка покривка на слюнка. Именно той организира добро сцепление и пречи на подвижността на продукта. Надеждност фиксация зависи от точно прилепване дизайн. Най-малките дефекти при производството или индивидуалните особености на структурата на челюстта да намалят ефекта на съединителя. В тези случаи се прилагат определят средства.

В състава на всяко лекарство има полипептиды и полизахариди. Тези компоненти имат специфични свойства разширяването в този момент, когато ще им контакт с влажна среда. Нанесени между венеца и протезным основа на крем, представлява еластичен слой. Този слой се повтаря точно контурите на вътрешни повърхности, като осигурява надеждна фиксация дизайн. Това е особено важно в период на адаптация, когато нежните тъкани на устната кухина пострадали и получават раздразнение, но зле записани протеза само увеличава това въздействие.

Освен фиксиране на крема имат и друго предимство се прилагат. Тяхната плътна консистенция пречи предотвратяване на храна под конструкция. Той също така намалява вероятността от образуване на наранявания и дразнене.

Подвижни протези, изработени от акрил пластмаса и найлон, повече се налага да се прилага блокиране на средства.

Съвети за избор на фиксирането на крем

Както вече споменахме по-горе, за начинаещи е добре да се започне с кремове. Тези средства имат в състава си етерични масла, а не толкова силно растекаются и притежават добра плътност. Затова тяхното приложение, много по опростено. Пациентите не трябва да бъде точно се придържа към размера на щетите крем. Дори дебел нанесени слой добре ще се втвърди и ще създаде добра фиксация.

Водени от следните критерии, за избор на фиксирането на крем за сменяеми зъбни протези не се правят големи трудности:

 1. Голяма роля в използването на крем играе неговата устойчивост на влияния на влага, надеждност в фиксация и продължителността на въздействие. Високи показатели водостойкости говори за това, че лекарство има дълъг период на използване и е в състояние да осигури добра херметичност на ръбовете на конструкцията. Това означава, че лигавицата ще бъде защитена от попадане на храна под конструкция и вероятността от избухване намалява.
 2. Много производители, насърчаване на вашия продукт, да добавите към него различни ароматни добавки. Пациенти ласкае обещаните приятен дъх в продължение на деня. Някои избора на такива средства, се сблъскват с алергични реакции на тези добавки. В период на адаптация към съемному протезу такива прояви могат да влошат положението, затова по-добре е да спрете на средства с неутрален мирис и вкус. Проблемът с миризмата решен качествено почистване на дизайна, че и се препоръчва от експерти.
 3. Обръщайки внимание на състава на фиксирането на крем, радвайки се на присъствието в него цинк. Това е оказва отрицателно влияние върху организма. По-добре да спре своя избор на друг продукт.
READ  Ефективност и безопасност за лечение на Винилином на стоматит при възрастни и деца

Каква трябва да бъде цената на заключване на крема? Не трябва да забравяме, че кремът трябва да се прилага на конструкцията всеки ден. Средно, един туба е достатъчно за 3 седмици. Така че при избора на фиксирането на средства разчитаме на най-доброто съотношение качество/цена.

Класация на най-добрите кремове за определяне на подвижни протези

За да улесни избора на новаците, бяха избрани 6-добрите блокиране на средства, които от прегледа на пациенти отговарят на всички изисквания и имат добро съотношение качество/цена.

1 място – крем Rocs

Съвместно производство на руско-швейцарски производител. Гаранция двенадцатичасовой фиксиране на протезата. Добре се разпределя по повърхността на банки, осигуряващи качествена напрежение, благодарение на което е изключено да попадне под конструкция на остатъци от храна. Действие на крема Скали не се отслабва от въздействие на горещи температури, при консумация на напитки и храна. В състава на такива съставки с в основата на мента или ментол. Това освежава устната кухина, а също така предпазва от появата на неприятна миризма. От коментарите:

 • добре зарекомендовался за използване с влажни протези;
 • не е подложен на промиване;
 • не променя своята консистенция при консумация на топла храна;
 • липса в състава на цинк;
 • не е в състава на изкуствени оцветители.

Някои пациенти посочи, че текстура на този крем е твърде гъста, така че им е трудно да го нанесете.

Цената ще варира в рамките на 240-360 рубли.

2 място – фиксирующее средство Lacalut

Производител крем Lacalut немската компания. Високо качество, което обусловливается надеждно фиксиране в продължение на 24 часа. Добре е подходящ за пациенти в периодът за приспособяване, към една подвижна протезам. Определяне на субстанция пада тънка и мека слой. Освен фиксация, който предпазва лигавицата от увреждане, които могат да се прилагат ръбове дизайн. От коментарите:

 • дългата и надеждна фиксация;
 • има приятни свойства мирис и вкус;
 • създава добра защита на меките тъкани.
READ  Временни протези: предназначение, разнообразието, ползите

От негативните коментари:

 • средство достатъчно скъпо, ако се вземат предвид неговото постоянно придобиване;
 • функциите на добра фиксация на отшумяват след консумация на горещи напитки и храни.

Цената ще варира в рамките на 260-400 ..

3 място – Протефикс крем

Надеждна фиксация дизайн продължава около 10-12 часа. Се предлага продукти на три разновидности. За пациенти, които са предразположени към проявите на алергични реакции – Протефикс без ароматизатори и оцветители. За тези, които желаят да закупят освежаващо средство – крем със съставки от мента. А също и противовъзпалителен крем, съставен от алое. От обратна връзка:

 • добре е спасен;
 • добри заключване на имоти;
 • много отдават предпочитание на продукти, без вкусови качества.
 • някои пациенти отбелязват неудобство с дозатор;
 • белязана с голям процент на течности в тубах;
 • неудобното съхранение (ако тръби лошо затвори, съхранение се извършва в изправено положение, средство може да изтече).

