Лечение на флюс в домашни условия

Смята се, че зъбобол самата силна. Почти невъзможно да се издържи.

Има много заболявания, които могат да го предизвикат. Един от тях е флюс.

Флюс – това е гнойный, възпалителен процес, който преминава в остра форма на съединителната тъкан, на околната зъб. Болестта е сложно и е много неприятно, бързо се развива.

Възпаление надкостница в резултат на попадане в нея на микроорганизми от устната кухина, кариозной кухина на зъб, кръвоносната и лимфната система. В съвременната медицинска терминология – тази болест се нарича периостит.

За причините — подробно

Сега най-честите причини, които допринасят за появата му, на няколко от тях:

 1. Кариес в напреднал форма. Тази причина най-често допринася за развитието на заболявания. Ако не се пристъпи към лечение на кариес навреме, се развива възпаление на маса зъб.Понякога се появяват болезнени усещания, които сами по себе си изчезват.Нерв на зъб постепенно започва да умрат. След известно време пульпит става периодонтитом. Органът започва да боли при переохлаждении и най-често през нощта.Това състояние продължава няколко дни.Изведнъж болезнено състояние се прекратява. Каналите на зъба са отворени, в тях лесно попадат бактерии. Започва развитие на възпаление на костите. Количество гной с всеки изминал ден се увеличава, той постепенно се адаптира към венеца. Развива зъбен абсцес.
 2. Пломбата е поставена слабо, или по-скоро pulp преди пломбированием са били почистени лошо. Ако в канала си остават остатъци, те могат да предизвикат възпалителен процес в костите. За да се провери качеството на пломбировки, трябва да се направи рентгенова снимка.
 3. Наличието на дълбоки пародонтальных джобове. В тях ще попаднат храни, както в домашни условия, от там да се сдобият с много трудно. Започва възпалителен процес между венеца и зъбите.

 4. Механична травма, киста на зъба, стрес, настинки, болести – всичко това може да провокира появата на флюс.

Оплаквания на пациенти и симптоми

Развитието на заболяването има две фази:

 • в началото – придружени от болевыми усещания, не минава без гнойни секрети;
 • гнойная – се характеризира с наличието на гнойного възпалителен процес.

Най-често се срещат такива жалби страдащи:

 1. Непоносимо зъбобол, особено тя се усеща и при натиск върху десну. Появява се оток на лигавицата и тъканите около зъба. Появи се бум, изпълнена с гной.
 2. Ако зъбен абсцес на горната челюст, да се подуе, бузите и устните. Появява се подуване над век и под око. Патология на долната челюст, причинява подуване на бузите, брадичката, под челюстите се увеличава лимфоузел.
 3. Покачването на температурата до 38 градуса, се появява неразположение. Трябва да се каже, че симптомите са много по-силно изразена при възрастни, отколкото при деца и възрастни хора.
 4. По време на остра форма на заболяване, силно набъбва венци, горната устна, гънка между носа и устните. С течение на времето гной започва да се разпространява на всички мускули на лицето и шията.
 5. Хронична фаза минава бавно. Челюстная кост сгъсти. Възпалителен процес на непрекъснато се увеличава.

Кои средства на народната медицина, за да изберете?

Начин за лечение на заболяването зависи от етапа, на който се намира и състоянието на пациента. В някои случаи се отървете от болест или да се облекчи състоянието, можете с помощта на народната медицина.

Лечение на народни средства за защита може да:

 • в началния стадий на заболяването;
 • в период, когато възпалителния процес е спрян;
 • заедно с антибактериални лекарства;
 • при протекании на заболяването, без усложнения.

Използват се следните форми на традиционната медицина.

Лечебно-профилактичните изплакване

За тази процедура се използват, са: градински чай, мащерка, питейна сода, исоп, планинар почечуйный и други.

Предлагаме ви няколко рецепти за изплакване:

 1. Взема се една чаена лъжица зелен чай, завариваете го в чаша вода, добавете малко сол. Разтворът е готов. Да го използвате, колкото се може по-често, докато не стихнет болка.
 2. Четири супени лъжици жълт кантарион, три супени лъжици градински чай, две супени лъжици дъбова кора се смесват в една капацитет. Вземете една супена лъжица от сместа и завариваете в чаша вряла вода. Изплакнете, колкото е възможно по-често.
 3. Две супени лъжици мащерка заливаете една чаша вряла вода. Настоявате тридесет минути. Процеживаете и по няколко пъти на ден изплакнете устата си.

 4. Лечение със сода. Една чаена лъжичка сода за хляб растворяете в чаша топла вода. Поласкаете устата на всеки два часа.
 5. Стоматофит. Това лекарство ще помогне да се спре развитието на гнойного процес, облекчаване на подуване, обезболит.
 6. Две супени лъжици градински чай заливаете една чаша вряла вода. Процеживаете. Поласкаете на трева в устата на всеки два – три часа.

Това е наистина ефективно!

Рецепти, проверени:

 1. Вземете ръждясал пирон, накаливаете го в огън, и при по-ниски в продължение на няколко минути в чиния с мед. След това да снимате с памучен тампон окалину, приложете към пациента венеца. Дръжте се, за цена болката не стихнет.
 2. Смесват ихтиоловую и стрептоцидовую сметана в равни пропорции. Прикладываете до тумор, който се образува около зъба, с помощта на памучен тампон.

