Крезодент за антисептичен обработка и пломбировки канали на зъба

Крезодент – антисептичен препарат, произведени под формата на течност или паста, предназначена за прилагане в стоматологични цели.

А именно, за обеззаразяване и унищожаване на болестотворни микроорганизми в заразени канали на зъбите, както и пломбирования канали с труден трафик и с не напълно дистанционно пулпа.

Свойства и предназначение

Лекарството е в действителност, активен антисептик. Произвежда се в две форми – пасти и течности. И двете са оборудвани за пломбирования на зъбите в особено трудни ситуации. Крезодент се прилагат в случай на труднодоступности или инфекция кариозной кухина, както и при при непълни отпадане на маса.

Ефективно обеззараживает наранена кухина, като убива бактерии и вируси, премахва зарождающееся възпаление. При това сигурно затваря достъпа до това място, което възпрепятства по-нататъшното прогрессированию болестотворните процеси, предотвратяване на остатъците от храна, а с тях и вредни микроорганизми.

Състав и съдържание на пакета паста

Крезодент се предлага под формата на паста, която е с консистенция, позволяваща лесно да го напишете в кухината на зъба.

Тя запълва канала напълно, при това не дразни периапикальные тъкан, благодарение на липса в състава на формалин. Се превръща в твърдо вещество за период от един ден до три дни. Свързва течността в устната, има рентгеноконтрастными качества.

Състава на пюре:

 • пара-хлорфенол;

 • камфор;
 • цинков сулфат.

Пара-хлорфенол унищожава болестотворни микроорганизми, бактерии и сложни вируси чрез денатурация на техните протеини. Камфор прави въздействието на активната съставка в организма на по-малко агресивни, а цинков сулфат, има стягащи и обеззараживающие свойства.

Завършен по следния начин:

 • паста (в банка) – 25 гр;
 • инструкции за употреба – 1бр;
 • картонена кутия – 1 бр.
READ  Лечение на флюс в домашни условия

Цената на 180-200 лв.

Състава и формата на издаване на течности

Течността Крезодент още по-ефективен, отколкото средство за гъста форма, се прилага в особено трудните случаи. Така, хоросан летуч, благодарение на които бързо и ефективно запълва себе си дори и най-малки щети тъкан на зъба, прониква в трудно достъпните канали до края.

Притежава не само антибактериални и антимикробни свойства, но и противогъбични. Риск от образуване на инфлуенца микрофлора след употреба на течност е минимална.

Съставът на течността:

 • хлорфенол;
 • камфор;
 • дексаметазон.

Хлорфенол активно се бори с нежеланите микроорганизми, камфор облекчава неговото действие и успокоява възпалението и кортикостероид дексаметазон намалява болката, облекчава възпаления и алергични реакции.

Ако се прилага лекарство, отделно от другите и с нищо не се смесват, след това той не дразни околните тъкани. Не губи своите качества дори и при контакт с кръв, серум и протеини.

В комплекта са включени течност Крезодент в количества от 5 ml и инструкция за употреба.

Цена 100-120 лв.

Как да се прилагат

Паста Крезодент се прилага за пломбировки кухина на зъб по този начин:

 • каналът се разширява, изчистено, доколкото е възможно, и подсушивается;
 • паста се поставя вътре кухина с помощта на игла или каналонаполнителя;
 • поставя стеклоиономерная уплътнение;
 • коронката реставрируется.

В процеса на работа е необходимо да се уверите, че материалът не излиза извън третираната област.

Течността за обработка на канала се прилага по този начин:

 • целулоза се отстранява, каналът се разширява и подсушивается;
 • турунда смачивается в течност и се вгражда в кухина;
 • каналът се затваря временно състав.

Ако е необходимо, лечебни действия се повтарят по-късно два-три дни след това каналът запечатывается постоянна пломбой.

READ  Киста на зъба: лечение в домашни условия - най-ефективните народни средства

Допълнителна информация

Преди да използвате паста Крезодент тя трябва да бъде внимателно се разбърква. Инструменти при изпълнение на работата трябва да бъде чиста и абсолютно суха. След използване на капацитета трябва да се сигурно затваряне.

Работим и с паста, и с течност, трябва да се използват стерилни дебели ръкавици, а лигавиците трябва да бъдат надеждно защитени.

Ако средство влезе в лигавицата на устната кухина или кожата трябва да бъдат внимателно измийте (изплакнете) чиста вода. В тези случаи и при случайно вдишване или поглъщане на лекарството се консултирайте с вашия лекар.

Връзка фенол, влизащи в състава на материал, могат да причинят алергични реакции у пациента. Това също трябва да се вземат предвид преди да се използва.

Капацитет с лекарството трябва да се съхранява на тъмно място при температура не по-ниска от +4 и не по-висока от +25 градуса по Целзий.

Да се пази от попадане на слънчеви лъчи, достъп на въздуха и проникване на течности. Пас към използването на две години.

Стоматологичен материал Крезодент има аналози. За паста е Форедент — лекарство за запълване на коренови канали. За течност – Крезофен от френската фирма Septodont.

MAXCACHE: 0.4MB/0.00114 sec