Като говорим за цени. Средство се предлага в 24 и 40 грама тубах. Тубы по 24 грама – от 150 евро. Тубы по 40 грама ще струва 300-400 лева.

4 място – средство Фиттидент

Средство принадлежи към най-добрите фиксирующим кремам, но пациентите, които имат висока чувствителност на лигавицата на устата, често се оплакват на прояви на покалываний и парене. За намаляване на този ефект може да бъде, ако се спазват определени правила за прилагане. След нанасяне на средства за конструкцията, трябва да се изчака половин минута, докато не изсъхне мастилото. Пациенти с повишен слюноотделением се е съветвал да се прилага по-голямо количество. Остатъците се отстраняват със салфетка, но това трябва да се направи до втвърдяване на субстанцията. Отзиви:

 • липсата на определен вкус;
 • дълъг срок на определяне;
 • липсата на остатъци от крем, след отнемане на проекти;
 • подходящ за нанасяне само сухи протези;
 • много вискозна консистенция, която се прилага не за всички е удобно.

Варьирующая цена е 190-250 рубли. Най-ниската цена не прави продукти на достъпна цена. Да се намери това лекарство в аптеките малките градове е трудно.

5 място – фиксирующее средство Президент

Крем Президентът е в състояние да създаде гъста упругую слой, който не ще да попаднат под конструкция на баланса на храна. Но все заключване на функцията силно отслабени след приемане на течна храна горещите температури. В състава на крема има вазелин и различни аромати. Отзиви на пациенти:

 • наличност в цената;
 • на разположение са големи тубы, което е много удобно (не е необходимо всеки път да се притеснявате за следващата покупка);
 • мнозина казват добра двенадцатичасовую фиксация, но също така объркани от нея отслабване след хранене;
 • много силни вкусови качества, които не всички пациенти са на вкус.

Цена в аптеките ще бъде 200-270 рубли.

6 място – крем Корега

Корега — най-популярният крем за определяне на зъбни протези. Съдейки по коментарите, има повече недостатъци, отколкото предимства.

 • наличност в цената;
 • удобно и лесно прилагане;
 • възможност за нанасяне върху влажна проекта;
 • крем бързо се измива с вода;
 • продължителност на определяне на около три часа;
 • по време на прием на храна, протеза може да падне (обусловливается това е неговата бърза разтворимост);
 • причинява лоши усещания, тъй като попада в стомаха;
 • неэкономичен;
 • честото прилагане води до отекам на лигавицата;
 • прилагането на повече от два пъти на ден е противопоказано.
READ  Язва на венеца: причини за появата, лечение, медикаменти, билки

Цената ще варира в рамките на 190-260 рубли.

Правила за ползване определящи кремове

Определят средства е препоръчително да се използва 1 път/ден. За начало трябва да нанесете малко количество от състава с постепенното му увеличаване. Определяне на бюста нанесени на средства за неговото изпълнение от проекти. Излишъка се отстранява със салфетка, а дозата се намалява. Приблизителната доза средства може да се определи по отношение на използваните туба. Тръби от 40 грама трябва да се използва 3 седмици. Ако това се случи по-рано, това може да се говори за прекомерно прилагане на крем.

И причината за бързото използване на средства може да стане лоша индивидуализиране на дизайна. За по-голямо пространство между основа и венците се наложи и повече фиксирането на средства. Ако крем за зъбни протези не излиза извън ръба на дизайн и бързо свършва, трябва да се консултирате с лекар, който ще се проведе по-качествена подгонку.

Процесът на инсталиране на протеза

 1. Протеза внимателно се изчиства и се обезводнява с (незабравими някои кремове могат да се прилагат върху влажна дизайн).
 2. Средство парцел на вътрешната част на протезата ивици в 6 mm. Следваме, за да крем не стигна до ръба на конструкцията.
 3. Инсталиране на протезата се случва след внимателно изплакване на устната кухина. Останалите трохи могат да попаднат под конструкция и дразни лигавицата.
 4. Така продуктът по-добре зафиксировалось, челюстта смыкают и се оставя да престои 10 секунди.
 5. Ако под протезата, направени от излишното лепило ги отстранява със салфетка.
 6. Протеза е, сега трябва да издържат на двадцатиминутную пауза. През това време, да говори или да яде, не се препоръчва.

Процедурата по оттегляне на протезата

 1. Отстранява протеза след внимателно изплакване на устата.
 2. Преди отстраняването на проекти, трябва да бъдат леко се разклаща. Това ще ви помогне по-лесно да я извадете от устата.
 3. Разкопките дизайн почистват от остатъци от храна и крем с помощта на четка.
 4. Крем съдържа стайна температура.
 5. Използва се само след задълбочено усвояване на инструкции.

По-добре ако съветът за избор на фиксирането на средства ще лекар. Помним, че дори и най-добър крем, когато се използва в големи количества може да доведе до слабост, гадене и алергична реакция. В този случай е по-добре да го прекрати прилагането и се консултирайте с лекар.

Като продължавате да използвате сайта, приемате използването на "cookie". повече информация

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

MAXCACHE: 0.41MB/0.00075 sec