 3. Мехлем с помощта на невен. Сушени цветове от невен растираете в прах. Смесват с масло, без сол, в съотношение едно към пет. Средство се поставя върху памучен тампон и прикладывается за възпалено място за цяла нощ.
 4. На водна баня се загрява зехтин, ленено масло и пчелен восък. Всички по петдесет грама. След като всички се разтварят маса под наем от огъня. Сложиш в него мед. Какво чакате, докато сместа се охлади. Получената мехлем сложиш на памучен тампон и прикладываете на два часа за възпалено място.

Компреси

Те оказват влияние по-силна, отколкото изплакване:

 1. Варете в продължение на минута две зеле листа. Какво чакате, докато тя изстине, прикладываете за възпалено място.
 2. Смачиваете превръзка в силен инфузионния градински чай, смесен с горчицата.
 3. Памучен тампон или парче бинт смачиваете в лук сок, прикладываете до подуване.
 4. Сода за компрес. Заворачиваете в превръзка сода за хляб, една чаена лъжичка. Полученият тампон малко смачиваете във водата, прикладываете за възпалено място, дръжте три часа.

Използването на антибиотици: избор и ефикасността на лекарства

След като е диагностициран с «зъбен абсцес», по мнението на много специалисти, прием на антибиотици е задължително. Само тези лекарства могат да спре развитието на възпалителен процес. Трябва преди назначаването на лекарства, трябва да се определи причинителят, причината за появата на заболяването, неговия стадий.

Ако все още е само началото на заболяването, то ефективността на антибактериални лекарства ще са високи: на възпалителния процес, намалява подпухналостта изчезва, както и на огнището.

При силна болка паралелно с антибиотици могат да се прилагат и болкоуспокояващи лекарства. Ако са се образували гнойники, лекарства ще станат по-ефективни са мистериозен само след хирургическа намеса.

При заболяване най-често се използват следните антибиотици: Амоксиклав, Ампиокс, Линкомицин, Цифран.

За всеки пациент антибиотик адаптира индивидуално. Продължителността на лечение зависи от стадия на заболяването.

Какво да не правим при развитието на болестта?

В периода на развитие на болестта в никакъв случай не може да бъде:

 • не поставяйте върху засегнатото място за загряващ компрес, топли бактерии започват интензивно да се размножават;
 • не приемайте антибиотици, без да се консултирате с вашия лекар;
 • сама по себе си не вскрывайте абсцес.

Кога да се търси в стоматологию?

Най-често към специалист се обръщат, ако се появи ужасна болка и гнойная форма на заболяването. В този случай не може да се мине без хирургическа намеса.

Операцията се извършва в клиниката по обезболиванием. Около болния зъб се прави разрез, гной се предлага навън. За пълноценния му отлив се поставя дренаж. Задължително се предписват антибиотици и противовъзпалителни средства. Схема на приема на лекарства назначава лекар – стоматолог.

При ранен стадий на заболяването специалист след проверката, назначава антибиотици и болкоуспокояващи лекарства.

Взема решение за запазване на зъба или да го изтриете. Задължително е назначена повторна консултация се следи за вдлъбнатина.

Как да помогнете на детето?

Периостит е много опасен за здравето на детето. Може да се развие такова заболяване, като отравяне на кръвта. Освен това, зъбен абсцес понякога води до загуба на зъба.

Затова при откриване на първите симптоми на заболяването, трябва веднага да се консултирате със специалист. Ако не може веднага да доведе детето на лекар, трябва да му се облекчи болезнените усещания и да се спре възпалителния процес.

За тази цел са идеални народни средства. Изплакване на устната кухина с помощта на сода за хляб.

Не трябва детето да дават болкоуспокояващи и антибиотици, без да се консултира със специалист. Само лекар може да определи кое лекарство е най-добре ще отговарят на вашите мъгла, въз основа на неговата възраст.

Лечение на флюс най-често се свежда до отстраняване на млечен зъб и вскрытию формирана около него пъпки. След хирургическа интервенция детето е у дома, лечението продължава под надзора на вашите родители.

Лекарят предписва антибиотици и противовъзпалителни средства, които ще продължат да се борят с инфекцията. Трябва стриктно да се придържате към предложените схеми.

Препоръки за превенция

За да не се сблъска с това заболяване трябва да се спазват прости правила:

 1. Един от тях е свързан с предотвратяване на кариес. Трябва да се почистват зъбите, поне два пъти на ден. За тези цели четка изберете мека и бережную. Паста за зъби трябва да съдържа флуор. След всяко хранене устата ополаскивайте вода.
 2. Не забравяйте постоянно премахване на зъбен камък.
 3. Посещавайте зъболекар поне два пъти годишно. По този начин ще предотвратите развитието на заболяването.
 4. Яжте повече плодове и зеленчуци. Прекрасен вариант: моркови и ябълки. По този начин вие укрепвате зъбите и венците.
 5. Пийте прясно изцедени сокове.
 6. При първите симптоми на заболяване, обърнете се към специалист.
READ  Повишена чувствителност на зъбите: причини и лечение

Като продължавате да използвате сайта, приемате използването на "cookie". повече информация

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

MAXCACHE: 0.4MB/0.00076 sec